- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Esetleg eladnád nekem azokat amik vannak most?
szerk: Nekem pont jók lennének, úgy tudnám 2970 Mhz-en használni a procimat, hogy kakaón 425 mhz-en mennének (cpu/14), c'n q-ban meg 451-en, látom nálad bírják még ezt a frekit... És nem idegesíteném magam hogy vissza kell osztani mert nem tuningramok, most viszont idegesít hogy kingmax ramjaim vannak, de a gyári órajel felett (500mhz) egyszerűen kifulladnak a gépembenMásikban mondjuk bírták 535-ig stabilan. Bár kitudja lehet a tieddel is igy járnék, más gépében bírják, enyémben nem...
[Szerkesztve] -
fagy53
nagyúr
Grat, szép eredmények de a 3DMxx teszteknél a CPU pontok az érdekesek ebben a topic-ban, szerencsére a képen látszik az érték.
Nekem is ugyanez a procim van és nagyon meg vagyok elégedve vele.
Engem a GEIL RAM-ok határolnak be 220MHz a végük, sajnos.
Az ASUS A8V K8T800Pro alaplapom sem hajlandó 290MHz-nél több ''FSB''-t
Ezért a vége: CPU clock - 2905MHz/ 192MHz RAM freki, x10, 3x HT. 1.35V-on
A 3DM06 CPU pont - 2080
Jó kis proci ez! -
Henker2
addikt
TESZTEK:
1. EVEREST.Ultimate.Edition.v4.00.976
- memória olvasás: 7000
- memória irás: 7100
- memória másolás: 6000
- memória késleltetés: 46.3
- CPU Queen: 5320
- CPU PhotoWorxx: 21540
- CPU ZLib: 32743
- FPU Julia: 4682
- FPU Mandel: 2670
- FPU Sin Julia: 7330
2. 3DMark06 v.110
- 6215 pont [link]
Majd tesztelem a többi Markot is.
VÉLEMÉNY? -
-
Macka
veterán
Szerencséd van, volt Abitom....
1. A memóriákat osszad vissza 333Mhz-ra.
2. HT szorzót ( alapban 5 ) tedd vissza 3-ra ( ha nem tudsz 250-es FSB-t belőni, akkor visszateheted 4-re.
3.CPU szorzólockos, azt nem kell variálni.
4.FSB-t kezdd el lassacskán emelni, szerintem kezdhetsz 240 körül.
Kezdetben ne adj plussz feszültséget sem a CPU-nak, sem a RAM-nak, sem a Chipsetnek. A stabilizást Orthossal vizsgáld, ha megy 10-es priority-n 1 órát, akko mehetsz feljebb is. Hosszú munka lesz, de kitartás.
Ha elérted az alapfeszes maxot, ami 2400-max 2600 Mhz körül lesz, akkor adhatsz a CPU-nak plussz feszültséget ( alapon 1.35 volt ), kezdetben 1.4 voltot, de léghűtéssel semmiképp ne menj 1.45 fölé. ( A melegedést everesttel tudod legjobban nézni ) Javíthatja a stabilitást, ha adsz a chipsetnek +0.1 voltot is. A memóriáknak ne adj többet 2.9 voltnál szerintem.
Üdv.: Macka -
Macka
veterán
-
törölt tag
De én kifejezetten szeretek tuninngolni, de a 3800+-al az a gáz hogy csak 10x szorzója van, és nagyon mákosnak kell elnni ahhoz a 2900Mhz-hez alapfeszen. Feszültségemelés meg túl sok többlethővel járna, és lehetséges hogy a 2900 mhz-hez (290-es fsb-n) már a c n q-t is ki kell kapcsolni... a 3700+al simán elmegyek 2970 mhz-ig c n q-val 1.450V-on...
[Szerkesztve] -
Macka
veterán
Hy! Elég hasonló a konfigunk. Én is egy 3700+ San Diról@3150 váltottam 3800+X2@2800-ra. Én nem csalódtam benne, de túl sok game még nem profitál a két magból. A VGA-d még a San Di is kihajtja, X2 sem fogja jobban. Mondjuk olyan gameknál, mint pl. STALKER érezhetően gyorsulni fog a game. A Win-től pedig általános gyorsulás várható. Valószínűleg húzni is tudod majd, olyan 2600-2800 Mhz közé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged