Aktív témák
-
drankenhal
csendes tag
Kösz a választ.
Biztonsági okokból tekertem agyon szigetelôvel, és szívesebben hagyom rajta, mintsem a Hdd-kerethez kössem. Ha jól értettem, akkor így rendben is van, mert 1. nem melegszik nagyon; 2. ha valami baja esne, akkor is el van látva megfelelô védelemmel. Csak az hiányzik, hogy jó sokáig eltartson, s ennek egyik feltétele, hogy ne melegedjen túlzottan. Nemde?
Elnézést, ha egybôl tökhülyének nézek ki, de próbálom olyan egyértelmûvé tenni a dolgokat, amilyenné csak lehet. -
drankenhal
csendes tag
Még egy kis apróság ehhez a témához, amolyan scifi-szerû: kb. 1 hétig 3 ventim is 7V-on ment. Ezidô alatt fogalmam se volt, hogy a Fly2000Tv nevezetû program miért akad ki néha rögzítés közben. Pár topik végigolvasása után végülis úgy döntöttem, hogy hanyagolom a 7 voltos modot. Az egyik ventit bekötöttem 5V-ra, a másikat Titan ventiszabályzóra, a harmadikat pedig egy 7808-as stab. IC szabályozza. Azóta pedig megszûnt a FlyTv kiakadása is, gyanítom, hogy a táp egy kicsit hülyéskedett.
Van még egy kérdésem: mennyire melegszik ez a stabilizátor IC, mert én tetôtôl talpig leszigeteltem...? Olvastam itt a PH!-n, hogy ha a stabilizátor nagyobbik fém-része (ez is ''GND'') hozzá van kötve a HDD-kerethez, akkor a hûtése meg van oldva. Nos, kell-e ezt is hûteni, mert én megfogtam, és kézrátételre nem volt meleg, de lehet azért, mert agyontekertem szigetelôszalaggal. Kösz. -
drankenhal
csendes tag
Akkor ez olyan, mint a népmesében, hogy az asszonyok sírnak és jajveszékelnek, mert a szekrényen levô sótartó bármikor leeshet a bölcsôben fekvô csecsemô kobakjára?
Mert tudtommal a venti magától nem lesz zárlatos (esetleg ha segítek neki), de kérlek javíts ki, ha tévedek. -
drankenhal
csendes tag
Szia, kösz a választ.
Ma este átkötöttem a házventiket 12V-ra, pedig már több mint 6 hónapja a videokártyám ventije 7V-on mûködött, probléma nélkül. Mondanom sem kell, a gépem így hangosabb lett, aminek szerencsétlen következményei kezdenek meglátszani a lelki oldalamon. De legalább kevésbé vagyok azóta paranoiás. Ha valaki azért még erre jár, akkor legyen szíves gyôzzön meg, hogy csöppet sem veszélyes ez a 7 volt mod. Örök hálámra számíthat. -
drankenhal
csendes tag
Szia.
Sajna nem minôségi tápom van. Ezért bátorkodom megkérdezni, hogy ''csak úgy'' leeshet az az 5 volt? És ha leesik, akkor csak azokat az eszközöket viszi, amelyek erre az ágra vannak kötve? Mert a tápegységembôl kijövô kábelek két fôelágazáson oszlanak meg; az egyik ágon van a hdd és a dvd, a másikon pedig a 3 venti (1 videokártya-venti 5 volton, 2 házventi 7 volton). Tehát ha valami gáz lesz, akkor csak a ventik szállnak el, vagy a többi alkatrész is, ahogy ez ilyenkor illik...?
Rövidre fogva a kérdésem ez: (ha kizárjuk a táp meghibásodásának esetét) veszélyesebb-e 7 voltra kötni a (ház)ventiket, mint 12 vagy 5 voltra? Vagy: ha 7 voltra kötöm a ventiket, akkor talán nagyobb az esélye, hogy a táp elszálljon? (A saját hibámból elkövetett zárlat kizárva.) Azt tudom, hogy illendô és tanácsos volna jó tápot vennem, de addig is...? Kösz. -
drankenhal
csendes tag
''ha meghibásodik a venti (zárlat), a 12V visszajut az 5V-os ágon.'' = akkor ez csak a zárlatra vonatkozik (ha a venti két ága összeér, nemde?), vagy arra az esetre is, amikor mondjuk öregedés, kopás, vagy egyéb csodák miatt a venti nem hajlandó tovább forogni...?
Nem bánom, ha megdobsz egy link-kel, mert itt a ph!-n nem találtam ilyen 7 volt mod-os topikot. Kösz. -
drankenhal
csendes tag
3 ventim is 7 volton megy (nem fordulatszabályozóval, hanem a +12 és +5 voltos ágak összeboronálásával). Most azt mondjátok meg, mennyire egészséges ez nekik. Meg a tápegységnek. Kösz.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen program, ami...?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Wii U
- Microsoft Excel topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Exkluzív órák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Garanciális be quiet! System Power 10 650W 80 PLUS Bronze
- Intel Laminar RM1 PWM Intel CPU Hűtő (Socket 1700) - Új, bontatlan - Eladó!
- Corsair Crystal Series 280X white
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest