- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1270 üzenetére
Rádiók valóban nincsenek, azokat másik végponton tartják. Egyenlőre nem tudom, mekkora módosítással járna hogy rádiók is legyenek, de ránézek majd.
#1271: Ha az "x% completed" üzeneteket nem látod akkor nézd meg, hogy a --loglevel legalább INFO/20 -e, különben nem látszanak.
Milyen paraméterekkel futtatod / mi van beírva a config fájlba az options-ba? Nem változtattál rajta péntek óta? -
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1266 üzenetére
Javítva a 0.3.1-ben, benéztem egy változónevet.
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1261 üzenetére
Köszi, egyenlőre még nem sikerült reprodukálnom (lehet hogy windows specifikus, ránézek arra is), közben találtam egy deadlock-ot amit próbálok kideríteni, hogy miért van
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1258 üzenetére
Nálam lefutott a második is probléma nélkül 12:30-13:15 között.
Ha nálad az első ~5 perc környékén áll le azt egyenlőre a porthu számlájára írnám, de a következő napokban majd szorosabban figyelem, hogy mi történik nálam. -
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1256 üzenetére
Nekem az utóbbi időben 7, 8, és 10-én futott timeout-ra. Mivel olyankor fut amikor alszom így nem igazán tudom, hogy ténylegesem mi a helyzet az oldallal, de mivel azonnal az elején egy timeout-tal leáll, így gondolom hogy éppen valami karbantartás lehetett akkor.
Ma már egyszer lefutott jól, de elindítom még egyszer hátha azóta lett valami
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1251 üzenetére
Vagy mégsem megy végig, már vagy 10 perce 89%-on áll. Ja de csak közben míg kimásoltam az ismeretlen kategóriát azóta megállt a kiírás.
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1249 üzenetére
Az nem fog változtatni, a ratelimit-et és/vagy az interval-t változtasd. Én most épp jobs 4, ratelimit 1, interval 1-el próbálkozok (eddig jó). Megnézem majd, hogy meddig lehet feljebb menni.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1248 üzenetére
Ma is az a helyzet, levettem 2-re a jobs limitet.
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1246 üzenetére
Kint a tehetségkutatós 0.2.2.
Gondolkozok meg próbálkoztam, hogy van-e értelme 429 esetén újrapróbálkozásnak, de ez egyenlőre nincs 0.2.2-ben.
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1243 üzenetére
Szintúgy, egyenlőre jobb ötlet híján jobs 3, ratelimit 9, interval 5-al működik nálam.
Úgy néz ki megint lejjebb csavarták a megengedett kérésszámot, méghozzá elég érdekesen mert jobs 2-vel és 4-el is alacsonyabb a limit. -
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1241 üzenetére
Időszakosnak tűnik, most úgy néz ki, hogy minden megvan.
Ma nekem sem volt tökéletes (a logokat visszaolvasva), de nekem 429-et dobált. Meglátjuk holnap mi lesz. -
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1238 üzenetére
Kint a 0.2.1.
HBO-ra ránéztem, látom mit mondasz. Máshol (pl musortv) megvannak, úgyhogy bízok benne, hogy csak ideiglenes dolog.
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1236 üzenetére
Megcsúsztam, de kint a 0.2.0. Viszont a versösszeállításon és a riportfilm-sorozaton felül lett még egy háborús vígjáték is.
Ezzel a verzióval megszűnik a python 3.7 támogatása (hivatalosan amúgy sem támogatott több mint egy éve), tehát python 3.8 vagy újabbal használható, ezért lett 0.2.0 0.1.18 helyett.
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1234 üzenetére
Köszi, csütörtök vagy péntek lesz egy release.
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1232 üzenetére
Kint a 0.1.17.
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1230 üzenetére
Vígoperával kint a 0.1.16.
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1227 üzenetére
Én nem találkoztam ezzel, se ma (kipróbáltam nem sokkal az után, hogy írtad), se a hétvége folyamán.
Kint a 0.1.15. Megemeltem a timeout-ot 10 mp-ről 30 mp-re hátha segít.
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1223 üzenetére
Délelőtt volt nálam is valami, de kb 1 órája nekem lefutott.
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1221 üzenetére
Igen, néztem én is tegnap napközben, akkor valami nem volt jó.
Ma lesz egy release az új kategóriákkal meg egy-két dologgal.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1220 üzenetére
Ma már szépen lefutott.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1215 üzenetére
Én néztem be, véletlenül az offset helyére írtam a napok számát és gondolom nem volt neki mit leszednie.
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1213 üzenetére
Szuper, köszi hogy kipróbáltad
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1201 üzenetére
Végeztem pár tesztet egy 2GB-s 4B-t lekorlátozva 512MB-re és 1GB-re is. Kettő módosítást csináltam a rendszeren, cli-be bootoltam, tehát gui nem volt, és a swap file méretét 100M-ról 2GB-ra vettem. Paraméterek minden esetben "--days 10 --output /dev/null --slow --ratelimit 9 --interval 5 --jobs 4 --debug" volt és az összes csatorna engedélyezve (150, 147 elérthető).
Az 512MB-ra korlátozott 2ó 16p alatt végzett (ebből 7p volt az xml ellenőrzés, lehet választhatóvá teszem), a swap kb 1,2GB-ig telt.Az 1GB-ra korlátozott 1ó 46p alatt végzett, a swap kb 700MB-ig telt.
Meg fogom nézni, hogy van-e lehetőség csökkenteni a memóriafelhasználást, de időt jelenleg nem tudok rá mondani.
#1202: Köszi
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1199 üzenetére
PC-n 140 csati 1 óra 20 perc futott le a php-s verzión, míg a raspberry pi 3+-on 2 óra 52 perc kellett neki.
Vagyis a pythonos verzió valamivel gyorsabb, de nem sokkal rajta. Most délután pc-n 1,5 óra kellett a pythonos verziónak 10 napra.
-
kovyhun
tag
válasz
Atomantiii #1197 üzenetére
A php készítője valahol írta hogy cél volt a lehető legkisebb memóriahasználat.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1196 üzenetére
Úgy tűnik a php-s verzió sokkal kevésbé fogja meg a Raspberry-t, időben még nem tudom mennyi lesz, de memóriából csak 100 MB-át használ kb folyamatosan.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1195 üzenetére
Egyébként most már közben meghal az egész vagy nem tudom mi van.
A response is received but the description can't be found-okat dobál és megáll pc-n is meg a raspberry-n is.
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1192 üzenetére
Az ha a swap megtelik az már annak a jele, hogy nagyon a határon vagy. Megpróbálhatod esetleg, hogy növelsz a swap területen, de csodát ne várj tőle.
Az utóbbi az még gui-s volt vagy már gui nélkül?
Ha jól értettem akkor eddig újratelepítetted, hogy cli-set kapj, de a raspi-config-al (alapból fent van) is tudsz váltani, hogy gui-ba vagy cli-be bootoljon (azt hiszem a System -> Boot/Autologin menü) -
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1191 üzenetére
Most másodjára is lefagyott 55 %-nál, memória 861 MB-án, swap fájl 99,8 M.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1189 üzenetére
A 10 nappal viszont megfagyott 60 %-on, memória 833/910, swap 99,9/100 MB. Mondjuk az is igaz, hogy a desktopos verzió van fent, lehet elég lenne a terminál is, akkor nyerhetek valamit vele.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1189 üzenetére
Így most kb 1,5 óra volt az 5 nap jobs 4-el.
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1187 üzenetére
Puttynál a címsoron jobb klikk és duplicate session vagy nyitsz egy új puttyot és csatlakozol mégegyszer.
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1185 üzenetére
Hogy csatlakozol hozzá? Ha SSH-n akkor nyitsz még egy kapcsolatot, ha fizikailag direktbe használod képernyő+bill-el gui nélkül, akkor Alt+F1-től F6-ig váltogathatsz ún virtual terminal-ok között.
Léteznek még terminal multiplexerek mint a tmux, de ezek egy fokkal nehezebbek mint a fenti megoldások. -
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1183 üzenetére
ratelimit és interval nyugodtan maradhat úgy mint PC-n 1 és 3B-n is. Több ramot nem eszik, de lesz lehetősége gyorsabban dolgozni ha tud.
1B-n a jobs az jó 1-en mert úgysincs több magva, meg amúgy is a rammal kűzdesz.
3B-n (ha a ram is engedi) mehet a 4 mert annak már van 4 magva.Szerintem egy 3B+-al nem túl sokat nyernél, CPU +200 MHz, a ram meg ugyan úgy 1GB, de mielőtt bármibe beruháznál érdemes meggyőződni arról, hogy tényleg a CPU limitálna a 3B-n (htop, top páros ismét).
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1181 üzenetére
Közben megvan, csak ide rakta be:
/home/atomantiii/.local/lib/python3.9/site-packages/pyepggrab/ -
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1177 üzenetére
Nem feltétlen gondolom, hogy ez a kevés ram jele lenne, ha csak megállna minden üzenet nélkül az igen. htop, top vagy free-vel figyelheted futás közben, hogy mennyi szabad ram (available vagy zöld csík, attól függ melyiket nézed) és swap van. Ha nem fogy el, akkor inkább (időszakos) hálózati problémára gondolnék (nekem ma 8-9 között működött probléma nélkül).
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1175 üzenetére
Reggeli indítás után is ugyanúgy megállt 77 %-on és ugyanezt írja ki, lehet mégis kevés a raspberry pi neki.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1174 üzenetére
80 %-nál meghalt, ezt írta ki:
2024-03-12 20:23:56,218 - tv_grab_pyepg_hu_porthu - ERROR - Exception occurred while fetching programs
concurrent.futures.process._RemoteTraceback:
"""
Traceback (most recent call last):
File "/usr/lib/python3/dist-packages/urllib3/connectionpool.py", line 699, in urlopen
httplib_response = self._make_request(
File "/usr/lib/python3/dist-packages/urllib3/connectionpool.py", line 445, in _make_request
six.raise_from(e, None)
File "<string>", line 3, in raise_from
File "/usr/lib/python3/dist-packages/urllib3/connectionpool.py", line 440, in _make_request
httplib_response = conn.getresponse()
File "/usr/lib/python3.9/http/client.py", line 1347, in getresponse
response.begin()
File "/usr/lib/python3.9/http/client.py", line 307, in begin
version, status, reason = self._read_status()
File "/usr/lib/python3.9/http/client.py", line 276, in _read_status
raise RemoteDisconnected("Remote end closed connection without"
http.client.RemoteDisconnected: Remote end closed connection without response
During handling of the above exception, another exception occurred:
File "/home/atomantiii/.local/lib/python3.9/site-packages/requests/adapters.py", line 486, in send
resp = conn.urlopen(
File "/usr/lib/python3/dist-packages/urllib3/connectionpool.py", line 755, in urlopen
retries = retries.increment(
File "/usr/lib/python3/dist-packages/urllib3/util/retry.py", line 532, in increment
raise six.reraise(type(error), error, _stacktrace)
File "/usr/lib/python3/dist-packages/six.py", line 718, in reraise
raise value.with_traceback(tb)
File "/usr/lib/python3/dist-packages/urllib3/connectionpool.py", line 699, in urlopen
httplib_response = self._make_request(
File "/usr/lib/python3/dist-packages/urllib3/connectionpool.py", line 445, in _make_request
six.raise_from(e, None)
File "<string>", line 3, in raise_from
File "/usr/lib/python3/dist-packages/urllib3/connectionpool.py", line 440, in _make_request
httplib_response = conn.getresponse()
File "/usr/lib/python3.9/http/client.py", line 1347, in getresponse
response.begin()
File "/usr/lib/python3.9/http/client.py", line 307, in begin
version, status, reason = self._read_status()
File "/usr/lib/python3.9/http/client.py", line 276, in _read_status
raise RemoteDisconnected("Remote end closed connection without"
urllib3.exceptions.ProtocolError: ('Connection aborted.', RemoteDisconnected('Remote end closed connection without response'))
During handling of the above exception, another exception occurred:
File "/usr/lib/python3.9/concurrent/futures/process.py", line 243, in _process_worker
r = call_item.fn(*call_item.args, **call_item.kwargs)
File "/usr/lib/python3.9/concurrent/futures/process.py", line 202, in _process_chunk
return [fn(*args) for args in chunk]
File "/usr/lib/python3.9/concurrent/futures/process.py", line 202, in <listcomp>
return [fn(*args) for args in chunk]
File "/home/atomantiii/.local/lib/python3.9/site-packages/pyepggrab/grabbers/hu_porthu/request_proc.py", line 59, in gen_programs
rsp = cls.session.get(
File "/home/atomantiii/.local/lib/python3.9/site-packages/requests/sessions.py", line 602, in get
return self.request("GET", url, **kwargs)
File "/home/atomantiii/.local/lib/python3.9/site-packages/requests/sessions.py", line 589, in request
resp = self.send(prep, **send_kwargs)
File "/home/atomantiii/.local/lib/python3.9/site-packages/requests_ratelimiter/requests_ratelimiter.py", line 95, in send
response = super().send(request, **kwargs)
File "/home/atomantiii/.local/lib/python3.9/site-packages/requests/sessions.py", line 703, in send
r = adapter.send(request, **kwargs)
File "/home/atomantiii/.local/lib/python3.9/site-packages/pyepggrab/grabbers/hu_porthu/use_ip_adapter.py", line 79, in send
return super().send(request, *args, **kwargs)
File "/home/atomantiii/.local/lib/python3.9/site-packages/requests/adapters.py", line 501, in send
raise ConnectionError(err, request=request)
requests.exceptions.ConnectionError: ('Connection aborted.', RemoteDisconnected('Remote end closed connection without response'))
"""
The above exception was the direct cause of the following exception:
File "/home/atomantiii/.local/lib/python3.9/site-packages/pyepggrab/grabbers/hu_porthu/hu_porthu.py", line 353, in retrieve_guide
progs = fetch_prog_info(progjsons, options)
File "/home/atomantiii/.local/lib/python3.9/site-packages/pyepggrab/grabbers/hu_porthu/hu_porthu.py", line 149, in fetch_prog_info
for result in ppe.map(ProcessCtx.gen_programs, url, progjsons):
File "/usr/lib/python3.9/concurrent/futures/process.py", line 559, in _chain_from_iterable_of_lists
for element in iterable:
File "/usr/lib/python3.9/concurrent/futures/_base.py", line 600, in result_iterator
yield fs.pop().result()
File "/usr/lib/python3.9/concurrent/futures/_base.py", line 440, in result
return self.__get_result()
File "/usr/lib/python3.9/concurrent/futures/_base.py", line 389, in __get_result
raise self._exception
requests.exceptions.ConnectionError: ('Connection aborted.', RemoteDisconnected('Remote end closed connection without response')) -
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1172 üzenetére
Az offset-el tudod a kezdő napot megadni. Ha az offset 0 az ma, 1 holnap, 2 holnap után. Ha offset 1 és days 2 akkor a holnapi és holnap utáni műsorokat tölti le.
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1169 üzenetére
"libxslt.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory" -> #941-ben a megoldás.
Egyébként nem kell már a gites verzió, a 0.1.12-ben már javítva lett amiért szükség volt rá.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1168 üzenetére
Ott járok, hogy elvileg felraktam gitről a pyepggrab-ot.
A home\atomantiii\local\lib\python3.9\site-packages\pyepggrab\resources mappában xmltv.dtd fájl megvan, viszont nincs \home\atomantiii\.xmltv mappa.
A \home\atomantiii\local\bin mappában van tv_grab_pyepg_hu_porthu fájl.
Ha futtatni szeretném a tv_grab_pyepg_hu_porthu --configure-t akkor ezt kapom:
File "/home/atomantiii/.local/bin/tv_grab_pyepg_hu_porthu", line 5, in <module>
from pyepggrab.grabbers.hu_porthu.hu_porthu import run
File "/home/atomantiii/.local/lib/python3.9/site-packages/pyepggrab/grabbers/hu_porthu/hu_porthu.py", line 22, in <module>
from pyepggrab.grabbers.hu_porthu.request_proc import ProcessCtx
File "/home/atomantiii/.local/lib/python3.9/site-packages/pyepggrab/grabbers/hu_porthu/request_proc.py", line 13, in <module>
from pyepggrab.grabbers.hu_porthu.xml_utils import create_xprogramme
File "/home/atomantiii/.local/lib/python3.9/site-packages/pyepggrab/grabbers/hu_porthu/xml_utils.py", line 7, in <module>
import extruct # type: ignore[import]
File "/home/atomantiii/.local/lib/python3.9/site-packages/extruct/__init__.py", line 1, in <module>
from ._extruct import SYNTAXES, extract
File "/home/atomantiii/.local/lib/python3.9/site-packages/extruct/_extruct.py", line 7, in <module>
from lxml.html import HtmlElement
File "/home/atomantiii/.local/lib/python3.9/site-packages/lxml/html/__init__.py", line 49, in <module>
from .. import etree
ImportError: libxslt.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory -
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1162 üzenetére
Nem tudsz egyesével tageket kiszedni, de szerintem nem is ezen múlik a dolog. A memóriaigényesebb részek azok a kezdetkor a műsorlista letöltése és feldolgozása (neked kb itt akadt ki), majd az egyes műsorokhoz a weblap letöltése (vagy itt az első pár 100 alatt), végén meg az xml ellenőrzése.
Spórolni úgy tudsz, ha egyszerre kevesebb napot töltesz vagy több napra de kevesebb csatornát, vagy kevesebb jobs-ot választasz (írtad, hogy 1, annál kevesebb nem megy), a ratelimit és interval nem számít.
Legkönnyebb a "több napra de kevesebb csatornát" mert utána egyszerűbb összefűzni, persze egyik se kényelmes. -
kovyhun
tag
válasz
Atomantiii #1164 üzenetére
Már nem emlékszem melyikkel mi volt a gondom, vissza kellene olvasni, "aranyhal memóriám" van
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1160 üzenetére
kovyhun-nak ment zero w-n (#961) ami ugyan úgy 512MB, így ha te desktoppal használod az 1B-n és feltesszük, hogy kovyhun nem használt desktopot akkor valószínűleg ezen múlik.
Tovább tippelve úgy gondolom, hogy egy 1GB-s variánson már desktoppal is elfér (esetleg kompromisszumokkal), desktop nélkül szinte biztos.
Amiről viszont tapasztalatom van az egy 4B 2GB és egy 8GB, azokon vígan megy desktoppal. -
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1159 üzenetére
Akkor az a kérdés, melyik az a minimális konfig, amin még elmegy. Egy 3B-n lehet ki tudom majd próbálni vajon elég lehet-e neki?
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1156 üzenetére
A grabber-ban semmi magyar nyelvű logolás nincsen, így gondolom az valahonnan egyéb helyről származik, nem a grabber-ből.
Arra tudok gondolni ha magyar nyelven használod a Linuxot, hogy a "Killed" üzenetet fordították "Kilőve"-re. Ha ez történt akkor az OOM killer (out of memory killer) állította le azért mert elfogyott a RAM.Ha a port.hu tiltott volna szerintem (nem tudom, mert engem sose tiltott) olyasmi traceback-et kapnál ami vagy timeout-ra hivatkozik vagy connection refused-ra, ha meg csak a limitet léped túl akkor a HTTP 429-et kapnád mint korábban.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1156 üzenetére
Mégiscsak inkább a letiltás lesz, mert most is azt írja.
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1154 üzenetére
Rakj a parancs végére egy 2> log.txt-t és akkor a log.txt-be menti a logot, ha látni is akarod menet közben akkor egy 2> >(tee log.txt)-vel megoldható.
Ha hozzáfűzni szeretnéd akkor az első variációnál 2>>-t használj, a másodiknál tee -a log.txt-t.
Az a logika mögötte, hogy az xml kerülne az stdout-ra ha nem adsz meg output-ot és a logok kerülnek az stderr-re, ezért kell az stderr-t átirányítani. -
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1146 üzenetére
Kipróbáltam, sima pip-es telepítéssel nálam is erre fut, viszont venv-be pip-el telepítve is jó és pipx-el is jó (ezért nem vettem észre eddig). Ránézek mi okozza.
Első telepítésnél én is találkoztam azzal mit a #1113-ban írtál, erre kipróbáltam amit a #1114-ben javasoltam és megoldotta, úgyhogy ez a következő releasebe bele is rakom. -
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1150 üzenetére
Ha a politikai thriller hiányzik akkor lemaradtál egy verzióval, a 0.1.11-ben hozzáadtam. A tv_grab_pyepg_hu_porthu --pyepggrabver-el megnézheted melyik verziót használod. Másik kettőt ütemeztem a következő releasere.
Ha minden jól megy holnap kipróbálom a Raspberry-s problémát és utána lesz egy release. -
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1148 üzenetére
A régi konfig fájlban az optionsnál nincs megadva semmi sem, azt a paranccsorban adtam meg neki ezek szerint..
"options": {},Amit most létrehozott magának, abban már vannak egyéb paraméterek is:
"options": {
'loglevel": 30,
'quiet': false,
'output": null,
"days": null,
"offset": 0,
"slow": false,
"jobs": 1,
"ratelimit": 1,
"interval": 1
},Most így ha adok neki outputot a futtatásnál ha nem akkor is kiírja az 1146-ban lévő hibaüzeneteket.
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1146 üzenetére
Valószínűleg a hétvégén vagy a jövő hét folyamán kipróbálom. Azért érdekes a dolog, mert 1 hónapja még én is a Debian 11 alapú Raspberry Pi OS-en voltam és nem volt ilyesmi problémám.
Még egy ötletem van (bár ez inkább a #1145 miatt jutott eszembe a DTDParseError-on nem hiszem hogy segít), hogy egy új configot csinálj vagy másik néven a --config-file-al vagy a meglévő configot nevezd át és úgy készítsen újat, a lényeg az az, hogy ne másolj semmit a mostani configból hanem maga generálja. A csatornaválasztás mindegy, és a --slow sem kell.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1145 üzenetére
Most futtattam még egyszer output nélkül:
tv_grab_pyepg_hu_porthu --slow --jobs 4 --ratelimit 9 --interval 5 --verbose --day 1Végigmegy, majd a végén ezt írja ki.
File "/home/atomantiii/.local/bin/tv_grab_pyepg_hu_porthu", line 8, in <module>
sys.exit(run())
File "/home/atomantiii/.local/lib/python3.9/site-packages/pyepggrab/grabbers/hu_porthu/hu_porthu.py", line 574, in run
Pyepggrab.main(
File "/home/atomantiii/.local/lib/python3.9/site-packages/pyepggrab/pyepggrab.py", line 150, in main
exitc = cls._grabber_main(args, confman)
File "/home/atomantiii/.local/lib/python3.9/site-packages/pyepggrab/grabbers/hu_porthu/hu_porthu.py", line 568, in main
writexml(guide, args.output)
File "/home/atomantiii/.local/lib/python3.9/site-packages/pyepggrab/xmlwriter.py", line 23, in writexml
dtd = etree.DTD(Path(Path(__file__).parent, "resources/xmltv.dtd"))
File "src/lxml/dtd.pxi", line 288, in lxml.etree.DTD.__init__
lxml.etree.DTDParseError: file must be a filename or file-like object -
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1143 üzenetére
Ha minden igaz akkor nem az --output-al áll összefüggésben, akkor is ezt kell kapjad, (ha jó a feltevésem) ha --output nélkül futtatod. Úgy tűnik mintha vagy a script helyét nem tudná meghatározni vagy a dtd file nem lenne a helyén.
Létezik a
/home/atomantiii/.local/lib/python3.9/site-packages/pyepggrab/resources/xmltv.dtd
file?
Illetve mi a teljes parancs amivel futtatod?#1113-#1120-nak mi lett a vége? Lehet hogy összefüggésben vannak.
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1140 üzenetére
Az epg mappa létezik?
-
kovyhun
tag
válasz
Atomantiii #1140 üzenetére
Ha nem sikerül esetleg egy másik módszer...
Én csináltam egy .sh fájlt a tempest-hez:
Első sorral generálom, a következő sorral csinálok másik mappába egy másolatot róla, a harmadik sorral meg ftp-n feltöltöm egy tárhelyre.
(Nekem van még két sor ami frissíti a lastupdate.txt fájlt és azt is feltölti)
Így elég ezt az egy parancsot futtatni aztán megcsinál mindent amit kell. -
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1137 üzenetére
"home/atomantiii/epg/port.hu.xml"
Ez így nem valid elérési út. Nem csak ennél a scriptnél, máshol se.
Vagy abszolút (+1 "/" az elején)
/home/atomantiii/epg/port.hu.xml
Vagy relatív kell
./epg/port.hu.xml -
kovyhun
tag
válasz
Atomantiii #1132 üzenetére
"Mert az elején vannak a port.hu-s verziók, majd jönnek a műsorok és amikor annak vége utána jönnek a musor.tv-s és tvmustrás channel id-k és utána azoknak a műsorai."
Nem tudom mennyire kötött a formátum.
Sima copy paranccsal fűzöd össze az xml fájlokat?
Ha nem fűzöd össze, akkor is ez a hiba? -
kovyhun
tag
válasz
Atomantiii #1132 üzenetére
Ha a beltérin az epgimport beállításainál vagy, nyomj egy menü gombot ott lesz a log és a mentési lehetőség is.
Próbáltad mondjuk a tmp mappába tenni és onnan beolvasni? -
kovyhun
tag
válasz
Atomantiii #1130 üzenetére
Logban nem látszik semmi?
-
kovyhun
tag
válasz
Atomantiii #1127 üzenetére
Csak nálad vagy másnál is?
-
kovyhun
tag
válasz
Atomantiii #1125 üzenetére
Ustym 4K, Amiko Viper, Amiko Mira.
De inkább kihívás, érdekesség mint hasznos mert nem is nézzük, de jó a tudat hogy van -
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1126 üzenetére
Na most másodjára már megint leakadt 501 eseménynél, de egyszerűen nem értem miért, utána meg megint leszedi teljesen,
-
kovyhun
tag
válasz
Atomantiii #1123 üzenetére
Tempest generálja majd ha végzett feltölti ide (8kor indul, 11-12 között végez):
http://iptv.nhely.hu/epg/Guide.xml.gz
M3: m3u8 linket próbálok generálni, így nem kell mindenféle kiegészítőt telepítgetni a beltérikre. (A központi steamlink zsákutca lett, mert csak egy csatornát és egy kliensnek tud kiszolgálni, pedig az viszi a yputube-ot is) -
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1120 üzenetére
Arra jöttem rá, hogy nem nagyon számít az EPG mérete van, hogy most is csak 501 eseményt tölt le elsőre, de másodjára vagy harmadjára lehúzza a teljest, de van, hogy elsőre lefut teljesen. Fene se érti mi baja akkor.
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1116 üzenetére
Ezért nem találja:
"WARNING: The script tv_grab_pyepg_hu_porthu is installed in '/home/atomantiii/.local/bin' which is not on PATH. Consider adding this directory to PATH or, ..."Vagy ha (most) nem akarod akkor /home/atomantiii/.local/bin/tv_grab_pyepg_hu_porthu -val is futtathatod.
#1117: Tegnap és is belefutottam ebbe, valamiért nem válaszolt időben a port.hu egyik szervere, remélem csak időszakos probléma.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1117 üzenetére
Másodjára lefutott szépen.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1116 üzenetére
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1113 üzenetére
A /home/<felhasználód>/.xmltv/tv_grab_pyepg_hu_porthu.conf a config file (alapértelmezett) helye, viszont miért futtatod sudo-val? A scriptnek nincs szüksége root jogra.
Futtasd sudo nélkül. Ha ez megoldja akkor már a következőket ki se próbáld.
Ha nem jó még mindig akkor valószínűleg a régi python3-typing-extensions csomag miatt van (amit hiányol 'override' az csak a 4.4-től van benne, Debian 11 meg 3.7.4-et szállít). Githubra felraktam egy olyan verziót ami megköveteli a legalább 4.4-es typing_extensions-t. Így tudod kipróbálni:
1. pip uninstall pyepggrab
2. pip install git+https://github.com/pyepggrab/pyepggrab.git@typing-ext-override # Ha hiányozna neki a git akkor: apt install git
3. Most próbáld ki, hogy jó-e, ha igen akkor ki fogom adni a 0.1.12-t és csak utána menj tovább
4. pip uninstall pyepggrab # azért kell újra levenni, hogy visszatérj a rendes verziókra
5. pip install pyepggrab -
kovyhun
tag
válasz
Atomantiii #1111 üzenetére
Zero W.
Igazad van, használtan 3-as jobb vétel, mivel cserélgetik újabbakra, talán ki lehet fogni olcsót.
U.i.: Mikor vettem őket zero 4.500, 3-as 10 körül volt és elég volt a zero (adatgyűjtés). -
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1104 üzenetére
Kint a 0.1.11 (~5 órája). +1 kategória és némi dokumentáció.
Majdnem megelőztelek, csak tegnap már nem jutottam oda hogy ki is adjam
-
kovyhun
tag
válasz
Atomantiii #1099 üzenetére
Raspbian, debian alapú linux.
(Windows 10 van a melóhelyen sok Pi3-on, de iszonyat lassú így itthon nem is próbálkoztam vele) -
kovyhun
tag
válasz
Atomantiii #1097 üzenetére
Ráér futni
5napot 6 óra körül szokta csinálni.
Ma 7 óra lett, de nagyobb adatmozgásokat csináltam az internet felé, így valószínű a netem a szűkebb keresztmetszet. (rezes, 40-45Mbit max):[10-02-2024 17:45:15] 33187 shows grabbed in 6 hours 57 minutes 20.11 seconds (25040.11 seconds)
-
kovyhun
tag
válasz
Atomantiii #1095 üzenetére
Egy ideje én is ezt használom, nemrég berakattam vele a port.hu-t is.
Nálam valami gond van, mert kézzel indítva simán lefut, ha cron indítja akkor furán viselkedik. Még nem jöttem rá mi a gond. (rpi zero w) -
kovyhun
tag
válasz
Atomantiii #1089 üzenetére
Melyik php-s programot próbálgatod?
-
Laszlo733
aktív tag
válasz
Atomantiii #1091 üzenetére
Köszönöm a segítséged, az általad berakott kép alapján letiltottam mindent és így már rendben van az említett két csatorna. Még egyszer köszönöm.
-
Laszlo733
aktív tag
válasz
Atomantiii #1088 üzenetére
Vu+ ZERO 4k, OpenPli 9. Az EPG importba be van állítva a Konyakmeggy (xz). Pár nappal korábban még magyar volt az EPG, de most megint az eredeti szlovák (azt hiszem)
-
szat1
csendes tag
válasz
Atomantiii #1084 üzenetére
köszi az erőfeszítést
,kipróbálom majd másik image-val ,hátha megjavul .
-
szat1
csendes tag
válasz
Atomantiii #1082 üzenetére
open bh 5.3
ha visszateszem rytech-t és beállítom pl szlovák -cseh csoportot ,letölt kb. 28000
eseményt. -
szat1
csendes tag
válasz
Atomantiii #1079 üzenetére
nem lettem okosabb ,logban annyi van 501 tölt le.
újratelepítettem progit 1.0 ver helyett feltettem 1.9.1 verziót .
ezzel 442 tölt le .
epg.dat 1.4M ezt is töröltem,utána 1.6M lett -
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1078 üzenetére
A maiban az 501. esemény a Viasat 6-ra esik, de ugyanolyannak tűnik, mint a többi.
2024.02.07. 9:30 - 9:55
<programme start="20240207093000 +0100" channel="164.port.hu" stop="20240207095500 +0100" clumpidx="0/1">
<title>Will és Grace</title>
<sub-title lang="hu">(amerikai filmsorozat, 7/23. rész, 2004)</sub-title> -
szat1
csendes tag
válasz
Atomantiii #1075 üzenetére
nekem az a fura hogy mindig 501-nél akad meg . ez szerintem nem a tárhely ,de lehet hogy tévedek. este letöltöm és nézek logot
-
tibor23
senior tag
válasz
Atomantiii #1075 üzenetére
Nálam 16,170MB az epg.dat mérete, de tegnapelőtt 8,7MB volt.
-
szat1
csendes tag
válasz
Atomantiii #1072 üzenetére
Nem olyan régi, zgemma h9s se,hely bőven van rajta. epg chace 8gb pendrive-ra mentem. ez lehet gond ? de az a fura hol megy hol nem. pendrive 50% foglaltságú.
-
szat1
csendes tag
válasz
Atomantiii #1070 üzenetére
köszönöm,este kipróbálom a teljes újraindítást(enigma2 kezelőfelületet újraindítottam ,de az nem segített)
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1061 üzenetére
Ezzel a két új kategóriával kint van a 0.1.10.
-
tibor23
senior tag
válasz
Atomantiii #1063 üzenetére
Jó lenne az angol nyelvű epg is ehhez, köszi.
-
tibor23
senior tag
válasz
Atomantiii #1061 üzenetére
Nálam pl. a Docubox epg nem megy a Thorról, igaz angol nyelvű csati. Van még más csati is, de összeállítás alatt van a csati listám, később jelzem.
** Azt hogyan tudom beállítani, hogy Openpli a nagy epg ablak megnyitásakor ne a szolgáltató(?) EPG-jét nyissa meg a letöltött sokkal részletesebb xmltv helyett? -
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1059 üzenetére
Köszi, várok még pár napot, hátha találnak ki újabbat.
-
tibor23
senior tag
válasz
Atomantiii #1056 üzenetére
Enigma2, OpenPli 7.3 (szerintem mindegyik enigmán ilyen opciók vannak). Majd kipróbálom mit csinál ha nincs bepipálva a minden boot utáni letöltés.
-
tibor23
senior tag
válasz
Atomantiii #1054 üzenetére
Nálam a beltérin az van bepipálva, hogy minden bekapcsoláskor töltsön le, és naponta többször van bekapcsolva a beltéri. Viszont elég lenne, ha 2-3 naponta egyszer töltene csak le, mivel egyszerre 5 napot letölt.de a beállításokban ilyen opció nincs, hanem óra-percre lehet ütemezni. Viszont nálam a beltérik szinte soha nincsenek készenlétben, hanem be/ki van kapcsolva. Ha mondjuk 12h00 az ütemezés de csak 17h15-kor kapcsolom be akkor is le fog tölteni?
-
kovyhun
tag
válasz
Atomantiii #1052 üzenetére
Én szeretem kézben tartani a dolgokat, így sajátot használok, így frissíteni kell.
Ha a "központit" használnám akkor küldözgetnem kellene neked mindig új azonosítókat mikor beteszek egy ip tv-t vagy csak megváltoztatom valamiért egyiknek másiknak az azonosítóját?
Esetleg keress még egy tárhelyet és oda is tedd fel úgy megoszlik a a terhelés. De nem hinném hogy ilyen kicsi fájl probléma lenne, sőt szerintem még nem is sokan használják, elég új. -
kovyhun
tag
válasz
Atomantiii #1050 üzenetére
Tiedet nem használom, de én is szoktam többször letölteni epg-t.
Ha változtatok valamit a channels xml-ben vagy csatornát teszek be, akkor kell a frissítés.
Lehet valaki próbálgatja beállítani. De nem hiszem hogy az a pár megás fájl probléma lenne akár ingyenes szerveren is. -
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1048 üzenetére
Sikerült python-ban egy összefűzőt csinálni, már csak a próba van hátra.
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1044 üzenetére
Köszi, egy "dokumentum játékfilm"-el együtt benne lesznek a következő releaseben
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1040 üzenetére
Az nem olyan rossz a korábbi 7 órához képest...
#1041: Szerintem [ez] az eredeti forrás hozzá, újabb 4 hónappal. Az egész nagyon az iptv-org/epg-re hasonlít így szerintem onnan foghatsz egy configot és esetleg kisebb módosítással használhatod. Tulajdonképpen a configban kell megírnod, hogy hogyan bányássza ki az oldalból a műsorokat.
Többet nem tudok, mert nem használtam egyiket sem, meg js-t se használok. -
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1035 üzenetére
Találtam egy json-os progit is, csak valami kínja van annak is és egyelőre nem jöttem rá a megoldásra. Lehet az is használható lenne bármely webhely lehúzására.
-
deen04
tag
válasz
Atomantiii #1033 üzenetére
Értem, köszönöm! Ha a "konyakmeggy" Te vagy akkor Rád gondoltam.
Köszönöm, hogy foglalkozol vele. Pár csatornát csak abból tudtam leszadni. Bízom benne, hogy megoldódik majd a dolog. -
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1030 üzenetére
Szuper! Végre úgy működik ahogy az elején kellett volna
-
Max500
tag
válasz
Atomantiii #1028 üzenetére
Javítottam 0.1.8-ban, bár azt nem értem, hogy hogy kerültél HTTP kapcsolatra mikor mindennek HTTPS-nek kéne lennie
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Építő/felújító topik
- Konteó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest