- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bambano
üzenetére
Nem mondom, hogy nincs igazság abban, amit mondasz. Az tény, hogy a systemd marha nagyra nőtt, és ott van már PID1-ben majdnem az egész Linux, és ez nem biztos, hogy jó így.
De ez itt nem a systemd hibája volt. Ha bele akarunk menni, megkérdezhetjük, hogy miért gondolták jó ötletnek azt, hogy az sshd dependáljon a systemd-re? Én nagyjából tudom (mert utánaolvastam), azért, mert a systemd által nyújtott sd_notify() fv-t használja arra, hogy értesítse a systemd-et arról, amikor elindult.
Nem lehetett-e volna megoldani valami jó kis POSIX cuccal, vagy UNIX socket domainnel?
De biztos meg lehetett volna, de szerintem teljesen jogos volt a maintainerek törekvése arra, hogy ha már úgyis systemd-es környezetben fog futni az sshd, akkor használjuk már ki a systemd szolgáltatásait (ezzel systemd függővé tenni az sshd-t), mert hogy ennek előnyei is vannak. Nyilván, ha nem lennének előnyei, nem használnánk.
Tehát itt volt egy döntés a Debian és néhány másik disztribúció részéről, aminek lettek következményei. De szerintem ebbe nem nagyon lehet belekötni.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WOT - Roham
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Borderlands 4
- sziku69: Szólánc.
- Windows 11
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3299,100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO X670-P R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900 XT 16GB ZALMAN Z1 Plus Asus 1000W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3408
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest