- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Aktív témák
-
Még egy dolog nem tiszta szerintem.
Itt nem külön kártyákról hanem különböző sebességű AGP 4X/8X buszról van szó.
Tehát ha ott van az AGP 8X kártyád akkor azt vedd vissza 4X-es sebességre és nézd meg mennyivel lassabb.
Korrektül csak akkor lehet összehasonlítani, ha mindkét konfig ugyanaz. (a vga is)
Te viszont két különböző (AGP4X és AGP8X)kártyáról írtál.
Vagy te tudod hogy a gyártó és az nvidia semmit sem optimalizált a 8X-es kártyán? -
A régi 128Mb-os Gef4Ti4200-ak memóriái 444Mhz-es órajelen mentek. A 64Mb-os verziók használták az 500/512Mhz-es órajelet.
Ehhez képest a 8X verziók jóval magasabb órajelen járnak (550Mhz). kb. Gef4ti4400 telj.
Ha a gef4 órajelei nem tiszták teljesen akkor idézek az Anandtech geforce4 tesztből neked:
''While both cards are clocked at the same 250MHz GPU clock, the 64MB cards use faster 250MHz DDR SDRAM while the 128MB cards are stuck with 222MHz memory. The 11% slower memories hurts performance as it reduces memory bandwidth from 8GB/s to 7.1GB/s, which is noticeable at higher resolutions. This brings up a handful of questions that need to be answered. ''
256Mb-os Radeon 9800 kártyánál, brutál konfiggal, 1600*1200-ban 6*FSAA mellett kevesebb mint 1% volt az eltérés.
Persze én elhiszem hogy nálad alapból 25%-ot gyorsult a 8X AGP-re váltástól a kártya. :) -
Keitaro
addikt
Ja, láttam készülsz elpasszolni :)
Egyébként nem tudok mit kezdeni vele, mert ha nem használ AGP textúrázást akkor semmi sem indokolja a teljesítménynövekedést. Én most egy 8X AGP-s kártyát használok 4X-es alaplapban, és nincs bennem az az érzet, hogy gyorsabb lenne 8X-en. Főleg, hogy megnéztem és olyan eredményeket hozott amiket elvileg kell neki. -
Keitaro
addikt
-
-
Különböző AGP beállítások közötti különbségeket nem szokás különböző kártyákkal tesztelni.
Szerintem a Gef4 ti4200 8X-ek gyárilag jóval magasabb órajelen üzemelnek (550Mhz) mint pl. egy 128Mb-os régi kiadású Gef4Ti4200.
AGP 4X és 8X közötti különbséget úgy érdemes mérni hogy ugyanabban a gépben ugyanazt a 8X VGA-t, 4X-es módban járatod, és nézed a két üzemmód közötti különbséget.
Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest