- Azonnali mobilos kérdések órája
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- iPhone topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Mobil flották
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
Processzor - VGA párválasztó topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
balint107
aktív tag
válasz
ricshard444 #43 üzenetére
Sokszor még akkor is nehéz mikor tapasztalat tapasztalattal találkozik
... Más téma, de pl ott a Rise of the Tomb Raider. Van, aki azt mondja 970-en minden maxon van, és alig esik be 60 fps alá. Nekem meg High-on is berendetlenkedik 30-40 fps-re is, meg persze sokaknak is, de mindig van valaki, akinek arról eltérő tapasztalata, véleménye van.
-
zolika15
tag
válasz
ricshard444 #1046 üzenetére
Nem is szeretnek 960-nal nagyobb kartyat es Amd-t seml!!! 950/60 kozott hezitalok.
-
ronati
tag
válasz
ricshard444 #1033 üzenetére
Köszi a gyors választ!!
-
Bertiee
senior tag
válasz
ricshard444 #1024 üzenetére
Köszi szépen!
-
vbandi86
csendes tag
válasz
ricshard444 #1028 üzenetére
Köszönöm még egyszer a segítséget,így már kicsit másképp néz ki a dolog,vagyis ha igazán jót akarok akkor megcélzom a pl az új Skylake szériát és utána vga-t már szabadon válogathatok.
-
vbandi86
csendes tag
válasz
ricshard444 #1026 üzenetére
Köszi a gyors választ,pont ettől tartottam én is,hogy ezzel a procival megleszek lőve,viszont egy teljes váltás az kicsit húzos lenne.esetleg egy erősebb fx proci életképesebb lenne?
-
NOKA32
aktív tag
válasz
ricshard444 #1022 üzenetére
Rendben.
Köszönöm.
Hát sajnos nincs sok választásom így nem is húznám ha lehetséges. -
Rossonero89
tag
válasz
ricshard444 #970 üzenetére
Rendben! Köszönöm a segítséget!
-
Rossonero89
tag
válasz
ricshard444 #968 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Azt, hogy érted, hogy "néhány eset kivételével"? -
Smktrooper
senior tag
válasz
ricshard444 #952 üzenetére
Undorito érzés amikor az alt tab kombó nem működik...
-
balint107
aktív tag
válasz
ricshard444 #895 üzenetére
Ami biztos, ha az intelen végzek munkát halál van neki. Legszívesebben kib*sznám a gépből ilyenkor. Egy net böngészőt nem tudok megnyitni. Az AMD-n pedig 60 fps-el játszottam 12 éves szintű grafikájú játékot renderelés vagy egyéb munka közben. Ezen a r*hadt intelen el sem indul ilyenkor a játék, mert belefagy az indításba. De ha el is bír indulni kb 1-10 fps-el. Olyan szinten kampec van az intelen, hogy ha gépelek közbe, van, hogy az is akad. Pedig nincs olyan mértékig a kihasználtság, hogy közel 100% legyen.
De tesztelgettem egy Asus laptopot is. I7 4700HQ, GTX 760M, 8 GB DDR3. Múltkor ahhoz sem nagyon lehetett nyúlni,mikor dolgozott. Mondjuk az olyan gyenge játékok alatt, hogy az AMD A10 6800K+GTX 670 párossal pontos értékekkel kimutatva 2-3X több fps-em volt a játékokban. Minimum, átlag, maximum értékek egyaránt. Ha tudsz erre megoldást, hogy ne haljon meg a proci munkavégzés közben, legalább annyira ne, mint az AMD nálam, akkor érdekel...
-
balint107
aktív tag
válasz
ricshard444 #1 üzenetére
Most olvastam el a topic bevezetését, és lenne pár gondolatom így utólag is, bár a furcsa tapasztalataimat épp ez időtájt kezdtem el szerezni. 1-1,5 éve adott volt nekem egy AMD A10 6800K 4,1 GHz processzor (höhöhö...I3-tól is gyengébb, 10 éves intel quad is jobb, GTX 660-at nem hajt ki stb..)
Szóval, mint tudjátok nagy divat fikázni az AMD-t, főként az A szériát, ami nem is az FX tagjai. Láttam már jó pár itteni tesztet is, ahol a kommentekben a földig alázzák, mekkora kidobni való hulladék. Eleinte én is elhittem ezt a "profiknak", és gondoltam milyen jó lesz, ha intel I5-öm lesz helyette. De haladjunk időrendi sorrendbe.
1,5 évvel ezelőtt GTX 650-el járattam az A10 6800K-mat. Gondoltam ideje beújítani új karira. Egy VTX3D 7870 nevezetű förmedvény után egy Sapphire R9 270X került hozzám csereként. Boltból vett vadonat új darab volt. Nagy meglepetésemre minden játék alatt fps és benchmark tesztekkel kimutatva megegyezett a teljesítménye a gépembe a GTX 650-el, de pontosan. Ugye ez a kártya kb a GTX 660Ti szintjén van. Senki nem értette, akihez fordultam a problémával. (Persze volt, aki megmondta a tutit, mert a xar amd nem hajtja ki
. Ezt volt a legkönnyebb mondani, hiszen a ""szakmai"" fórumokon a csapból is ez folyik Igaz a VTX3D 7870-et kihajtotta, még akkor is, ha olyan volt a hangja, mint a porszívó.) Egyébként mióta megvolt az AMD A10 6800K-m mindenhonnan azt kaptam, milyen semmirekellő a processzorom. Tapasztalatok hiányában, pedig nem nagyon tudtam még ezzel vitatkozni.
Aztán egy Gigabyte GTX 660-ra cseréltem a Sapphire R9 270X-et, ami GTX 650 szintet hozott. Megkaptam a fejlődést, ami a GTX 660-nak az elvárható szintje volt. Váltottam FHD-ra, így kellett egy erősebb kártya. Egy Asus GTX 760-ba cseppentem bele. A korábbi probléma ismét visszaköszönt. Azzal a különbséggel, hogy most nem a GTX 650 szintjét kaptam, hanem a GTX 660-ét. (Valamilyen vicces módon, mindig a korábbi Gigabyte kártyáét, mondjuk a lapom is Giga volt) Megint jött persze, mert a Xar amd nem hajtja ki. Igaz 99%-on ment a kari ASUS GPU TWEAK szerint is. Persze ilyenkor az ember már tudja, hogy ez hülyeség, és azt is tudtam mi a megoldás.
Gigabyte GTX 670 volt, ami szintén maximálisan működött teljesítmény ügyileg. Később váltottam még Gigabyte GTX 770-re. Azt is kihajotta még egy olyan ""semmirekellő"" processzor mint az A10 6800K. Talán a 780 lett volna az, amit minimálisan nem tudott volna.
Viszont a GTX 770-nél váltottam Intel I5 4690-re. Hát mit mondjak ritka gyenge gépfejlesztés volt, mert volt, ahol csak pár fps pluszt kaptam a korábbihoz képest. Viszont a jelenlegi GTX 970-emet ez kiszolgálja, míg az korábbi processzorom valószínű már nem tudná. Viszont jól elküldtem a ........-ba az összes értelmiségi idiótát, akik 1 év alatt azt tömködték a fejembe, meg mindenkinek, hogy az Intel mekkora király 2-szer gyorsabb, mint az AMD, de ha I7-ed van akkor 3X. Meg lehet nézni a mostanki Skylake processzor teszteket, mekkora különbség van játékoknál, akár egy utolsó A10 amd, és I7-es sok százezres processzorok között. 3-20 fps-ig is terjed kb... Mint mikor egy GTX 780-at leváltasz GTX 970-re.
Gondolhatjátok, ha 30 ezres A10 6800K csak kis százalékban nem hajt ki egy GTX 780-at, akkor mennyire van szükség I7 4-5-6 73z4374z3743 XXXX számú processzorokra, legalább is, ami az egy kártyás rendszert illeti. Jó tudom sokan I5 2500 proceszorokkal már mindenféle limitekről hadobálnak, meg hogy az I5 4690-meg kevés egy GTX 980-hoz. Igaz I7 4790-el meg GTX 980 SLI-t lehet üzemeltetni. De hát látjuk milyen bődületes különbségek vannak a processzor tesztekben az I5 4690 és az I7 között.
És persze végül a munka. Ez az amiért a legjobban átkozom az I5 4690-emet. Mindenki tudja, hogy az Intel I5 és I7-es processzorok legnagyobb előnye a munka bírás. Mikor az AMD A10 6800K-m volt elindítottam a renderelést, és közben azt csináltam a gépen, amit szerettem volna. Tudtam játszani is közben, igaz nem a Crysis 3-al, de elfoglatam magam és nem is tartott sokáig a munkafolyamat sem. Most az I5 4690-el, elindítom a renderelést, és a net böngészőt nem tudom megnyitni, mert behal a gép. Ha meg meg van nyitva, akkor is ki akar fagyni, ha hozzá akarok nyúlni. De konvertálásnál, másolásnál stb ugyanez. És nem, nem vagyok elájulva a gyorsaságtól sem. Akinek van módja kipróbálni AMD és Inteles gépen, nézze ezt meg. Intelen semmit nem lehet csinálni, mert meghal munkavégzés közben. AMD pedig nem, legalább is az A10 6800K az nem, de szerintem igaz ez az FX procikra is. Remélem hasznos volt a kis beszámolóm. A processzoroktól pedig nem kell félni, mert a drágábbak és újabbak sem sokkal jobbak. Anomáliák viszont akadnak időnként, mint nálam is voltak
-
petymeg
addikt
válasz
ricshard444 #667 üzenetére
Ahogy nézegetem a VGA csere tápcserét is vonz magával, mert most 500 W-os van, de ezekhez már 750W-os a követelmény...
-
Nospa
tag
válasz
ricshard444 #650 üzenetére
biztos?
én keveslem a 3330 teljesítményét ehhez a kártyához.
de ha így van akkor ennek csak örülök.
köszi a választ! -
bundasz
újonc
válasz
ricshard444 #645 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Igen, full HDban is játszom, tehát ezek szerint lesz tapasztalható különbség a csere után.
A q9450 beton stabilan tud 3,2 ghz-et szerintem 3,5-ig is felpiszkálható. Ha jól értem akkor 3,5 ghz-en is elég lenne neki a 7950-es kártya. Használtan a 7970-et még mindig közel a duplájáért mérik, így maradni fog a 7950 mindkettőben, és így szerintem ki lett hozva a max. mindkét gépből...Köszönöm még egyszer!
-
Nova91
tag
válasz
ricshard444 #635 üzenetére
Köszi! Van valami gyártóra jellemző különbség a kettő között? Mit tudom én például az egyik tovább támogatja a kártyáit vagy bizonyos területen a másik jobban szerepel vagy akármilyen plusz a másikhoz képest, ilyesmikre gondolok.
-
Nova91
tag
válasz
ricshard444 #633 üzenetére
Köszi. Amd meg mindig szarakodik a driverekkel? Régi hd 4850es karimmal szenvedtem minden driver felrakassal. Akkor megfogadtam, hogy elég volt az amd kartyakbol, de olyan jó árban vannak...
-
Nova91
tag
válasz
ricshard444 #631 üzenetére
Jaj ez kimaradt. Nem semmifele tuningot nem szeretnék és most sincs tuningolva semmi.
-
Duran
tag
válasz
ricshard444 #627 üzenetére
Fene, milyen procit ajánlanátok akkor mellé? Jöhet a platformváltás? Én szeretem ezt az amd-t. Bár szívtam vele hetekig mire sikerült megzabolázni, mert több hőt termel mint egy atomerőmű, de most sikerült 33 fokon stabilizálni, megtartanám :-/...
-
stalix
csendes tag
válasz
ricshard444 #607 üzenetére
Most egy x6 1090T van a gépben ami érezhetően kevés a felsorolt játékokhoz, főképpen a DayZ panaszkodik rá...
A 2500k szimpatikusnak tűnik, majd megpróbálok kifogni egy használtat, jóáron.
Köszönöm a segítséget -
válasz
ricshard444 #607 üzenetére
kis kiegészítés: a 760 már önmagában is négymagos Intelt kíván, a felsorolt játékok közül néhány meg pláne. ha nem akarsz tuningolni, akkor lényegében bármelyik i5 jó, viszont Intel platformra váltani nem feltétlen most van az ideális pillanat, ugyanis a jövő év első felében új foglalat érkezik. ha ez nem érdekel, akkor ricshard444 kolléga ajánlása teljesen jó, vagy ezeknek a szorzózáras verziói is mehetnek (mondjuk akkor leginkább i5-3470) - használtan, mert az új áruk botrányos.
ha hosszabb távra gondolkodsz, akkor én azt javaslom, vegyél valami olcsót az AM3+ lapba (pl. valamelyik kétmodulos Piledriver), és a Broadwell meg a Skylake megjelenése után döntsd el, mire ruházol be hosszabb távra.
-
stalix
csendes tag
válasz
ricshard444 #605 üzenetére
Jelenleg AMD AM3+, de nem ragaszkodok hozzá
-
Zoo123
senior tag
válasz
ricshard444 #512 üzenetére
Köszönöm a tesztet, nagyon informatív volt!
Mostmár legalább tudom hogy az alaplap&proci csereérett, a következő generációs csúcs AMD kártyát még belepróbálom de ha lassú lesz akkor csere.
-
DeathAdder
veterán
válasz
ricshard444 #512 üzenetére
Nagyon örülök h ráakadtam erre a tesztre, köszönöm
Közel álltam h lecseréljem a 920-at egy 980x-nek megfelelő w3680 xeonra..
Én egyelőre elégedett vagyok ezzel az őskövülettel még mindig
Szépen pörgeti minden játékban a 280x -et
(persze erősen túlhúzva)
-
Szoszo94
őstag
válasz
ricshard444 #454 üzenetére
LGA1150 Mondom
Ezért is írtam én a 4590-t
A 4570 és 90 egy árban vannak PCX-en, onnan rendelném, alattuk már csak a 4440 van érdemleges (5000HUF) különbséggel, az viszont tudtommal nem Refresh, így jobban melegedős.Nehéz szülés után kiderült, hogy jól döntöttem volna
Köszönöm a megerősítésed -
Szoszo94
őstag
válasz
ricshard444 #452 üzenetére
Jajj, azt ne nézd, teljesen új konfig lesz, ezt a mostanit öcsémnek adom
Írtam, olvasd még át párszor
H97 chipsetes amúgy -
szili.tamas1
senior tag
válasz
ricshard444 #449 üzenetére
Persze, jatszik a hasznalt is.
ez az r7 nem tunik rossznak.
-
szili.tamas1
senior tag
válasz
ricshard444 #447 üzenetére
Keret nincsen konkretan, de mindenkepp valami budget megoldas kene. 1280*1024 jelenleg a felbontas amin hasznalom a gepet, a monitor eleg regi, ennyit tud. Ilyen wow, torchlight (esetleg red alert 3)szintu jatekokat jatszom azt is alkalmankent (2001-2005 az evjarat kb. ).
Tuningolni nem szoktam, mostanaban proci csere se lesz, meg szerintem ram bovites sem (4 gb van jelenleg). -
Speed®
titán
válasz
ricshard444 #444 üzenetére
C2C annyival nem erősebb..igaz, 12M Yorkom nem volt, de az X4-955 kényelmesen hozta a Q8300@3Gt. Én max. 7850et ajánlanék vagy 750TIt.
-
szili.tamas1
senior tag
válasz
ricshard444 #444 üzenetére
Hali! Gondolkodom hogy kellene loni valami vga kartyat az amd a4 4000 melle, most nincsen a gepben semmi. Igazabol amikkel eddig jatszottam az futott normalisan igy is (torchlight, wow), szoval nem kell hiperszuper. Milyet ajanlanatok?
-
Speed®
titán
válasz
ricshard444 #428 üzenetére
Yorkfield (Q9650 771 lábon). Még a 7850hez is csak húzva ajánlanám. Google ;p
-
amol
addikt
válasz
ricshard444 #438 üzenetére
Ok, köszönöm
-
amol
addikt
válasz
ricshard444 #436 üzenetére
Ezért kérdezlek Titeket erről a konkrét párosításról
Jelenleg X2 van, erről biztosan tudom állítani hogy nem hajtja ki.Viszont nem is melegszik. -
pifu76
tag
válasz
ricshard444 #425 üzenetére
köszönöm a válaszod, tehát akkor ez a proci még nem számít olyan gyengének?
a fifa 15 minimum gépigénye q6600-as proci, ez a xeon azért annál erősebb nem?
-
r00r1
aktív tag
válasz
ricshard444 #373 üzenetére
Köszi a választ.
Tervbe van véve a proci cseréje. Addig meg ezzel elszórakozok (végül is ingyé' volt)...Ha alaplapot kell vennem, akkor egy H87 megteszi? Igazából se pénzem, se kedvem nincs annyira mélyre nyúlni a zsebembe. Épp elég, hogy birtokolhassak egy középkategóriás gépet (mondjuk a legolcsóbb i5, mellé meg egy közép kategóriás vga). Ezzel bőven elleszek egy darabig.
Csak arra voltam kíváncsi, hogy ez a proci mondjuk egy r9 280(x)-t ki tudna-e hajtani? -
korcsi
veterán
válasz
ricshard444 #373 üzenetére
Ha nem akar tuningolni, jó a H61, nem?
-
Törzsúr
senior tag
válasz
ricshard444 #352 üzenetére
Köszi! Aztán lehet, hogy marad így. Warcraft 3 meg a sakkprogram így is hasít.
-
Törzsúr
senior tag
válasz
ricshard444 #349 üzenetére
Alapon járatom (2.93GHz). Ezt néztem ki, elvileg elviszi a tápom is.
-
csabsz13
aktív tag
válasz
ricshard444 #225 üzenetére
jó lenne bele ültetni a köztudat fülébe (
) ezt a metódust.
így nem kellene azon vekengeni, hogy mivel NE mérjenek CPU-GPU kihasználtságot...
esetleg az összefoglalóba bele lehetne tenni? -
Habugi
addikt
válasz
ricshard444 #180 üzenetére
Alapon igen, csak ki vesz úgy FX-et hogy nem akarja húzni, én ebből indultam ki, főleg ha valaki olyat vesz hogy Intel ármagasságba kerül. Ha jól emlékszem 220as TDP-je van a 9590esnek bakker, az mi?!
(#182) Thorsteins:
Szóval az alaplap is új.., hát kár hogy nem vásárlás előtt kérdeztél itt, node sebaj azért nem lessz az olyan rossz. Ahogy Nxn908xxx is írja valószínüleg a Win reinstall meg fogja oldani a problémádat. Win7 vs 8.1-be nem tudok megnyilatkozni mert én még nem éreztem szükségét leváltani a 7est, annak ellenére hogy a 8.1 már elvileg jobban "használja" a 8magot. Neked 8.1van szóval szerintem nyugodtan maradhatsz annál.
Milyen cpu hűtőd van? -
hszilard666
veterán
válasz
ricshard444 #166 üzenetére
Oksa. Köszönöm a gyors választ, további szép estét
-
hszilard666
veterán
válasz
ricshard444 #164 üzenetére
2560x1080. Akkor 4.5 elég hozzá?
-
XXArcAngelXX
tag
válasz
ricshard444 #133 üzenetére
Most akadtam rá erre a topikra. Igazi hiánypótló született.
Egy Dell U2414H monitoron játszom 1080p ben, a proci egy i5 3570 alapörajelen 3,4 ghz turboval 3,9ghz, a vga egy gtx 760 4gb. A lapom egy Asrock z77 extreme 4, memória pedig Kingston hyperx Predator 2x4gb jelenleg 2133mhz-ketyeg (nem tudom hogy ez lènyeges-e de leìrom). Ebben a formában kihajtja normálisan a vgamat? Laggolást ilyesmit nem tapasztalok. Skyrim, AC4, SC2, Batman AO, MWO, Dota 2, mind maxon mennek. Tervben van 1-2 hönapon belül a processzor váltás is i7 3770K-ra.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
ricshard444 #130 üzenetére
+1
Anno amikor egy darabig a phenom 2 x4 (3.5ghz)-el hajtottam a 670-est. Crysis3-ban brutál módon visszafogta a karit,tehát pl: a 2. mapon CPU 100% VGA 54%... mondom jó
TombRaiderben is: Szépen hozta a 60fps-t,aztán pl: amikor fel kell menni a farkas barlangjába,ahol van a sok vízesés úgy meghalt a cpu,hogy annak a rendje.Természetesen az addigi 60fps szépen lement 25-30-ra azt szia.Szinte ugyan az cpu:100% vga:50%
Sőt Metro Last Lightban is Phenom 2 alatt: Ha eldobtam mondjuk 2-3 dinamitot full mikro laggos lett a game. Nyilván a karira volt tolva a fizika. Mondom ok, biztos gyenge a kari. Háát a nagy sz@rt.
Mióta egy bika procit tettem alá a fent leírtak mindegyike megszűnt.
Szóval,DE single alá is elkél egy erősebb proci. A minimuk fps számomra jobban mehatározza a játszhatóságot. Az átlagokkal dobálózni csalóka...
-
Shing
őstag
válasz
Szerintem is felesleges I5-ös proci single játékokhoz. Persze mindig lesznek kivételek (GTA4 és társai). Na meg majd jönnek most olyan játékok, hogy csak néz az ember. De ha nem köti fel az ember magát ha néha leugrik pár FPS-t 60-ról a játék, akkor elég egy olcsóbb hardver.
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
Én csak a tapasztalataimat írtam le, nem vagyok szakértő. A minimum fps biztosan több mivel erősebb processzor van alatta, de a single játék tesztekben nagyon kicsi fps eltérés szokott lenni a nagyobb címeknél is.
Hajlamos összehasonlítani az ember egy fx8350-et egy i7-tel, úgy hogy az intel majd kétszer annyiba fáj.
Sok játékot próbáltam és mindegyikbe megvolt a 60 fps ami kell értelmes grafika beállításoknál persze. De persze aki biztosra akar menni annak ott az i5-i7. -
Nxn908xxx
őstag
válasz
ricshard444 #127 üzenetére
Próbáltam már 2 modullal játékokat, kettőt letiltottam a 4-ből a 8320-on. Pontosan 0 eltérés volt single alatt, vga-t maxon kihajtotta. Még bf3 multi is szinte ugyan olyan volt.
Sőt, azt is próbáltam hogy az órajel függvényében hogy hajtja a vga-t. Másik topikba leírtam de akkor ide is egy kis összefoglaló belőle:1400Mhz- bf3 multi 15fps körül omanon 64-es szerón. Bf4 40fps körül mantle! FarCry 3, Tomb Raider kb a fele fps mint 4Ghz-n. Skyrim 60fps stabilan!
2900Mhz- bf3 40-60fps körül, bf4 mantle 60-80fps, a single játékokban eltérés nem volt.
max órajel 4000Mhz- bf3 50-100fps, bf4 mantle 75-110fpsszerk: Most jut eszembe csináltam is egy videót ACBF alatt 1400Mhz-n. Számolj hozzá még 15 fps-t mert a felvevés miatt csökkent nagyon. Ha nem veszek fel akkor kétszer ennyi. FullHD minden max beállítás.
videó(#128) Rendo84
em neked akartam.
-
Martin97
aktív tag
válasz
ricshard444 #99 üzenetére
Tisztelt ricshard444!
Köszönöm a gyors segítséget!
Tudom hogy a 2 mag nem sok, meg ez a típusú processzor már elavult, de most csak egy vga-t engedhetek meg.
Ez menne a nyugdíjas 9600 gt-m helyére: http://compker.hu/index.php?controller=product&id_product=9148
Ebben ugyan "csak" 1 gb vram van de az ára jóval barátságosabb, mint a 2 gb-osé és a konkurens nvidia kártyáknál erősebb.
Akkor ez mehet bele?Tisztelettel
Martin97 -
Rendo84
senior tag
válasz
ricshard444 #88 üzenetére
Igazából arra irányul, hogy ebbe a foglalatba jó lesz-e a cpu és a vga, valamint a párosítás megfelelő-e? De ha valakinek nem tetszik így, nyugodtan beleköthet, szívesen fogadok bármilyen jellegű kritikát!
-
Rendo84
senior tag
válasz
ricshard444 #86 üzenetére
"Ez a topik nem ezzel foglalkozik."
Akkor elárulnád hogy mivel?
Az 1 hsz pedig pontosan erről árulkodik.
De ha ilyen körültekintő és tartalomban kimerítő választ kapok, szerintem ezt a topikot sűrűn fogom hanyagolni! -
válasz
ricshard444 #83 üzenetére
Fáradtan hajlamos vagyok szóvégi ragozásokat elírni, remélem azért érthető és építő jellegű volt, amit ma itt összehordtam.
Én értem, kérdés, hogy vajon ti is
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
ricshard444 #81 üzenetére
Hmm. Azt hittem legalább olyan mint a Battlefield.
Azt meg tudod mondani, hogy miért van BF-ben, például a Gulf of Omanon akkora fps ugrás 3200Mhz és 3600-4200Mhz között? Elvileg egyenesen arányosnak kéne lenni a teljesítmény növekedésnek az órajel növekedéssel. Viszont itt sokkal több +fps van az órajelek között. Ez mégis miért?
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
ricshard444 #77 üzenetére
Oksa,köszi.
-
válasz
ricshard444 #77 üzenetére
Nagy igazságot mondtál most ki... nekem is elég, ha megvan a 60 fps nagyjából folyamatosan, szép grafikával...
Példa: az új castlevania kikapcsolt v-sync -el q 680-on 75-90 fps, de 76-79 fokon....
Bekapcsolt v-sync -nél 65 fok, és minden megy simán...
Én úgy gondolom, hogy ezzel kímélem a kártyát ,és mégis elégedett vagyok... -
-Solt-
veterán
válasz
ricshard444 #52 üzenetére
A gyors ramot szereti, de a 6 mag is pár százalékot... de csodát ne várj, a látótáv része nagyon bugos. Talán egy Mantle támogatás, vagy majd a DX12 segíthet ezen...
-
-Solt-
veterán
válasz
ricshard444 #46 üzenetére
Nem létezik olyan CPU!
Nekem a 4770K-vak 4GHz-n, maximális grafikai beállítások mellett olyan 1500m az a látótáv, ahol fixen megvan a 60 FPS.
-
h1mpi
félisten
válasz
Jó az új skined
-
h1mpi
félisten
válasz
Én a CAD és a videoszerkesztés miatt ajánlottam neki a 4770K-t, mert azokban gyorsabb illetve a 4670K nem HT-s.
-
válasz
ricshard444 #25 üzenetére
Jó ötlet volt ez a topik!
-
válasz
ricshard444 #1 üzenetére
jé, de ismerős ez a kép
jó ötlet a topik, ahogy elnézem, már gyűlnek is bele a hozzászólások, és már fel is merült a kérdés, hogy hogyan lehet megállapítani, hogy kiehajcsae. én a következőt javaslom:
1. a kérdéses játékban / játékokban készíteni kell egy mérést a megcélzott beállításokkal (felbontás, minőségi beállítások, CPU és rendszermemória órajel, VGA órajelek)
2. ezután ugyanezt a mérést el kell végezeni úgy, hogy a VGA-n mind a core, mind a memória-órajel 10%-kal alacsonyabb (pl. 1000 MHz core és 1500 MHz memória esetén le kell menni 900 MHz-re és 1350 MHz-re)
3. ha az eredményként kapott FPS-értékek között 9-10% körül van a különbség, akkor a CPU sebessége elég a VGA-hoz (pl. 70 FPS helyett 63.5 FPS)
4. ha ennél kevesebb (pl. 70 FPS helyett 68 FPS), akkor a CPU (vagy ritka esetben a platform valamelyik másik eleme) korlátoz - minél kisebb a különbség, annál jobban (fenti példában már nagyon) -
Rabbitf_24
addikt
válasz
ricshard444 #11 üzenetére
Köszönöm a választ. A topic tényleg hiánypótló.
-
h1mpi
félisten
válasz
ricshard444 #8 üzenetére
Köszi ezt úgy kérdeztem, mintha január lenne, amikor konfigot építettem. Akkor a 4770K nem túlzás a Ti-nek
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
ricshard444 #8 üzenetére
Tehát akkor egy 780Ti-t egy 4,4-re húzott 3770K az esetek 90%-ban kihajt rendesen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest