Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
Üdv!
A kérdésed a Milyen asztali gépet vegyek? topicban tedd fel.
Legközelebb kérlek, ne nyiss új topicot,hanem használd a keresőt.Ezt zártam.
-
pajan2
csendes tag
Helló Mindenkinek,
Szeretném lecserélni jelen Core 2-es (Asus T4400, GF310m, 2GB RAM) laptopomat egy i7-es fotorealisztikus renderelésre is alkalamas gépre és ehhez szeretnék pár jó ötletet, tanácsot kérni.
Kezdetben kizárólag laptopban gondolkodtam, de látva a Cinebench R10/11-es benchmarkokat, azt hiszem semmi értelme belevágni. Bár tetszenek a 3610Qm 3630Qm procik teljesítményei, de egyedül az Asus K55/45 és Lenovo Y580 az ami jónak tűnhet, de több mint 2,5Kg-t nyomnak. Illetve az intel Z400 ami nagyon ütős 3632QM-mel , de olyan rideg designja van, hogy nem biztos lenne kedvem vele dolgozni (bár élőben még nem láttam) viszont elég könnyű kb. 2Kg kb 260k-ért.Mivel elég húzós lenne a fenti Z400-as opció, egy másik ötletem támadt, hogy talán veszek egy kisebb laptopot ami akár a munkák prezentációjára is alkalmas (Lenovo Edge E330 vagy S440), és oda viszem ahova akarom, netezésre pedig bőven tökéletes, vagy marad a régi - csak mert a büdzsé limitált...
Egy másik asztali gép pedig kiszolgálná a rendereléseket, mint vagy NODE vagy teljesértékű gép. Valami kisebb gépet szeretnék micro ATX vagy mini ITX (még böngészem mi a különbség).
A kérdés, hogy mennyi helyre lenne szükség, milyen méretű házat vegyek, ha videókártyát is szeretnék bele tenni? . Rengeteg fajta van a neten, minél kisebb és minél halkabb annál jobb. Ezenkívül egy i7 3770S (~65W)-os procira, min. 2-8GB RAM-ra (ennyi bőven elég arra amit renderelek), mini atx alapra (17x17cm) és valami egyszerűbb videókártyára max. Geforce 630 vagy AMD ati-ra gondoltam. Bár ha node gép lesz, erre talán nincs is szükség, a procié is elég jó. Merevlemeznek egy SSD-t gondoltam minimál tárhellyel vagy egy kisebb HDD-t. CD-rom-ra nincs szükség.
Nem tudom lehetséges-e de valamilyen virtual desktop megoldásra gondoltam, összekötve a laptoppal, amennyiben node-ként működne.
Előre köszönöm.
Aktív témák
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux Mint
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Lexus, Toyota topik
- ESET NOD32 Antivirus / Smart Security
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Netflix
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600X/3070/512Gb SSD/16Gb RAM/550W Platinum
- Vizes Gamer PC: RYZEN 5700X / 32GB RAM / INTEL ARC A770 16GB / 1TB NVMe SSD
- Fujitsu PRIMERGY RX300 S3
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- Olcsó számítógép PC - Játékra is! I7 4770 / 16GB DDR3 / GTX 1650 4GB / 256 SSD + 1TB HDD
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581, 100% Akksi
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest