- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
c41r0^
őstag
ASIO drivert használok a hangkártyához, zeneszerkesztéshez (de Foobar-os zenehallgatáshoz is) ez alapkövetelmény, az pedig megkerüli a Windows saját WDM modelljét és így a késleltetését is. Amire te gondolsz a Windows Core Audio API (Direct Sound) alatt jöhet ki, ami a Windows kiadásokkal / upgrade-ekkel valóban frissülhet, javulhat. De egyébként igen, Win10 v1709-et használok a mindennapokban, Win 7-et pedig a zeneszerkesztéshez, pont a (VST / VSTi) kompatibilitási problémák miatt.
-
c41r0^
őstag
Sziasztok!
Kb. 3 éve használok hobbi szintű zeneszerkesztésre (referencia:
Soundcloud, kiadott EP-nk) egy Prodipe Pro 5 V2 hangfalpárt, most lecseréltem egy alkalmi vételes, 1 hónapos JBL LSR305 párra a kíváncsiság kedvéért, tapasztalatok pár óra hallgatózás után pro / kontra, hátha hasznos valakinek:Prodipe Pro5 V2: lineárisabb frekvenciamenet, viszont szűkebb stereo/színpad tér, kevésbé dinamikus (tranziensek) viszont emiatt az 50-500 Hz-en hallható apróságokat jobban kihallani egy csöppet*, melegebb hangzású, kissé kásásító, mosottabb, zenehallgatáshoz "hallgathatóbb", kevésbé analitikus
JBL LSR305: talán kevésbé lineáris hangkép (nagyon miniálisan V-karakter), több és kissé dögösebb basszus (kissé HiFi-s-en kiemelve kb. 125 Hz körül), ami picit ráül a részletekre az 50-500 Hz-es tartományban*, ámde mélyebbre lemegy a hangfal (- 2dB LF trimnél is), valóban kijön belőle jobban a sub 45 Hz-től is (persze kb. -5 dB körül...)
a hangfal részletezőbb, főleg a magas tartományban (-2dB HF trimnél is), jobbak a tranziensek, dinamikusabbak a hangok (percussion-s, plucks, stb.), szélesebb a stereo / színpad tér és szárazabb, direktebb a hangzás, talán kicsit analitikusabb*: zenei részlet példa, hogy értsétek: kickdrum + hangosodó és filter cutoffal kinyíló pad-nál: Prodipenál végig elszeparálható a kettő és hallani a pad-ot, ahogy hangosodik lineárisan, míg a JBL-nél a kick ütésének pillanatában kissé elhalkul a pad ( hangfalba épített sidechain effekt
)
A szobában semmi akusztikai hack nincs (sajnos), és viszonylag közel vagyok egy sarokhoz, a faltól kb. 15 cm-re vannak a hangfalak. A Prodipe-on nincs semmi gyári cut/boost, viszont számomra a JBL -2 dB LF és HF cuttal passzol leginkább a szobába. A -2 dB LF azért, mert közel vagyok a falhoz, a -2 dB HF pedig azért, mert nekem túl magasba hajló a 4 KHz és feletti tartomány a magassugárzón.
Keverésre (mixing DAW-ban) és home-made master készítésre még nem használtam a JBL-t, csak flac forrásból történő zenehallgatás alapján írtam a véleményt. A hangfalakat egy Focusrite Forte-ről hajtottam, szimmetrikus kábelekkel (TRS-TRS és TRS-XLR).
Igazából egy Focal CMS50 pár van kinézve, de mostanában nem zenélek szinte semennyit sem, ezért nem léptem meg, és inkább csak a kíváncsiság miatt váltottam a JBL-re.
-
c41r0^
őstag
na megvettem faternak a GENIUS SP-HF 2000A-t, beüzemeltem neki, egész szépen meghajtja az SB Live! 5.1, és egész szépen is szól a cucc, ennyi pénzért tényleg jó vétel volt
thx a tippet
-
c41r0^
őstag
ez egyértelmű, a javítás inkább magamnak szólt és 2 elírást javítottam, 100%-ig tisztában vagyok azzal, hogy ha nem a hangkártya kimenetre dugjuk az eszközt közvetlen, onnan már csak romolhat a jel (egyébként még a hosszabbító is rontani fog, de természetesen ez már elhanyagolható és talán még a HD500-on ki is lehetne hallani, ha enm Live! 5.1 hajtaná meg
)
-
c41r0^
őstag
most látom, tegnap mekkora ökörségeket írtam, fáradt voltam na...
SB Audigy Live! természetesen = SB Live! 5.1
és nála a régi Sennheiser HD500-am van, a HD555 az nálam vanLOL
-
c41r0^
őstag
válasz
dudika10 #6128 üzenetére
ok, köszi, meggyőztél (mondjuk nem volt nehéz
), a 2000A lesz
"HD555 többet érdemel" - még a Live!-nál is
, de ha még ezt rontjuk tovább a silány headphone-kimenettel, akkor pláne
, szóval maximálisan egyetértek, veszek egy jack-hosszabbítót is majd neki, thx a tippet
-
c41r0^
őstag
bocsánat, benéztem, amit a GENIUS SW-HF 2.1 2000-nél stereo outputnak láttam, az a mélynyomón a két front hangfal kimenete
na akkor ennek vajon van jack (füles) kimenete valahol? mert a weblapjukon írják, legalábbis a "csatlakozó: jack"-ről erre asszociálni
edigital fórumban látom, hogy nincs rajta füleskimenet, tehát ez a SW-HF 2.1 2000 felejtős...
dudika10 - ok, thx
sajnos az már sok pénzben neki, 10K-t is sokallja
-
c41r0^
őstag
sziasztok!
Édesapámnak szeretnék venni egy 2.0 vagy 2.1 rendszert géphez, egy SB Audigy Live! hajtaná meg, zenehallgatáshoz kéne neki (rock, instrumentális). Mikor még otthon laktam, tetszett neki a Logi X-530-am, tehát ez a minőség bőven elegendő lenne számára, nem kell audiofil emberre gondolni
A hangfal akkor kellene neki, ha hangosabban szeretné hallgatni a zenét, fülesnek ott van neki az én régi Sennheiser HD555-öm.
Mivel a hangerő is fontos lenne (zenei teljesítmény) az ár mellett, ezért az X-230-at kizártam, és két delikvens maradt a max. 12K-s árkategóriában:
GENIUS SW-HF 2.1 2000
GENIUS SP-HF 2000AMind2 60W összteljesítményű, nem tudok dönteni közülük, melyiket vegyem neki. A "2000A" mellett szól, hogy zenére van inkább kihegyezve, de a "2.1 2000"-nek pedig jobban "elhiszem", hogy 50-60Hz körüli mély kijöhet belőle. Szóval nagy a dilemma, tudtok segíteni?
Ami még fontos neki, az a füles kimenet (hogy a hangkártyán ne kelljen dugdosni semmit, ha fülessel akar hallgatni valamit, előlapi panel meg nincs a házon), a "2000A" hátulján van ilyen (mondjuk az is jobb lenne elöl, vagy adnak hozzá jack hosszabbító kábelt esetleg? bár persze ez is beszerezhető, ha nem), azonban a "2.1 2000" hátulján képek alapján RCA stereo audio output van, mondjuk ez sem gond, mert ehhez meg lehet venni kábelt (vagy esetleg van hozzá gyárilag?) - rca-> kis-jack-anya kábelre gondolok, bár kérdés, hogy ilyenkor elnémul-e a hangfal, vagy le kell tekerni a hangerőt (esetleg kikapcsolt állapotban is átereszti magán a headphones-t - pontosabban itt stereo outputot - , mint az X-530-am)?
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Háztartási gépek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- BMW topik
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest