- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
D55
senior tag
A NIS2 kifejezetten hozzáférésbiztonsági irányelvek körül forog és az illetéktelen hozzáférési incidensek jelentése körül. Ez nekem gyökereiben sokkal inkább adatvédelmi és nem pedig rendelkezésreállási-üzembiztossági érdekkör.
A törvénynek pedig nyilván ésszerű alapokon kell állnia, tehát semmiképp sem olyan ostoba mód rákényszeríteni súlyozás nélkül minden szereplőre mindenféle előírást, mint pl. az európai versenyképesség egyik hóhérjának, a GDPR-nek... Ellenben ekkora top penetrációval bíró cégeknél igen is kell, hogy legyen pénz és kapacitás, ne vicceljünk már. Vagy komoly bárki elfogadhatónak tart tőlük ilyen kifogásokat???
A politikusok pedig emberek, akik itt élnek köztünk, akik közül többel is a legtöbb ember napi-heti szinten érintkezik a hétköznapokban (legfeljebb nem esik le a kilétük, ahogy én is jártam már többször, ez persze benne van a pakliban...). A nyomásgyakorlás magától értetődő és egyik legalapvetőbb eszköze pedig, hogy leállunk velük beszélgetni, ahogyan az ember leáll más emberekkel naponta többször is néhány alkalommal. Nincs ebben tehát semmi rendkívüli, csupán az a lényeg, hogy a témát a közbeszéd felszínén kell tartani és kellenek konstruktív gondolatok, amiket igyekszünk hozzátenni a másokkal folytatott eszmecserék során, főleg azok részéről, akik a leginkább érintettek a szakmában és a legrelevánsabb tapasztalatok alapján tudnak előremutató elképzeléseket kialakítani. Tehát a kulcs csupán annyi, hogy a témát napirenden kell tartani és a változás irányában kell egy határozott egyetértés. Ha ez megvan, akkor a társadalom gépezete már viszi majd tovább a folyamatot a maga útján.
-
Dare2Live
félisten
Saját tapasztalat alapján ahol van rá pénz ott sincs. Az kell a rvenysnek, kell a management bónuszára, céges kvgépre... akármire.
Nekem a csúcs amikor kvázi "0eur"ból meg lehetne oldani de kellemetlen lenne mert 2FA és hiába csinálunk róla prezit nem mert bonyolult, nehézkes... egy mobilra! authentikátort telepíteni meg használni...
@D55 Amit ebben a hszben olvasol az jellemzően a vállalati managment hozzáállása az IT Sechez. Aza véleményem, hogy csak azért nem látsz több összeomlást mert abból nincs pénz. Így csak az adatokat... viszik értékesítik...
-
D55
senior tag
Kisebb cégeknél, személyesebb közegekben el lehet ilyen temperamentumosabb fellépéseket is képzelni, bár az ökölrázás azért átlép itt is egy hátárt szerintem és nem biztos, hogy jól összecseng a mondanivalóval (felelősségtudat). Nagy cégeknél nyilván sokkal diplomatikusabb keretek között célszerű az általad leírtak miatt is, pl. inkább tömeges felmondási opció.
Hozzáteszem én elsősorban univerzálisabb megoldásokat szorgamaznék. Rendkivül sok területen születtek manapság a technikai működés szempontjából invazív, illetve komoly adminisztrációs terheket okozó törvényi erejű szabályozások, pl. adatvédelem, szerzői jogok, tartalommoderáció, stb... Ezek a kritikus infrastruktúrák üzembiztosságához képest (soroljuk a NIS2-t is inkább az adatvédelemhez) sokkal másodlagosabb érdekek, mégis tudomásul vette őket a társadalom és a szakma is. Ebből tehát nekem egyenesen következne, hogy a politikára érdemes lenne a mostani eseten felindulva nyomást gyakorolni, hogy az üzembiztossági aggályok csökkentése érdekében a felelősségteljes szoftverüzemeltetéshez optimális körülményeket (pl. minimum a felelős technikai vezetők határidők és egyéb szűk keresztmetszetekkel kapcsolatos egyfajta vétójoga a managementben) és kellő méretű cégek esetén az ehhez még indokolt technikai-struktúrális keretrendszereket törvényi erővel kényszerítse ki.
-
-
Döglött Róka
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- EAFC 25
- További aktív témák...
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest