Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• killbull

aktív tag

válasz Attila0 #11 üzenetére

Szerintem szükség lenne olyan telefonokra, amelyek méretükben a régi modellekhez hasonlítanak, például a 20 évvel ezelőtti Nokia 3310 hez vagy a mai HMD féle Nokia 150 hez. A kis méret ellenére a kijelző lehetne nagy felbontású, hogy ez ne jelentsen hátrányt a használat során. A telefon vastagsága szerintem kevésbé problémás ha kicsit vastagabb, de cserébe strapabíró, az sokaknak inkább előny, hiszen nem kell rá úgy vigyázni, mint egy ékszerre.

A piacon egyre több olyan készülék jelenik meg, amelyek valójában táblagépek, csak éppen összecsukható formában próbálnak telefonnak tűnni.
    Én nem használok okostelefont, ezért más szemszögből látom ezt a kérdést, mint azok, akik napi szinten használnak ilyet. Az ideális telefon szerintem például egy kis méretű, gombok nélküli, teljes kijelzős eszköz lenne, amin nincs közösségi média, legfeljebb YouTube, Google és egy egyszerű böngésző. A közösségi médiahasználat lehetősége megmaradhatna, de csak a felhasználó döntése alapján, nem előtelepített alkalmazások formájában.

Tudom, hogy a mai okostelefonokat is le lehet butítani, de szerintem a probléma nemcsak a szoftverben, hanem a méretben is rejlik. A mostani telefonok túl nagyok, miközben a teljesítményük már egy 2008 körüli asztali számítógép szintjét is meghaladja. Éppen ezért szükség lenne egy köztes megoldásra, egy olyan telefonra, ami ötvözi a buta telefonok egyszerűségét és tartósságát az okostelefonok képességeivel, például egy jó kamerával de felesleges funkciók nélkül.

Lehetne de nem akarja senki, szerintem ez a Xiaomi Qin F25 se innováció csak raktak egy gombsort egy okostelefonra. Ezt a telefont kétszer vastagabban és a gombsor nélkül, tehát hosszanti irányban feleakkorába.

Új hozzászólás Aktív témák