- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
lezso6 #46037 üzenetére
Ha hiszed - ha nem, annyira azért nem; vagyis nem minden esetben..! Filmek alatt és bizonyos zeneszàmok alatt igen - mert itt kell hogy halljam a "teljes" tartomànyt - de valójàban idegesítő és fárasztó volna mindenkor csak a döngetést érzékelni - van igényem a finomabb hangszínek iránt is...ezért is van több rendszerem; vagy divatosabb szóval élve - làncom..!
Hétvégén még megküldöm az MR6-osokat egy kis Battlefield V -tel War Tapes üzemmódban; na ide viszont kellenek majd a mélyek - kíváncsi vagyok egy légvédelmi löveg hangjàra..! -
J97
tag
válasz
lezso6 #46029 üzenetére
Köszi! Valóban, lemértem. Csináltam is egy alaprajzot a jobb szemléltetés végett. Jelenleg leginkább az asszony pajtival tudnék helyet cserélni ha belemegy.
A képen látszik egy szürkével színezett rész, az ott egy fal, pontosabban egy kémény, a szobának azt a részét az osztja fel. Pont mögöttem van, igaz oldalfalon vannak bútorok de az a rész ott valóban 260 cm, illetve a szoba magassága is stimmel. Pontosan nem tudtam lemérni de 25x cm körül van.
Eddig is hallottam de nem foglalkoztam vele, blues/akusztikus zenéknél annyira nem volt vészesen zavaró. Most teszteltem Eric Clapton vs. Emancipator Dusk to Dawn zenékkel. Utóbbinál már jelentősen zavaró, főleg, hogy most már biztosan tudom, hogy ott az a pukli. Szerencsére elektronikus zenét ritkábban hallgatok.
Futok egy kört az asszonypajtinál, az ő helye jobb lenne ilyen szempontból. Mögöttem pont lenne egy könyvespolc, bár van ott egy kis bemélyedés is ahol a beépített szekrény van.
Akusztikus szivacsokkal érdemes lehet kísérletezni? Esetleg mivel a hangfalak mögötti hely is elég "vékonyka", segítene ha raknék mögé hangelnyelő elemet?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
lezso6 #45751 üzenetére
Inkább építettben gondolkodom, mert akkor NAS-nak is be lehetne fogni és lenne alaplapi 5.1 is. Sajnos az Intel IGP-k ereje meg elég harmat bizonyos minőségi HTPC-s dolgokhoz (felbontás skálázás). Talán egy 2400G APU, de az sem biztos, hogy elég. Szeretném kezdetben minél olcsóbban kihozni. Egy "rendes" erősítő+hangfalszett ára még nagyon messze van nekem, de lehet később sem érezném úgy, hogy megér nekem fél millát csak a hangzás. Viszont nagyon birizgál ez "surround mozi élmény"
. Valahogy majd csak megoldom...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
lezso6 #45739 üzenetére
Ha PC-ről játszanék le minden sokkal egyszerűbb lenne, de Android-os média lejátszó Box-om van, amin nincs 5.1-es analóg kimenet, csak sztereó meg SPDIF. És Android kompatibilis 5.1-es külső USB-s DAC/kártya egyáltalán nincsen. Csak SPDIF-el tudnám rákötni egy ilyenre. Ennek a hangminősége meg eléggé kétséges. De lehet nem lesz más. Mind 1., még agyalok rajta mit lehetne, úgyse holnapra tervezem...
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
lezso6 #45651 üzenetére
Nem gondolom rossznak - egész jónak tűnik a paraméterei alapján - továbbá a formája is rendben van..!
Viszont azon gondolkodom hogy ablakok volnának mögötte kb.30 - 40 cm-re; nem volna jobb egy elől reflex portos típus..? Gondolom a mélyek sem vinnék így túlzásba a lecsengést.., mert szeretem a mélyeket valóban - de ne legyen túlzó és több a kelleténél..!
Amúgy milyen az Adam hang..? -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
lezso6 #45598 üzenetére
Értem és köszi - igen, nagyjából sztem ez a karakter jellemezheti a Rokit 6-ot is - nyilván kissé "szűkítettebb" adottságokkal..! Viszont ehhez képest vajon milyen lehet az "új" Mackie 6-osa..!(?)
Formailag kicsivel jobban tetszik a Mackie; viszont egyéb márkák karakterei nem győztek meg igazán - én bírom az igazán arcomba tolós erősebb/agilisabb hangszíneket..! -
törölt tag
válasz
lezso6 #45573 üzenetére
Egyetértek!
A MODECOM Eclipse 180-at szerettem volna, de ha jobban is szól, félek hogy kevésnek fogom érezni a teljesítményét, és nem tölti be a szobát a hangja.
Microlab Solo 7C és a 9C, esetleg még a 8C között mekkora különbség van hangzásban, melyik ajánlott leginkább? Bár a külseje egyiknek sem nyerte el a tetszésemet sajnos.
-
Thermy
tag
válasz
lezso6 #45505 üzenetére
Szoktam hallgatni eléggé sűrün elektronikus zenét is, akkor te is ezt javasolnád? Minnél több szakértői véleményre lennék kiváncsi, mielött lecsapnék rá, mert jópár évig tervezem hallgatni
A szobám így néz ki, bejelöltem a nekik lehetséges helyet, hova raknátok leginkább, vagy magasan felejtsem el ?
https://kepkuldes.com/image/AUlr3 -
SunMount3r
nagyúr
válasz
lezso6 #45428 üzenetére
Jelenleg állvány hiányában a lent van a szőnyegen
, mögötte 10cm-re pedig egy szekrényajtó. Lehet ez is, nem tudom. Részletesebb tesztelést igényel. Majd ha legközelebb tapasztalom direkt elmozdítom a helyéről, hogy úgy is rezonál e. Csak elég kiszámíthatatlan mikor rezeg be és filmezés közben nagyon nincs kedve az embernek ugra-bugrálni. Csak fura, hogy csak a bal oldali csinálja, a jobb oldali soha.
Esetleg hibás kábel is okozhatná?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
lezso6 #45314 üzenetére
Persze, de szerencsére a legtöbb hangkártya/DAC 24 bites.
Attila0: a kimenet beállítása a belső földolgozást nem befolyásolja, az mindenképpen 32 bites, a kimenetet konvertálja át. Ott már beléphet emiatt enyhe romlás, ha az 16 bites és jelentősebben csökkentesz a hangerőn. Bár régebben erről is linkelt vki egy tesztet, amiben egészen komoly beavatkozás sem okozott hallható eltérést, de jobb elkerülni ha van rá mód.
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
lezso6 #45230 üzenetére
Persze, értem hogy mire gondoltàl professzionális jelző alatt - de ugye nem gondolod hogy minden aktív monitort gyártó cèg profi felhasznàlásra való terméket készít..? Márkàkat nem említenék ha nem gond...!
Ők persze annak szànjàk ill. a marketingekben is az előnyeiket favorizàlják (nyilvàn) - de attól mèg nem mind az..! -
Attila0
őstag
válasz
lezso6 #45217 üzenetére
Akkor tévedtem, bocs! Emlékszem az itteni pályafutásomat is úgy kezdtem hogy azt mertem írni hogy szerintem a passzív hangrendszer jobb mint az aktív. Mit nem mondjak le is lettem oltva rendesen!
De biztosan azért gondoltam így mert gyerekkoromban egy 80-as évek béli hifitoronnyal kezdtem komolyabban zenét hallgatni.
-
Mukuly
lelkes újonc
válasz
lezso6 #45177 üzenetére
mind a két poti hátul a gyári állásban van nem nagyon tekergettem a hangkártyán állítottam be akkor nem okoztam benne kárt a lényeg az! Egyedül az zavar hogy pukkan mind a két hangszoró hiába van lekapcsolva a főkapcsoló (hallkan pukkan)! a zúgás meg szerintem alap dolog mert eddig minden hangszotom zugot ha nem szolt semmi se!
-
válasz
lezso6 #45142 üzenetére
Kiegyensúlyozottabb lett. A középsávban van valami torzítás ami eltávolíthatatlan gondolom, de mindenképpen a remastered jobb. Persze ez ilyen basszus-orientált a zene, nehéz segíteni rajta. Én azt kedvelem ha van a zenében reális mély, az mélyre is menjen, de ne üssön, tolakodjon. Ha meg nincs akkor mesterségesen ne dübörögjön, pld kellemetlen mikor az összes mélyebb komponens összefolyik a felső basszus kiemelése miatt.
-
pete_21
addikt
válasz
lezso6 #45022 üzenetére
Közben megtaláltam, hogy az Edifier hangfalak elég könnyen beszerezhetőek.
Az R1800 TIII csak amazonról (de onnan több helyről is), a gyártó oldaláról pedig elég sokat be lehet szerezni.
Ezek jöhetnek szóba:
R1800 TIII - 120 GBP
R1280DB - 120 GBP (van rajta optikai bemenet)
R1800BT - 150 GBP
R1850DB - 160 GBP (van rajta optikai bemenet)Melyiket ajánlanád, amelyik jó ár/érték arányú?
Ha van rajta optika, TV-re rá lehet kötni, ami végülis előny lenne.
Egy kb 15 m2-es szobával gondolom nem lenne gondja filmezés közben.
Köszönöm szépen a türelmed és a segítséget! -
_NCT
addikt
válasz
lezso6 #45030 üzenetére
Szia,
Nem, hanem ha erősítőt vásárolnék ócóér, akkor a 5 db genius alól kiesett hangszórót + sub-ot kötném rá. De mivel nekem még a v1 volt és ezek a hangszórók alulméretezettek voltak, el is vetem szerintem. Hasonlattal élve, lenne egy felpimpelt trabantom, csak azért mert a szívemhez nőtt....
Szóval köszönöm az ötleted, DAC ki is ment a fejemből. TV kimenetnél csak 3.5"-os Jack és Optikai kimenet van (már ami az audio részét illeti).
-
Feck
tag
válasz
lezso6 #45024 üzenetére
Ez az átalakító nem csap zajt?
Én jelenleg azon is gondolkodom, hogy érdemes-e zenével foglalkoznom hosszútávon...
Mert időm aztán engedi.
Úgyis decemberre lenne esedékes az esetleges studio monitor. Szívem szerint elengedném az egészet, de nem tudom. Főleg, mert írtok folyamatosan -
Feck
tag
válasz
lezso6 #44976 üzenetére
Köszönöm az instrukciókat (AMDFan-nak is)
Ezt nagyon jó volt olvasni, így kicsit más megvilágításba helyeződtek a dolgok. A szomszédságot zavaró tényezőket illetően is. Még ami aggaszt, hogy körülbelül fél méterre van tőlem a radiátorcső. Ez viheti majd fel, ill. lefelé a hangokat?
Megfogadtam a tanácsot, így a "8-as rendszerek közt kezdtem el aktívan nézelődni, ezzel együtt rendesen kibővítettem a rászánt keretemet
Mackie MR8 MK3
Mackie MR824
KRK Rokit 8 G3Azért szűkítettem le két gyártóra, mert a leírtak alapján ezek még az inkább szórakoztató, zeneibb jellegű studio monitorok ebben az árkategóriában, pláne a Mackie. Nyilván meg kellene hallgatni őket. Annyiból húzok a KRK felé, hogy talán kevésbé súlyosak a mélyei (és tudtommal a mély hangok a leginkább zavaróak a környezetnek, ráadásul halkan hallgatva tisztább lehet a kép egy olyan rendszeren, ahol gyorsak és feszesek a mélyek. De javítsatok ki, ha ez a fejtegetés butaság, nem volt dolgom sok ilyen eszközzel).
Még egy kérdés motoszkál bennem. Én az összekapcsolást kizárólag RCA kábellel tudom megoldani. Származhat ebből bármi hátrányom, hogy nem a TRS (balanced), ill. XLR (balanced) játszik?
-
-
pete_21
addikt
válasz
lezso6 #44949 üzenetére
Köszönöm, de sajnos nem találtam meg itt a UK-ben.
Amazonról is csak 1 helyről lehet kapni, (Rigából hoznák) de van egy olyan sejtésem, hogy nem UK csatlakozós.
Van esetleg a Currys, vagy az Argos kínálatában olyan, ami ajánlható ezek közül?Köszönöm szépen!
MOD: Vagy esetleg John Lewis? Az a baj, hogy még én sem tudom, hogy hol érdemes vásárolni, hol van nagy választék.
-
pete_21
addikt
válasz
lezso6 #44947 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Akkor úgy látom, hogy a TV-re elég macerás lenne rákötni... Megdobná elég számottevően a keretet.
Ha lemondanék arról, hogy TV-re kössem, és 30-40k között nézelődnék, ugyanilyen kritériumokkal, akkor mit ajánlanál?MOD: Microlab Solo 9C is optikai, amit TV-re lehet kötni, ugye?
Nincs esetleg ilyen hangzású hangfal, csak olcsóbb (ha lemondok a TV-re kötésről)? -
peq
aktív tag
válasz
lezso6 #44911 üzenetére
Microlab SOLO6C
Korábban már írtam ide, hogy rezonál a hangfal. Érdemi változás nem történt, kétszeri visszaküldés után is teszt OK státusszal dobták vissza Lengyelországból.
Az a gond, hogy semmi bizonyítékom nincs, hogy ők tették. Küldés előtti képet nem készítettem, az átvételt pedig családtagom intézte.
-
-
Dimaj
aktív tag
válasz
lezso6 #44842 üzenetére
Nem jön semmi zaj onnan
Hát nem tudom ,én nem hiszek ebbe a különbségekbe, főleg ha normális balanced kimenet van rajtuk, főleg mióta írta AMDfan, hogy a 300k-s hang kártya és mtrack között nem hallott különbséget , vak teszten , akkor mit tudna egy kategóriában levő tascam.. Pedig ha már olyan drága hangfalai vannak mint most, biztos vagyok benne nem sajnálná a pénzt egy sokkal drágább ra ha megérné.
-
CsyGaBiKa
tag
válasz
lezso6 #44825 üzenetére
Nem telefonnal vettem fel. Elhangzik a hangfelvételen 5 cm-re. Döntöttem, visszaküldöm. Ha muszáj az m-trackel együtt (mivel együtt rendeltem), nekem nincs szükségem studio monitorra. [link] Valószínűleg nem hibás, ezek ilyenek. Ezért sem nekem való, én alacsony hangerőn hallgatom a dolgokat. Még mindig várok valami ajánlást olyan hangfalpárra, ami alap esetben nem zúg, búg, hisszeg stb, és a jobb minőségűek közé tartozik.
Ha nincs, ellenkező esetben igazából meg leszek elégedve a régi hangfalammal. -
CsyGaBiKa
tag
válasz
lezso6 #44815 üzenetére
Samsung S5-ön, mindkét mikrofonjával próbáltam zúg, gyenge minőség, nem hallani semmit a búgásból. Panasonic HC-V380 annak meg kerreg a mikrofonja, ott se hallani ki a hangfal hibát. Van egy duál Behringer C-2 condenser mikrofon azt használtam a felvételhez, az m-track 2x2m hangkártyával Reaper progival, a már említett beállítással vettem fel azt. Akkor mondhatnál valami segítséget, hogy mit cseréljek merre, hova.
Nagyon hajlok rá, hogy visszaküldöm az m-audio újdonságaimat... De én a az m-trackel meg vagyok elégedve kezelhetőség, gyors kényelmes a használata, egyedül a fejhallgató kimenete, szokott produkálni cirregést, amikor a mikrofonokra ráadom a 48v-ot, és monitorozom a felvételt +ha cpu csúcsra jár, akkor még rátesz egy lapáttal. -
CsyGaBiKa
tag
válasz
lezso6 #44791 üzenetére
1m-es háromszögben helyezkedek a hangfalakkal, hazaérek rögzítek egyet telóval, hova töktsem fel a videót?
De hangsúlyozom, hogy elvittem már más aljzatba dugtam be, messze mindentől. Ugyanaz a búgás, nekem ez sok. én egyébként is halkan szeretem hallgatni 1m-re a zenéket, kicsit szoktam "zenészkedni" is.Messze nincs vele gond, mert nagyobb hangerőn nyilván nem hallani az alapzajt, és nagyon szépen betölti a kb. 20 m2-es szobát.
-
AMDFan
addikt
válasz
lezso6 #44786 üzenetére
Hangkártyákkal kapcs: ezt hasonlítottam össze face2face az mtrackkel, de őszintén szólva nem tudtam különbséget tenni. Vakteszten elvéreztem volna. Nálam még az akusztikai paramétereket pár tízezerből lényegesen jobban meg lehetne faragni, amivel igazán komolyan javulna a hang. Csak ahhoz is idő kéne, amiből most nincs sok.
"Az a 33 Hz-es valami az nem peak. Az csak úgy van. "
Ezt nem értem. Miért ne lenne peak? Az egy folyamatosan jelenlévő konstans -3dB-es búgás 33Hz-en. Ezt nevezzük peaknek nem?
"Viszont én a specifikációknál jobbat egyik hangfaltól sem várok, inkább kevesebbet, szóval úgymond egy best case scenario. Ha mégis jobb, annak legfeljebb csak örülök."
Egyetértek. Ebben a Genelec nagyon jó, amit ők megadnak, azt valóban tudja a cucc, de nem úgy hogy éppencsak, hanem tutira. Az APS-nél jóval megengedőbben bántak a speccel, ez egyértelmű. Nehéz ügy ez a hangfal választás, mert teljesen más a jó tökéletlen akusztikában, meg jó akusztikában. A hitspaceben egyértelmű volt, hogy jó akusztikában az APS a jobb hangfal, viszont otthoni körülmények között sokat kéne dolgoznom, fúrni faragni, hogy hasonlóan jó akusztikám legyen. Ehhez meg még lusta voltam...
-
AMDFan
addikt
válasz
lezso6 #44781 üzenetére
"Amit mértél az tényleg 33 Hz-es C1 (rajta van a képen). De nagyrészt D1 (37 Hz) megy benne. Ezt a Genelec 8050 se fogja értékelhető hangerőn kiadni, mert gyári adatok szerint is -6 dB 32 Hz-en. Az APS Aeon monitoraid viszont lehet, mert azok -2 dB 30 Hz-en. Bár ez utóbbi eléggé hihetetlen, de ki tudja."
Ez a gyártók játéka, hogy mit hogy mérnek. Amikor a 8050-et megvettem, akkor előtte volt Klipsch RF82-esem, azt váltotta a Genelec. A 8050 lényegesen komolyabb volt a mélytartományban, sokkal kottázhatóbb tisztább mélyeket adott mint a Klipsch. Méréstől függetlenül, a 8050 megmutatta ezt a 33Hz-et. Az APS-em nem megy olyan mélyre mint a Genelec. Ami hasonlóan szépen megmutatja ezt a peaket az haveromnál a Focal SM9. De pl. középtartományban az APS tisztább mint a Genelec, ezért is szeretem.
(#44783) lezso6: csak annyit, hogy én a hangkártyák környékén óvatosabb lennék.
-
AMDFan
addikt
válasz
lezso6 #44774 üzenetére
Na, elszórakoztam kicsit Audacity-vel, nekem az jött ki, hogy a peak az egy C1, 33Hz-en.
Ez a szubhang magában a zenében pl. 1:15-1:16 között van folyamatosan.
Úgy csináltam a mérést (remélem helyes a metódus), hogy kivágtam ezt az egy másodpercet, levágtam róla 40Hz fölött mindent, és a maradékra ráengedtem egy plot spectrum analizátort.szerk: amúgy az egyetlen hangfalam ami eddig volt és a legfaszábban megmutatta ezt a peaket, az egy Genelec 8050 volt.
-
zsizsef
senior tag
válasz
lezso6 #44765 üzenetére
1:15-től bassline? Vagy esetleg linkelnél egyet, ami bassline-os
-
Moonwolf
senior tag
válasz
lezso6 #44750 üzenetére
Megnéztem az Alesis Elevate 5 MKII gyári oldalát, ami külön tetszett hogy van rajta kimenet a fejhallgatónak. Amit ír felhasználást, otthoni stúdió, videó vágás, játék, és mobil eszközökkel való felhasználás abból az jön le hogy
annyira filmezésre meg zene hallgatásra már kevésbé alkalmasabb, ugye nem színezi ki a hangokat.
Jobb lenne valami univerzálisabb megoldás, mivel a hely szűke miatt csökkentenem kellett a technikai apparátusok létszámát, az esztétikusabb elrendezés miatt. Ezáltal a zene szerkesztés, videó vágás, film, zene, játék is egy eszközre fókuszálódott, ezért lenne jobb a hangszóróból is valami univerzálisabb megoldás. -
Bjørgersson
félisten
válasz
lezso6 #44731 üzenetére
Na de akkor ezek alapján nem pont torzítottan kellett volna szólnia a Geniusnak?
Mégis hallottam rendesen minden hangszert, a vokált, a nagyzenekari elemeket is. Most "közepesre" állítva, a gitárt sokszor csak sejtem, a dobnak egy részét hallom, többnyire a cineket nem, meg kicsit olyan doboz hangja van az egésznek. Nehogymár ez legyen a normális, lécci.
Mit csinálok rosszul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hegesztés topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Változatos hardverbokréta
- BestBuy topik
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest