- Fotók, videók mobillal
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Google Pixel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
ne_nezze
aktív tag
pálinkást 'ggelt!
update.zipet szerkesztek ami a /systembe pakol. kérdem én jó ez így?
ui_print("Updating ROM");
mount("yaffs2", "MTD", "system", "/system");
package_extract_dir("system", "/system");
unmount("/system");
ui_print("Done!"); -
ne_nezze
aktív tag
válasz
maggi1886076 #15489 üzenetére
elindul az csak vmiért jó sokat kell várni. nálam még a képernyő is kikapcsolt egyszer indítás után mert lejárt a beállított egy perc.
-
ne_nezze
aktív tag
válasz
robit1973 #15044 üzenetére
@kelzsoca: én nem bánom ha CM7es cuccok kerülnek bele addig amíg új funkciókat kellemes akkuidőt és stabil romot kapunk.
@dragon1993: kelzsoca és sulthekk leírta nemrég h csak a kernel forráskódját kötelesek kiadni. azt meg is tették de szerintük nem éppen a legfrissebb és hibátlan változatot kaptuk meg.
-
ne_nezze
aktív tag
ha konstruktívan nem tudod leírni akkor jobb is én egyszerűen a kirohanásod okát nem értem.
hamár ezt ilyen szépen megfogalmaztad levonhatjuk a következtetést is belőle miszerint kettőnk közül én vagyok az aki szerint csak az nem hibázik aki nem dolgozik.
húzd le őket nyugodtan hogy ők max csak modderek. én örülök h egyáltalán vannak ilyen modderek. még annak is örülök h cmből vesznek át dolgokat. ráadásul nem félnek publikálni sem és felvállalják ha valami nem sikerült.szerk: eddig még egy romfőzőt sem láttam h build.prop átírást javasolna bárkinek is aki az ő romját használja. vannak sokkal júzerfrendlibb megoldások is. az meg nem az ő hibájuk h egyesek még a rom leírását sem képesek elolvasni. akkor most mi van?
-
ne_nezze
aktív tag
melyik romban nem szar a proximity? mindegyik alkotója erősen ajánlja a kalibrálását.
értesítési sáv: lehet hömbörögni de a rom leírásában ott van h csak újraindításkor jelenik meg rendesen. ha nem lenne leírva még meg is értenélek, de így.
csinálj jobb kernelt ha nem tetszik. az akinek meg újabb típusú tapija vagy kamerája van nyilván dögöljön meg csak azért meg téged nem érint.
megérkezett a frissítés a wifihez egyébként mert az a szemét romfőző még munkaidejében is foglalkozik vele.
végül: nem kötelező használni ha nem tetszik.
-
ne_nezze
aktív tag
- tegyük fel 8kor felraktad. most 11 van. ennyiből megállapítotad h gyorsabban merül holott pár feltöltési ciklus kell h beálljon az akksi. te dolgod.
- melegebb persze mert egy csomó új tuning belekerült (GPU/AXI bus)@tlac: a kedvedért nem fogom szétszedni de ha már így belendültél te úgyis szét fogod. majd megcáfolsz utána ha úgy van ahogy mondod és jövök elnézést kérni a félreinformálásért. én most inkább tptzek egy kicsit.
-
ne_nezze
aktív tag
válasz
buszospeter #14636 üzenetére
köszi meglett! el is könyvjelzőztem.
-
ne_nezze
aktív tag
senki nem emlékszik merre vannak a gen2-es TPTk? asszem többféle változat is volt egybezippelve.
-
ne_nezze
aktív tag
válasz
barnam_ #14623 üzenetére
én megtettem (kösz ux1 a romot így utólag is) de gen2esből jóval nagyobb a kínálat ezért visszaálltam gen2re. nem volt vele gondom.
@ux1: egy kis fantázia mindig segít. képzeld el elvesztetted a simet! nem tudsz még róla de hidd el h elvesztetted! új kell mert így nem érnek utol!
-
ne_nezze
aktív tag
válasz
barnam_ #14621 üzenetére
nem eszi meg miért is tenné?
más: anno átpartícionáltam a telefonom (gyári gen2) 160 - 2 - 278-as méretekre. sajnos volt némi gubanc a gépemen és eltűnt ez a csomag. valaki meg tudná mondani hol találom? próbáltam rákeresni de nem leltem meg.
@ux1: szerintem cseréld le azt az ős simet még akkor is ha látszólag semmi gondot nem okoz. nekem sem volt bajom vele de semmibe nem került a szolgáltatómnál.
-
ne_nezze
aktív tag
válasz
dragon1993 #14055 üzenetére
androidos teló amire nincs semmi?
he?
már van rajta android akkor az már nem semmi szóval miről beszélünk? nem értem mire gondolsz.amúgy itt blédről van szó topikcímben is az van. a blédekbe pedig nem egyforma alkatrészek kerültek.
-
ne_nezze
aktív tag
válasz
Komplikato #14051 üzenetére
szerintem sem. fura h belekerült újfajta hardver támogatás ami miatt a nemrég vásárolt blédek proximity meg hasonló bajokkal küzdöttek, cserébe kivettek olyat is ami meg a régi blédtulajoknál okozhatott volna hibákat. szerencsére a kernelfőzők felfigyeltek erre.
amúgy az android sosem lesz végleges vagy stabil túlságosan építenek a közösségre (azaz majdcsak lesz egy unatkozó linuxguru aki farag rajta h jó legyen).
-
-
ne_nezze
aktív tag
érdekes tapasztalat volt játszadozni az mbn fájlokkal. több téglaközeli állapotot is sikerült elérnem de nem csináltam semmi visszafordíthatatlant. a blédem még mindig él és mozog, köszöni jól van és most már hajlandó usbn keresztül fájlokat másolni.
-
ne_nezze
aktív tag
ööö én dr. Kind nevét látom a mobilarénás tesztnél.
(#10809) Keeperv85: túlvagyok már ezen vissza tudtam állítani GEN3-ról GEN1-re blédet és még működik is az előbb hívtak rajta. a többiről is van némi fogalmam már mert szoktam olvasni (meg olvasni és olvasni és olvasni és csak utána kérdezni). csak ezért nem fogom elkerülni az fw fájlokat pont az a célom h nyakig bennük legyek.
-
ne_nezze
aktív tag
válasz
keroatis #10788 üzenetére
nagy tisztelője vagyok a mobilarénás teszteknek de a bléd-teszt több sebből is vérzik. na mindegy is. a lényeg h általánosságban kijelenthető az okostelefonok nagy részéről h csak 1 napot bír ki az aksijuk. én le tudom meríteni 4-5 óra alatt de ha akarom 4-5 napig is elmegy. csak használattól függ.
-
ne_nezze
aktív tag
válasz
kelzsoca #10787 üzenetére
a kezdő ezeket el is felejti és minden egyes alkalommal elolvassa újra. és kétségbeesik ha mondjuk csak egy lépés is megváltozik benne.
egyáltalán nem rád céloztam. a fejlődésben nem gátol meg senki maximum csak lelassít mert az ő szemetét is el kell olvasnom az érdemi információk mellett. dehát ilyen ez az internet. jöhet a privát ígérem nem írok rá vissza semmit.
natessék mire leírom h jöhet már meg is kapom.
-
ne_nezze
aktív tag
válasz
kelzsoca #10785 üzenetére
biztos!
megjártam az utam GEN1-től GEN3-ig és vissza adbzek fastbootolok tptzek stb. ezek mind nem maguktól jöttek hanem először utánaolvastam ha nem értettem vmit rákérdeztem és ennyi. mindenki elkezdi vhol még a szakik is de mintha volna olyan akinek ez nem tetszene. aki mintha nem akarná h mégtöbb szaki legyen. aki ellene van a friss tapasztalatoknak és a tanulásnak. nekem nyolc pont elegen vannak akik hozzám jönnek a telefonjukkal ha gáz van vagy csak unalomból felfrissíttetik merazjó. most megint egy olyan részhez értem amihez nincs meg a kellő ismeretem. még. ezért kérdezek h a válaszokból tanuljak. sajnos a válaszok nagy része kevés hasznos infót adott eddig dehát ez van itten onlány szelektálni kell.
a linket köszönöm ezt az írást nem is ismertem de ahogy elnézem hasznos lesz.
-
ne_nezze
aktív tag
válasz
kelzsoca #10777 üzenetére
Gen1/Gen2/Gen 3 váltás, PARTÍCIONÁLÁS és TPT
innen mind a hat fájl (frissítő - TPT visszaállító) a gépemen lapul úgy kb a megjelenésük óta.innen vezet tovább egy link a gyáritól eltérő partíciókiosztásokhoz amiből ezt használom:
160mb system_2mb cache_278mb data
viszont a benne található img fájllal mit kezdjek? h cseréljem ki benne a vodás firmöt a tésre? vagy ha már egyszer belelendültem h cserélem benne ki a recoveryt egy frissebb változatra?az amss.mbn lenne a firmware? ez a fájl más és más a visszaállító csomagokban.
-
ne_nezze
aktív tag
buhera? a gyárin kívül mindegyik ROM az...
(#10771) apeelme: a beépített NAND chipnek édesmindegy hányfelé van particionálva a felmerült problémának ehhez nincs az égvilágon semmi köze de ezt leírtam fentebb is.
(#10772) kelzsoca:
márpedig játszani szeretnék a firmware fájlokkal. ki akarom próbálni mit mutat ez a ROM akkor ha nem a vodás hanem T-s firmware van ezen a gyárilag is T-s Bladen. elhiszem h a vodás frissebb de azzal a fent többször leírt problémába futottam.tisztában vagyok azzal h nincs gingerbread hivatalosan a Blédre ráadásul még olvasni is tudok. és aki olvas ezt találja:
[ROM][GEN1-2-3] Moldovan Mile-High-Mountain-Pie RLS9 (Android 2.3.5) Based on Official ZTE Libra Gingerbread, Updated 14.1.2012
Jéé egy Blédre erőszakolt Libra ROM! tehát buhera ugye ux1? az hát. de ez még mindig nem magyarázat arra h a T-s firmwarrel és partíciókiosztással miért megy az USB-s fájlátvitel és a vodással miért nem? teccik már érteni hová akarok kilyukadni?Amint az a ROM nevéből olvasható is felmegy mindhárom generációs Blédre ergo az összes firmwaret támogatnia kell(ene) valamilyen szinten. nekem az a meglátásom h a vodás firmware vmiért nem fexik neki. ezért is akarok T-s firmwaret kipróbálni egy a gyáritól eltérő partíciókiosztással együttesen.
végül: tényleg ennyire nem ment át amit mondani akartam?
-
ne_nezze
aktív tag
látom őket és értelmezem is.
az USB debug NEM tűnik el! ha eltűnt volna azt is leírom de látom előbb kellett volna...asszem inkább leírom úgy h egyszerű legyen felismerni a különbséget. tehát:
1. verzió
gyári állapotú telefonból kiindulva (jelen esetben egy T-s) a Moldovai ROM nem produkál USB hibát (azaz hozzácsatlakoztatható a géphez, megjeleni meghajtóként és az a meghajtó valóban látható és használható is)összefoglalva: a partíciókiosztás és a firmware egyaránt gyári T-s mindössze romcsere történik. az USB fájlátvitel jó.
2. verzió
a kiindulási alap itt is a gyári állapot viszont a partíciók átméretezésre kerülnek TPT-vel. lehet neked a 136-os vált be jelen esetben ez tökre lényegtelen. itt javítson ki valaki ha tévednék de tudomásom szerint a TPT firmwaret is cserél nem csak átrendezi a partíciókat. naszóval a megTPT-zett (deszépmagyarszó) telefonra feltelepített Moldovai ROM USB hibát produkál. meghajtóként ugyan megjelenik, a driver is tökéletesen rendben van de tallózni már egyáltalán nem lehet.összefoglalva: partícióóméret és firmware(?) változtatás után az USB fájlátvitel megdöglend.
a fentiekből látható hogy csak egyetlen dolog kavarhat be.
emlékeim szerint a TPT-k vodás firmwaret tartalmaznak (mert frissebb lágyabb meg ja...). ebből adódik a kérdés: van-e TPT-ből olyan változat amiben T-s firmware van?
másik opcióként eszembe jutottak a windózos partícionáló modok, ezeknél melyik *.mbn fájl az a bizonyos firmware fájl? csak mert kicserélném a T-sre csak úgy kíváncsiságból.
-
ne_nezze
aktív tag
nem haragszok... csak gondoltam jelzem nem romhibának tűnik amit oly bizton annak állítottál. ja és képzeld tudom melyik topik hol van akár itt akár hungarianandroidon akár modacon van. ennek ellenére úgy gondoltam idevaló és topikbavágó a téma minden kedves hozzáértő és hozzájáruló jelen van.
linuxom nincs vindózom van de az usbdeview egyáltalán nem jön jól. konkrétan sz--rtseér ebben a helyzetben. oneclicket a kényelmessége miatt használom de nem idegen az adb és a fastboot sem. nem mintha bármelyiknek is köze lenne a fenti problémához de ha már felhoztad...
-
ne_nezze
aktív tag
ux1
itt a következő feladvány. még mindig ugyanaz a rom és teló, még mindig ugyanaz az usb hiba. lépések:
- telefon visszaállítva gyári állapotra (usb újra működik)
- oneclickrecovery majd ugyanerre a partíciókiosztásra felmegy a moldovai és jó az usbművelet előről kezdve:
- telefon visszaállítva gyári állapotra (usb újra működik)
- kelzsoca féle 160/2/298-as TPT kiosztás, moldovai fel, usb sz...rez inkább valami firmware hülyeségnek tűnik nekem mint romhibának. a kelzsoca féle TPT melyik gyártói firmwaret teszi fel?
-
ne_nezze
aktív tag
hoztak nekem egy érdekes blédet. összedugtam a géppel h lementegessek róla ezt azt de nem megy. hiába nyomok az usb fájlátvitelre csak látszólag jön létre kapcsolat. a gépen megjelenik új meghajtóként de nem érhető el. sőt a telefon egy idő után magától bontja ezt a módot. mit tudok vele kezdeni?
moldovan rls7 rom van rajt ha ez számít.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos a függetlenítés!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Dell asztali gépek
- Ukrajnai háború
- Milyen routert?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest