- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Magisk
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pazo
tag
válasz
Digitalboy #1422 üzenetére
na ebben talán tudok segíteni. létezik olyan, hogy live-cd. ez egy unix-boot-cd, amiről be kell bootolnod és kapsz egy nagyon alap kis linuxot a következő újraindításig. szeirntem minden linux-disztribúciónak létezik ilyenje, én kettőt ismerek: UHU - [link], Knopix - [link]
Mindkettőt próbáltam, szerintem az UHU a jobb, mint alább is írtam sokkal dizájnosabb, de ha a parancssoros terminálokat használod, akkor teljesen mindegy, hogy melyiket töltöd le. Még annyit, ha esetleg akarnál, egyikkel sem fogsz tudni írni a vinyódra, mert a jogosultségok nagyon le vannak korlátozva, de ha be tudsz mountolni egy pendrive-t akkor arra már elképzelhetőnek tartom, hogy lehet. (én csak eléméletben tudom mi az a mount, kivitelezni még soha nem sikerülthajrá, sok sikert a vizsgádhoz!
-
ngabor2
nagyúr
válasz
a cygwin a te barátod. [link]
Pazo: ha tényleg csak ismerkedni akarsz ''kockázatok és mellékhatások'' nélkül, akkor pl. egy ubuntu live-cd-t ajánlanék. hamar felismeri a hardvereket, és általában jól kezeli. egyből grafikus felülettel nyit. apró hátránya, hogy a cd-n fenn levő cuccok száma a hely miatt erősen korlátozott, de alapprogik vannak fenn.
a partícionálásról: miután leválasztottál egy 4-7gb -os cuccot (méretet csak találomra írtam, de min. 4 ajánlott, 80-ason próbára 7-nél én többet nem különítenék el), valamint egy 0,5-1gb-os partíciót swap-nek, utána bootolsz az uhu cd-ről. gondolom én... egyrészt utoljára nagyon rég telepítettem uhu 1.2-t, pontos részletekre nem emlékszem. azt tudom, hogy az ubuntunál így megy. -
rokefeller
senior tag
válasz
tegyél fel egy putty-ot, itt meg: [link] van egy csomó free shell account... csinálsz account-ot, belépsz, és kaptál egy fapadot, olyan unix-on, amilyet csak akarsz
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Update 06.13. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest