Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz haddent #28733 üzenetére

    "a BSD -k mellett az érvelés Linux-szal szemben mindig az volt, hogy sokkal összeszedettebb": azért tűnhet messziről összeszedettebbnek a bsd, mert *SOKKAL* régebbi (úgy értem, le van maradva, mint állat), mint a linux. Amikor utoljára megnéztem, a töredékét tudta, a töredéke mennyiségű szoftver volt rá, és brutálisan ócska volt a kernele a linuxhoz képest. Tudásban nagyjából a 2.4.x-es linuxok szintjén járt, vagy még előtte. Például nem volt benne rendes smp, nem volt benne multithreaded hálózati stack, rotfl.

    egyébként ja, a bsd-k sokkal összeszedettebbek, merugye nincs openbsd, freebsd, netbsd, pcbsd, meg freenas meg hasonlók... ja, de, mégiscsak töredezett az is, legalábbis a felhasználói bázisának nagyságához képest... nincs elég emberük, hogy széttördeljék :P

    "Baromira nem érdekel melyik lesz az irányvonal, de ugyan már legyen már egy irány": volt egy irány: svr4 init. A debian rc rendszere pontosan ugyanúgy nézett ki, mint pl. a solarisé. Emlékeim szerint a slackware-é is ugyanilyen volt. Majd jött az okoskodó redhat, aki mindig mindenben mást csinált és sajnos túl ritkán verték érte pofán (lásd gcc 2.96), és elkezdték tördelni az egységességet. Hol is dolgozik pöcstering?

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák