Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
s1999xx
üzenetére
A free -mw kimenetét nézem. Bootoláskor a hagyományos memória 205 MB used (bootolás utáni közvetlen idle, mikor nem fut semmi extra). Ha elindítok néhány progit, akkor ez felmegy, de bezárom őket, utána nem süllyed vissza 255 MB used alá. A cache, buffers, stb.-t ki tudom pucolni kézzel, azok vissza is állnak a boot idle értékre, de a normál memóriát nem sikerül maradéktalanul felszabadítani. Onnan tudom, hogy nem én hagytam benne, nem is öreganyám, hanem a progik bezárásakor nem szabadult fel. Majdnem biztos vagyok benne, hogy a kernel hagyja őket memóriában, hogy ha újra elindítanám ezeket a progikat, akkor még gyorsabban töltődjenek be.
Ezt anno még lassú, HDD-s gépen figyeltem meg, hogy ha kinyitottam egy nagyobb progit még KDE4-en, komótosan töltött be. Bezártam. Utána újra kinyitottam, és azonnal a képernyőre vágódott. Innen tudom, hogy a kernel tartogat bent lapokat a memóriában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen asztali médialejátszót?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB / 12 hó jótállás
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Lenovo Legion Pro 5 (16" QHD+ 240Hz, i7-14700HX,RTX 4070 8GB, 32GB RAM,1TB SSD) eladó BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3271, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest