Hirdetés
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Yettel topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- iPhone topik
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zLegolas
őstag
Elmondom én miért szeretem a Pingvint, akit nem érdekel ugorja át.
Szal olyan feladatokat lehet vele (relatív) könnyen megoldani, amit Windows alatt eléképzelhetetlennek tartok.
Tegnapi példa: Van 4 GB kabaré felvétel (Kabarécsütörtök rulz), egy ''kabare'' mappában 30-40 alkönyvtár, olyanok, mint ''Markos-Nadas'', ''Usztics'', stb... Ezekben rengeteg mp3 fájl, a nevük ékes hosszú őúűé betűkkel megtüzdelve, 128-160 kbps.
Vettem egy 256MB-os mp3 lejátszót óccsóért germániában. Erre bőven elég lenne a 64kbs szöveges anyagból, így több is ráférne, meg jó lenne olyan neveket hasznalni, amit a lejatszo is meg tud jeleniteni.
Írtam egy kis scriptet, ami rekurzivan végigmegy a megadott könyvtár alkönyvtárain, az ott talált mp3-akat átkódolja és átnevezi, majd menti egy másik megadott helyre.
Tegnap este elindítottam, ma reggelre megcsinálta az egészet, mindenféle kézi buzera nélkül.
Régebbi példa: Reggel adott időben kapcsolódjon be a PC-m, induljon el egy Linux, kapcsolódjon be a gépre dugott rádió deck, a Sláger Rádióból vegyen fel 2,5 óra anyagot kapcsiból mp3-ba kódolva (a'la Rokker Zsoltti), mentse el úgy, hogy a fájl neve tartalmazzza az aktuális dátumot, majd vegyen fel a Cartoon Network-ről fél óra Tom és Jerry-t kapcsiból .xvid avi-ba, és kapcsolódjon ki az egész hóbelevanc.
Lehet sorolni a fenti két feladat megoldásait Windows alá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Milyen autót vegyek?
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Battlefield 6
- Le Mans Ultimate
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ::::: HATALMAS LEÁRAZÁSOK! I JOGTISZTA MICROSOFT TERMÉKEK I 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I 10 ÉV GARANCIA ::::
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-12. gen gar.
- HP ProDesk 600 G5 i3-9100 8GB 256GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- Apple iPhone 14 128GB,Használt,Adatkabelel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest