Hirdetés
- Asus ROG Phone 9 Pro - erős kezdés az Elite ligában
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett Magyarországra a Xiaomi Smart Band 9 Pro
- Xiaomi Watch 2 - fast fashion
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brave_86
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék, hogy melyiket vegyem?!
Genius SP-HF 1800A vagy Logitech Z-323
Tudom, hogy nekem kellene eldöntenem, mert mindenkinek más szimpatikusabb, (meg is néztem/kipróbáltam a Media Markban őket) de ha tudtok negatívumokról vagy pozitívumokról ezeket meghallgatnám!Igazából Logitech X-230-at szerettem volna, de nem találok sehol használtan! Nagy nehezen találtam 1-et a héten megörültem neki, de mikor mentem volna érte felhívott a srác és visszamondta az üzletet! pff
Mindenképpen ebben az árkategóriában keresek terméket!
Köszönöm előre is!Üdv...
-
Brave_86
aktív tag
Sziasztok !
Érdeklődnék olyantól, aki TV-hez használ Kürbis-t!
Milyen élményt nyújt egy filmnél? Z623 van egy ismerősömnek azt már hallottam párszor egész jó! Melyik az ajánlottabb? Összehasonlítási alapom így nincs. Tudom, hogy árban is kicsit eltérnek
Igazából panelban lakok (~16m2-es szoba) így a 'mozi élmény' nem igazán támogatott, már csak a szomszédok miatt sem.
A tv hangszóróit szeretném kiváltani valami jó élvezhetőbb hangrendszerrrel.
Az összefoglalót olvastam és elég sok hozzászólást is róla. Általában pc mellé zene hallgatásra vették.
Van aki SW10-el ajánlja, illetve ezzel már egész jó élményt is nyújt. Mennyire szükséges hozzá?
Esetleg más termék megfelelőbb lenne számomra (hasonló árkategóriában)?
Segítségeteket köszönöm. Szép estét! -
Brave_86
aktív tag
Köszönöm a válaszokat! Igazából már majdnem meggyőztem magam a vélemények alapján. de..
Írtátok, hogy elég lehet a Kürbis is, viszont ajánlott filmhez pluszban az sw10.
Kürbis 2.0 vs Solo 6C ? Az utóbbi a filmeknél nem tud annyi pluszt nyújtani, ami épp hiányzik az előzőből?
(Árban kb +8k van köztük viszont van hozzá távirányító is.) -
Brave_86
aktív tag
Én is ezen hezitálok. (fentebb kérdeztem)
Csak ugye a méretek is másak! Így sem fogok férni a tv-nél, valamit még ki kell majd találnom. Egyébként milyen magasságban érdemes elhelyezni Tv alja kb 60cm magasan van. (tv közepéhez igazítva?)
Faltól mennyi az ajánlott távolság? -
Brave_86
aktív tag
válasz ktomek #31025 üzenetére
Nekem ma jött meg a Kürbis!
TV-vel hogyan kötötted össze, a füles kimenettel?
Nekem így nagyon nem tetszett a hang, először megijedtem, hogy ez így nem az igazi.
Aztán a géppel dugtam össze, úgy már másabb volt.
Most olvasgatom, hogy kellene hozzá egy DAC, hogy a tv-ből jöbb minőségű hang jöjjön ki.
Valaki innen rendelt már e-bayről ilyet? Láttam elég sok van. Esetleg van bevált termék vagy eladó?A Kürbisről is essen pár szó!
Szerintem jó. Említettem, hogy panelban lakom. A szomszédok valószínüleg így sem fognak szeretni. A fél hangerőn is korrekt a hangja, sőt... Még bejáratós így nem tekertem feljebb, de nem sürűn lesz rá szükség úgy gondolom.
Magas van bőven és mély is! Kicsit féltem a korábbi hozzászólások alapján, hogy gyenge lesz, de eddig pozítivan csalódtam. Zene megy rajta próba jelleggel minden féle, nézve a hangszíneket.
Filmet is kipróbáltam vele, naná, hogy a Transformerst. jóóó -
Brave_86
aktív tag
válasz Brave_86 #31070 üzenetére
Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit tegyek!
A gépből sokkal szebb hang szól mint a TV füles csatlakozójából. (mind a 2 RCA csatlakozót bekötöttem; tv-pc)
Ha tv-ből DAC-al jönne a hang az lenne a megoldás? Ha filmet nézek a tv media lejátszója mintha szabályozná a hangokat. Korábban az automata hangerővel 'játszottam', de az sem jó, kikapcsoltam, de még így sem ugyan az mintha a gépből jönne.
A Kürbis direkt e célból vettem tv-hez. Adnátok ötletet, mi lenne az ideális megoldás? -
Brave_86
aktív tag
válasz gabber01 #31083 üzenetére
Értem! Köszönöm a válaszokat!
Egyébként a többiek hogyan használják? Komprumisszumokkal, hogy legyen hangerőszabályozás?
Bizonyos tv műsorok hangja jónak mondható pl TV2-n most az Örödik elem, de van pár adó ami nem!
Gépről azok a videó fájlok jók amelyeknek van 2.0-s hangsáv. az 5.1-s sáv nagyon furán szól a füles kimeneten. -
-
Brave_86
aktív tag
Sejtettem, hogy hasonló módszerrel történhet a lejátszás, csak az a bajom a tv és a gép elég messze van jelenleg egymástól, ezért nem hdmi-vel van összekötve. Nekem ez volt az egyszerűbb módszer!
Ejj de nem egyszerű ez, át kellene rendeznem a szobát is a kábelezések miatt!
Ideiglenesen a próbához valahogy közelebb viszem majd, mielőtt átépíteném a szobát. Köszi az infót! -
Brave_86
aktív tag
Üdv újra!
Tovább teszteltem a Kürbis-en a hangokat. Azóta szenvedek vele.
Ugye említettem, hogy mind a 2 RCA bemenetet használom. Csatolok képet úgy egyszerűbb lesz elmagyaráznom a problémát.
Először úgy volt összekötve, hogy a bal oldali rca-jack a géppel, a jobb oldali rca-jack pedig a tv(F6320) füles kimenetelére.
Panaszkodtam, hogy rossz a hang, ha a tv-ről nézek filmet. Viszont ha a gépről hallgatok valamit, akkor nincs gond! Azt hittem a tv media playere okozza a problémát. Szétszedtem a kábeleket közelebb vittem a géphez a tv-t. Összekötöttem HDMI kábellel, hogy így is kipróbáljam milyen ha a fülesen jön ki a hang. Jó volt
Ez után a tv medi player lejátszóval is elindítottam, hogy összehasonlítsam a hangot és ugyan úgy szólt -jobban, mint a teszt előtt- legnagyobb meglepetésemre. WTF??
És csak azért, mert a gépből érkező jack-rca kábelt nem dugtam be a bal oldali csatlakozóba. Miután bedugtam a hang kb a fele lett!! ?? Majd kihúztam a bal oldalit(pc) és megint jó lett.
Ez után megcseréltem az RCA csatlakozókat. A tv ment bal oldalra a pc jobb oldalra.
A tv jól szól, ha be van dugva a pc, ha nincs. A pc csak akkor szól normálisan ha a tv-ből érkező jack ki van húzva!
Nem jó az egyik RCA csatlakozó? (a jobb oldali?) Találkoztatok már ilyennel? -
Brave_86
aktív tag
válasz Brave_86 #31108 üzenetére
update:
Tehát a bal oldali RCA minden esetben jól szól.
A jobb oldaliban RCA-val van a pc összekötve, (Korábban azt írtam a hangerő jelentősen alacsonyabb rosszabb minőségű.) Ha a tv nincs bekapcsolva, akkor visszatér a hangerő!
Ha a tv bekapcsolt állapotban van, viszont le van némítva, akkor a pc-ről érkező hangerő visszaesik!
Nem tudom ez így normális e!
A pc-t és a tv-t nem fogom egyszerre hallgatni az is tény. Ha filmet nézek a gépnek mindig bekapcsolva kell lennie (mivel a bal oldali rca mindenesetben jól szól így a tv-t ide kell bedugnom), ha zenét akarok hallgatni normális minőségben, akkor a tv-t ki kell kapcsolnom! Ez ennyire zöld?szerk.:
(#31110) Degeczi (#31111) gubabela
Sajnos nem tudtam, nem olvastam róla. Pedig elég sok hozzászólást olvastam el itt is.[ Szerkesztve ]
-
Brave_86
aktív tag
válasz Degeczi #31114 üzenetére
Jó lesz így! Némelyest hat rá valóban, ha ki is van kapcsolva a tv, (de közel sem úgy mintha be lenne, csak némán) mert ha kihúzom a tv rca-t akkor erősebb kicsit a pc hang, de ez így már számomra jó!
Az input1 a TV, az input2 a gép lesz.
Köszönöm az infót! A lényeg, hogy a termékkel nincs gond! User error történt.(#31113) varmi2
Köszönöm, de most úgy gondolom jelenleg nincs rá szükségem.[ Szerkesztve ]
-
Brave_86
aktív tag
válasz cyberkind #31149 üzenetére
Nekem is úgy van. Input1-be a TV. A másik RCA bemenetet kötöttem a pc-re input2-re!
Nálam fontos volt ez a sorrend. A fordítottjával szívtam.
Ha filmet nézek tv max 20-as hangerő, de inkább alacsonyabb (12). míg a hangfalon a hangerő 50%-ra van állítva.
Én is tartottam a mélytől, hogy kevés lesz, mivel ajánlották hozzá az sw10-et is, de akkor költözni kellene valakinek vagy nekem vagy a szomszédoknak. Panelban lakok kb 16m2 a szoba, nekem bőven elég és 50%-on megy. Vagyis még annyi sem, mivel a tv-t és a windows hangokat is tudom húzni feljebb!
És a mérete is szimpatikusabb volt.A kék ledet az oldalán leragasztottam, mivel este elég erős fényt ad. -
Brave_86
aktív tag
válasz ricinus13 #31159 üzenetére
És milyen lakásban laksz? Nekem is volt 1x, hogy átjött a szomszéd éjfél után, hogy jó lenne ha halkítanék már a zenén, mire mondtam neki oké, csak most nem itt szól. Jó öreg panel lakás!
szerk:
ja látom közben jött válasz, akkor nem vagyunk szomszédok[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest