-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Van egy szerver, amin szeretnék crontabbal futtatni egy shell scriptet egy adott userrel. Azonban nem megy.
Ha a scriptet önmagában lefuttatom ( ./ezazascript.sh ), akkor sikeresen lefut.
Ha beírom crontabba, akkor nem fut le.
Viszont ha ugyanebbe a crontabba beírok pl. egy touch-ot, akkor az lefut.Ilyen jogai vannak a scriptnek, ez elég?
-rwxr-x--- 1 user group 318 Aug 18 10:35 ezazascript.sh
Mi lehet a gond?
-
Van egy speciális program, ami mindig a tálcán van amikor fut. El lehet rakni az óra mellé kis ikonként a program módosítása nélkül és/vagy egyszerű módon? Ha igen, hogyan
-
válasz
lionhearted #23346 üzenetére
Köszi, siker!
sudo chage username
Ez a teljes parancs hozzá, természetesen az usernevet behelyettesítve.
-
A jelszó változtatás dátumát ( csak a dátumát, nem a jelszót ) meg lehet változtatni valahogy? Melyik fájl tárolja ezt az információt?
-
Van egy Red Hat 6-os linuxom a munkahelyi gépemen. Minden indításkor elindul a Firefox böngésző. A "Startup application" részben nincs bent, illetve a chkconfig --list parancsra sem adta ki.
Hol lehet még beállítva, hogy automatikusan induljon el?
-
Újabb kérdés
Jelenleg van egy 32 bites, Debian 8-as alapú vps-em. A későbbiekben szeretném majd bővíteni 4GB fölé a memóriát. Mennyire jó ötlet ezzel a módszerrel kibővíteni a használható memória méretét? Jár bármi hátránnyal, ha ezt használom, illetve maradok a 32 bites rendszernél?
-
Milyen megoldás létezik a tömörítésre fordított idő kiíratásának? Van rá kapcsoló tar-nál vagy gzip-nél? A manualban nem találtam ilyent.
-
Van egy Debian 8.0 alapú webszerverem. Ezen szeretnék napi mentést készíteni adott mappa tartalmáról.
Csináltam is egy backup.sh nevű állományt, ami le is fut minden nap egyszer, viszont egy 45 byte méretű állományt készít mindössze. Ha SSH-n futtatom le, akkor gond nélkül végrehajtja ugyanazt a parancsot, és ebben az esetben 240 MB lesz a mentésem mérete.
A kérdés, hogy miért nem futtatja le jól a backup.sh-ban elhelyezett parancsot. Ez a backup.sh tartalma:
#!/bin/sh
tar -zcvf /var/www/clients/backup/wpfiles-backup/$(date +%Y%m%d-%H%M%S).tar.gz /var/www/clients/web/
-
Ha frissítem a Debian szerverem az alábbi módszerrel:
apt-get update
apt-get upgradeSzükséges utána a frissítések aktiválásához a szerver újraindítása vagy bármi egyéb dolog? Gondolok itt mysql/apache újraindítása, stb.
A frissítések idejére ezeket leállítja vagy menet közben lehet frissíteni?
-
nginx konfigurációs beállításokat melyik fájlba kell beilleszteni? Konkrétan pl. http://blog.3-prime.com/2014/08/fix-wordpress-xml-rpc-pingback-vulnerability-quadratic-attack/ gondolok. Pontosan melyik fájlba és annak melyik részére ( eleje/vége ) kell rakni?
-
Volt a telepített Linux Mint rendszer mellett egy NTFS partíció. Erről az adatokat lementettem, a kötetet formáztam ( GParted ), viszont írni nem tudok rá, mert azt írja a tulajdonos nem én vagyok, hanem root. Hogyan tudok tulajdonossá válni?
Köszi!
-
Melyik linux disztribúciót lehet hasonlóan telepíteni és használni, mint a Windows To Go-t? Így lehet telepíteni?
Ha csak kivetíteni akarok ( órai prezentációk ), ppt-ket megnyitni, meg Chome-t használni, akkor a Mint és az Ubuntu verziók egyike nekem megfelelő, ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motoros topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nyaralás topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VR topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest