- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
kean83
tag
válasz
killerjohn #4772 üzenetére
miért, nem tudod visszaosztani a ramokat? ma már nem 1:1 arányba kell tuningolni, nálam pl 1,33:2 re van visszaosztva, így a proci 300 míg a ram 200on megy és bőven elég, azért a pár mp töltési időért nem vogok annyi pénzt kidobni, ez csak marketing
Inkább tankolok a kocsiba és bejárom az országot
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
killerjohn #4772 üzenetére
Nyugi, ezek a ramok sem riadnak vissza a tuningtól.
500mhz a gyári sebesség, mennek azok még bőven afelett.
-
slayer006
addikt
válasz
killerjohn #4769 üzenetére
512MB A-DATA Vitesta DDR566 TCCD chip -es ilyen van
-
REDeath
őstag
válasz
killerjohn #4769 üzenetére
Be kel érned 500-assal
-
REDeath
őstag
válasz
killerjohn #4766 üzenetére
Sehol mivel nem gyártanak
-
REDeath
őstag
válasz
killerjohn #4763 üzenetére
Létezik olyan fiók ami megveszi tőled!
-
REDeath
őstag
válasz
killerjohn #4760 üzenetére
Hát én inkább maradnék a 2GB-nál, 2*1GB-os kitben, az is elég, és azzal a tuing is menne... mert 4 RAM modullal keveseb az esély. Mondom 2 GB szerintem elég, és később veszel még 2 GB-ot...
-
kean83
tag
válasz
killerjohn #4725 üzenetére
Esetleg irányíts kicsi levegőáramot a ramokra és az időzítéseken is lazíts, minél magasabb órajelen dolgozol, annál lazább latencík kellenek. Előbb találd meg a ramod maximumát, utána finomhangold a latencykkel, ne fordítva. Azért kis bátorítást adhatsz a ramoknak, de mint mondtam, légáramot adj neki
-
emre33
addikt
válasz
killerjohn #4725 üzenetére
ramod oszd vissza, és adj 1,45 kröüli feszültséget a procinak
-
killerjohn
addikt
válasz
killerjohn #4658 üzenetére
közben ezt találtam net-en :
''
hi, I have a pair of ddr600.
here are my results;
with 2.85 V on intel 865pe,
200 fsb 1:1 dual 2-2-2-5
285 fsb 1:1 dual 2,5-3-3-5
295 fsb 1:1 single 3-4-4-8
with 3.3 V on intel 865pe,
235 fsb 1:1 dual 2-2-2-5
300 fsb 1:1 dual 3-4-4-8 (actually I forgat to try 2.5-3-3-5)
''
létezik, hogy ez az ember 3.3V-ot adott a RAM-oknak ?! -
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
killerjohn #4604 üzenetére
Na memóknál nálam is eljátszotta ezt! Ugyanilyen alaplapom van. Illetve ha mindent manuálra rakok és felhúzom ddr500ra illetve időzitést állítok akkor meg lehal valamiért :S REDeath nek írtam kommentbe csak nem volasta sztem, hogy nemtudok egyes értékeket autora tenni vagy minden auto vagy minden manual a memóknál :S
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
válasz
killerjohn #4625 üzenetére
Csakhgy sok esetben ugyanúgy visszaadja a maxot, ha nincs is full terhelés alat a cpu... Ezt úgy értem hogy lehet hogy MSN-alatt is visszateszi 2600-ra... (ez persze nem biztos, de általában érzékeny mindenféle kis terhelésváltozásra is)
Ettől függetlenül ez csak az én véleményem, azt kapcsolsz amit akarsz nem az én gépem
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
válasz
killerjohn #4613 üzenetére
Mindenesetre én azt fogom csinálni, hogy a C'N'Q -et kikapcsolom, megnézem mennyit visz a proci (3500+ A64 , kb. 26k-ra számítok), majd amikor elvittem a legvégső tűrőhatárig, akkor kicsit visszaveszem az fsb -t és akkor tolom rá a kúlenkvájet-et...
-
REDeath
őstag
válasz
'' Kíváncsi vagyok, mit lehet kihozni a gépből, de nekem fontosabb az energiatakarékosság+élettartam, mint az a pár % sebesség.''
akkor nem értem miért kérdezed hogy meddig bírja stb... Nem azt mondtuk hogy megöli a tuingot, de pl. ha húzva van, és a feszt lejebb veszi, és utána hirtelen vissza kéne adja, és mivel fel van húzva hirtelen nem tud akkorát visszaadni, ----> ebből lesz a fagyás... -
sparx
tag
válasz
Ha egyszer beállítod akkor utána ez is automatikusan állítja, a kisználtság függvényében.
a fesz.-eknél én meg az energiatakarékos oldalra a legkisebb feszt a legkisebb szorzóval állítottam be, legerősebbhez meg a legnagyobbakat(9*,1.45) bár az én lapom nem is tud több feszt adni a procinak(csak vmoddal), ugyh egy másik lapban erre vigyázni kell. -
sparx
tag
válasz
killerjohn #4606 üzenetére
Hali!
C&Q-t sztem kapcsold ki, tuningnál ez előnyös és használd helyette ezt :
[link]
Ugyan azt tudja mint a c&q, csak nem zavar be tuningba, és akár 1.1-ig le lehet venni a feszt.
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
válasz
killerjohn #4606 üzenetére
Tuningnál nem szerencsés a C&Q használata...
Valamint a HT-t azt mindig manuálisan állítsd be hoyg 1000 alatt maradjon, de azért 700 fölött...
[Szerkesztve] -
emre33
addikt
válasz
killerjohn #4604 üzenetére
felraktad a legujabb bios-t? Mert nálam még sose csinált hasonló dolgot, FSB huzva van, és a ram időzítések is megmaradnak manuálon
És igen a C&Q csak a szórzót piszkálja, és csak akkor müködi ha a szorzó auto-ra van téve.
Nálam is ez van: ha nem csinálok a géppel semmit, akkor 1.2Ghz és 1.2V megy a proci, ha dolgozok, akkor 2640Mhz és 1.47V
Ez így pont jó, tuningolva van, de csak akkor ha kell, alapban nem kap több feszültséget, és nyugodtan alszok
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Okos Otthon / Smart Home
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi haladó szinten
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen videókártyát?
- Mazda topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged