Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- MWC 2026: Kezünkben a most bemutatott Nothing Phone (4a)
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- MWC 2026: Varázslatos kínai B-brand telefonok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zLegolas
őstag
Elmondom én miért szeretem a Pingvint, akit nem érdekel ugorja át.
Szal olyan feladatokat lehet vele (relatív) könnyen megoldani, amit Windows alatt eléképzelhetetlennek tartok.
Tegnapi példa: Van 4 GB kabaré felvétel (Kabarécsütörtök rulz), egy ''kabare'' mappában 30-40 alkönyvtár, olyanok, mint ''Markos-Nadas'', ''Usztics'', stb... Ezekben rengeteg mp3 fájl, a nevük ékes hosszú őúűé betűkkel megtüzdelve, 128-160 kbps.
Vettem egy 256MB-os mp3 lejátszót óccsóért germániában. Erre bőven elég lenne a 64kbs szöveges anyagból, így több is ráférne, meg jó lenne olyan neveket hasznalni, amit a lejatszo is meg tud jeleniteni.
Írtam egy kis scriptet, ami rekurzivan végigmegy a megadott könyvtár alkönyvtárain, az ott talált mp3-akat átkódolja és átnevezi, majd menti egy másik megadott helyre.
Tegnap este elindítottam, ma reggelre megcsinálta az egészet, mindenféle kézi buzera nélkül.
Régebbi példa: Reggel adott időben kapcsolódjon be a PC-m, induljon el egy Linux, kapcsolódjon be a gépre dugott rádió deck, a Sláger Rádióból vegyen fel 2,5 óra anyagot kapcsiból mp3-ba kódolva (a'la Rokker Zsoltti), mentse el úgy, hogy a fájl neve tartalmazzza az aktuális dátumot, majd vegyen fel a Cartoon Network-ről fél óra Tom és Jerry-t kapcsiból .xvid avi-ba, és kapcsolódjon ki az egész hóbelevanc.
Lehet sorolni a fenti két feladat megoldásait Windows alá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egérpad topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hegesztés topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Dell XPS 13 9300 i7-1065G7 8GB 1000GB FHD+ 500nit! 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1200 4GB W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest