- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
killerjohn
addikt
az szép : most néztem, hogy 67.000-re jön ki még 1GB RAM. nem semmi árak vannak. vajon az miért van, hogy az 566-os kevesebb, mint fele annyiba kerül, mint a 600-as ???
ez egész jól hangzik :
DDR 2048MB 500MHz A-DATA Vitesta Extreme Edition Dual Kit /2x1024MB/ (3 év garancia)
bruttó 52 440 Ft
de ez csak 500MHz, ami max 250-es FSB-t jelent. pedig nagyon szerettem volna - egy kis mázlival - 270~280 környékére húzni a gépet....
valami ötlet?
[Szerkesztve] -
killerjohn
addikt
Most van 2x512MB 600-as Vitesta RAM-om.
Szeretnék memóriát bővíteni (mert ugyebár az sohasem árt), és nem tudom, mitévő legyek.
Már csak 2 foglalatom van, és szeretnék 3GB-ra bővíteni. Ennek leglogikusabb módja 2db 1GB-os 600-as Vitesta vásárlása LENNE.
De ha jól sejtem akkor ez haza fogja vágni a tuningomat. Igazam van ? (jobban örülnék, ha nem lenne...) -
killerjohn
addikt
közben utánanéztem, hogy a szokásos 2.5-3-3-5 formájú időzítések mellett mi a fenét jelent a többi:
Row refresh cycle time
Write recovery time
Read-to-write delay
ezek mire valók? és mire kell őket állítani? -
killerjohn
addikt
sziasztok !
tegnap éjjel megpróbáltam húzni a konfigomat, de sajnos nem sok eredménnyel (türelmem sem volt hozzá hajlani 1-kor).
FSB : 220 MHz
szorzó : auto
C&Q : bekapcsolva
RAM : 1:1
HT x : 4
HT fesz : default
PCI : 33MHz fix
Vcore : 1.35
Vmem : 2.85
timing : 2.5-3-3-5/1T
és ezen ''stabilan'' megy, habár nem volt sok időm tesztelgetni - lefutott a 3DMark, 2 Sandra benchmark, stresscpu (5 percig hagytam futni)
ugyanezen beállítások mellett feljebb vettem az FSB-t 240-re, de már kékhalállal végződött a Windows boot. Aztán hagytam az FSB-t 240-en, és az időzítéseket 2.5-4-4-6/2T -re módosítottam (lövésem sincs, hogy melyik mire való), de akkor is jött kékhalál.
jah: a BIOS még a gyári, ma fogom frissíteni. gondoljátok, hogy az a gond? vagy a feszültség értékek?
mivel nem vagyok járatos a tuningban, kérlek segítsetek néhány tippel....
előre is köszi, és : -
killerjohn
addikt
UP! #4656
-
killerjohn
addikt
válasz
killerjohn #4658 üzenetére
közben ezt találtam net-en :
''
hi, I have a pair of ddr600.
here are my results;
with 2.85 V on intel 865pe,
200 fsb 1:1 dual 2-2-2-5
285 fsb 1:1 dual 2,5-3-3-5
295 fsb 1:1 single 3-4-4-8
with 3.3 V on intel 865pe,
235 fsb 1:1 dual 2-2-2-5
300 fsb 1:1 dual 3-4-4-8 (actually I forgat to try 2.5-3-3-5)
''
létezik, hogy ez az ember 3.3V-ot adott a RAM-oknak ?! -
killerjohn
addikt
tudnátok nekem tippet adni, hogy az A-DATA 600-as memóriákat milyen időzítésen kell járatni alapon, illetve magasabb órajeleken ? előre is:
-
killerjohn
addikt
mindenkinek köszi a hsz-eket. megpróbálok optimista lenni, és remélem, hogy menni fog a C&Q a tuning mellett.
''akkor nem értem miért kérdezed hogy meddig bírja stb...''
azért kérdem, mert amikor dolgozom, játszom, vagy DivX-et tömörítek, akkor örülnék, ha a lehető leggyorsabb lenne a gép, de amikor a párom otthon MSN-ezik, vagy este sorozatokat nézünk, akkor feleslegesnek érzem a proci 2600 MHz-en járatását. -
killerjohn
addikt
Köszi a tippet. megnéztem az itteni (munkahelyi) gépemen. a C&Q-nak azért örültem volna jobban, mert automatikus, és nem tudok elb*szni semmit sem. ez meg elég bonyolultnak tűnik... pl én nem értek ezekhez a feszültség értékekhez (az Advanced CPU Setting oldalon pl semmit sem értek), és nagyon nem szeretnék elfüstölni egy 50.000-es procit
a húzást még be merem vállalni, mert arról még van némi elképzelésem
A C&Q mindig bezavar a tuningba? csak mert hátha mázlim lesz velemindenesetre megpróbálom a tuningot C&Q nélkül (BIOS frissítés után), aztán meglátom, mi lesz. Kíváncsi vagyok, mit lehet kihozni a gépből, de nekem fontosabb az energiatakarékosság+élettartam, mint az a pár % sebesség.
-
killerjohn
addikt
Sziasztok !
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Tegnap végre(!), hosszas macera után végre összeraktam az új gépem. ASUS A8N-SLI Premium, X2 4200+, 2x512MB (max) 600MHz A-Data, gef. 7600GTS.
Szóval minden király, és fasza, de két dolgot szeretnék kihozni ebből a konfigból (az aláírásomban még az előző van kiírva) :
1) amikor nem használom ki a teljesítményét (MP3 hallgatás, DivX nézés, netezés, MSN-ezés, stb) akkor vegye le a teljesítményét (C&Q)
2) amikor izzasztom (MySQL, fájl tömörítés, DivX tömörítés, stb) akkor viszont legyen NAGYON gyors (overclock)
Szóval az a legfontosabb, hogy tudom-e húzni az FSB-t (a memóriák bírnák jó sokáig) C&Q mellett, ami ugyebár (tudomásom szerint) csak a szorzóval szórakozik.
Plusz van egy gondom - habár lehet, hogy ezt már az újabb BIOS-okban megoldották, vagy nem is hiba, hanem csak így működik. Az a helyzet ugyanis, hogy ha a memóriát felveszem DDR-500-ra, akkor a JumperFree alatt Auto-ra állítja az overclocking-ot. Ha viszont az átállítom az overclocking-ot Manual-ra, és felveszem az FSB-t mondjuk 225 MHz-re (természetesen 4x-res HT szorzó mellett), akkor magától Auto-ra állítja a memória időzítéseket, és újraindítás után 333MHz-en mennek a RAM-ok.
plízhelpmí
MOD: N.O.S-t, illetve mindenféle A.I izét nem szeretnék használni - ''egészségtelennek'' tartom, hogy az alaplap agyaljon a hardver húzásán
Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest