Keresés

Aktív témák

• kiszoltan93

csendes tag

Sziasztok,

Tegnap üzembe helyeztem újonnan vásárolt logitech z906 hangrendszeremet, melyet analóg kábelekkel (zöld, narancs, fekete 3.5mm jack)kötöttem rá creative sound blaster z hangkártyámra. Első alkalommal teszteltem a creative software-el az 5.1es hangzást. Mint az 5 hangszóró külön külön, a megfelelő helyen szólt. Aztán valami csoda folytán megszűnt megfelelően működni. Az újabb teszt során csak a front bal és jobb hangszórók szólnak, viszont pl zenehallgatás közbe mind az 5..
    Próbáltam 5.1es hangú filmeket vlcben tesztelni, de ott meg olyat produkál, hogy a beszédhang alig hallható, vagy egyáltalán nem, viszont a háttérzajok, zene, effektek pedig normálisan szólnak. De hol térbe hol nem, végére már teljesen belezavarodtam.
    Van aki esetleg ezt a hangkártyát használja vagy netalán ezzel a hangrendszerrel és analóg kábelekkel? Nektek hogy van beállítva a software? Esetleg hogy konfiguráljam a windowst vagy bármi egyebet, hogy végre normálisan működjön? Vagy a vlc nem megfelelő filmlejátszáshoz? Bármiféle tanácsot elfogadok, mert már beleőrülök h nem akar normálisan működni.
    Amit még megemlítenék, hogy az alaplapi hangkártya le van tiltva biosba, valamint windows 10 pro x64-et használok.

Előre is köszönöm.

Aktív témák