- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
ZTE Grand X IN - MÉLYVÍZ Belépés csak úszóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
A kód nem nálam van, apeelme építi, mert nála van C10:JB forrás, én nem tudom leszedni. Addig jutottunk, hogy minden recovery alatt elérhető opció megy, format, backup, minden. A boot és a recovery partíció klasszikus értelemben nem létezik. Misc nincsen.
Na most ha ez a recovery egyszer is elindul, többé nem tudsz bootolni, mert csinálhatsz bármit, onnan többé nem tudsz kilépni. Mindig oda bootol vissza.
szerk: adb nincs, fastboot viszont annál inkább. Bootloader módban megy a recovery...
-
Keeperv85
nagyúr
Szuper kis cucc, csak nem lenne rossz egy saját recovery hozzá. Na meg nem utolsó szempont, hogy ahány országban a teló megjelenik, annyi "recovery restore" csomagot kell készíteni, mert régiózárasak a gyári romok...
Amúgy nem csak mi nyertük meg ezt. Sőt... a többi Intel modell még ennyire sem nyitott.
Idézet a MoDaCo-ról:
"People keep asking and the answer is the same: No.
The Motorola RAZR i is a completely different device to the Orange San Diego and the Xolo X900. And other Intel devices are different as well. All devices may show the bootloader version as SUNRISE something something but that doesn't mean that they are the same.
If you try and flash the RAZR i files to another phone then you'll break it. Don't do it.
The ONLY way to unlock our bootloaders is for Intel or Orange to provide us with the tools to do so. So far they haven't. "
-
ko9
addikt
Az más kérdés, hogy a 3e hogy kezeli. Elég sokat dolgoztam vele, én vezettem be a "köztudatba" a 2011-es Xperia ROMoknál (én voltam az első aki ezt használó ROMot adtam ki
).
Már TWRP-nél is módosítani kellett a forrást, hogy rendesen kezelje, ennél meg... Fene se tudja...
Egy próbát megér, bár még mindig nincs nálam a telóm. -
Keeperv85
nagyúr
"ez nem helyes
hanem a user (és programok) által beállított szerint fog menni a proc"Ez ugyan az, amit én írtam. Nem csinál az égvilágon semmit. Nem piszkálja a proci órajelét, sem le, sem fel. Nyilván ebből az következik, hogy azon fog menni, ahová be van állítva. Erre értem, hogy: "úgy működik ahogy alapban is tenné" >> nem fog sehová skálázódni.
-
ko9
addikt
Ehhez mi kell? Egy repo mainfest. Ezt ha egy repo init parancs keretében beadom, akkor a következő repo sync parancsra, az ebben lévő repókat le kellene szednie. De mivel az alap elérés titkosított, ezért meg kell keresni valahol máshol, esetleg módosítani a mainfestet, hogy egyből a célra mutasson.
Ha ránézel, és nem esik le, hogy mi ez, akkor sajnos nem te vagy most az emberem -
tlac
nagyúr
itt a makefile, ahhoz, hogy 32 bites statikus legyen
és itt vannak a binárisok, elvileg bármilyen linuxon futnak -
s1167
csendes tag
Köszi az online diff-et.
Bár a magam részéről nem szenvedtem...
Sőt a 390. sor után többet is tud mint a diff (szerintem) hiszen felfejti hogy a beékelődő sorok ellenére rendben van-e valami, de ahogy gondoljátok.
Biztos vagyok benne hogy begyakorlott munkamódszerekkel dolgoztok, csak próbálok bekapcsolódni.
Elnézést kérek ha tévútra magyarázok bármit is.
De ha vezetitek a kezem, szívesen alkalmazkodom. -
s1167
csendes tag
Mé' ne? egyenlőre Keeperv85-nél nem is hozza az összes eltérést. Értem én hogy a szűrés beállítások határozzák meg, mit tekint eltérésnek, és azért van két adatsorunk mert semmi értelme annak, hogy a kettő pont egyforma legyen, de azért gondolom csak jó tisztában lenni azzal hogy hol (és miért) térünk el.
Na mind1
Úgy tűnik egyébként sem ezen a szálon lesz a megoldás.
Ko9!! Nálad a pálya!
Én is arra várok amit Te tudsz szállítani. Amíg jobb katonát nem találunk ugye
De addig csakis: -
Keeperv85
nagyúr
A gond az, hogy csak egy (működő) fájl van. Nincs mivel diffelni. Össze kéne rakni a defconfigot alapból, ami még annyira nem is gáz, de mint látod itt erősen csúsznak a memória címek is, amiből nekem az jött le, hogy meg kell piszkálni a drivereket is.. hátőőő...
Tud valaki drivert írni?
-
tlac
nagyúr
mivel úgy látom senki nem kapott a kihívásra...
itt a megoldás
bootheader.h/* number of sectors after the boot sector, 1 sector = 512 bytes */
pack.c nem írtam (még) meg
-
s1167
csendes tag
Olvasom egy ideje és nagyon tetszik, csak melóhelyről... Áhh!
excel?
az időbélyegek levágására: =csere(a1;0;14;" ")
összehasonlításra: =azonos(c1;d1)Persze az addig minden oké amíg más események be nem ékelődnek. Az után már mással kel hasonlítani, de arra is van fx.
Minden esetre a 304-318-ik sor között vannak egyértelmű eltérések, de hogy az mennyiben releváns ...A továbbiakban az időbélyegek és események közbeékelődése miatt a soronkénti összehasonlítás nem megoldás.
Melóhelyről nem tudok csatolni.
Ha hazaérek akkor tovább túrom én is. -
Keeperv85
nagyúr
Látod mi van IDE írva?
"Megnéztem én is, a boot.img-et nem lehet összerakni a frissen készített binárisokkal."
Szerinted akkor ki is van egyedül a véleményével?
Egyébként: de. össze lehet (de flashelni sajnos nem lásd egyel felettem). Viszont a "ramdisk" fájl mérete NEM lehet nagyobb, mint amekkora eredetileg volt, mert rögzített maximuma van a bzImage-ben. Szóval magában az ötlet is halva született, hogy nagyobb fájlokkal próbáljuk, ugyanis nagyobb NEM lehet a boot.img a kimenetben, CSAK kisebb! Nagyobbra csak akkor veheted a ramdisket, ha a bzImage is át van alakítva...
Egyszer már megtaláltam hexa editorban hogyan kell, mikor uImage-be akartam nagyobb képet tenni (initlogo.rle), Hát inkább kisebbre csináltam a képet...
-
kelzsoca
félisten
erre annyit tudok mondani, hogy nálam szuperül legenerálja az img-ket
Igen, azt nálam is legenerálja, viszont azt flashelni nem lehet.
Nyilván Nálad ez nem jön elő, mert nem rendelkezel készülékkel.
Mivel a bontás-módosítás-összerakás során nincs hiba, így kizárásos alapon a probléma flasheléskor jön elő.
ko9 korábbi hozzászólásában megtalálható, milyen az ha nem sikerül a flashelés.
-
Keeperv85
nagyúr
Nekem sikerült felbaszni a te agyad, mikor TE kötöttél belém? Ez egy vicc! Válaszoltam, megadtam a méreteket, de hogy te lusta vagy vagy nem tudsz szöveget értelmezni, az had ne legyen az én problémám! KETTEN írtuk le, hogy NEM MŰKÖDIK AZ A SZAR, de neked EGYSZER SEM sikerült felfogni! Szerinted...? Nem generál az le SEMMIT! Úgy kiakad a végén, ahogy illik!!!
-
Keeperv85
nagyúr
Az eredeti, érintetlen boot.img kibontva, összerakva jó. Megy. Ramdisk kibontva >> összerakni NEM lehet, mert NEM rakja össze! Mit nem értesz meg ezen?! NEM RAKJA ÖSSZE!
Recovery: Kibont, összerak, megy. Ramdisk kibont, összerak, összerakja. A linkelt hibával elszáll flash közben....
Nem tudom nem-e inkább az értőolvasást kéne gyakorolni a programozás helyett, az szarabbul megy...
szerK:
Milyen gitről?
Te mondtad, hogy EZT próbáljuk meg.
Meg lett próbálva, nem jó...
-
Keeperv85
nagyúr
Várd meg nyugodtan, de csak mondom, hogy ha hozzányúlsz a ramdisk-hez, NEM lehet flashelni az új programmal készült csomagot. Elszáll az egész.
Addig még csak bontom, addig ennek sincs baja. Az alap (első) "pack" működik, ha:
ind . | cpio -o -H newc | gzip -9 > newramdisk.cpio.gz
-vel rakod össze a a ramdisket. De az új nem...
-
tlac
nagyúr
pls próbáljátok csinálni az eredeti booti.img-nél nagyobbat és kisebb image fájlt is és rakjátok fel a telefonra, hogy lássuk megeszi-e
-
tlac
nagyúr
na mivel most már többet tudunk:
boot.img
méret: 7512576
végén az FF-ek száma: 58recovery.img
méret: 8475648
végén az FF-ek száma: 138látható, hogy csak annyi FF-et rakunk be, hogy osztható legyen 512-vel
ezek alapján már értelmesen módosítható a pack.c
Keeperv85, ux1, Peter_Pan, ko9:
kösz
-
ko9
addikt
-
tlac
nagyúr
unpack-kel szét is lehet szedni
a kernel ugyanaz, mint a boot.img-ben, a ramdisk különbözikez még talán érdekes lehet:
recovery.fstab
#mount point fstype device device2 size hint flags and options...
/reserved hidden /dev/block/mmcblk0_none none size_hint=100
/factory ext4 /dev/block/mmcblk0p1 none size_hint=128
/system ext4 /dev/block/mmcblk0p2 none size_hint=768 ro
/cache ext4 /dev/block/mmcblk0p3 none size_hint=256 nosuid nodev noatime fsck data=ordered
/config ext4 /dev/block/mmcblk0p5 none size_hint=16 ro
/panic raw /dev/block/mmcblk0p6 none size_hint=2
/media vfat /dev/block/mmcblk0p7 none size_hint=512
/data ext4 /dev/block/mmcblk0p8 none size_hint=0,length=-16384 nosuid nodev noatime fsck noauto_da_alloc data=ordered
/logs ext4 /dev/block/mmcblk0p9 none size_hint=256
/mnt/sdcard vfat /dev/block/mmcblk1p1 /dev/block/mmcblk1 size_hint=-1Keeperv85:
lehet én csak játszadozok, mert érdekes a feladat
-
tlac
nagyúr
meg van a recovery.img
x@debian:~/Asztal$ ./applypatch_static boot.img recovery.img 9b48d6ae5ad1fb79bee5d75dd75960b2d9c8008d 8475648 4067adb16a2282f85a0480fa1c45276cee7b47db:recovery-from-boot.p
applying patch to boot.img
failed to stat "recovery.img": No such file or directory
failed to statfs recovery.img: No such file or directory
target 8475648 bytes; free space -1 bytes; retry 1; enough 1
x@debian:~/Asztal$
x@debian:~/Asztal$ sha1sum recovery.img
9b48d6ae5ad1fb79bee5d75dd75960b2d9c8008d recovery.img -
ko9
addikt
shell@android:/ # dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/sdcard/dump bs=1024 count=102400
Fstab szerintem lényegtelen, ez a 100Mb-os részből úgyis csak annyi van benne, hogy mmcblk0_none, típusa meg hidden...
Amúgy most nem tudom elküldeni, nem vagyok olyan gép közelébe amivel fel tudnám rakni... Valaki esetleg?Keeperv85
Rossz szokás akkor na1-2 óra?? Laptopomon 14perc, azt nem bírom végigvárni (van buildszerverhez hozzáférésem, kernel kb 3perc, egy teljes CM10 build friss syncből kb 45perc). Komolyan
, nekem nem lenne türelmem...
-
ko9
addikt
A formázás annyiban merül ki, hogy minden ; után nyomtam egy Entert.
De kérésedre:
[root@ExARCH dump1]# file dump
dump: x86 boot sector; partition 1: ID=0x83, starthead 0, startsector 204816, 262144 sectors; partition 2: ID=0x83, starthead 0, startsector 466960, 1572864 sectors; partition 3: ID=0x83, starthead 0, startsector 2039824, 524288 sectors; partition 4: ID=0x5, starthead 0, startsector 2564112, 4989008 sectors, code offset 0x4f
[root@ExARCH dump1]# -
ko9
addikt
[root@ExARCH dump1]# parted dump
GNU Parted 3.1
Using /root/android/zte/dump1/dump
Welcome to GNU Parted! Type 'help' to view a list of commands.
(parted) print
Error: Can't have a partition outside the disk!
Model: (file)
Disk /root/android/zte/dump1/dump: 105MB
Sector size (logical/physical): 512B/512B
Partition Table: unknown
Disk Flags:
(parted) q
[root@ExARCH dump1]# fdisk -l dump
fdisk: unable to read dump: Inappropriate ioctl for deviceHa mountolnám:
[root@ExARCH dump1]# mount -o loop,ro,offset=204816 dump /mnt/loop/
mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/loop0,
missing codepage or helper program, or other error
In some cases useful info is found in syslog - try
dmesg | tail or so
[root@ExARCH dump1]# dmesg | tail -1
[13834.529078] FAT-fs (loop0): Can't find a valid FAT filesystem
[root@ExARCH dump1]# mount -o loop,ro,offset=204816 -t ext4 dump /mnt/loop/
mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/loop0,
missing codepage or helper program, or other error
In some cases useful info is found in syslog - try
dmesg | tail or so
[root@ExARCH dump1]# dmesg | tail -1
[13860.533828] EXT4-fs (loop0): VFS: Can't find ext4 filesystem
[root@ExARCH dump1]# -
Keeperv85
nagyúr
Realizmus, nem pesszimizmus. Láttam már pár ZTE cuccot. Úgy kellett összelopkodni a legapróbb cuccokat is, mert SEMMIT nem adnak ki. A kernel forrás a legtöbb, ami kijött pl. a Blade-re, de azt sem lehet semmire használni, mert az alfát adták. Majd egy évbe telt a MoDaCo-s srácoknak használható dolgot csinálni belőle. (CM vonal ugye...)
-
Keeperv85
nagyúr
Nem kell túl bonyolult dolgokat beleképzelni. Szimplán képtelen vagy te vagy bárki más megfejteni az RSA kulcsot, amivel alá van írva a flashelhető zip fájl. Kernel forrás nélkül pedig képtelenség custom recovery-t írni hozzá, ami kihagyná az ellenőrzést. Ezzel a kör bezárult. Persze lehet rá fájlokat másolgatni, de én pl. abban a gányolásban nem szeretnék aktívan közreműködni...
-
Keeperv85
nagyúr
Ha kiegészíted akkorára, amekkora volt, akkor ha benne is van az érték, akkor sem fogod észrevenni, hisz nem fog változni a fájl hossza. Pont az lenne a lényeg, hogy ha meglenne az érték, akkor azt felülírva nem szállna el a fájl végénél a felírás, akkor sem ha kisebb/nagyobb az új csomag.
-
ko9
addikt
A Ramdisk méretére vonatkozó érték.
Eredetiben:
0x0000604 9B66
Insecuredben:
0x0000604 657D
Eredeti vége:
072a1c0 4665 d100 004b ffff ffff ffff ffff ffff
072a1d0 ffff ffff ffff ffff ffff ffff ffff ffff
*
072a200Insecured vége:
0726bd0 a7ff fff1 4b01 32ff 0019 4b58 ff00 ffff
0726be0 ffff ffff ffff ffff ffff ffff ffff ffff
*
072a200Látszik, hogy a vége ugyanott van 072a200-ig mind a kettőben filler van.
Én is ezt tippelem, hogy az ffff értékeket veszi egyfajta lezárásként, és azért hiányolja.
-
-
ko9
addikt
Megint lejártam...
Nem egyezik a méret. Próbából szétszedtem és összeraktam módosítatlanul az eredetit. Ahogy sejtettem a végén van egy diff:
Eredeti/szétszedés nélküli hexdump vége:
072a1c0 4665 d100 004b ffff ffff ffff ffff ffff
072a1d0 ffff ffff ffff ffff ffff ffff ffff ffff
*
072a200Eredeti szétszedett, majd összerakott hexdump vége:
072a1c0 4665 d100 004b
072a1c6
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Netfone
- Jelszókezelők
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest