Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Ez a topik beleolvad a Tudományos Pandémia Klubba!
Köszönünk minden hozzászólást és érdeklődést !
Aktív témák
-
gelbelex
őstag
válasz
Kékes525 #1897 üzenetére
Eltűnődtem..
Mi van, ha valakinek otthon kell megvárnia a mintavételt, karanténban? Előző este óta nem eszik/iszik?
Természetesen ki lehet bírni, nem ez a világ vége, ha nem túl erősek a tünetek... De ha erősek? És mi van, ha nem jönnek aznap, mert (túl) sok helyre kell menni? Van olyan, hogy esetleg másnap sem?
Reális ez a szcenárió?
Miközben nyilván "jót tenne" az immunrendszernek a tápanyag... -
-
Ringman
félisten
válasz
koncsik #1895 üzenetére
A PCR-tesztek esetében például 8 órával a mintavételt megelőzően tilos enni, inni, dohányozni, fogat mosni és szájat öblíteni
ezt nem tudtam, evés OK, de 8 óráig nem inni azért húzós lehet, idősnek/gyereknek főként
szerk: 8 óráig nem eszel cukorbetegeknél működik egyáltalán?
-
Ma 5,91 a teszt pozitivak arány az összes tesztből (napi).
-
válasz
Kékes525 #1891 üzenetére
Az évekkel ezelőtt volt, az egyik nagy vitaminos D-Vitaminját szedtem, de legalább 6000-t, ha jól emlékszem. UTána 1 évig kínlódtam a veseköveimmel, most másképp szedem már (reggel Calcitrio Extra (incl. K vit.) + valami multivitamin aminben D is van, este Bioextra 3000 D vit.)
MIvel kalciuműrítőnek tűnök, Mg+Ca is kell.
Bocs az offért. -
gelbelex
őstag
-
Kékes525
félisten
válasz
koncsik #1889 üzenetére
Te 4000NE-t szedsz, ha jól emlékszem. Annak már jobban meg kellene emelnie a vér D vitamin tartalmát, mint a normál alsó fele. Lehet hogy a D vitamin tablettád nem jó minőségű? Mit szedsz? Másrészt, ami valószínűbb, hogy K2 vitamint is kellene szedned mellé. Lehet hogy a bélflórád olyan, hogy kevés K vitamint állít elő. Próbáld ki a szedését és utána pár hónap múlva méresd meg újra.
-
Jakab Ferenc: A következő hetekben nagyon meg fog emelkedni a halálesetek száma - A Pécsi Tudományegyetem kutatója szerint a lakosságra vetített számok alapján Magyarországon Európához képest brutálisan tombol a járvány.
Tegnapi inforádiós nagyinterjú, szintén Jakab professzorral
(csak nekem érthetetlen ez:
"Hogy működik egy molekuláris biológiai teszt?
Képzeljenek el egy hosszú cérnaszálat, amely a vírus genetikai állománya. Ennek a cérnaszálnak egy általunk kiválasztott kis darabját sokszorozzuk meg ezzel a PCR-rel, tehát olyan, mint ha abból a kis szakaszból nagyon sokat előállítanánk. Ez maga a PCR vagy polimeráz láncreakciónak az eredménye. Aztán rakunk bele egy olyan próbát, ami hozzáköt a kis picike kis szakasznak a közepére. Ezen van két kis világítótestecske, ha mind a két világítótestecske jelen van, ez egy kis enzim, egy kis fluoreszcens jel, akkor kioltják egymás hatását, és nem világítanak. Ahogy nő ezeknek a száma és egy speciális enzim elhasítja ezt a bekötődő próbát, akkor ez a két kis világítótestecske eltávolodik egymástól, és már egymás hatását nem oltja ki, és elkezd világítani a reakció, ezt nevezzük fluoreszcens intenzitásnak, és ezt lehet mérni. Gyönyörű szép görbéket lehet ábrázolni, pontosan meg tudjuk mondani, hogy mennyi volt az adott vírus a betegben, hogy az most sok, kevés, milyen intenzitással adja a jelet." ) -
válasz
Ringman #1888 üzenetére
Sajnos ez az alapigazság: "nehéz ilyen kevés teszt mellett tényleges fertőzési számokról beszélni"
Nem ismerem a magyar lakosság D vitamin ellátottságát, de félek, hogy alacsony. Én elég jelentős fogyasztó vagyok, amikor mérettem (igaz, nagyon sokat tartózkodtam irodában) nagyon meglepődtem, hogy nemhogy túl magas lett volna a szintem, de inkább a normáltartomány alacsonyabb felében volt...A mai tesztszám és pozitiv eredmények százaléka 8,39 - emelkedni látszik, de a tesztszám elég alacsony volt (8653).
-
Ringman
félisten
válasz
koncsik #1887 üzenetére
ez szerinted mennyire járulhat hozzá a mostani még alacsony(abb) halálozási rátához?
a 4 mai halálos esetet
- a 2 héttel ezelőtti 5 napos csúszóátlaghoz (170) nézve
- az 1 héttel ezelőtti 5 napos csúszóátlaghoz (476) nézve
nyilván kevésbé kedvező a helyzet, az 1%-hoz közeli halálozási rátát a 2. kb jól közelíti, de nehéz ilyen kevés teszt mellett tényleges fertőzési számokról beszélni. -
-FreaK-
veterán
Hatalmas felfedezés a koronavírusnál: rájöttek a kutatók, hogyan veszi át az irányítást.
(a Blikk színvonalú címtől most inkább tekintsünk el.) -
Kékes525
félisten
-
ledgeri
nagyúr
(#1876) Kékes525 Csak pont ez a jelzéskülönbség ami miatt jó lenne tudni, hogy most az új pozitív melyik fázisban mérten pozitv... Na mindegy, legálább már tudom, hányféle teszt van, lesz hova visszatérni! -
Kékes525
félisten
A feleségemen pár napja kijött az övsömör, ezért irodalmaztam egy kicsit. Többek között ezt találtam: [Herpes zoster might be an indicator for latent COVID 19 infection] Szerencsére csak a bőrtünetek látni. Fájdalma és egyéb tünete nincs.
-
-
moma
őstag
Ez egy elég fontos cikk szerintem arról, hogy mit jelent az, hogy ha valaki túléli. A betegek egy jelentékeny hányadának vad agyi, légzési, szív stb problémája marad hátra. Szóval nem túl okos dolog, ha csak a halálesetek amik befolyásolják a döntéshozókat. Maga a megbetegedés is jelentős gazdasági csapás lehet egy országra (túl az emberi fájdalmon).
Italy’s Bergamo is calling back coronavirus survivors. About half say they haven’t fully recovered. -
Kékes525
félisten
válasz
ledgeri #1873 üzenetére
Szerintem nincs random tesztelés. Célzottan tesztelhetnek kiemelt politikusokat, kormánytagokat, az államirányításban a legfelsőbb pozícióban lévőket rendszeresen és esetleg a velük közvetlen érintkezőket. Másrészt főleg háziorvosok és a többi egészségügyi intézményekben (pl. kórházak, klinikák) levő orvosok javaslatára. Továbbá akkreditált laborokban elvégzett tesztek eredményeit jelenteni kell.
A metodikáról egy jó összefoglaló: [Minden, amit az új koronavírus laborvizsgálatairól tudni érdemes]
-
ledgeri
nagyúr
Hát a másik topikot elnézve itt jobb helyen járok:
Csak gyors kérdés: a magyarországi napi "új fertőződtek" számát milyen metódusú teszt(?)eredmény alapján kapjuk meg?
Arra gondolok, hogy random tesztek, vagy tünetes kórházba kerülők, majd ott teszteltek eredményei-e, vagy más?
(eddig nem figyeltem, de mostmár minden rabbit-hole...) -
syberia
veterán
(#1865): Aggasztó hír ez is. Sajnos itthon sokakat érint a kérdés.
-
Ringman
félisten
pl itt: atlo.team koronamonitor
gondolom csak számolják az új eseteket + a naponta megjelenő "hány mintavétel volt eddig" adat különbségét -
Majdnem ezer új fertőzöttet találtak Magyarországon
- meglesz hétfőre az ezer. -
Ringman
félisten
súlyfelesleg és covid kapcsolata:
Why COVID-19 is more deadly in people with obesity—even if they're young -
1,33% 1,29% 0,97% 0,86% 1,48% 1,55% 2,36% 1,01% 2,47% 1,27% 1,58% ---- 1,38% 4,87% 4,58% 4,59% 6,58% 4,81% 4,00% 6,47% 6,30% 5,07% 5,04% 5,96% 4,93% 4,71% 6,17%
Itt vannak az utóbbi százalékok (Tesztek hány %-a pozitív adott napon)
Itt azért van egy bizonytalansági tényező, a tesztek 24-48 órán belül adnak eredményt. -
válasz
aprokaroka87 #1859 üzenetére
Feltéve, hogy minimum 16000 tesztet elvégeznek, ez már ma is összejött volna.
Én azt látom, hogy szépen, engedelmesen követi a tesztek számát az új esetek száma. Ha jól számolom ez kb. 6,2%, tehát semmi kiugró növekedést nem látok a kolléga által számolt 5,9%-hoz képest. -
válasz
aprokaroka87 #1859 üzenetére
A szennyvíz előrejelzés alapján fogadni lehet rá nyugodtan.
-
syberia
veterán
Itt a (biológiai) magyarázat, miért működik a hidroxiklorokin és cink kombó!
-
gelbelex
őstag
válasz
koncsik #1815 üzenetére
A jelenlegi nagy felfutás értékeléséhez, és az egyéni kockázati profil becsléséhez különösen hasznos volna, ha lenne elérhető akár magyar, akár külföldi statisztika a korcsoportonkénti súlyosság-eloszlásról (alapbetegséggel ill. anélkül). Netán (nagyot álmodva) a mutáció-törzsek szerinti adatokkal kiegészítve.
Milyen jó lenne a mostani és a tavaszi hullám adatainak összevetéséből közelebb jutni ahhoz, hogy a képen látható (más országokra is nyilván hasonló) arányokalakulásában csak a fiatalabb korosztályok (lazább hozzáállásuk miatt) nagyobb arányú, ráadásul enyhébb lefutású megbetegedése játszik szerepet, vagy esetleg már az enyhébb tüneteket okozó mutációk terjedése is.
Talán mindkettő, de milyen arányban?A teljes képhez persze hozzátartozna az is, hogy tudjuk, változott-e a tünetmentesek aránya a tünetekkel rendelkezőkhöz képest, de ehhez újabb reprezentatív tesztelés kellene, talán több is. Álmodjunk nagyot.
-
syberia
veterán
-
Önként felfüggesztette az egyik nagy brit gyógyszergyár, az Astrazeneca az egyik koronavírus elleni oltásának tesztelését, írja a Reuters. Az AZD1222 jelű oltás harmadik fázisú tesztelésénél a több tízezer közül az egyik önkéntesnél komoly más probléma lépett fel. Nemrég kilenc vezető európai és amerikai gyógyszergyártó köteleződött el amellett, hogy minden politikai sürgetés ellenére ragaszkodni fognak az elfogadott biztonsági és hatásossági szintekhez a koronavírus elleni hatóanyagoknál is.
-
-FreaK-
veterán
Why Masks Work BETTER Than You'd Think
Itt meg az oldal ahol csúszkákkal tudsz játszani, hogy milyen hatása van annak hogy hányan és milyen maszkokat viselnek: The Multiplicative Power of Masks
-
Soulfly842
addikt
Friss szennyvíz előrejelzési adatok alapján
Bp, Pest megye és Hajdú-Bihar után Szabolcsban is esetszám emelkedés várható (Szabolcs-Szatmár-Bereg eddig is ~5. legmagasabb esetszámot mutatta).[Koronavírus: mutatjuk, hol fog berobbanni Magyarországon a járvány]
-
syberia
veterán
In this randomized, open-label, phase 3 trial that included 584 patients with moderate COVID-19, the day 11 clinical status distribution measured on a 7-point ordinal scale was significantly better for those randomized to a 5-day course of remdesivir (median length of treatment, 5 days) compared with those randomized to standard care. The difference for those randomized to a 10-day course (median length of treatment, 6 days) compared with standard care was not significantly different.
-
Ringman
félisten
-
Kékes525
félisten
válasz
koncsik #1836 üzenetére
Köszi!
Te mindennap lejegyezted az össz karanténszámot? Linket nem találtam róla, ahol ezt jegyzik.
Ebből számomra az következik, hogy nincs igazából kontakt kutatás sem. 1 ember kontaktját legalább 5 napra visszamenőleg kell elvégezni. Ha azok között van fertőzött, akkor azok kontaktját is 5 napra visszamenőleg. Ez pedig sokkal nagyobb szám, mint a naponkénti karantén növekmény. Nem muszáj ezeket mind tesztelni, de muszáj lenne őket házi karanténban tartani. Én átlagban 10 emberrel számolok, amennyivel egy átlagember elméletileg megfertőzheti a másikat, mert legalább ennyi más emberrel beszél, jut közel hozzá naponta.
-
válasz
Kékes525 #1831 üzenetére
Épp server hangup van, nem nííilik meg, de gondolom ugyanez a lényeg.
Kicsit bosszant a napi számháborúban, hogy a teszt/nap számot nem közlik, csak összesen (tegnap az 576 eset 11424 tesztből jött ki, mai 341 5722-ből - na jó, most gyorsan kiszámoltam, 5,0 vs 5,9 % - nem nagy difi, ránézésre többnek tűnt, elnézést) -
syberia
veterán
Advancing the repurposing of ivermectin for malaria
A hidroxi-klorokin is hatásos malária ellenes gyógyszer, ezt régóta tudjuk. Egyre több jel mutat arra, hogy a parazita-ellenes gyógyszerek a koronavírus ellen hatásosak.
-
Sokkal jobban terjed nálunk a járvány, mint a tavaszi csúcs idején
Én továbbra is reménykedem, hogy a kórházi ápoltak száma és a halálozás alacsony szinten marad (persze ehhez a szabályok betartása kellene...)
-
Kékes525
félisten
válasz
syberia #1826 üzenetére
Igen, ez engem is nagyon érdekelne. Viszont azért van rá más magyarázat is, de ezt majd az idő fogja eldönteni. Más magyarázatok:
1. Szegények, ezért a kevés a teszt és kontakt kutatás.
2. Az egészségügy nagyon fejletlen és a tesztelési lehetőségek messze a vannak a faluktól, nehéz eljutni a tesztelési lehetőségekhez.
3. Afrika népessége fiatalabb, mint a COVID-19 által leginkább sújtott régiókban. Ezt a cikk is írja.
Az össz halottszám esetleges növekedése, vagy a növekedés elmaradása megfogja mutatni, hogy a COVID-19 jelen volt e vagy sem.
A cikk szerint ez is "Egyes kutatók kimutatták, hogy más, megfázást okozó emberi koronavírusok immunválaszt válthatnak ki, amely védelmet nyújthat a COVID-19 ellen." Ez nem hiszem, hogy okozhatja, mert ez másutt is hatott volna.
-
syberia
veterán
válasz
syberia #1559 üzenetére
Most már a szakértőket is foglalkoztatja, miért nem robbant be a legszegényebb kontinensen a COVID-19? Egy ideje ]mondogatom, biztosan nem véletlen a rendkívül alacsony esetszám/mortalitás Afrika legnagyobb részén. Amerikában a feketéket miért sújtotta sokkal keményebben a vírus, a D-vitamin hiánnyal önmagában nehéz megmagyarázni.
(#1823): "A hydroxychloroquine-t nem hiszem, hogy ismét alkalmazni fogják."
Én most úgy látom, nem szabadna teljesen elvetni a használatát, mert a betegség korai/középső szakaszában nagyon hasznos lehet. Természetesen nem önmagában, és nem ész nélkül adagolva, mert szinte bármelyik gyógyszerrel, sőt akár vitamin-túladagolással is lehet galibát okozni az emberi szervezetben.
-
syberia
veterán
válasz
Kékes525 #1823 üzenetére
Az ivermectin elleni egyetlen érvet említenek a linkelt cikkekben, hogy túl nagy dózisban kell alkalmazni a megfelelő hatás érdekében. Tehát még a szkeptikusok sem tagadják a hatásosságát, a túladagolás szükségességével kapcsolatos állításuk pedig szimpla hazugság. Az FDA által ajánlott dózis is hatékony a koronavírusos fertőzés ellen a legtöbb esetben, az ivermektin 10x-es mennyiségben sem okoz komolyabb mellékhatásokat.
-
gelbelex
őstag
válasz
Kékes525 #1823 üzenetére
Másik oldal, objektivitás:
Lényegében mindhárom cikk "csak" a nyilvánvalót írja, nincs még elegendő érdemi tapasztalat eldönteni, jó-e a covidra az Ivermectin. Nem értékelhetők "másik oldalnak", ők sem megszerzett tapasztalat(uk)ról beszélnek.But just because science is slow doesn’t mean drug treatments like ivermectin are being ignored. A Monash University ivermectin project was among those granted a share of $1.3m of federal government funding towards efforts to combat the virus.
Ez aprópénznek tűnik.
Kórházi ágy, orvos, nővér, vérvétel, vérvizsgálat, teszt, labor, adatrögzítés, stb.. Ha csak ~2000$/fő/nap, akkor ez ~20 beteg, ~30 nap. Viccesen kicsi a minta.Talán majd felgyorsul a tudomány(os tapasztalatszerzés), ha érdemben költenek rá.
A hydroxychloroquine-ról sokat beszéltek a tudományos körökön (akik így nem tudom mennyi pénzt költhettek vizsgálatokra) kívül is. Az Ivermectine-ről valamiért nem annyira...
-
Kékes525
félisten
A cinkből 200-220 mg-ot szoktak adni, azaz sokkal többet, mint az a táplálék kiegészítőkben vannak. [Hydroxychloroquine and Zinc With Either Azithromycin or Doxycycline for Treatment of COVID-19 in Outpatient Setting]
Sajnos az azithromycinnek súlyos mellékhatásai vannak, így sok ember nem kaphatja. Például én sem a ritmuszavarom miatt. Habár már több mint egy éve tünetmentes vagyok. A doxycycline ilyen szempontból egy kicsit jobb.
A hydroxychloroquine-t nem hiszem, hogy ismét alkalmazni fogják.
A másik oldal, próbáljunk objektívek lenni: [Ivermectin is still not a miracle cure for COVID-19, despite what you may have read], [Insufficient evidence to support ivermectin as COVID-19 treatment] , [What is ivermectin, and should we be using it to treat Covid-19?]
[What is ivermectin, and should we be using it to treat Covid-19?- Google Scholar keresés]
-
syberia
veterán
The Key to Defeating COVID-19 Already Exists. We Need to Start Using It | Opinion
"In fact, as inexpensive, oral and widely available medications, and a nutritional supplement, the combination of hydroxychloroquine, azithromycin or doxycycline, and zinc are well-suited for early treatment in the outpatient setting. The combination should be prescribed in high-risk patients immediately upon clinical suspicion of COVID-19 disease, without waiting for results of testing. Delays in waiting before starting the medications can reduce their efficacy."
-
Megint egy újságírói clickbait baromság:
Cím: Hiába gyógyul meg, újra elkaphatja a koronavírust
Szöveg:
Hongkongi kutatók jelentették, hogy találtak egy 33 éves férfit, aki bizonyítottan kétszer kapta el a vírust. A kutatók állítása szerint az első megfertőződés után közepesen enyhe tüneteket mutatott az illető, majd a másodiknál, ami hónapokkal később történt, tünetmentes volt. Mindebből azt a következtetést vonták le, hogy a férfi immunrendszere talán kifejlesztett bizonyos szintű védekezést a vírus okozta súlyos megbetegedés ellen, bár a megfertőződést nem tudta kivédeni.
Az USA-ban is regisztráltak már olyan esetet, amikor másodszorra fertőződött meg valaki, és súlyosabb tüneteket produkált, mint amikor először kapta el a kórt.Az eredeti cikk persze folytatódik a következővel, amiben információszerűség is van:
Even if people can get reinfected, the World Health Organization says it likely wouldn’t happen regularly.
Health experts generally believe people who had COVID-19 will have some immunity against a repeat infection. But they don’t know how much protection, or how long it would last.
This is important because if immunity wears off, it could pose a challenge for vaccines. Some experts say booster shots may be needed.
It’s also unclear whether reinfected people would be able to spread the virus to others. That’s another reason scientists say people should continue to wear masks, social distance and practice good hygiene.Inkább nem fúzök semmit az ilyen fajta
újságíráshozfirkálmányhoz. -
törölt tag
Fizetés, táppénz vagy egyik sem jár a karantén alatt? [link]
-
Merkely: nagyjából százezer fertőzött lehet Magyarországon
Szlávik: nagyobb hangsúly van most az influenzaoltáson, mint korábban - Kossuth Rádió 7:36-tól
-
syberia
veterán
válasz
Kékes525 #1804 üzenetére
A hidroxi-klorokin a cink sejtbe jutását segíti Dr. Zelenko szerint. A cink ott már ki tudja fejteni az antivirális hatását, amivel megakadályozza a vírus replikációját. Azaz a vírus nem képes az örökítőanyagát a sejtmagba juttatni. Az ivermektin is hasonló hatásmechanizmust mutat, az RNS-vírus proteinjét blokkolja, ami így nem képes önmagát sokszorosítani.
(#1807): Szégyen, hogy ennyi pénz képesek elkérni 2 tesztért.
-
Ringman
félisten
new orleans néhány városrészét vizsgálták, 1,63% a számított IFR
[twitter thread]Using a novel recruitment method and paired molecular and antibody testing for severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 infection, we determined seroprevalence in a racially diverse municipality in Louisiana, USA. Infections were highly variable by ZIP code and differed by race/ethnicity. Overall census-weighted seroprevalence was 6.9%, and the calculated infection fatality ratio was 1.63%.
-
gelbelex
őstag
válasz
koncsik #1806 üzenetére
A mostani felfutás azt sejteti, hogy a tavaszi fegyelmet nem (v. nem csak) a józan belátás , hanem jórészt az ijedtség/félelem indukálta. Belátni most sincs még sokkal többet, mert tudva gyógyult százévesről és az elhunyt fiatalokról, nem nagyon van olyan hétköznapi ember, aki a saját kockázati profilját (fertőződési esélyeit, és fertőzése esetén a betegsége várható lefutását) érdemben fel tudná mérni. De az emberek nem szeretnek/tudnak tartósan félni..
Készült már a fertőzött esetekről korcsoportonkénti (alapbetegséggel ill. anélkül) súlyosság-eloszlás?
-
Meggyorsíthatja a gyógyszerkutatást (pandémia idején különösen érdekes a home-office-ból kutatás miatt): RoboRXN: Automating Chemical Synthesis
-
válasz
batai15 #1809 üzenetére
Debreceni Onkológiai Klinika: Az Onkológiai Klinikán betegszűrő rendszer kialakítása történt: az épület bejáratánál védőköpennyel, maszkkal, sebészi kesztyűvel ellátott szakdolgozó a klinikára belépő összes betegnél elvégzi a betegek hőmérsékletének mérését, és a kérdőíves felmérést.
Amennyiben COVID-gyanús beteg jelentkezik (légúti infekcióra utaló panaszok, tünetek, láz, hőemelkedés) a beteget nem engedik be az Onkológiai Klinikára, hanem az előírt protokoll szerint irányítják a megfelelő egészségügyi intézménybe.Kenézy Kórházt nem találtam...
De a legegyszerűbb lenne felhívni a műtétet végző osztályt és megkérdezni.
-
batai15
félisten
-
válasz
batai15 #1807 üzenetére
Melyik kórház?
Magyar állampolgár a feleséged?
Onkológiai Intézet: "7. Műtétre befekvő betegeinknél továbbra is ingyenesen végezzük el a torok- és orrváladék mintavételen alapuló COVID-19 víruskimutatási tesztet a befekvés előtt 48-72 órával." -
batai15
félisten
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem. Páromat melanoma után még műtötték volna egyszer (nyirok csomó kivétel)
Hirtelen el halasztották a műtétet amire 2 hónapot vártunk, plusz egy hónappal.
Most viszont már műtét előtt kell covid teszt . Kérdésem lenne hol van jogszabály/releváns infó erről hogy nekünk kell fizetni vagy sem ? Felháborítónak tartom adófizetőként hogy 100ezer forintot kifizesek , ráadásul egymásnak ellent mondó infókat kapok.
Van aki nem tudja,van aki szerint külföldről érkezőnek fizetős , van aki szerint nem stb. -
Kékes525
félisten
válasz
syberia #1803 üzenetére
Ezek a dózisok az eredeti felhasználási körére vonatkoztak. Más betegségben mások lehetnek a biztonságos dózisok, mivel különbözőek a különböző betegségben szenvedők szervezetének működése. Azaz az ismert dózisok a vizsgálat kiindulópontjához jók, de egyértelmű következtetéseket nem lehet levonni belőle. Lásd a klorokint. Annak is ismert volt a mellékhatása az eredeti felhasználási területére, de a COVID-19-ben újabb (illetve súlyosabb) mellékhatások is jelentkeztek.
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
válasz
koncsik #1801 üzenetére
Tényleg nem csodaszer, de az a sors fura fintora hogy milyen kicsi nemzetközi médiafigyelem övezi az ivermektint. Ha megjönnek Ausztráliából a már folyamatban lévő klinikai tesztek, talán komolyabban ráterelődik a figyelem. Én erre a dokira figyelnék a járványügyi szakemberek helyében, a célkeresztjében most az ivermektin van!
Aktív témák
Hirdetés
Külön értesítés nélkül törlésre kerülnek a legalább rövid magyar nyelvű magyarázatot sem tartalmazó hozzászólások.
A topik olvasása / az itt esetlegesen megtalálható jószándékú tanácsok nem helyettesíti(k) az orvosi szakvéleményt!
Laza koronavírus topik (kötetlen beszélgetés)
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● nem hivatalos koronavírus térkép
Összefoglaló tájékoztató:
● koronavírus kisokos (MTA ajánlásával)
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● jogi túlélőkészlet karantén esetére
- AM 5 lapok
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest