- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz
kkrisi #12956 üzenetére
És a TVn van 5.1 kimenet?
Milyen filmeket szeretnél rajta nézni? Mert ami a kábelen jön, az bizony nem 5.1-es.
Nem tudom milyen készülékekről beszélünk konkrétan, de azon felül, hogy az elhelyezéssel gondok lennének, a megfelelő kimenetek és forrás hiánya is problémát okozna így látatlanban. -
harry
veterán
válasz
kkrisi #12909 üzenetére
Azért túlzásokba nem kell esni, már csak abból is kiindulva, hogy gyanítom egy mezei analóg jack csatit használtál csatlakozáshoz, és mégis csak egy ~10k értékű szett ez :-P Persze attól még tetszhet, és a "felismerés" is dicséretes, én is hamar megbarátkoztam a 1255a-val
2.1: azért, mert van egy neked tetsző 2.0 szetted, akkor már a gyári 2.1-ek rosszak?
Hogyan jutottál erre a következtetésre? Szerintem legfeljebb akkor lehet jobb a "saját" szett, ha van egy eleve jó 2.0-d, és megfelelően tudsz hozzá illeszteni egy mélyládát, na de ahhoz kell az a jó sztereó, és a jó mély is, árban szerintem hamar ott leszel, mint egy gyári 2.1 (ráadásul még ügyeskedni is kell vele), hisz nyilván nem a tízen-ezres kategóriáról van szó, de az említett edifier nem is ide tartozik, így azzal minden bizonnyal jobban járnál...
5.1: pár egyszerű dolgot végiggondolva: több hangfal, bonyolultabb az egész, szóval ugyanazt a minőséget hozni, mint 2.0 vagy 2.1 esetén bizonyára jóval többe lesz. Viszont filmekről lévén szó, praktikus lehet, ha sikerül térhangzást varázsolni a kép mellé, szóval ha van rá keret, akkor miért ne. Biztos van ennek is topicja, csak tudnak mondani egy árat, hol érdemes keresgélni, de ha már az első ajánlott 2.1 is 30k körül van, gyanítom ott valahol a duplája környékén lehet érdemes nézelődni... de aztán ki tudja, ez csak egy tipp részemről. Mindenesetre én talán nem vennék egy gagyi 5.1-et, csak, hogy hátulról is legyen hang, ha kicsi a keret, akkor inkább egy minőségi 2.1 talán...
-
harry
veterán
válasz
kkrisi #12869 üzenetére
Egyelőre szerintem várd meg a hangfalakat, járasd, ismerd meg, aztán ráér ezzel foglalkozni. Sub: a noti kiküldi a jelet, nem hinném, hogy bármit is variálna rajta (mi alapján?), itt korábban is arról volt szó, hogy a ládában van hangváltó, ami ezt megoldja, legalábbis ezt szűrtem le, ehhez annyira nem értek.
-
válasz
kkrisi #12862 üzenetére
Bekötsz egy elosztót a kimenetbe, aminek egyik felére mehet a 2.0, másikra pedig a SW. Mivel van benne hangváltó, csak a mélyeket nyomja majd. Ez a legegyszerűbb megoldás. Az elosztó elé tégy hosszabbítót, így szebb lesz a végeredmény is. Ennél egyszerűbben nem nagyon lehet...
-
válasz
kkrisi #12857 üzenetére
A szett tényleg jó. Ennyi pénzért még nem találtam jobbat nála. Amúgy nem búgnak, nagyon szép a hangjuk. Egy Aiwa mély van rákötve, a kimeneten egyszerű elosztóval. Teszi a dolgát, ahogy kell. Alig van kakaó adva rá és nagyon lágyra állítottam. Nekem ez jön be a legjobban. Ha kell, akkor bulit is lehet vele csinálni, bírja egész éjjel. Mondjuk a hangszóró már cserélve lett, de a másik irodában az említett 1255 van, ami egy sz@r dobozhangú ócskaság ehhez képest. Ez alatt nem a gyomorremegtető mélyeket értem, hanem egyszerűen a tisztább hangképet, ami minden dobozhangtól mentes. Egyszóval klassz. Sajnos nem tudom megmutatni, de tényleg bevált így a szett.
Szerk:
Ha cserélem, akkor valami komoly B&W, vagy hasonló kerül a helyére, természetesen Mac rendszerrel. Gagyi 2.1-eket nem akarok venni, mert amiket néztem pl. MM-ban, hááát, kritikán aluliak... -
Ace Ventura
addikt
-
harry
veterán
válasz
kkrisi #12846 üzenetére
Egyelőre úgy néz ki, igen.
De ne ijesztgessetek ezzel a 15k-s határral, már azt hittem felment az ára ennek isSzerencsére 11k körül beszerezhető.
XtremLor - ha van rá keret, akkor nem érném be a Geniussal
Az említett Edifier jóféle - legalábbis igen sokak szerint, személyesen nem ismerem. De ha kicsit tolható a keret, akkor belefér, 31.5k alatt van, pl [link]
-
-
-
dudika10
veterán
válasz
kkrisi #12519 üzenetére
Ugyan ott hallottad mindkettőt?
Ha nem, akkor azt válaszd, amelyik rosszabb környezetben szólt, mert otthon az lesz a jobb (/kevésbé rossz amennyiben otthon rosszabb környezetben lesz).Helyetted nem fogunk tudni dönteni. Mind a kettő mellett és ellen szólnak dolgok. A neked megfelelő egyensúlyt neked kell megtalálni.
-
_tRebroN_
tag
-
_tRebroN_
tag
-
Shing
őstag
válasz
kkrisi #12350 üzenetére
Persze, több mélyet tud sokkal egy 2.1-es, ebben a kategóriában meg főleg. Amúgy lehet, hogy jobb lenne TV-re 2.1, oda végülis nem kell olyan jó hangminőség. Mély hangok viszont sokat tudnak dobni a filmeken szvsz. Mindenesetre én nem hallottam sok hangrendszert, ebben az árkategóriában nem tudom melyik érné meg legjobban...
Szerk.: Megnéztem mik vannak PCgear-nél, mert jó cuccok vannak náluk. Egy hangyányival drágább mint a Logi, de sokkal profibbnak tünik: http://pcgear.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-stock.tpl&product_id=9092&category_id=69&option=com_virtuemart&Itemid=6Ha megveszed írj róla!
-
Shing
őstag
válasz
kkrisi #12347 üzenetére
Ezt a Logitech-et nem hallottam, de ránézésre: csak 1 utas hangszórók, műanyag borítás. Biztos, hogy rosszabbul szól mint az a Genius. Kivéve persze mély hangok....
Miért vennéd az 1201A-t, ha mindenki az 1255A-t ajánlja és kb. ugyan annyiba kerül? Már csak a számozása is nagyobb, szerintem a cég is jobbnak szánta... -
-
_tRebroN_
tag
válasz
kkrisi #12325 üzenetére
10k hufért ne várj "csodákat", ha szabad ezt írnom, ha ez telós dolog zavar és még mindig szépen szóló hangfalat akarsz zenehallgatás céljából és a telefont valamiért a hangfalad környékén akarod tárolni akkor szerválj le egy Edifier R1900T-II ez újba több mint 2x annyiba van mint amiket linkeltél, de garantáltam nem zavar be a telefon ez tutira mondhatom mivel nekem is ilyen van.
-
PuMbA
titán
BLOODSHOT: Edifier R1600T, HCS2330, S330D, C3
-
-
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
Ha ennyire a z2300-at akarod venni vedd azt, de előbb tedd meg, hogy rákeresel 1-2 véleményre. Remek példája a "hogy csináljunk teljesen kiegyensúlyozatlan rendszert"-nek.
Nincs komolyabb baj a kártyáddal, ha venni akarsz akkor én egy Xonar DG-t vagy DS-t esetleg D1/DX-et ajánlanék. Ha csak a sztereo játszik és találsz olcsóbban akkor jól jársz egy Prodigy HD2-vel is.
Z4-nél lényegesen szebben fog szólni. Az ár meg semmit nem számít.
Az alaplapi hangkártya meg nem túl sok vizet kavar ha ott van. Simán mehet egyszerre 3-4-5-6 hangkártya is. -
Az S550 az egy 5.1-es rendeszer, nem 2.1.
A mélynyomó egy aktív motoros 25cm-es membrános sugárzóból és két passzív membrános radiátorból áll. Tehát összesen 3 membrán, abból egyiknek van tekercse, a másik kettőt pedig a láda belső levegője mozgatja, és elsősorban csillapítási funkciókat látnak el.
-
dudika10
veterán
Az S550-ben is azt hiszem csak 1 aktív membrán van és mellé passzív pluszban.
Nem olyan ritka az ilyen felépítés.
S530 már sokkal drágább mint a HCS2330, több mint kétszer annyiba kerül. De ott már megfizeted a beépített DAC-ot is és a plusz teljesítményt. Egyikre se biztos, hogy szükséged van. Az s530-at már nem biztos, hogy megvenném. -
Sebi00
csendes tag
Sajnos 3000A-t még csak filmel hallgattam, és azt is elég régen.
Ez volt az első genius hangfal, amit hallottam, bár már vagy 5 éve ennek is.
Viszont arra tisztán emlékszem, hogy meglepődtem, milyen jól szólt, és arra is, hogy fölösleges lenne .FLAC-el terhelni a vinyót, ha 3000A-m lenne.
Talán csak annyi a különbség, hogy az egyik cég kifejezetten hangtechnikára lett megalapítva, a másik meg pc kiegészítőkre.
Ez sztem jelentős különbség.A mélyládáról még én sem tudok mondani, még nem volt időm rendesen utána járni, de az a fontos, hogy ne keljen bömböltetnem ahhoz, hogy megszólaljanak és úgy kb 150-160 Hz-ig felmenjen a spectrumja Akkor talán szépen kisegítheti az sztereót.
Ha esetlg van valakinek tippje szívesen olvasnám. -
Furious
tag
Az előző kommentemben ajánlott rendszer szerintem tökéletesen megfelelne neked!
A mély szépen szól, a magas is jól kiemel, van rajta be/ki, bass/volume/treble erősség állítás, így tudsz kicsit játszani a hangszínekkel isÁrban is nagyon rendben van, szerintem 11e egy ilyen 2.1-esért nagyon korrekt ár
-
AndrewTdi
addikt
Szia!
Igaz, hogy nem a legbarátibb áron, de az Altec Lansing MX5021 bátran merem ajánlani Neked mindenféle szempontból, legyen az akár zene, akár mozi, akár game.
Lágy, ugyanakkor ütős mélyei vannak, csilingelős szép magasai, kölün kis konzola is van, illetve távirányító is hozzá.
Nagyon jó cucc, csak ajánlani tudom. -
Alex91
félisten
Bar csak 2.0-as, es annyira nem is olcso, de en elgondolkoznek rajta...
Behringer MS20
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest