- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- 8849 Tank 4 Pro - interpol-álom
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tcsaba007
tag
Sziasztok!
Kollégám, aki a szervereinket kezelte felmondott és rám maradtak ezek a feladatok. Rögtön el is akadtam egy hibánál. Sajna nem vagyok nagy Linux guru, de ezt szerintem fel is tudjátok majd mérni a hibaleírásomból is...
Adott egy Debian linux 9.13, amin a levelező szerver fut.
A webszerver wildcard SSL tanúsítványa lejárt, de a kolléga még a lejárat előtt feltette az újat a helyére, nekem már ne legyen vele gondom, meg ezzel meg is mutatta, mit kell ilyenkor csinálni.
A kolléga távozott, a régi tanúsítvány lejárt, így most kiderült, hogy valami nem ok, a thunderbird és a böngészők nem töltik le az új tanúsítványt.
A tanúsítvány der formátumban érkezett, amit a https://www.sslshopper.com/ssl-converter.html online konverterével alakítottunk PEM formátumúra. Ezt átneveztük domain.crt-re, az apache leállítása után (service apache2 stop) bekerült a régi helyére (/etc/apache2/ssl/domain/), ugyanazzal a névvel, mellette maradt a régi key fájl.
Apache2 indítása (service apache2 start).
Thunderbird-ben ez a hibaüzenet jön:Ha a megtekintésre kattintok, akkor a már lejárt tanúsítványt látom.
Ha a tanúsítvány letöltésére, akkor azt írja: Nem áll rendelkezésre információ.
Megpróbáltam linux alatt openssl-el átkonvertálni a .der állományt, hátha hibázott az online konverter:
openssl x509 -inform der -in domain.der -out domain.crt
A végeredményt betettem a helyére (ugyanakkora lett, mint az online által konvertált), változást nem hozott.
Az /etc/apache2/ssl/domain/ könyvtárban van még 1 fájl, domain-ca.crt, amit nem tudom hogy kellene legenerálni, ha ez egyáltalán kell....
A mappában így van 3 fájl:
domain.crt (ez friss)
domain-ca.crt
domain.key
A cég akitől a tanúsítványt vásároltuk, azt mondja, hogy csak windows platformon tudnak segíteni, linux alatt nem...
Mit rontottunk el vajon, hol keressem a hibát?
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6 400NIT 100% sRGB Garis!
- Honor 400 Lite / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo 14W Gen2 - AMD 3015e I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3382, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest