- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sidorovich
senior tag
Rengetek ilyen storyt hallani sok boltról sajnos, de Aqua-ról főleg.
Én egy ideje szinte kizárólag az Alzán vásárolok mindent amit lehet, de főleg drága elektronikai cikkeket csak tőlük (legfeljebb még Media Markt).
Videokátyánál egy 14 napos elállás kb. így zajlott Alzánál: rákattintottam a rendelésnél, hogy visszaküldeném. Elmentem a boltba és beraktam egy dobozba. 2 óra múlva már jött is a kártyás visszatérítés. Egy emailt írni vagy emberhez szólni nem kellett, nemhogy még akadékoskodnának.
Csak azt remélem, nem fognak ezzel is tömegesen visszaélni a leleményesebb honfitársaink és megmaradhat ez ennyire jónak. -
Sidorovich
senior tag
válasz
HantekDSO #53 üzenetére
Évtizedes távlatokban, az átlag biztosan.
De hirtelen, ugrásszerűen, pont 2020 óta mióta ezek az új csatlakozók megjelentek?
És azért legyünk őszinték, az a réteg aki nekiáll maga PC-t összeválogatni és összeépíteni, bár közöttük is van hülye, de átlagosan szerintem jobban áll gógyiban, mint a globális átlag a teljes népességre nézve. -
Sidorovich
senior tag
Ott a pont, és azóta meg is válaszolták. Csak valamiért egyesek késztetést éreznek a dollármilliárdos tőzsdei profitorientált cég alultervezett megoldásainak a védésére.
A régi csatlakozással érdekes módon 2003 óta összesen nem volt annyi gond, mint amennyi ezzel az utóbbi pár évben a megjelenése óta van. Ha már 600W-os csodákkal kívánják a fejlődést imitálni, legalább a minőségi tápcsatlakozásról gondoskodhatnának a 0.5-1 millió forintos videokártyákhoz.
Mondom ezt RTX 4070 tulajként (csak inkább a 2x8 pines Inno3D változatot vettem).#47 Kajoszbobber: nagyon könnyű és gyakori egy 220-as csatlakozót a konnektorba rosszul bedugni, ugye? Naponta vannak ilyen problémák a több milliárd ilyen csatlakozásból amit nap mint nap használ az emberiség?
-
Sidorovich
senior tag
válasz
Predatorr #15 üzenetére
Ezt értem, de 2020 előtt érdekes módon elég volt a 250-300W keret az egy GPU-s csúcskártyáknak, több mint 10 éven keresztül.
Ez ami ma van, az utóbbi pár év szörnyszülöttje. Mintha ezzel próbálnák elfedni, hogy valójában csak 10-20% fejlődés van mostanában (ami szerintem nem rossz), de hozzácsapnak legalább mégegyszer ennyit az egyre magasabb fogyasztással, hogy mehessen a nagy különbség a grafikonokra az új generáció bemutatásánál.#16 Csandi: lassan külön fázis kell akkor a PC-nek? 1000W-ból (csak a GPU-nak) még többet ki lehetne hozni gondolom. Nagyon régen nekem is volt flagship kártyám (HD 4870 X2), két GPU ráadásul, az se fogyasztott többet 300W-nál.
-
Sidorovich
senior tag
Én a tendenciát nem értem. 2018-ban az abszolút flagship kártyának (RTX Titan) elég volt 2x8pin a 280W támogatásához. Miért nem elég ez ma? Hogy (és legfőképp minek) jutottunk el a majdnem 600 wattos kártyákig 6 év alatt 3 generációval később?
Az 5090 TDP keretét ha levesszük 400W-ra, alig 10%-ot veszítünk a teljesítményből. Sokkal jobb lenne a hatásfok.#12 Alogonomus: +1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óra topik
- Nyaralás topik
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest