- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okosórát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Processzor - VGA párválasztó topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sracok istenek vagztok ugz nez ki minden klappol Win re-install utan
Big Up minden segitokesz embernek!!!! -
Habugi
addikt
Ha érdemben szeretnél továbblépni a 6950CF-ről (cirka 7970/280x szint) akkor 290x/Titan/780Ti, a procid még mindig elég jó 4.5ön aztán ha úgy adódik mehet majd az i7 a VGA mellé.
(#196) ultimatgold:
Megfelel igen, pláne ha 3.6/3.8on tudod járatni de alapon sem lesz kevés.
-
ultimatgold
csendes tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy egy Gigabyte Radeon HD 7790 2GB OC Milyen AMD -s procit ajánlotok?
Egy AMD Phenom II X4 965 BE -re gondoltam. Megfelel ehhez a kártyához? Köszönöm a válaszotokat.
-
Habugi
addikt
válasz
#27011584 #190 üzenetére
Az nem rossz darab. Monitorozd majd Afterburner+HWInfo kombóval vagy csak HWInfoval valami terhelő progival Prime95/Aida/IBT, ugyan csak játékra fogod használni a gépet és ebből a szempontból marhára nem mérvadó mondjuk egy Prime95-ös blend teszt, azért a BF4 hajta a procit mint Singer a varrógépet.
Amennyiben nagyon melegszik [link] ebben a topicban érdeklődj utána, hogy mit lenne érdemes rátenni mielőtt döntenél.
(#193) daneeeeee:
Jó hát most erre mit mondjak, jó neked?
Decemberben vettem a procit 34k-ért, nem fogok rá másik 30k-ért hűtést tenni pedig marha jó lenne.
1.5V-on amúgy mit produkál a H100i, blend vagy ibt alatt, gondolom kitesztelted már?[link] itt Vantage CPU teszt alatt nekem már elérte a 70fokot és pl. blendet ráse mertem indítani!
-
atomeec
senior tag
Kedves topiklakók. Sajnos már nincs erőm (szemem) átolvasni a topikot, de az első hozzászólás alapján kérdeznék:
1: Milyen játékokhoz kellene - Mindenféle, stratégiáktól FPS-ig, mindenevő vagyok
2: Mi az elképzelésed árban és te melyik modellre gondoltál - Nincs plafon, nem most lesz a vásárlás, de gépcserét nem tervezek, csak VGA-t. Elképzelés...nincs, jöhet egy vagy két kártya is SLI/CF-ben
3: Tuningolsz e - Igen, ha bírja a 750W-os táp (proci i5 2500k@4500MHz)
4: Mi az elvárt sebesség (minimum és átlag fps) - minimum 40, átlag a csillagos ég
5: Mennyire zavar, ha 5-15% összességében megmarad tartaléknak a kártyában (CPU limit) - Hát ha nagyon úgy jön ki, akkor később még majd beruházhatok egy 3770k-ra, de ez távoli jövő...
6: Milyen hosszú "közös életet" tervezel vele - Évekre szeretném, ez lenne az elkövetkezendők legnagyobb "befektetése"Sajnos ráébredtem ma (295x2 tesztet nézve), hogy totál nem tudom, mivel lehetne előrébb lépni...adalék infó a fentiekhez, hogy jelenleg 6950CF van és Full HD monitort kell hajtani, nagyobb nem lesz.
Előre is köszönöm a válaszokat. Jöhet akár külföldi link is, ha valahol foglalkoznak a 1080p-vel játékra, én így hirtelen nem találtam jó cikket (2014-est). -
Habugi
addikt
válasz
daneeeeee #188 üzenetére
Ez nem ilyen líneáris mint ahogy írod.
Azért 4.5ön áltam meg mert 4.6on már nem stabil alapfeszen, ami nálam 1.3V.
Pár napja 3DMark tunning okán felhúztam 4.9re, oda már 1.4 kellett és melegedett mint a fene..!
Tartós használatra a 4.9 nálam sajnos ki van zárva és nem, nincs vizem.
9590es meg 1.5v? Tunningal még több. -
törölt tag
Megvan a Re-Install mar csak a Franza jatekokat kell leszedni de az origin megint docog...........
Zenimax&Beteshda szerverek szintugy szval ha leszedtem oket irok hogy tortent e valtozas... -
daneeeeee
aktív tag
"Ha jól emlékszem 220as TDP-je van a 9590esnek bakker, az mi?! "
húzol még 200 MHz-et a saját procidon és megtudod.
"Namost 8350 fölött nem igazán érdemes cpu-t venni mert olyan hőtermelést kapsz, amit nem lehet normálisan lehűteni."
Írod mindezt úgy, hogy az adatlapod szerint egy 8320-at használsz 4,5GHz-en. 100k-s custom hűtés is van hozzá?
-
Habugi
addikt
válasz
ricshard444 #180 üzenetére
Alapon igen, csak ki vesz úgy FX-et hogy nem akarja húzni, én ebből indultam ki, főleg ha valaki olyat vesz hogy Intel ármagasságba kerül. Ha jól emlékszem 220as TDP-je van a 9590esnek bakker, az mi?!
(#182) Thorsteins:
Szóval az alaplap is új.., hát kár hogy nem vásárlás előtt kérdeztél itt, node sebaj azért nem lessz az olyan rossz. Ahogy Nxn908xxx is írja valószínüleg a Win reinstall meg fogja oldani a problémádat. Win7 vs 8.1-be nem tudok megnyilatkozni mert én még nem éreztem szükségét leváltani a 7est, annak ellenére hogy a 8.1 már elvileg jobban "használja" a 8magot. Neked 8.1van szóval szerintem nyugodtan maradhatsz annál.
Milyen cpu hűtőd van? -
törölt tag
Az alaplapot is most vettem es nem szivesen koltenek meg arra is hogz ujat vegyek az intel miatt ill az uj gepre szant penz is kifogyott a mai rendelesemmel.....:S
-
törölt tag
Mar szallitas alatt van ill uj gepet terveztem ami most bennt van az mind uj intelt pedig nem szeretnek mert en is amd parti vagyok viszont tesztek alapjan a vga megfogott ezert dontottem mellette kozben sikerult a procit 4.3-ra emelni viszont nem sok a valtozas ill. a BF 4 most piros szinekben Pompazik viszont az asztal rendes szineket produkal
Otlet?teljesitmenyben nincs valtozas ha nem teljes kepernyon van ertelmes Fps-eket kapok ha Teljes akkor nagzon gyatra
Az problema lehet hogy Dvi-on van 144Hzen?(Tudja a monitor) -
-
Habugi
addikt
válasz
#27011584 #177 üzenetére
Kérlek ne vedd magad, nem kívánok a pénztárcádban turkálni de az a proci 75k.
Namost 8350 fölött nem igazán érdemes cpu-t venni mert olyan hőtermelést kapsz, amit nem lehet normálisan lehűteni.Tudom nem komplett gépet terveztél csak vga-t, de hamár vettél egy high-end vga-t és farzsebből rendeled hozzá a 9590et akkor már inkább i7 felé kéne fordulnod. 3770k/4770k + 780Ti, hiddel sokkal inkább adná az ívet mint egy 9590essel, amit maximum egy custom 100k-s vízhűtéssel tudnál emberi hőfokon tartani. Írom ezt úgy AMD párti vagyok ha játékról van szó. Gondold meg szerintem!
-
törölt tag
Rendeltem ma egz FX 9590 Procit annak alapon 4.7Ghz az orajel az remelem jo lesz
Sajan nem tudom a pontos tipusat a proci hutonek Coolermaster az biztos magag passziv huto rajta egy ventivel
Az elozo lappal 4.3-at birt maxon a proci
A mostani lapon elviekben van gyari tuning amivel lehet allitani az orajelet maskepp meg nem probaltam de igz meg 200 MHZ-es emelkedest se bir
Lehet hogz maskepp kene csinalnom a bios-ban? -
Habugi
addikt
válasz
#27011584 #175 üzenetére
Legalább 4.4-re fel kéne tornásznod a procidat, 780Ti mellé az alapórajeles FX-8320 elég gyász.
ATI/NVIDIA váltás után amúgy erősen ajánlott a Win reinstall, még úgy is hogy már egész jók mindkét oldal driver "takarító" cuccai. Windowsban bennemarad itt-ott 1-2 már oda nem illő fájl és jönnek az anomáliák..
A lapodról nem tudok nyilatkozni, sosem volt még Asrockom.
Csinálj egy Win telepítést, utána ne az új béta nvidia drivert tedd fel hanem az utolsó nem bétát, ha megszűnt a probléma mehet fel az új csudadriver helyette. Proci tunning ügyileg meg jól jönne valami infó morzsa hogy miben nyilvánul az meg hogy nem tudod húzni, mik a bios beállítások stb. AMD FX topik első hsz/összefoglalót érdemes átfutnod: [link]
Milyen procihűtod van? -
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Remelem tudtok segiteni!
Tegnap vettem egy MSI GeForce GTX 780Ti GAMING 3G 3GB GDDR5 kartyat minden jatek eleg furan megy a Battlefield 4 pl 30-35 FPS-t produkal ultra beallitasokon.......Az elozo kartya ami volt a gepben egy Radeon 7970 azzal tukor siman ment minden!Elosszor egz 550W-os FSP tap volt a kartyan ma vettem egy 750W-os FSP Aurumot ha tudna valaki barmi segitseget nyujtani meg koszonnem uj nvidi-as vagyok nem szeretnem meg banni hogy valtottam:s
Konfig:
Alaplap: Asrock 990 Fx Killer Fatality
Proci:Amd 8320 3.5GHZ
Memoria:16GB 1600MHZ
Winchester Samsung SSD
Tap:750 W FSP AURUMN
Ha a hutes is szamitana esetleg akkor a haz Corsair Carbide Series Air 540 High Airflow
Elore is Koszonom a segitseget!! -
csabsz13
aktív tag
válasz
Areturus #171 üzenetére
szerintem az van, hogy most azért a GPU-k előrébb tartanak, mint a CPU-k - főleg a technikai megoldások miatt (directX), de pl erre lenne gyógyír a mantle, ami eltolná a CPU-k limitsávját jóval lentebbi kategóriába.
és azt se felejtsd el, hogy a 290 jelenleg az AMD csúcskártyája! -
Areturus
tag
válasz
csabsz13 #170 üzenetére
Világos, azért érdekeltek volna csak az előzetes eredeti eredményeid, mert ha tegyük fel volt 87 átlag fps-ed, s abból lesz 8%-al kevesebb, az még barátok között is mindössze 7 fps csökkenés. Tehát a játékmenetre abszolút nincs hatással. Azonban a méréseid alapján ez sajnos tényleg igaz, 290 oc alá egy 4570 is kevés lehet már itt-ott. Szomorú, a legújabb architektúrájú 50e forintos haswell processzortól többet várna az ember. A linket köszönöm, valahogy elsiklottam azon hozzászólás fölött, majd én is lemérem magamnak hogyan viselkedik a rendszer ha megnyirbálom a vgat
-
csabsz13
aktív tag
válasz
Areturus #169 üzenetére
nem tudom, mert nem tartottam meg őket, csak amíg a számítást elvégeztem.
de éppen az a lényeg ebben, hogy a te saját konfigodra tudod megnézni, milyen limited van - így pedig nem az a lényeg, hogy mennyi FPS-t tud az egyik konfig és mennyit egy másik.
ez alapján tudod belőni, hogy van-e CPU limit vagy nincs: [link]
és azért is bízom ebben a metódusban, mert bizony látszik benne, hogy játékfüggő is az eredmény... -
hszilard666
veterán
válasz
ricshard444 #166 üzenetére
Oksa. Köszönöm a gyors választ, további szép estét
-
válasz
hszilard666 #165 üzenetére
Általánosságban: elmegy, azaz azért sok helyre nem lesz elég, de ez nem fog téged zavarni játék közben és fog látszani a 2. kártya azért szépen.
-
hszilard666
veterán
válasz
ricshard444 #164 üzenetére
2560x1080. Akkor 4.5 elég hozzá?
-
válasz
hszilard666 #163 üzenetére
Mi a felbontás?
1080p mellett ameddig csak tudod, 1440/1600p mellett egy 4,5-n már jó vagy, mert ott hamar eltudnak fogyni a kártyák.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy meddig kéne húznom egy 3770kt hogy elég legyen eg 780ti sli mellé? Vagy oda már lga2011 kell? A választ előre is köszönöm! -
Televan74
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #156 üzenetére
Csak az 1 es.
Bár én még mindig szeretem az AMD -t,de most nincs semmi a tarsolyukban amiért lecserélném a Corei7 3770k -t.
-
Areturus
tag
válasz
Erre a kérdésedre itt válaszolnék:
[link]
Először én is 4670K-t akartam venni, azonban utánagondolva mondjuk 5 év múlva ha már egy sima 4570 nem lesz elég a játékokhoz, akkor a 4670K-val sem leszel előrébb, akárhogy tuningolod.Szerk.: És igen, teljesen jól kihajtja a 290-et, nem érzek sehol sem CPU limitet.
-
válasz
Én az elsőt választanám, ha elsődlegesen játékhoz lenne.
Gondolom nem kérdés miért.
-
csabsz13
aktív tag
válasz
Én az 1. konfiggal rendelkezem, ehhez tudok pozitív tapasztalatokkal hozzászólni.
-
daveoff
veterán
válasz
Részemről egyértelmű, hogy az első variáció a nyerő.
-
GeneraL_XTX
veterán
Uraim, cpu-t keresek a vadiúj R9 290-em mellé.
2 eshetőséget néztem ki magamnak:
1,
i5 4670k + Asrock Fatal1ty H87 performance (azért ezt, mert lehet vele k procit tuningolni)2,
FX8320 + Asus 990FX SabertoothA konfigok árai megegyeznek, 75k mindkető.
-
Ubran
tag
Koszontem Uraim az iranymutatast, jovoheten megyek haza, addig atragom meg.
Tovabbi szep napot. -
Rendo84
senior tag
Vegyél neki egy AMD A8 X4 6600K 3.9GHz FM2- 23.800 Ft
Alaplap hozzá 13.000 Ft.
Radeon grafikus chipet is tartalmaz, a processzor mag mellett. Ami nem is rossz.
Esetleg LGA775, Q8000-es szériában is látok fantáziát, alaplappal, hűtővel 22k, + vga mellé ami szimpatikus, így is ki tudsz jönni olcsón, kérdés mennyit szánsz rá? -
-
Ubran
tag
Esetunkben sem bf4 multi ultra lennenek az elvarasok, de gondoltam beljebb lenne az en ocsem egy 750ti-al, mint a jelenlegi 8600gt-vel. Ezt be tudnam rakni a regi gepbe tapcsere stb nelkul, orom is lenne, nekem is belefer a keretbe. Kerdes az mit kezdene vele a jelenlegi proci, vagy h mennyire szukseged egy i3+b85 csere masodik lepeskent.
-
marquuard
veterán
Üdv. Az alábbi VGA-kat kihajtaná egy FX6300 4,2GHz-en?
-HD7950
-R9 280X
-GTX 770 -
Televan74
nagyúr
Szerintem FHD -ra i5 és 270/270X vagy 760Ti.
Persze ennél vannak elvetemültebb összeállítások, mint például az öcskös gépe(Phenom II X4 955 és 7770 -s kártya). Bár ő nem játszik FPS -t, inkább Fifa meg a Forma1 megy,ezért nem érzi még hogy kevés lenne neki.Sajna csak erre telik.
-
Rendo84
senior tag
válasz
frankdelgado #146 üzenetére
R7 260X-re nem éri meg váltani, mert kb ugyan akkora teljesítményt hoz, mint a 6850.
Tény hogy egy intel i5 picivel még többet ki tudna paszírozni a vga-ból, valamint némely programoknál cpu limit is lesz és idővel még nagyobb, de az R9 270-et ki fogja hajtani, emiatt ne aggódj -
frankdelgado
őstag
Üdv!
Ehhez a konfighoz váltanám le az asus 6850-es videokártyámat:
Chieftech 500w
MSI 770-C45 AM3
Phenom II x4 955 ( 3,2ghz)
8 gb. Kingstone (1333)
Asus 6850
WD 500 gb.Egy r9 270-re gondoltam először, de félő, hogy a proci kevés lenne, lehet, hogy elég lenne egy r7 260X-es kártya? Ebben kérném a hozzáértők tanácsát. Ati kártyában gondolkodom, procit nem akarok cserélni és 1680X1050-ben játszom.
Köszi!
-
Ubran
tag
Reggelt!
Van valakinek elkepzelese arrol, h egy amd athlon x2 6000 es egy gtx 750ti mit szolnanak egymashoz? Ocsemet szeretnem meglepni, aki az uj jatekok utan ahitozik. Kompromiszumokkal vallalhato ez a paros? -
válasz
Nxn908xxx #140 üzenetére
olyan beállításokkal érdemes tesztelni, amivel az adott VGA-n játszanál. pl. egy 260X esetén felesleges 2560x1440-ben 4xSSAA-val mérni. viszont mindenképpen érdemes egy akciódús jelenetet választani, ott fog kijönni, ha gyenge a CPU, nem egy flyby teszten.
másrészt, ha a CPU ereje érdekel a VGA-tól minél függetlenebbül, akkor 1280x720, mindenféle AA és AO kikapcsolva, ill. tesszeláció, HDR / bloom, depth of field kikapcs. mindent nem szabad lejjebb venni, mert az a CPU terheit is csökkenti, és nem feltétlen a kívánt eredmény jön ki belőle.
-
Habugi
addikt
Mindig azt szoktam mondani hogy akinek játékra kell gép és nem feltétlenül akar indokolatlanul sokat költeni rá és/vagy nem engedhet meg magának akármit, teljesen felesleges i5/i7-et venni.
A procim 34k volt tavaj, alapfeszen megy 4.5ön..
Persze össze lehet hasonlítani i7-el vagy akár egy 4670k-val de minek? Előbbi a triplájába kerül, utóbbi "csak" a duplája. Játékban jó esetben azonos vga mellett hoz az i7 egy 15-20%-ot, hurrá?
Mikor meglett a proci/vga páros, utóbbit átvittem a szomszédomhoz hogy megnézzem mit teljesít egy 4770k mellett. Crysis 3, Farcry3, Arma 3 ilyenekkel teszteltem, elégedetten kummantam vissza a AMD procim elé.
Nem vitatom hogy jobb egy jófajta i5 / i7, nade huh, ilyen árkülönbség mellett? Ki van zárva.., nálam.
Nyilván más a leányzó fekvése ha adott esetben dolgozik is a gépén az ember, ott már adott alkalmazások mellett van/lehet olyan teljesítmény különbség, ami talán megér ilyen összegeket.Nyilván ha valakinek aktuálisan i5-je van én sem javaslám neki hogy "visszaváltson" FX-re (ugye tailor74 esete..), ebben teljesen egyetértek veletek. Maximum akkor érné meg ha a játékok legalább 25-30%-a profitálna a "8 magból", de ettől még sehol sem vagyunk, talán nem is leszünk, 4mag többnyire elég minden játékhoz, többet nagyon nem is használnak, hiába van és ugye ebben (is) erősebb az intel.
Meglátjuk a Mantle mennyire "terjed el", ha csak a felét hozza annak amit az emberek várnak tőle, még ennyi értelme sem lesz összehasonlítani egy húzott FX-et egy majd 100k-s i7-el, de még egy top haswell i5-el sem. -
XXArcAngelXX
tag
válasz
ricshard444 #133 üzenetére
Most akadtam rá erre a topikra. Igazi hiánypótló született.
Egy Dell U2414H monitoron játszom 1080p ben, a proci egy i5 3570 alapörajelen 3,4 ghz turboval 3,9ghz, a vga egy gtx 760 4gb. A lapom egy Asrock z77 extreme 4, memória pedig Kingston hyperx Predator 2x4gb jelenleg 2133mhz-ketyeg (nem tudom hogy ez lènyeges-e de leìrom). Ebben a formában kihajtja normálisan a vgamat? Laggolást ilyesmit nem tapasztalok. Skyrim, AC4, SC2, Batman AO, MWO, Dota 2, mind maxon mennek. Tervben van 1-2 hönapon belül a processzor váltás is i7 3770K-ra.
-
Rendo84
senior tag
Mondjuk azért elég ritka manapság, aki legalább 1 game-t ne tolna multiban néha néha.
A másik dolog, hogy aki szokott néha játszani akár mivel is, annak nem érdemes 4 magos intel cpu-nál alább adnia, mert a jövőben csak nagyobb cpu igényű játékok jönnek ki.
Egyébként még számos olyan program van játékon kívül, ami igényli az ekkora erőforrást. -
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
ricshard444 #130 üzenetére
+1
Anno amikor egy darabig a phenom 2 x4 (3.5ghz)-el hajtottam a 670-est. Crysis3-ban brutál módon visszafogta a karit,tehát pl: a 2. mapon CPU 100% VGA 54%... mondom jó
TombRaiderben is: Szépen hozta a 60fps-t,aztán pl: amikor fel kell menni a farkas barlangjába,ahol van a sok vízesés úgy meghalt a cpu,hogy annak a rendje.Természetesen az addigi 60fps szépen lement 25-30-ra azt szia.Szinte ugyan az cpu:100% vga:50%
Sőt Metro Last Lightban is Phenom 2 alatt: Ha eldobtam mondjuk 2-3 dinamitot full mikro laggos lett a game. Nyilván a karira volt tolva a fizika. Mondom ok, biztos gyenge a kari. Háát a nagy sz@rt.
Mióta egy bika procit tettem alá a fent leírtak mindegyike megszűnt.
Szóval,DE single alá is elkél egy erősebb proci. A minimuk fps számomra jobban mehatározza a játszhatóságot. Az átlagokkal dobálózni csalóka...
-
Shing
őstag
válasz
Szerintem is felesleges I5-ös proci single játékokhoz. Persze mindig lesznek kivételek (GTA4 és társai). Na meg majd jönnek most olyan játékok, hogy csak néz az ember. De ha nem köti fel az ember magát ha néha leugrik pár FPS-t 60-ról a játék, akkor elég egy olcsóbb hardver.
-
-
Grafikai beállítások maximalizálása lenne a cél, lehetőleg mindenhol, fix 50-60 fps-sel...
De mint írtam, ez egyenlőre egy gondolatmenet, mivel pont a pénz a gátló tényező a megvalósításban...
Mindenesetre a lényeget leszűrtem, miszerint jobban járok,ha ez a processzor marad, akár még erősebb kártya mellé is.. -
Nxn908xxx
őstag
válasz
Én csak a tapasztalataimat írtam le, nem vagyok szakértő. A minimum fps biztosan több mivel erősebb processzor van alatta, de a single játék tesztekben nagyon kicsi fps eltérés szokott lenni a nagyobb címeknél is.
Hajlamos összehasonlítani az ember egy fx8350-et egy i7-tel, úgy hogy az intel majd kétszer annyiba fáj.
Sok játékot próbáltam és mindegyikbe megvolt a 60 fps ami kell értelmes grafika beállításoknál persze. De persze aki biztosra akar menni annak ott az i5-i7. -
válasz
Nxn908xxx #129 üzenetére
Évekig foglalkoztam a CPU limit témával, én mást tapasztaltam jelentősen, mint te.
Nem próbállak meggyőzni, ellenben, akkor erre adj választ, hogy szerinted miért van ez így:
Nem egy ember váltott FX8320/50 @ 4500 MHz -ről 3770K/4770K @ 4200-4500-ra és ők is azt tapasztalták még Single címekben is amit én:
Jelentősen egyenletesebb lett az fps, nincsenek hullámvölgyek, sokkal magasabb az átlag is.Skyrim és TR az VGA orientált, az elöbbi 100%
Én vagy 40 címet mértem az idők során, csak ebben a témában és kell az Intel i5-s erős VGA mellé tényleg, miért mondanánk ezt, ha nem lenne igaz?
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
ricshard444 #127 üzenetére
Próbáltam már 2 modullal játékokat, kettőt letiltottam a 4-ből a 8320-on. Pontosan 0 eltérés volt single alatt, vga-t maxon kihajtotta. Még bf3 multi is szinte ugyan olyan volt.
Sőt, azt is próbáltam hogy az órajel függvényében hogy hajtja a vga-t. Másik topikba leírtam de akkor ide is egy kis összefoglaló belőle:1400Mhz- bf3 multi 15fps körül omanon 64-es szerón. Bf4 40fps körül mantle! FarCry 3, Tomb Raider kb a fele fps mint 4Ghz-n. Skyrim 60fps stabilan!
2900Mhz- bf3 40-60fps körül, bf4 mantle 60-80fps, a single játékokban eltérés nem volt.
max órajel 4000Mhz- bf3 50-100fps, bf4 mantle 75-110fpsszerk: Most jut eszembe csináltam is egy videót ACBF alatt 1400Mhz-n. Számolj hozzá még 15 fps-t mert a felvevés miatt csökkent nagyon. Ha nem veszek fel akkor kétszer ennyi. FullHD minden max beállítás.
videó(#128) Rendo84
em neked akartam.
-
válasz
Nxn908xxx #126 üzenetére
Azért ez túlzás amit mondasz, tény, hogy nem kell annyira izmos CPU a Single részek 95%-hoz, de egy 2 modulos AMD-t mondani egy Tahiti mellé, azért az durva...
4GHz-s X6-tal sem voltam megelégedve játék alatt 5970 mellett, ehhez képest a 2 modulos Vishera sehol nincs.Egy 4GHz-s akármelyik generációs i5 már klassz és tényleg elég most Single-höz 280X mellé, még 290 is klasszul megzabolázható vele.
-
Nxn908xxx
őstag
Ha nem multizol akkor 0 értelme van procit cserélni. Egy phenom ii is elég single játékhoz. 2-3 fps eltérés lenne egy 4770-el szemben.
A legtöbb játéknál a 8320-am 20-30% körül pörög míg a 280x 100-on. De volt olyan játék az aliens vs predator 3 hogy 5 azaz 5%-on tekert ultrán a cpu.
Tehát aki csak singel játszik annak egy fx-4300 tökéletes szinte bármilyen vga mellé. -
-
Abban is lenne ráció, ha maradhat ez a proci, ami most van,csak ezt már nem szokták itt ajánlani...
Ami az előbb kimaradt, hogy csak single player vagyok ,abszolút nem multizok.
korábbi tapasztalataim alapján single játékban még az A10 5800k is ki tudta hajtani a 280x-et.. -
Rendo84
senior tag
válasz
tailor74 #120 üzenetére
Az i5 4670 simán meg fog birkózni az említett vgak-al, de jobban dukálna már ezekhez egy 3570K-s vagy egy 4670K cpu, amit ha felhúzol 4.2, 4.4 GHz-re, akkor teljesen kitudod hajtani a vga-t.
De mint említetted hogy nem szeretnél cpu-ra költeni, használtan lehet hogy megoldható úgy a csere hogy ne bukj rajta, akár csak az alaplap.
AMD-vel szerintem nem járnál jobban. -
Sziasztok!
Ma megfogalmazódott bennem egy kérdés,gondoltam megkérdezlek benneteket..
Elgondolkodtam egy 780, 290 kártya cserén a jelenlegi 680-ról, a párja pedig egy i5 4670..
Olvasgatva a fórum ajánlásait, inkább már 4570k, és e fölötti procikat ajánlotok ilyen kártyákhoz..
És most jön a DE..
Nem szeretnék már több pénzt processzorra kiadni, így azon gondolkoztam el, hogy nem járnék-e jobban egy FX8320-8350-el az említett kártyához? Azt egyszerűen 4.2 - 4.4 GHz-re lehet föl pattintani,és a 8 mag össz teljesítménye sem nagyon maradna el a fentebb ajánlott processzorokétól..Vagy hülyeség az egész?
-
Martin97
aktív tag
válasz
Nxn908xxx #115 üzenetére
Tisztelt Nxn908xxx!
Bf4 720p felbontáson, minimum grafikán, 720 mhz-en húzva: minimum 8 fps átlag: 24-26 fps tehát isszonyat lassú és játszhatatlan.
Far cry 3 szintén az előző beállításokon minimum: 10-12 fps-t átlag: 30-32 fps-t produkál.
Nem tudom mért ekkora a különbség, de gyanítom hogy a frostbite 3 motor jobban lefogja a gépet mint a dunia engine 2.Tisztelettel
Martin97 -
260x, 260, gtx 750 - ezek mind kb. jók (utóbbinál ugye a mantle nem játszik). lesznek olyan helyzetek, ahol a CPU visszafogja a VGA-t (pl. multiplayer játékok, az említett 5-8%-nál erősebben is), de az esetek többsége fullHD-ben nem ilyen lesz. nekem sokáig egy pentium G2020 ment egy gtx 660 mellett, volt CPU limit, de az esetek többségében a VGA ki tudta futni magát.
-
zolee5016
őstag
sziasztok....i5 2500k-nak egy 680/770 sli már nagy falat?
(csak hd-ban....3moncsi szimekhez pl) -
Nxn908xxx
őstag
válasz
Martin97 #108 üzenetére
Tisztelt Martin97!
Nagyon jó választás neked most a 260x, mert egyre több mantles játék fog érkezni, ami pont a cpu limitre van kitalálva! A mantles játékok alatt a kártya teljes erejét ki tudod majd használni! Nem mellesleg a BF4 támogatja a mantlet. Tehát okos választás a 260x!
-
válasz
Martin97 #106 üzenetére
Szerintem nyugodtan vedd meg a 260-at, illetve amit az anyagi keret megenged, próbáld kihozni belőle a maximumot, aztán jövőre, ha váltottál platformot, újra szembesülni fogsz ezzel a problémával, csak fordítva..
Akkor már a vga lesz kevés, de ezen ráérsz akkor gondolkozni...
Magánvéleményem szerint vga vásárlást 1 évvel elodázni nem túl okos dolog, se anyagi, se technikai szempontból..
Inkább most hozd ki a gépedből, amit a pénztárcád megenged.. -
Martin97
aktív tag
-
Martin97
aktív tag
válasz
ricshard444 #99 üzenetére
Tisztelt ricshard444!
Köszönöm a gyors segítséget!
Tudom hogy a 2 mag nem sok, meg ez a típusú processzor már elavult, de most csak egy vga-t engedhetek meg.
Ez menne a nyugdíjas 9600 gt-m helyére: http://compker.hu/index.php?controller=product&id_product=9148
Ebben ugyan "csak" 1 gb vram van de az ára jóval barátságosabb, mint a 2 gb-osé és a konkurens nvidia kártyáknál erősebb.
Akkor ez mehet bele?Tisztelettel
Martin97
Új hozzászólás Aktív témák
- RTX 3080 10Gb GDDR6X Manli (Beszámítás)
- Eladó GARANCIÁLIS ASUS RTX 3060 TI 8GB / MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING X 8GB LHR
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8GB LHR videókártya
- 3 Év Gari - Asus RTX 3060 12GB Dual V2 OC 192bit
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest