- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
-
Mobilarena
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gomez86
őstag
válasz Hummin #67804 üzenetére
Szia, igen, én innen vásároltam, és valóban 350mm átmérő, 90 mm agymélység.
Teljesen kerekIgazából nekem nem volt még ilyen kormányom, de a választási kritériumok között szerepelt hogy legyen 350-es és minél mélyebb agyas hogy közelebb kerüljön a mellkasomhoz. Kormányváltót ahogy láttad is, én nem használok hozzá, így az nem volt fontos hogy elérjem.
Nagyon szeretem két okból is. Egyrészt az átmérő és a súlya (nagyon könnyű) miatt kicsit könnyebb gyorsan tekerni, rántani rajta. Másrészt pedig nem nyomok meg véletlenül gombot rajta mint az előtte használt CS V2-n.Amúgy nem tudom mennyire vagy messze Mogyoródtól, de itt a srácoknak ahogy láttam több féle van raktáron, és ki lehet bontani megnézegetni őket, bár én célirányosan érkeztem mondták egyből hogy nyugodtan bontsam ki nézzem meg mielőtt fizetek.
"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
JulesTS
őstag
Nem Gomez86 vagyok, de nekem is vannak tapasztalataim...
Rallyhoz mindenképp kerek kormányt javasolnék. Szerintem Gomeznek is az van. A 35cm átmárő nagyon jó méret, nekem is olyan van, ezzel már tényleg valós autó kormány érzet van, persze kell hozzá erő hogy a bázis meg tudja forgatni.
A velúr/alcatara-t engedd el. Ugyan nem csúszik és jó a fogása, de gyorsan koszolódik és kopik. Műbőr jobb de az is csúnyán tud foszlani idővel. Én igazi bőrt választanék, lehet, hogy a mostanit újra is fogom bőrőztetni...
A mélység tekintetében meg szimulátorhoz általában 0 a legjobb. Általában a pedál/bázis/ülés helyzetét úgy álltod be, hogy kényelmes legyen. Ha formula pereccel jó az ergonómia, akkor egy mélyagyas perec túl közel fog kerülni hozzád. Főnix tuningnál vettem a 35cm-es Races karikát, ott mondták is, hogy a lapos pereceket a szimulátorosok viszik, hobbi autóba meg a mélyagyas kormányok mennek, hogy közelebb kerüljenek a gyárinál.
Plusz a lapos kormányra később mehet button box és/vagy váltó fül is.Az enyém ilyen: Működés közben:
https://youtu.be/L2hlSo2CAOk -
zsalesz
tag
Annyit fűznék hozzá, hogy volt Alcantara és bőr (jelenleg is bőr van) kormányom is. Ha teheted az Alcantarát felejtsd el, azzal csak bosszúságod lesz. Ha elkezd megkopni, - mert feltételezem használni is akarod nem csak nézegetni -, akkor bizony frusztrálni fog a kinézete. Én annó a Formula v2 kormányomról is azért "dobtam" le a markolatot és vettem rá Pinapple bőr markolatot, mert irritált ahogy kinéz, pedig csak és kizárólag kesztyűben használtam.
-
GalaHU
őstag
Én sem vagyok Gomez, de több mint 10 éve nyúzok rendes rallye kormányt a szimekben. Nálam egy MOMO alcantara kopik, illetve már nem, mert rég lekopott. De beszédes, hogy azóta sem cseréltem le, max azon gondolkodom, hogy beszerzek egy ugyanilyet tartaléknak.
Ha ezzel egyet tudsz élni, akkor nyugodtan választd ezt, sokkal nagyobb feeling még kesztyűben is.
A mélyagyas kivitelt viszont hanyagolnám, mert ahogyan Jules is írta ha majdan csere-beréled a pereceket (nyugi, úgyis fogod!) akkor felborul vele a precízen belőtt vezetési pozíciód. Mélyagyasnál sokkal nyűgösebb kormányváltót passzítani hozzá, a gyári fülek tuti nem lesznek jók, ha meg szerkesztessz hozzá valami toldót, a hosszú kar miatt nagy lesz az útja.
Ezen felül a sima kivitelt össze tudod hozni szinte az összes gyári aggyal, buttonbox-al, egyebekkel. Az enyém is egy Thrustmaster TX-en kezdte a pályafutását, majd Fanatec XO HUB-on folytatta innen átruccant egy Monte Carlo-ra, most pedig a Simagic feszít alatta. Ugyanaz a perec...
Amiről eddig senki sem írt az maga a kormány vastagsága/húsossága (matekfaktosoknak a toroid átmérője) ez nagyon fontos! Ha túl vékony akkor gyerekkormány érzése van, de ha csak a púpokon megfelelő, akkor meg az tud zavaró lenni. Az olcsóbb kínai kormányok nálam itt véreznek el (tisztelet a kivételnek) éppen ezért vásárlás előtt mindenképpen próbáld ki!
A BPRacing remek hely, összetaperolhatsz számos kormányt, de legyél olyan jó fej, hogy akkor már ott is vedd meg...
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Háztartási gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5 Pro teszt
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Interactive Brokers társalgó
- E-book olvasók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Xbox Series X|S
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
- Csere-Beszámítás! Black&White Gamer PC! R5 5600X / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470P - i7-HQ I 32GB I 512SSD I 14" 2K I Nvidia I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460P - i7-HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest