- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem is azt írtam, hogy ugyanaz a kettő. Nagyon sok a hasonlóság, ezért ha az egyiket hókuszpókusznak nevezzük, akkor a másik is az. Alapvetően az a fő gondom, hogy egy informatikai fórumon vagyunk, ehhez képest úgy kezelik egyesek az innovációt, mintha egy középkori mocsármenti faluban éldegélnének. és az újdonságok képében az ördög kopogna rájuk. Nyilván vannak a framegennek problémái, vannak kompromisszumok, ha használja az ember, de ez az "eleve szar, mer' szar" hozzáállás nem éppen érett gondolkodásra utal...
A többien meg egyetértünk.
#116 hapakj: nem dedikált hardver dolgozik a DLSS-feature-ökön, a tensor core-ok is általános célú egységek, de valóban nem volt szerencsés szoftveresnek nevezni az upscalinget és a framegent. Legyen alternatív képgenerálás, úgy talán egyértelmű.
Anno a Turingnál szórakoztam a die shotokkal, és arra jutottam, hogy az RT és a tensor core-ok kb. 30%-át viszik el a chipnek. Viszont olvastam olyan verziót is, hogy csak 10%, ott megnézték a tensor-RT arányt is, kb. a 2/3-a volt a tensor. Szóval mondjuk 5-20% között lehetne növelni a végrehajtók számát a tensorok nélkül - nem 0, nem is világmegváltó.
-
válasz
Héraklész #108 üzenetére
Világos. Tehát szar, de ha valaki megmagyarázza, hogy miért nem szar, akkor neked tökmindegy, de akkor is szar, mert "írták"
Mégis mi a kórságtól lenne "óriási" lagod? A CB tesztben pl. a Cyberpunk esetében:
4K natív: 29.1 FPS, 65ms lag
4K DLSS: 56.7 FPS, 40ms lag
4K MFGx1: 103.5 FPS, 46ms lag
4K MFGx3: 190.9 FPS, 51ms lagEzek közül melyik lag az óriási? (súgok: egyik sem. még a 65ms sem.)
-
válasz
Héraklész #102 üzenetére
De miért lenne hókuszpókusz? Vagy az MPEG is hókuszpókusz, ahol egy rakás (jóval több, mint 1 vagy 3) képkockát az előző képből és mozgásvektorokból rekonstruálsz? Vagy mondjuk azt, hogy a filmkiadók nem elég tökösek, és miért nem 1TB egy 2 órás 4K film?
Szerintem a FG esetében elsősorban az eredményt kellene nézni - ha jó a játékélmény, akkor miért fáj annyira, hogy nem minden egyes frame-et számol ki nulláról a GPU?A másik oldala a dolognak nyilván az, hogy a tesztekben el kell különíteni ezeket az eseteket, és akkor lesz egy kép arról, hogy mit tud a HW nyers erőben, és mit tud a szoftveres extrákkal. Ez jelen pillanatban meg is van.
-
Ez egy jó teszt lesz. Ha ezt az igen limitált előrelépést felmutató szériát is elkapkodják a népek scalper árakon, akkor igazából tényleg megérdemli a piac, ahogy az NVIDIA áraz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i5-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest