- iPhone topik
- Ultranagy kameratárcsával bukott le a Vivo Ultrája
- Redmi Note 13 4G
- Apple iPhone SE januárban? Lassan a testtel!
- AI fejleszti az elhízás elleni csodagyógyszert
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iOS alkalmazások
- Kordában fogja tartani az S25 a Snapdragon 8 Elite őserejét
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
brickm
őstag
Sziasztok!
Visszatérő fejlövésem kivitelezésében kérnék egy kis segítséget\ötletet.
Több OS és pár utility van a gépemen, amiket (sajnos) néha alkalmazni kell, de nem szeretem minden indításnál nézni a választó képernyőt, így elrejteném(-tettem)
Szóval tettem egy pendrive-ra grub4dos-t,a menu.lst-be beírtam ezt:title proba1
find --set-root /proba.iso
map /proba.iso (0xff) || map --mem /proba.iso (0xff)
map --hook
chainloader (0xff)így a proba.iso nevű amugy hirens boot cd a c:\ -ről szépen bebootol, működik rendesen.
Na most adott még egy windows 10 és egy ubuntu linux is, azokat hogy írjam bele? Ők telepített rendszerek külön- külön partíción, ntfs és ext4 kötetek.Illetve honnan tudja, hogy mi a root? Ha van 5 partícióm mitől függ melyikre alkalmazza, pláne hogy maga a grub egy teljesen másik partíción foglal helyet?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest