Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• helkis

veterán

válasz subaruwrc #9292 üzenetére

akkor mondok mást :D

ugyanaz a vga vagy proci más lapban másképp megy, jobban vagy rosszabbul.. ha épp szerencséje van valakinek akkor pont úgy fog menni hogy az élre kerül, ha nem akkor jön az, hogy minden ott van a gépben mégsem jön ki az amire vette az ember, és nem lehet rájönni, hogy miért van ez. illetve a szerencse nem csak egy dolgon múlik, hanem mindenen!

nekem van egy elvem, ami nem is elv már hanem tapasztalat, ha összeraksz 10db gépet ugyanazokból a komponenesekből, az egyikkel tuti, hogy lesz valamilyen anomália. mitől lehet ez? attól van szerintem, hogy pl 2db egyforma ellenállást nem tudunk a mai napig gyártani. ezért vannak a tűréshatárok, ha az első gépben lévő alkatrészek minden alkotóeleme a tűrés alján helyezkedik el, a tizedikben pedig a végén akkor két teljesen különböző gépünk van.
    persze általában a szórás a középső részben marad, tehát átlagosan működő gépeket kapunk.. ennek a jelentősége tuningnál nagyságrenddekkel megugrik nem vitás..

ha meg valami nem megy úgy ahogy "kellene" akkor jön a cserebere, de ezt mindenki tudja errefelé.. és ebben meg az a durva, hogy akár ugyanolyan lapot vesz valaki mint amiben tesztelve volt pl egy proci, akár egy sorozatszámmal nagyobb a másik laptól, akkor is az egy teljesen más lap, tök más beállítás kellhet hozzá, ugyanez igaz a ramra, vga-ra is mellette.. hogy kerek legyen a dolog..

visszatérve a degradációra, amikor egy új cuccot tesztelsz nem hajtod szét, az ésszerű keretek között tuningolod, érzed, hogy mit bír.. de mikor látod, hogy másnál jobban megy, akkor ráteszel egy lapáttal, hogy elmegy ez kis ideig még 1,7v-al is :D max jobban meghűtöm, stb.. és innentől elidul valami ami nem biztos hogy kijön nálad, de más lapban lehet egyből dob egy hátast a cucc..

szóval szerintem annyi kellene az esélyegyenlőséghez, hogy egyenlő hőmérsékleten készüljenek a tesztek, a fizika adja a többit..

Új hozzászólás Aktív témák