Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Yettel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Mivel az LG LCD tévék 3D-ben felezik a felbontást, nem ajánlok olyat senkinek. De azon kívül más hátrányai is vannak a passzív technológiának, cserében szinte semmi áthallás és vibrálás nem látható rajtuk. Ez érvényes a jobb plazmákra is, 3D-re csak azt szoktam ajánlani.
-
Dave567
addikt
Mivel az Fake 3d, az az nem 3d kamerával vették fel, nézz utána mik készültek Real/Fake 3d filmből.
De ha nem tudod elfogadni, hogy a 3d az ilyen, akkor szerintem vidd vissza a tv-t.
Sokan azt hiszek, hogy csak az a 3d ami kép ki jövős, pedig +-t ad a térhatás és a mélység is, szerintem. -
donceleger8
őstag
Mint mondtam, vannak gyenge alkotások e téren! Amúgy a kedvencem közé tartozik az Avengers film, de valóban idegegesítő, hogy kihagyták ezt a ziccert! 31 évesen én imádom a meséket, nincs ezzel semmi baj!
Amit most várok, az a Tűzgyűrű c. film! Remélem ott nagyon ütni fog a 3D! -
BBéci
legenda
Igazad van, éppen ezért, másfél éve teljesen hidegen hagy a 3D. Csak a tesztfilmjeimet, pontosabban annak részleteit nézem meg a kapott készülékeken, egyébként magasról teszek a háromdére. Nem értem, mit esznek rajta az emberek. Bár, amint elmúlik az újdonság varázsa, a többség ugyanúgy áll hozzá, mint én. Sehogy.
-
BBéci
legenda
Basszus, nem hiszem el, hogy 100000 forint alatt nem lehet 50 colos full HD plazmatévét kapni!
Miért kellene annyiért adni a jó minőségű, rengeteget tudó 3D-s Mede8er médialejátszókat, mint a gagyit?
Lehet kapni 3D-s Blu-ray lejátszót 1,2 millió forintért, sőt drágábban is. -
BBéci
legenda
-
T-bond
csendes tag
Pórbálgattam de a következő gondjaim akadtak vele:
Windows 7-en a videó betöltésénél kifagyott.
Windows 8-on METRO stílusban a logonál összeomlik,
Asztali verzióban megjelenik a program de semmilyen gomb (még a bezárás se), regál, csak grafikus formában. (pl.: lejátszás/szüneteltetés)
A legújabb verziót próbáltam, valamint a hivatalos oldalról letöltöttet. (mind aktivált és aktiválatlan)A notebook egy: Samsung NP300E5Z-S04HU tipusú gép.
Valami más ötlet, a hiba orvoslására? -
kmarci25
veterán
Biztos nagyon alap dolog, és talán tudsz is róla, de nálam mind a mediaplayeren, mind a tv-n van olyan állítási lehetőség 3d-nél, hogy mélység/depth. Ha ezt minél nagyobb értékre állítod, annál jobban "kijönnek" a 3d-s jelenetek. Először én is fanyalogtam, de ez a módszer sokat segített...
Amúgy szvsz az LG promó videója eddig a legmenőbb 3d-s élmény, ezzel lehet menőzni az ismerősök/barátok előtt.
-
sz.mich
tag
Átnéztem a TV beállításait, a képméreteket is, a 3D beállításokat, de ilyen egyesítés nem volt. Most már azon gondolkodom, hogy nincs-e valami olyan progi, amivel elindítom pc-n a filmet, és HDMI kábelen át a TV-re küldött film már egyesítve lesz... nagyon nincs tippem.
-
Gabesz26
senior tag
Picit kisarkítottad, de ha nem ér meg annyit, h kipróbáld, és tegyük fel 1,5 m-re ülj legalább a 3D-s filmekhez, akkor nyugodtan maradj a 10 GB 3D-s mkv-nál
(Gondolom abban a "boltban" ahonnan beszerzed úgyis olcsóbbak mint egy nagyobb méretű BD50...).
A moziban utolsó sorban ülve ugyanaz az élmény?
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz26
senior tag
(#1867) rudi77: ezt akartam én is kérdezni, mert normális megjelenítőn az ajánlott nézési távolságon belülről jócskán van különbség a 10 GB mkv, és a BD50 között...
Crytek: Olvasd el ezt a cikket, vagy a plazma topik 1. hozzászólását .
A 2,5 méter az már a full hd felbontás részletességének kiaknázására is túl messze van, nemhogy a 3D-beli különbségek észrevételéhez.
Próbáld ki, hogy közelebb ülsz a TV-hez, akkor már egészen biztosan látható a minőségbeli különbség.[ Szerkesztve ]
-
p00h
tag
ha ez megvan és elindítasz pl egy 1 sbs filmet, már csak a forrás típusát kell kiválasztani alul a videólejátszó ablakában sbs-ra, és megy is.
érdekes egyébként powerdvd-vel megy a 3d, csak a tmtvel nem akar. Egyébként a powerdvd nem teszi át a tv-t 3d módba hanem magának rakja egymásra a 2 képet, és csak teljes képernyőn működik. Ezzel szemben a tridef 3d átkapcsolja magát a tv-t 3d módba. -
ozzy711
őstag
Épp az a lényeg, hogy ha a belinkelt kép alapján állítod be ( a Gtx 460-at feltételezve ) akkor egy-két másodperces szünet után automatán el kell indulnia a 3D-nek!
Sőt annyira jó, hogy ha ablakos módban ( kicsinyítve a TMT5 méretét ) a kis mértű részben is megmarad a 3D, így előfordul az, hogy az asztal közepén kisméretben 3D-ben megy a film, még az asztal és elemei 2D-ben van körülötte.
Lehet, hogy csatlakoztatási hiba van nálad, ezért nem vált át automatán ( valamiért nem ismeri fel a Tv-t a program ).
Gyakorlatilag a 3D gombot, már hónapok óta nem is használom ( csak a külső vinyós lejátszásnál kéne elvileg, de olyat meg nem használok ).
Tényleg: tulajdonképpen milyen Tv-d van? Nem látom sehol, hogy írtad volna.[ Szerkesztve ]
-
Crytek
nagyúr
Nvida panelen átraktam 24hzre és egyből nem lett a kép 3d-s!
Na emiatt a szarakodás miatt ódzkodtam a blurayek lejátszásától.
Ha vennék ilyen bluray isos lejátszott ott is kéne ezt a 24hz -es cuccot állítani vagy azt megcsinálná a szerkezet?
Mert úgy néz ki ha blurayt is akarok nomrálisan lejátszani a pc-t el kell felejteni
Miért pont ez működne nekem -
ozzy711
őstag
Frissítésként aki nem olvasna vissza:
A TMT5-ben alaphelyzetben ( film elindítás nélkül ) a 3D beállításoknál mindkét ablakot nyisd meg. Az elsőben pipáld ki az összes opciót ( úgy emlékszem 3 van, így minden automatán indul el ). A másik ablaknál pedig állítsd be a 3D Tv-dnek megfelelő tulajdonságot ( pl. mikropolarizált megy nálam -LG passzív- ).
A videókártya függvényében a driverben ( Nvidia control panel vagy Catalyst ) át tudod állítani pl. a 24 Hz-et ( a felbontás beállításoknál ). Persze 3D képes kártya kell.
Ezután a film elindításnál automatán át kell, hogy álljon 3D-re ( még az Sbs vagy Tab filmeknél is ).
Az Avatar egyébként érdekes, mert a Blu-ray változat első pár perce 2D-s nálam csak utána lesz 3D-s!
Segítségként: amikor megtámadják a bennszülöttek fáját az egyik füstgránát pont feléd kell, hogy repüljön és ha nem hajolsz el eltalál! -
Renaissance@
csendes tag
Igen, a 3D látvánnyal nincs baj. Jól jeleníti meg a SBS és half ou. filmeket, az időnkénti akadozás ne lenne. Persze több lejátszó programmal is próbáltam, de mindegyiknél ez az eredmény. Próba képen egy 3d-s sample-t ráraktam pendrive-ra, azon keresztül nem vettem észre a szaggatást, de pc-ről persze igen.
-
bodva
aktív tag
Igen létezik!
-
bodva
aktív tag
Elméletben de, gyakorlatban viszont fene tudja.
A VGA drivere kezeli a dolgokat, így előfordulhat, hogy ha nem érzékel megfelelő megjelenítőt, akkor nem is próbálkozik a 3D-vel!Amúgy ennek egyáltalán mi értelme? Ahogy régen mondották ez kb. olyan, mint elmenni b.szni f.sz nélkül
-
bodva
aktív tag
Ha BD3D, akkor biztos, hogy nem színes szemüveg kell hozzá!
Amúgy ha igazán látványos 3D-t akarsz, akkor a Sammy nagy kalandját, vagy a Bosszúállókat töltsd le!
Az avatar 3D hatása nem nyűgözött le, viszont amit a hangokkal műveltek az valami eszméletlen, tényleg olyan volt, mintha ott lennék! (Mondjuk ehhez azért kell hangtechnika is
-
kisgyerek85
senior tag
Szerintem menj be egy boltba és nézd meg mindkettőt. Én amúgy sem tudok tiszta véleményt adni, mert ha 3d-t is nézek akkor azt egy 720p projektorral teszem.
Tomix jól mondja, amikor rászánom magam a 3d-re akkor is a film felénél általában át szoktam kapcsolni 2d-re, mert a legtöbb film nem dob sokat 3d-be.
Persze ha valami Demo anyagot nézel attól padlót fogsz, mert minden a képedbe jön, de film közben sajnos kevés az ilyen jelenet.[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
3 méreren túl nem veszel észre semmit, főleg ha nem a 8GB-os mkv-ket szeded, amiknek a képe amúgy is felezett fullHD.. A 3D amúgy is átba... Sammy nagy kalandja az Avatar és még 1-2 film max, és a többi úgyis csak 2D-ről 3D-re konvertált, vagy alapból gyenge 3D -s film. Már pár hónapja 3D-t sem nézünk a párommal annyira kiábrándító. Főleg egy Sammy nagy kalandja után, amivel kezdtük a vásárláskor...
-
Tomix24
addikt
Az aktívnál kifolyik a szemed, nem dőlhet meg a fejed(a párod vállára - mert elmegy a kép) - Tölteni kell, vagy elemet cserélni. Szellemkép bőven előfordul - mert nem mindig tud elég gyorsan villogni a bal jobb szemnél a szemcsi. Nehezebb mint egy passzív szemcsi, és drágább(kb 200Ft egy passzív - 6-10K egy aktív, ami márkás már egy kicsit) . A kép összességében sötétebbnek hat mint a passzívnál. Illetve felezi a 7000-es sorozat alatt a felbontást a szemcsi, de ezt 3 máéterről már nem látni pl)
A passzív TV-k, mint az LG mindenben az ellentétei a fent leírtaknak. De ott is feleződik a felbontás, csak minden típusnál. Van Sony-Samsung Aktív a családban, és nekem LG passzív, szóval nehéz lesz itt valakinek is belekötnie az írásomba
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
Igen, ez a passzív, de ez felezi a felbontást, tehát nem valódi Full HD-k így a filmek.
Amúgy én a KMPlayert ajánlom lejátszásra, mivel ezzel semmit nem kell állítgatni
Avatar valóban a legjobb rendes film, de az animációs filmek általában még jobbak, mint a rendesek, mivel ezek mind valódi 3D technológiával készülnek, ezek közül a Sammy Nagy kalandját tudom ajánlani, illetve a Laci Macit, bár ez rendes film pár animált karakterrel.[ Szerkesztve ]
-
bodva
aktív tag
A lejátszókkal nincs baj általában, csak nem megy mindenkinek a beállítása
TotalMediaTheatre-t használok már jó ideje, szerintem ideális!
Tv-nek szerintem mindenképp passzív szemüveges rendszert vegyél, nem rontja a látásod, minőségben kiváló, nem kell tölteni a szemüveget, nem kerül egy kisebb vagyonba ha új szemüveget szeretnél venni, stb
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- LG 65QNED91 MiniLED 4K 120 Hz , 3ms Gaming TV / Play Station & XBox Támogatás!
- LG 75NANO81T3A 4K UHD HDR NanoCell Smart TV
- LG 75" Qned813RE 4K UHD Qned SMART 120HZ Gaming TV PS/Xbox Támogatás!
- SPC SM900 mikrofon
- -ÚJ- Razer Barracuda Pro Bluetooth + 2.4 Ghz Vezeték Nélküli Fülhallgató GARANCIÁLIS 2027.01.22-ig