- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
bambano #21597 üzenetére
Ezek így rendben vannak szerintem, ugyanis magán a routeren optware fut.
Ennek az optware-nek a /opt mappájában van a /debian.
Ami eléréseket írtam az előző hsz-ban, az mind a /debian-ban vannak, tehát nyugodtan elé rakhattam volna, hogy /opt/debian
A külső indító szkriptben így van megadva, ahol az OS a routerre kötött USB2-es HDD-n lévő partíció LABEL-je:
CHROOT_DIR=/tmp/mnt/OS/asusware.arm/debianputty-val belépve SSH-n és kiadva a cd /opt parancsot, akkor a /tmp/mnt/OS/asusware.arm mappába ugrik, tehát ez az alapértelmezett /opt mappa
Ezzel a szkripttel meghívva a debianos rtorrent-et nem lesz üzemkész a program: S99debian szkript
Ebből olvassa ki az indítandó szolgáltatásokat: chrooted-services.list fájlDebianba egy a /opt/bin mappában lévő debian nevű szkript léptet be:
#!/bin/sh
mount -o bind /dev/ /opt/debian/dev/
mount -o bind /dev/pts /opt/debian/dev/pts
mount -o bind /proc/ /opt/debian/proc/
mount -o bind /sys/ /opt/debian/sys/
chroot /opt/debian /bin/bashEgyszerűen beírom optware alatt, hogy: debian
Ilyenkor megváltozik a terminal-ban a status sor:
ASUSWRT-Merlin RT-AC68U_3.0.0.4 Tue Nov 11 04:54:58 UTC 2014
admin@RT-AC68U:/tmp/home/root# debian
root@RT-AC68U:/#Itt beütve, hogy /etc/init.d/rtorrent start szépen hiba nélkül elindul az rtorrent, rutorrent-tel lehet hozzá csatlakozni (na persze, ha az apache el lett indíva előtte)
Most megyek melóba. Este, ha hazaértem készítek egy asus féle DDNS-t és kreálok neked ftp hozzáférést. Szerintem úgy gyorsabban át tudod tekinteni ezt az "öszvér" kialakítást
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen okostelefont vegyek?
- GTA VI
- PlayStation 4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Óvodások homokozója
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- EAFC 25
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest