Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
2025. január vége fele járunk… még semmi
-
bolvar
senior tag
Tudnám ez kinek hiányzik, a céges csoda huawei-ról hol elmegy az a nyomorult rcs üzenet hol nem, persze szólni nem szól érte...és persze teljesen mind1 hova küldöm, egyik samsung-ra elmegy másikra nem...
De almás magyar oldalon már úgy írták(vagy fordították) hogy kicsit sincs szándékukban google felé nyitni, magát a szabványt implementálják, ha megfelelő secure lesz, a google samsung elért elvileg a szabványtól, nem tudom melyik közelíti a valóságot. -
Hallosz
senior tag
Fentebb látható az élő példa, miért lényeges az SMS kézbesítési igazolás.
Az iOS, gondolt azokra akik nem szeretnek "pötyögni" rám is, lehet diktálni "It's magic" -
xhege
veterán
Szerintem simán meglépik jövőre is az alap modelleknél. Összességében technológiai szempontból ciki szerintem is, de egyébként a felhasználók jelentős része ebből semmit sem vesz észre. Családon belül is volt aki középkategóriás 120Hz droidról váltott iPhone 13-ra. Konkrétan rákérdeztem, de az IOS-t jobbnak érezte, mert maga a rendszer fluidabb tud lenni.
Igazából én egy 14 Pro mellett egy sima iPad 9-et használok, és engem sem zavar az iPad 60Hz-e. Persze elfogadom, hogy van akit ez nagyon zavarhat, de azt gondolom sokkal kisebb ez a csoport, mint amennyire gondolnánk itt egy tech fórum alapján. -
xhege
veterán
-
Ricardo
titán
Érrtjük. Fontos, elfoglalt ember vagy, akinek nincs ideje telefonon pötyögni.
"Egy kicsit én is segítek, ha valaki telefonon irkál annak nem válaszolok rá. Ez meg egy fórum. Ha nincs meg a különbség még mindig megkérdezheted egy családtagtól."
Csak halkan jegyzem meg, fórumra is lehet telefonról írni, ahogy gépről is lehet telefonra üzenetet küldeni.
Szívesen.
-
himpike
aktív tag
-
himpike
aktív tag
Ki a pöcsöm ér rá üzeneteket irkálni egyébként...?
Sértésnek veszem ha ilyet kapok, még én csesszem el az időmet azzal hogy válaszolgatok ilyenekre...? -
janeszgol
félisten
De gáz. Meg ott a SE4 pletyka, ami minden jót megkap (type-c, 15 Prok gombja, i14 kijelzője), de csak 2025-ben jön. Azért arról is írnak minden héten. Ennyire nincs semmi a mobiliparban?
Én sokat gondolkoztam az i15 Plus megvételén, mert kellen a 8 GB ram, de a 15 Pro a gagyi SoC-jával nem kell. Megvettem. Aztán olyan hírek jönnek, hogy az i16 nagy hardveres újdonságokat nem fog hozni, mivel a szoftverre összepontosítanak inkább.
Szóval lehet jól döntöttem. -
weberzolee
aktív tag
na de azért ott se kolbászból van a kerítés. Van ott bőven hiba is.
Nyilván van, mindenhol van. De mennyi idő alatt javítják? 3 nap? 1 hét? Azért a komoly bugokat igen hamar orvosolják. Melyik androidos gyártó ad ki hibajavítást ilyen ütemben? Egyik se. Van olyan is aki pl sose javítja a hibákat. A terméktámogatás ideje szintén jelentős.
átlagon felül kapzsi, és semmit nem ad a felhasználónak.
Dehogynem. Fent leírtam, hogy a hardver minőségén túl milyen extrát nyújt szoftveres téren a konkurenciához képest. Nem beszélve az ökoszisztémáról. Minden terméked együttműködik mindennel. Ezt sem nyújtja a konkurencia. És már árban sem kiemelkedő.
Szinte minden fizetős, havidíjas.
Erre hozhatnál példát, mert nekem semmi fizetős alkalmazásom sincs. Egy előfizetésem van, az iCloud+ 399 HUF/hó.
Ami a droidon ingyen megvan.
Mármint úgy hogy 'ellopod' az APK -t? Mert azt kétlem, hogy ugyanaz a minőségű, funkciójú alkalmazás droidon ingyenes. Az hogy van rá gagyi, reklámmal teletolt, szarul működő 'alternatíva' az nem ér meg a 3-4 USD egyszeri költség megspórolását. Egy doboz cigi, 3 üveg sör vagy 4 gombóc fagyi, kinek mi (bár asszam a fagyi már drágább mint a sör
). Ha csak szórakozol vele évente egyszer akkor arra nincs igazán szükséged. Ha dolgozol vele akkor meg kb a 3. használat után visszajön az ára.
-
xabolcsy
aktív tag
válasz
weberzolee #63 üzenetére
Gondolom nem azért fogy belőle annyi mert szar. De nekem akkor se jön be. Nekem az a zárt világ, na de azért ott se kolbászból van a kerítés. Van ott bőven hiba is.
De itt nem is ez a lényeg, átlagon felül kapzsi, és semmit nem ad a felhasználónak. Szinte minden fizetős, havidíjas.
Ami a droidon ingyen megvan.janeszgol
Kínában már csökkennek is az eladások! Ki mit szeret, én a droidot -
weberzolee
aktív tag
El kell hogy keserítselek, minden céget a profit érdekel
. Csak az Apple esetében kapsz valami tartósat és megbízhatót. Lehet hogy nem tud mindent amit a konkurencia, de amit nyújt abban elég jó. Én beérem a kevés jóval, nem kell a sok, de gyenge minőségű szolgáltatás. Pont ebben rejlik az Apple vonzereje.
Te nem vennél sose, én viszont használtam mindent ami a piacon volt/van. És az Apple volt az utolsó a sok közül. És igen, beszippant az ökoszisztéma mert ami jó az jó. Egy iPhone 6 -tal indítottam. Aztán iPad mini 4, Apple TV 4K, Mac Mini M1 és végül egy Watch 7. Miden terméktípusban végigpróbáltam az Androidot is és nem az 5 forintos gagyit. Soha egyik termékemet sem tudtam annyi ideig használni elégedetten mint az Apple cuccait. És soha egyik termék sem volt olyan stabil és megbízható mint az Apple.
Át tudnék váltani Android + Windows kombóra? Gond nélkül. De minek? Olcsóbb lenne? Nem. Jobban működne? Nem. Több lehetőségem lenne? Igen. Szükségem van a plusz dolgokra? Nincs. Ennyi a lényeg.
-
xabolcsy
aktív tag
válasz
weberzolee #58 üzenetére
Én is pont így látom az apple-t. Egy pénzéhes cég!
Őket nem a felhasználók biztonsága érdekli, a profit!
Nehogy rá jöjjenek az emberek van rajtuk kívűl más is.
Bezárja az embereket a saját ökoszisztémájába, és onnan nem enged!
Én ezért nem vennék soha. De az tény nagyon jó minőségű termékeket gyártanak. -
weberzolee
aktív tag
válasz
LosBlancosRM #51 üzenetére
Most erre mit mondjak, nem mindenki alkalmas a vitára
. Viszont tőled mint következetes vásárló 1/3 -ad áron szívesen átveszem a i13PM -et és akkor fennmarad a világbéke, a lelked is megnyugszik hogy nem támogatod egy kizsákmányoló cég aljas húzásait és egye fene, lehetek én is rohadék
.
-
joey04
titán
válasz
weberzolee #50 üzenetére
engedd el
-
moleculez
veterán
Ki a bánat használt rendes sms-t üzenetküldésre?! Már 100 éve mindenki IM-t használ. Hogy abból kel vagy 5-6 hogy minden ismi le legyen fedve az más kérdés.
-
törölt tag
2010 táján (iMessage 2011-ben jelent meg) már simán voltak unlimited calls & texts csomagok adott összegért. Vagy olyan fizettél 20 dollárt és annyit üzentél amennyit akartál. Tehát nagyjából mindegy volt ha iMessage fallback SMS volt, nem került plusz pénzbe.
2009 cikk
2012 amerikai tinik fele napi 50 SMS-t küldött
2015 Almost 90% of Americans Have Unlimited Texting#38
"De amúgy kurva egyszerűen meg lehetne oldani.
Ki kell adni androidra is az iMessage-rt és probléma megoldva.
Ja de a pénzéhes Apple nem fog ilyet tenni"
De amúgy kurva egyszerűen meg lehetett volna oldani.
Ki kellett volna Androidra adni a Google-nek 12 éve egy, azaz 1 db értelmes chat appot, amit fel lehetett volna tenni iPhone-ra is. (Gmail népszerűségét meglovagolva)
De a balfasz Google nem tett ilyet, hanem csináltak 12 év alatt egy rakás chat appot összevissza, hogy még a több milliárd Android user is mást használ.A Microsoft is elcseszte (mekkora lol eredetileg övék volt a Messenger név, majd a netes hívás szinonimája Skype-pal is elszórakozták a lehetőséget. Jött Zuckerberg és röhögött a markába...
Aztán ahogy te is írod most RCS kapcsán az Android userek se használják egymás közt se. Nem az Apple hibája ők csináltak egy sikeres chat platformot, a Google pedig nem.
Nyilván hülyék lennének ingyen kinyitni, ha meg azt mondják lenne iMessage for Android havi X dollárért, annak sincs értelme, mert Android user kevésbé hajlandó fizetni appokért és van tíz másik adatgyűjtésért és reklámért cserébe ingyen chat app, a Google eredeti hibája miatt.
Magyarul szerintem a kialakult helyzetért sokkal jobban a Google felel, kicsit nagy arcnak kell lenni még ők csinálnak más cég sikere ellen lejárató kampányt.Sajnos a szokás nagy úr: Európa nagy részén WhatsApp. Nálunk Facebook Messenger, Viber terjedtek el. Még iPhone-os ismerőseimnek is szólni kell ott az iMessage és FaceTime, ne Zuckerberg reklámos szarján írjon, ne azon küldje át a szarrá tömörített képet, rosszabb videochat... Japánban a Line divat, hiába a többség iPhone használó. Máshol Telegram. Kínában állami WeChat. Ezeket nem lehet egyik napról a másikra megkerülni, ezen az RCS se fog semmit változtatni, hiszen nehéz visszalapátolni a szart a lóba.
"sok ismerősöm sem tudja, hogy az ingyenes, és azt hiszi az még sms, mms, kéne valami népszerűsítő hozzá, hogy megismerjék"
Ez a Google feladata lenne, de jobban el vannak foglalva az Apple hibáztatásával. A szolgáltatók pedig szarnak bele.
Az iMessage esetében Apple elmagyarázta egy amerikai nagymama is érti egyszer kellett bekapcsolni és aztán ha az üzenet kék, akkor adaton megy, ha zöld SMS, ha a névjegynél látja a kontaktnál a FaceTime lehetőséget az is jó.
Az Apple nem nevezte át tízszer, nem variált rajta tízszer, mint a Google a saját pályáján. -
kakuk.tamas
addikt
válasz
LosBlancosRM #51 üzenetére
Ez vagy Te, személyeskedés nélkül neked nem megy a diskurzus.
A legjobb lenne, ha használnád ezt a linket: [link] -
LosBlancosRM
őstag
válasz
weberzolee #50 üzenetére
Inkább kilépek ebből a vitából. Legyen szent az Apple, bánom is én. Mondjuk nem lep meg, hogy sok usere is kétszínű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az EU nyomására átveszi az Apple az androidos készülékek által használt üzenetküldési protokollt.
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Formula-1
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Riasztó topik
- Gumi és felni topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest