- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Android szakmai topik
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy:
Adott egy program, ami sajnos a 411-es porton fut, ami ugye 1024 alatt van, tehát root jogokkal indul. Ez alapesetben nem is lenne akkora baj, de felfedeztem benne egy rést, amin keresztül szépen lehet(ne) garázdálkodni a rendszerben. Ha nekem sikerült, másnak is sikerülhet, bár szakértelem kell a dologhoz és eléggé specifikus is, de na... nem szeretném így hagyni a dolgot.
Kérdés tehát, hogy egy root jogokkal futó programmal lehet kezdeni valamit? Nem nagyon korlátozhatok ugye semmit érdemben, mert akkor magamat is korlátozom. El lehetne venni esetleg indítás után a jogokat? Vagy van valami bevett módszer erre? Gondolkoztam egy iptables port átirányításon is, de hiába irányítom én át a 411-et 4111-re, ha a program mindenáron a 411-en akar hallgatózni.
A google mondott nekem valami setcap-os megoldást is, de az még elég idegen számomra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Crimson Desert
- A tajvani chipgyártóknak is beteszi a kaput a Hormuzi-szoros lezárása
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szó szerint kifüstöli az AI-t a Közel-Keleten Irán
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- GAMER PC! Ryzen 7600X / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 850w Gold / BeszámítOK !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5490 14",FHD,i5-8350U,8GB,256GB SSD,WIN11
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506I Gamer Notebook! R7 4800H / 1650Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest