- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Lesz Xperia 10 VII, méghozzá újratervezett külsővel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
brickm
őstag
Sziasztok!
Visszatérő fejlövésem kivitelezésében kérnék egy kis segítséget\ötletet.
Több OS és pár utility van a gépemen, amiket (sajnos) néha alkalmazni kell, de nem szeretem minden indításnál nézni a választó képernyőt, így elrejteném(-tettem)
Szóval tettem egy pendrive-ra grub4dos-t,a menu.lst-be beírtam ezt:title proba1
find --set-root /proba.iso
map /proba.iso (0xff) || map --mem /proba.iso (0xff)
map --hook
chainloader (0xff)így a proba.iso nevű amugy hirens boot cd a c:\ -ről szépen bebootol, működik rendesen.
Na most adott még egy windows 10 és egy ubuntu linux is, azokat hogy írjam bele? Ők telepített rendszerek külön- külön partíción, ntfs és ext4 kötetek.Illetve honnan tudja, hogy mi a root? Ha van 5 partícióm mitől függ melyikre alkalmazza, pláne hogy maga a grub egy teljesen másik partíción foglal helyet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Napelem
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Rekordokra vágyik! Kezünkben az Asus ROG Matrix GeForce RTX 5090
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Ford topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
- BESZÁMÍTÁS! Cooler Master Masterliquid 360L CORE vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest