- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
-
Mobilarena
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
bupemko
senior tag
-
Alien4
tag
Sziasztok!
Szuleimnek 2 darab imilab ec5 kamerat szereltunk fel.
Akinek a human trackingben van tapasztala (vagy egyaltalan barmi rutinja /nem csak az ott van es kesz/) irjon mar pls :/
Horizontalisan csinalja a tracket, de vertikalba meg nem.Irj ha tapasztaltabb vagy mint en. Koszonom!
Erre ha van erdemi tapasztala, osszatok meg pls!
Koszonom! -
humigabi
aktív tag
Szia!
Egy xiaomi álló porszívóval szoktam kefés fejjel először kívülről körbe porszívózni a házat (rengeteg por marad a műanyagon), aztán óvatosan kihúzva a szűrőt szintén teljes felületen, végül kompresszorral lefúvatom belülről kifelé, aztán a külső felületet. Ha kell áttörlöm a házat nedves törlővel, aztán szárazra. Utána minden vissza a helyére és hadd menjen.
Hol érdemes venni? Itt [link] nézz körül, vagy külföldi beszerzés, attól függően fontos-e a garancia.
Üdv:
-
humigabi
aktív tag
Szia!
Nem tudom mennyit akarsz rákölteni, de ha veszel azt ajánlom, inkább nagyobb, mint kisebb teljesítményűt.
Nekünk van egy 3H (hálószoba) és egy 4Pro (nappali).
Neked a 4 Pro-t ajánlom az egész lakásra, talán elég lenne. Nagy szűrő van benne, elég nagy a légszállítása és szépen dolgozik az app automatizálása szerint. Tavaly áprilisban üzemeltem be, minden nap megy, hol többet, hol kevesebbet (lebegő portól függ) és még mindig 162 napot ír a szűrőre.
Én mindkét típussal elégedett vagyok, igaz rendszeresen takarítom a szűrőket és a szűrőházakat is.Üdv:
-
Az eredeti playes appot. A VEVS beszerzése kicsit macerás nekem.
Viszont mára meggyógyult a BT-eszközök észlelése. Az égvilágon semmit nem változtattam, de reggelre szépen felajánlgatta a beüzemelt hőmérőket.
A Gateway viszont továbbra sem hajlandó frissíteni. Jelzi, hogy 1.4.6 helyett feltenné az 1.4.7 FW-t, de egyetlen százalékkal sem jut előbbre.
Veszítek ezzel valamit?
Köszönettel: MaCS
-
-
enginev3.0
félisten
-
mihione
őstag
Hali!Nekem par napja uzemel xiaomi 360 2k pro.Egy belteren es egy kulteren,eddig jol mukodnek,sd kartyaval tudnak folyamatos felvetelt.Talan annyi negativumot tudok mondani hogy a kepe elegge mestergeses hatast kelt,tultolja az elesitest.Bar fogalmam sincs egy 1080p milyen kepet ad.
Az ember kovetes funkcioja az csak lassu mozgast kepes lekovetni,sztem nem erdemes hasznalni,bar ha elveszti az alakot szerencsere visszaall eredeti pozicioba amit te bealitottal neki. -
m4csk4fogo
tag
-
"A NASon tárolt fájlokat a kamerán keresztül nem is fogod tudni visszanézni ha már kifutott."
Értem. Azt gondoltam van annyira intelligens a rendszer, hogy le tudja követni, hogy a NAS-ra is mennek a videók, így vissza tudnám nézni az app-ból.A kamerában, nálam 64-es kártya van és egy hónapot vissza tudok nézni.
Hmm, ezt nem is értem akkor nekem miért csak 3 napot tárol el...Köszönöm a válaszokat!
-
vegyszer
addikt
Nekem van ilyen. 3 éve karira vettem 5-öt. Egyet magamnak a többi aji lett.
Mindegyik jól működik, kivéve az enyém, mert a fiaim dobálják, viszik magukkal, eldugják.Akkor jóval olcsóbb volt. Asszem összesen az 5 nem volt 30$.
De azt ugye tudod, hogy ez nem fog a Mi Home alá bejelentkezni? -
DaDa
senior tag
Én panel WC-be készítettem magamnak egy szettet. Volt otthon pár kihasználatlan eszköz. Most úgy van, hogy van egy mennyezeti okos izzó egy ajtó nyitás érzékelő és pluszba egy mozgás érzékelő de ez csak arra kell ha véletlen úgy maradna akkor ha nem érzékel mozgást oktsa le. Ajtó nyitásra felkapcsolja és újabb ajtonyitasra le. Valamint legegyszerűbben úgy oldottam meg fény csökkentést, hogy minden nap egy automatizálás 22kor felkapcsolja leveszei a fényerőt és leoltja. Reggel 6kor az ellenkezője. Így este nem vakulok meg. Már annyira megszoktuk, hogy néha a fürdőben is elfelejtem feloltani és várom, hogy kapcsoljon fel. 😀
-
Hali1975
tag
Van négy Bt homerom egy kerek és három kis szögletes
Elég jól mennek,nem annyira lassú a csatlakozás ,a gw-n keresztül most is látom őket otthontol 100 kmre😊
A lényeg: először kell a telefonnal csatlakoznia a homeroknek,aztán tudod a gwhez
Nekem így ment
Alin 12-14 dollár a 3 darab -
vegyszer
addikt
Milyen Bluetooth Getaway-re gondolsz?
Nekem a Mi Band side led lámpa van itthonról (Lurdy ház, Mi Store).
De a Mi Celling led is onnan van, és az is tartalmaz Bluetooth Getaway-t.
De eszközt nem raktam alá.
Egyetlen eszközöm bt-os, egy Rubik kocka de ez a Multimode Getaway alatt lóg.
Azon kívül hőmérőt láttam bt-ost.Milyen eszközt szeretnél alá? Mert lehet, hogy valójában ZigBee Gateway-t keresel...
-
TRob1
veterán
"Max a WC-n agyalok egy mozgásérzékelő-automatikus lámpa és elszívó kombón. Benyitsz, a mozgásérzékelő meg ad egy jelet az okos dugaljnak, ami erre delejt ad. Az meg ellátja a villany és elszívó kombót."
Erre nem kell se "okos" cucc, se dugalj. Sima jelenlétérzékelővel (pl.) már az "okoscuccmánia" előtti időkben is megoldható volt, ami kapcsolja a lámpát és az elszívót ha megjelensz. -
Hali1975
tag
Szerintem ezzel nem jarsz rosszul ,en is szeretem.
Abban nem vagyok otthon. latom csak a fuggonymotor van zigbee-s.
Gondolom akkor elvezetsz egy agat az ablakig es ott a kapcsoloval tudod majd vezerelni.A kapcsolokat szeretnem majd cserelni, de nem akarok faragni es lehet kapni kiemelo keretet amivel elvileg rendesen tudod a regi helyen hasznalni csak ki fog allni a falbol. Igaz mivel nincs nulla a kapcsoloknal igy csak a dragabb verzios kapcsolok jok erre nalam.
Igy en azt meg kicsit odazom, hogy harom kapcsolot vegyek:-)Hat az a smart mirror nem ket forint lesz ,az tuti:-)
-
Hali1975
tag
Ez termeszetes:-)!
Hat en most megneztem, wifin vagyok es ezaltal a BL gw hozta az adatot: 5-6sec es a para, homerseklet latszik, aztan meg olyan 10-12 es a history is. MInd a harom igy viselkedik.
mobilneten ugyanez a tempo jon.
Igen tudok , de az eddig is ment a nem kijelzos homerokkel es az egy kerek bt-s homerovel is.
Sztem ilyen gyorsan a kijelzo nelkuliekkel tud a rendszer kommunikalni-legalabbis most kiprobaltam es azok lenyegesen gyorsabban toltak az infot.
:-)! -
Hali1975
tag
Szia !
Nekem vannak ilyen homeroim.
Igaz van egy normal gw es az uj 3as is/ami BT-t is tud/.
Az orosz app van fent magyar szerveren, az osszes tobbi cumom kinai es nekem latja a telo ezeket a homeroket is.Eredetileg a bt-s gw nem latja a homeroket, csak akkor ha az appban felteszed oket ugy ,hogy a telon be van kapcsolva a bl. Ezutan mar a gw is latni fogja oket es kivulrol is elered az infokat/mert ugye ,akkor a bt-s gw-n keresztul megy az info/.
Az adat kicsit lassabban jon ezekrol a homerokrol, de nem veszes. es eleg nagy a hatotav is, meglepodtem, hogy panelben a leghatso szobaban elhelyezett homerot is rendesen latja a gw es tolja is az adatokat rola,Remelem azert tudtam segiteni.
BL gw:
[link]Udv
-
TRob1
veterán
Oroszt ne az appból frissítsd! Le kell külön tölteni ha van, és manuál telepíteni. (Ha appban jelez, az még nem azt jelenti hogy van "orosz" verza is)
Orosznak kb. az a lényege hogy a régiófüggő dolgok egy helyen elérhetők, míg a Play-es változattal nem tudod pl. a kínából rendelt china verzás dolgokat használni magyar régiót beállítva. De az orosz verzió nem lesz auto update... -
-
vegyszer
addikt
Nem tudom mire gondolsz az alatt, hogy mindig mindent újra fel kell venni.
Én elég gyakran rakom fel az orosz rom frissítését. De az adatok, eszközök, azok adatai megmaradnak.Miért ragaszkodsz a playes Mi Home apphoz? Mi van abban, amit az orosz appal ne lehetne áthidalni? Nem értem...
-
vegyszer
addikt
Nekem Multimode Getaway van. Orosz appal.
Van rajta kamera, ajtó nyitás, mozgás, hőmérséklet, és rezgés szenzor. (mind Aqara kocka szenzor)
Valamit egy Rubik kocka, és egy ZigBee EU konnektor.Minden rendben működik. De a hőmérő kb 3s alatt kiolvasható.
Tervben van egy felmosó/vagy porszívó. Meg pár apróság (LED lámpa vagy 3 helységbe). Egyenlőre maximális az öröm és boldogság. (a konnektort és a yeelight lámpát a Google Home mini is kezeli, és hanggal is le lehet kapcsolni akár).
-
TRob1
veterán
Ha kínából veszel gw-t, biztos mennek vele. Ellenben ha kínai szerveren vagy Play-es appal, biztos nem lesz gyors az elérés.
Orosz appot nem kell Play-ből frissíteni. (Kapcsold ki az auto frissítését). Ha újabb orosz appal frissítesz, nem kell mindent újra beállítani, simán ráfrissít.
-
TRob1
veterán
Igen, a kuponos BT-s. Vagy közvetlen mellette látod a telón is, vagy igen, kell egy gateway (csak a legújabb bt-s) vagy gateway-es eszköz amin keresztül látod bárhonnan (mert a gateway-ek ugye wifin lógnak otthon, azon meg bt-n az egyéb kütyük).
Én is megkeveredtem. Mit akarsz "fogomviszem"-re?Ezek "okosotthon" kiegek (topik is okos otthonról szól), nem "okos útitársról".
-
TRob1
veterán
Mármint Gateway-re? Ez az új tudja a bt-t is.
Nekem olyan gw van ami még bt-t nem tud, nálam pl. a párásító tudja. (Screenshot)
De létezik olyan lámpa is többféle. (Fali és asztali is)
Nálam ezek a "kütyük" lógnak rajta. (Nem találtam Banggoodon) szerk: közben mégis.
szerk2: Ma jött 3db-ra kupon is. (BGMiii2) 13.99$ lesz ezzel a 3db.
GW-en meg ilyen. (Ezt kintre használom)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest