Hirdetés
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Aktív témák
-
Zebu
addikt
FYI:
[L]http://www.dolby.com/Consumer/HomeEntertainment/Setup/[/L] -
PapaMaci
őstag
A centerböl /mozis keverés szerint/ a párbaszédek jönnek, a mélyböl a ''dübörgés''. A frontbol a zenék, a hátsokbol pedig effektek.
Az 5.1 ezt jelenti: 5 a két front, a center, két hátso a .1 pedig a mély. -
Zebu
addikt
Center + mély + 2 front + 2 surround.
A centerből általában kevesebb hangod jön... nekem legalábbis ez a tapasztalatom.
2 front a lényeg meg a 2 surround (surround lehet kisebb de akkor olyan erősítő kell ahol pontosan be tudod pozícionálni).
Jah a subwoofer mindenképp egy aktív darab legyen. -
czizs
csendes tag
naszóval dolbi az az 5 darab; minimum prologic, de jó az digitalnak is,ha azt nézzük, hogy valszeg azokat a hangfalakat egy erősítőhöz adták(mármint árulják), amihez általában a mélytartományt egy aktív(azaz saját belső erősítővel hajtott)mélyláda biztosítja. tehát máris megvan a sima dolby digital azaz 5.1(2front+2rear+center+.1=sub). Ha nemcsak lájtosan akarsz majd zenét hallgatni, és valamiféle mélyet is akarsz hallgatni, ami tényleg mély, akkor ezekkel a kis izékkel ne kezdj, főleg ha pénzed is van rá, hiszen egy rendszer sokkal többe kerül, mint ezek a kis pöcsök. a picik hátrányai általánosságban: a center-rear(néha még a front is) azonos pocsék minőségű műanyagdobozos hangszórók, néha teljesen azonos méretben, ami talán nem is volna baj, de ez a méret eléggé kicsi (az 5 kishangszóróról teljesen le van vágva a mélytartomány annak érdekében, hogy bírják azért valamivel magasabb hangerőn is, de ezzel elég furcsa hangzásviláguk lesz -(míg egy különhangszórós szett lehet lehet, hogy nem teljesít hangban rosszul mélyláda nélkül sem, addig hallgatnád meg ezeket a csöppségeket a mély nélkül, enyhén siralmas))egy normális háborús film megnézéséhez bizony kevesek. Mindez persze pénzkérdés, tehát ha abból kevés van, akkor talán az egyik legjobb megoldás mégiscsak ilyen összedobott rendszer 5.1 vagy hasonló, lehetőleg fadobozos hangszórókkal (mind fadobozos!!!).
nekem otthon 4 külön erősítő van a 6 hangszóróhoz -
aurum
senior tag
na gondoltam egy nagyot es elhatarztam, hogy veszek egy hazimozi cuccot otthonra. el is mentem par bevasarlo helyre es lattam par ilyen kepzodmenyt.
mindig ugy gondoltam, hogy nagy hangszoro -a jo hangszoro. ezeken pedig amolyan pc-speeker meretu bigyok vannak. hat ez kell nekem? nem sokol egy kicsit? 30..150k penzert?
mellette lattam szep nagy haromutas hangszorokat szetben 176k-ert. van benne ket front ket hatso meg egy center nevu valami. mintha a dolbihoz nem ez kellene...
akkor most mit is vegyek?
Aktív témák
- Metal topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Robotporszívók
- Indul a ChatGPT Health
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- 2db Odyssey G5 ívelt 165Hz és ívelt 144Hz Monitor, és HUANUO dupla monitor kar 13 32", VESA
- KIA RIO 1.4 82760 km - eladó!
- Nitro ANV16-41 16" FHD+ IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- TUF F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gamer Pc - i7-6700, 16GB, GTX 1660
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest