- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Most egy iSCSI targetet szerettem volna feltenni a NASomra... Mindenek előtt leszögezem, hogy nagyon kezdő vagyok a témában, még csak most kezdem felfogni, hogy hogyan működik...
No, tehát a hw egy ARM NAS, a targetet pedig a tgt (saját fordítás) tartja kézben.
Az első kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy ha kilövöm a tgtd-t, majd újra elindítom, akkor miért tűnik el a már kész konfig? Ez normális? Vagy csak valami bugos és rá kéne nézzek a forrásra ismét?
2. Létrehoztam egy alap iSCSI targetet, amihez a LUN egy fizikai pendrive lett. Illetve csináltam két user-t. Az egyik outgoing, a másik egy sztenderd. Aztán open-iscsi-vel próbáltam felcsatolni a meghajtót az Ubuntu-s PC-mre, de az Ubuntu ezt dobja:
sudo iscsiadm -m node --login
Logging in to [iface: default, target: iqn.<titkos>:<titkos>, portal: 10.0.0.27,3260] (multiple)
iscsiadm: Could not login to [iface: default, target: iqn.<titkos>:<titkos>, portal: 10.0.0.27,3260].
iscsiadm: initiator reported error (24 - iSCSI login failed due to authorization failure)
iscsiadm: Could not log into all portalsÉs ilyen a dmesg az initiatornál (Ubuntu gépen):
[ 1558.954228] scsi host6: iSCSI Initiator over TCP/IP
[ 1558.963626] connection6:0: detected conn error (1020)És itt látható a target konfigja.
Mi lehet a gond?
Nagyon köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Automata kávégépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Videós, mozgóképes topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra // 512GB // Számla + Garancia //
- Lenovo 14 Ideapad Slim 3 FHD IPS i5-12450H 4.4Ghz 8mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3236
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest