Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nyúltáp

    senior tag

    válasz Bernardo20 #2670 üzenetére

    Én plö a magyar tükörfordításoktól kapok idegrohamot, van hogy olyanokat fordítanak, hogy inkább végigse olvasom a cikket/tutorialt. Amúgy angol tudás elengedhetetlen, márcsak azért is, mivel angol nyelvűek a progok, ill. egy közép-haladó szint után már nem találsz magyar publikációt a témában.

    ref: A könyvtől ne várj világmegváltó technikai leírásokat, meg szuperszíkret kulisszatitkokat, inkább laikusoknak szól, de nagyon érdekes dolgok vannak benne. 100ik oldalon tartok köbö, eddig CGről szinte még említés szintjén se esett szó, szóval ha CG miatt vennéd meg, akkor csalódni fogsz, inkább a hagyományos technikákról szól, soksok interjúval (plö ILM pár alapító tagja). Persze van benne külön fejezet gyűrűk urának/mátrixnak, ott még nem tartok, de nem hinném hogy világmegrengető dolgokról lenne szó.

    kis érdekesség: plö Douglas Trumbull(2001 Űrodüsszeia, Szárnyas fejvadász) másfél hónapot töltött azzal, hogy képkockáról-képkockára karakterenként rárajzolja a filmre az űrodüsszeia Hal számítógépének monitorán futó szövegeket. nemsemmi. :Y

    Meg azért is jó ilyesmit olvasgatni, mert rájön az ember, hogy szinte az összes mai technika vmi ősi manuális módszeren alapul, plö maszkolás.

    Azért van negatívuma is a könyvnek, néha a szerző úgy belegabajodik egy-egy trükk technikai leírásába, hogy szerintem a végén már ő se tudja miről beszél. De ettől függetlenül szerintem a 3990 ft minden egyes fillérjét megérte....nekem legalábbis :DDD

    ui.:
    Bernardo: Max-nak is létezik diák verziója.

    Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is.....

Új hozzászólás Aktív témák