Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
Üdv!
A kérdésed a Milyen asztali gépet vegyek? topicban tedd fel.
Legközelebb kérlek, ne nyiss új topicot,hanem használd a keresőt.Ezt zártam.
-
pajan2
csendes tag
Helló Mindenkinek,
Szeretném lecserélni jelen Core 2-es (Asus T4400, GF310m, 2GB RAM) laptopomat egy i7-es fotorealisztikus renderelésre is alkalamas gépre és ehhez szeretnék pár jó ötletet, tanácsot kérni.
Kezdetben kizárólag laptopban gondolkodtam, de látva a Cinebench R10/11-es benchmarkokat, azt hiszem semmi értelme belevágni. Bár tetszenek a 3610Qm 3630Qm procik teljesítményei, de egyedül az Asus K55/45 és Lenovo Y580 az ami jónak tűnhet, de több mint 2,5Kg-t nyomnak. Illetve az intel Z400 ami nagyon ütős 3632QM-mel , de olyan rideg designja van, hogy nem biztos lenne kedvem vele dolgozni (bár élőben még nem láttam) viszont elég könnyű kb. 2Kg kb 260k-ért.Mivel elég húzós lenne a fenti Z400-as opció, egy másik ötletem támadt, hogy talán veszek egy kisebb laptopot ami akár a munkák prezentációjára is alkalmas (Lenovo Edge E330 vagy S440), és oda viszem ahova akarom, netezésre pedig bőven tökéletes, vagy marad a régi - csak mert a büdzsé limitált...
Egy másik asztali gép pedig kiszolgálná a rendereléseket, mint vagy NODE vagy teljesértékű gép. Valami kisebb gépet szeretnék micro ATX vagy mini ITX (még böngészem mi a különbség).
A kérdés, hogy mennyi helyre lenne szükség, milyen méretű házat vegyek, ha videókártyát is szeretnék bele tenni? . Rengeteg fajta van a neten, minél kisebb és minél halkabb annál jobb. Ezenkívül egy i7 3770S (~65W)-os procira, min. 2-8GB RAM-ra (ennyi bőven elég arra amit renderelek), mini atx alapra (17x17cm) és valami egyszerűbb videókártyára max. Geforce 630 vagy AMD ati-ra gondoltam. Bár ha node gép lesz, erre talán nincs is szükség, a procié is elég jó. Merevlemeznek egy SSD-t gondoltam minimál tárhellyel vagy egy kisebb HDD-t. CD-rom-ra nincs szükség.
Nem tudom lehetséges-e de valamilyen virtual desktop megoldásra gondoltam, összekötve a laptoppal, amennyiben node-ként működne.
Előre köszönöm.
Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Xbox Series X|S
- PlayStation 3
- Konteó topic
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- ASUS routerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged