- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Soma01 #33225 üzenetére
Ez a Choseal márka amolyan "kínai csoda"? Van tapasztalatod a márkával és azért ajánlod? Tényleg annyival minőségibb, mint akár a Speaka?
És még egy kérdés: mikorra várható a csomag megérkezése, ha ezt rendelem meg az E-bay-ről: [link]???
Csak mert még talán van egy hetem amíg több szabad időm lesz, így nem mindegy hány napba telik a szállítás... Van ezzel valami tapasztalat?
Köszi a tippet és a választ!
-
domedee
senior tag
válasz
Soma01 #26749 üzenetére
Van berakva egy szobarajz tőlem még valamikor karácsony környékén. Ott láthatod. Mögötte olyan 12 cm van csak sajna. A mélyek elfogadhatóak. Néha majdnem soknak is érzem. De ha kell, akkor ott van belerakva az 5.1 sub-ja. Bár azért egy elég öszvér megoldásként, igazából film mellé kellhet csak, de mit mondjak, ott is csak nagyon szörmentén megy a sub, főleg a 45Hz alatti hangok miatt. A "magasabb" mélyekre elég így is. Amúgy azért érezni, hogy ha tudtam volna még rakni egy nullát az ár mögé, akkor lehetett volna még hova fejlődni.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Soma01 #26606 üzenetére
Egy példa. Megeszi a 80-as és 120-as Modecomot is. Ha jól látom utóbbi olyan 40000 pénz, én annyit biztosan nem adnék érte, ha ez "csak" 11000 forinttal drágább.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Soma01 #26705 üzenetére
Szerintem is minimum 1 méter az ideális a faltól hátsó reflexnyílás esetén, akkor sokkal jobb a térhangzás is, puhább, teltebb a basszus.
Ami megítélésem szerint javít a hangzáson pl. 1250B-nél:
1. le kell venni a hangszóróvédőt az elejéről (a fojtott hang kicsit kinyílik, nyíltabb hangzás)
2. ami a legnehezebb dolog, megtalálni az ideális helyt min. 1 méter a faltól hátul + lehetőleg fülmagasságban legyenek a hangfalak.
3. Nekem azóta kellemes igazán a 1250B hangja amikor a fültől 2-3 méterre van a TV-nél, amikor az asztalon volt a fülemtől 40-50 cm-re kicsit nyers, érdes volt, bizonyos számoknál. "Nem ért" össze annyira a hangzás, azaz, jobban el tudtam különíteni a hátsó BASS reflexből, a felső és alsó hangszóróból jövő hangokat.
4. a gyári kábelt: pl. egy ilyen 500 Ft-osra lecserélni (én éreztem minimális különbséget, kicsit teltebb a hangzás, a basszus)És ezek a dolgok elég sokat számítanak, én a gyakorlatban azt tapasztaltam főleg az 1. és 2. pont.
-
-
dudika10
veterán
válasz
Soma01 #26665 üzenetére
20k-nál kezdődnek. Nem találkoztam még olcsóbbal (potméter, csatlakozók, ház, ezek tipikusan nagyobb anyagköltségű dolgok, ráadásul munkaeszköznek szánt). De ha veszel egy Creative Xfi HD USB-t hangkártyának 20k körül, akkor egyrészt lecserélted az alaplapit ami jó dolog, kapsz egy tűrhető fejhallgatóerősítőt, egy PC-s viszonylatban nagyon jó mikrofon bemenetet, és egy kis tekerentyűt az elejére, amivel állíthatod a hangerőt ha akarod.
-
PuMbA
titán
válasz
Soma01 #26652 üzenetére
Windowsban
Ha pedig olyan külső hangkártyád van, amit lehet állítani, akkor pedig azon
Leigazoka: Mivel a sub-ot és a szateliteket külön mérték, ezért 150Hz-nél nagy kiemelésed lesz az összeadódás miatt
150Hz-nél ráadásul simán szól a subwoofer, ott már nem kéne, csak belerondít a hangba. A 4kHz-től kezdődő magas kiemelés miatt meg vinnyogó lesz a hang, bár a szatelitek méretére ránézve ez nem meglepő
-
HUAFBANDITA
tag
válasz
Soma01 #26351 üzenetére
A sima jbl charge a bose soundlink mini ellenfele, amiben kicsit több a "mély" ugyan, de akcióban 60k most
Úgyhogy 23ért a legjobb amit most kapsz! A charge2 minkét oldalán van 1-1 passzív membrán, viszont a simát függőlegesen is használhatod, amiből adódóan akusztikai trükköket is ki tudod használni, és csak les mindenki, hogy miből jön ez a hang
Egy lófasznyi kis sörös dobozból, mert kb akkora!
-
HUAFBANDITA
tag
válasz
Soma01 #26335 üzenetére
Szia!
Tisztázni kellene, hogy hanghívások kihangosítására is kellene a BT hangszóró, vagy csak egyszerűen a telefonon tárolt zenék hallgatásához! Ha a második akkor 23ért a JBL Charge best-buy, én 35ért vettem annó, nyugodtan megveheted nem fogsz csalódni! A Charge2 már híváskihangosítóként is funkcionál, de 40k sajnos! Dudika által említett Jam aranyos, hang is jön belőle, de fényévekre van a Charge-tól! Van itthon mindkettőből.
-
Nestor16
senior tag
válasz
Soma01 #26337 üzenetére
Azt hiszem eBay-es küyük kis pénzért topikban. Egyébként, még hardveraprón is láttam párat múltkor, csak mint alternatíva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest