Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- Apple iPhone 17 - alap
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- iPhone topik
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
jUUh
addikt
válasz
Narxis
üzenetére
Masikra jött mostanában update? Már hetek óta a legutolsó Pixel Experience ROM-on vagyok basickernel-lel, és teljesen elégedett vagyok. Egyetlen buggal találkoztam, hogy ha ébresztő van beállítva, akkor nem megy le Deep Sleep-be a telefon, így 1 éjszaka alatt ( este 10, reggel 7) között merül ~5-10%-ot. Én naponta töltöm, 4-5- óra SOT van, MIUI-n is kb ennyi volt.
-
jUUh
addikt
válasz
creed33
üzenetére
Az a helyzet, hogy én eddig csak ilyen üvegfóliát rendeltem, a WolfRule márkájút, a többiről nem tudok nyilatkozni. Ilyen ott abba a hirdetésbe nem látok, de az összefoglalóban is vannak kipróbáltak, nézz körül. Most rendeltem a napokban 2 WolfRuleos cuccot, remélem hamar ideér.
-
-
jUUh
addikt
válasz
szabi__memo
üzenetére
Sima official vagy a moddolt az összefoglalóból, esetleg RedWolf.
-
-
jUUh
addikt
válasz
Balzak83
üzenetére
Futhatunk, bár szerintem ezt nem itt fogják eldönteni az érdeklődők. Viszont amit jobb lenne elintézni, az az, hogy a mostani állás szerinti TWRP leírás megfelel-e (ez a verzió), illetve utánakérdezek, hogy a szervízes úr elérhetőségeit közzétehetjük-e.
-
jUUh
addikt
Kicsit alakítottam az összefoglalón, de még tettem be ide. A TWRP telepítés leírásán egyszerűsítettem, valamint a tokok, üvegek linkjeit csoportosítottam.
ITT tudtok ránézni.
Ha nincs egyéb javaslat, ellenvetés, akármi, akkor ide is beteszem. Írjatok nyugodtan!

-
jUUh
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
A sima szilikonra vagy a Frosted Shield -re gondoltok?
-
jUUh
addikt
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Szívem szerint a sima, nem teljes felületet védő fóliákat nem is linkelném, mert szvsz undorító, ha a kijelző szélén nincs fólia, mindenhol meg van, másrészt, kevés védelmet nyújt. Ezekkel a jelölésekkel se vagyok teljes tisztába. Mitől számít full covernek? 3D-tól felfelé?
Valamint a recovery telepítős részre is szívesen várnék visszajelzést.

-
jUUh
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
De legalább elég lenne csak annyit mondani, hogy " Összefoglaló".

-
jUUh
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nillkin szilikontok
Nillkin Frosted Shield tokEzekre gondoltál?

-
jUUh
addikt
Balzak83 fórumtárs összegyűjtött egy pár a topicban már linkelt és használt üvegfóliát. (Innen is köszönet még egyszer.) Annak reményében, hogy kevesebb kérdés jön ajánlott fóliákra vonatkózóan, betenném az összefoglalóba, amennyiben nincs semmi ellenvetés.
Ha bárkinek bármilyen ajánlott üvege, fóliája, szilikontokja, töltője, tokja, bármi tartozéka van, amit nyugodt szívvel ajánl, bedobom az összefoglalóba.
Ami még lenne: az összefoglaló első változatának készültekor még nagyon sokakat érintő dolog volt az ARB 3, 4, ennek megfelelően a TWRP telepítésénél is külön-külön rész van nekik szentelve. Szerintetek szükség van még az ARB 3-as részre, vagy törölhető? Sajnos nem tudom, hogy egyáltalán működik-e még ez a leírás.
Valamint az ARB 4-es résznél A és B metódust is feltüntettem anno, ezen szerintem lehetne egyszerűsíteni, hogyha ati2 ITT olvasható módszerét fűzném bele az összefoglalóba. Legutóbb ezzel tettem fel a TWRP-t, elsőre sikerült, körülbelül 5 percet se vett igénybe, és megmaradt a TWRP.
Ha tudtok, segítsetek! Javítsatok ki, javasoljatok, bármire nyitott vagyok!

Jelenleg így néz ki az összefoglaló bővített változata: [link]
Szerk.: Lehetőség szerint linkekkel együtt, nagy segítség lenne.

-
jUUh
addikt
válasz
szabi__memo
üzenetére
Én egyszer véletlen zártam, utána 720 óra várakozás volt.
-
jUUh
addikt
válasz
creed33
üzenetére
Én gyári tokkal ( meg eddig többféle Aliexpress-essel) használom.
-
jUUh
addikt
válasz
Balzak83
üzenetére
Egyetértek vele, abszolút. Én úgy tudom, hogy segítségnyújtás céljából nem számít büntetendőnek az ilyen "hirdetés". Ha a napokban rendes számítógép és internet közelébe kerülök, akkor megérdeklődöm. Ha biztos nem ütközik szabályokba, akkor a szerelőurat is megkérdezem, hogy nem gond-e. Meg a fórumozók által kipróbált tokokat is valahogy az összefoglalóba dobom.

-
jUUh
addikt
válasz
csiziktomi
üzenetére
Nekem Note 3 Pro-n cserélt töltőpanelt, meg ezen a telefonon IMEI-t varázsolt vissza. Korrekt áron, gyorsan dolgozik.
-
jUUh
addikt
válasz
ktommy91
üzenetére
A Pixel experience rom nagyon nem szereti a kerneled nalam. Flasheles utan lefagyott a lockscreenen, az elozoleg keszitett boot mentes visszaallitasa sem segit...kicsik lettek az ikonok,a navbar nem mukodik,csak a visszagomb, nem engedi a keyboardot megvaltoztatni,az allapotsort se engedi lehuzni,mobilnet se megy....
-
jUUh
addikt
válasz
ktommy91
üzenetére
Akkor az nálam felejtős. PE-n egyébként jobbnak érzem a hangot mint MIUI-n.
Kernel kéne még, ami kicsit több órajelet enged, mert itt asszem 1100mhz a legalacsonyabb. Érdekes, mert most 2 óta Spotify merített 3%-ot, és majd 8 óra éjszaka alatt 5%-ot. Kirks 2.0 Unified sajnos nem ment le deep sleep-be valamiért.
-
jUUh
addikt
Tegnap óta a legújabb Pixel Experience ROM van fent, és nagyon bejön eddig. Tényleg rettentő fapados, de én szeretem így. Persze jó lenne mondjuk ha a navigációs sáv gombokat például meglehetne cserélni, vagy ha a záróképernyőről lehetne eltüntetni a dolgokat.
-
jUUh
addikt
MIUI Global Developer-en dobott fel valakinek 8.12.20-as frissítést? Neten sehol sem találom, de itt csücsül a telefonon...
Karácsonyi ajándék. -
jUUh
addikt
Biztos volt már róla szó, de nem találom a hsz.-eket, de: TWRP, root, van, meg 8.11.29-es Global Dev-en vagyok. Most dobott fel 8.12.20-as update-ot a telefon, de amikor letölti és rebootolnék, csak a TWRP jön be. Hogyan tudnék frissíteni? TWRP-ből dalvik/cache-t wipeolom, aztán a ROM + Lazyflasher kombóval felmegy az új ROM?

Valamint mindenkinek boldog karácsonyt kívánok!

-
jUUh
addikt
MIUI 10 Global 8.11.29 Bétán nekem se működik a center clock mod sajnos.

-
jUUh
addikt
válasz
rayoliviero
üzenetére
Köszönöm szépen a javaslatot neked is, nomeg az APN tájékoztatót.

-
jUUh
addikt
És szerintetek ezek a ROM-ok stabilitásban elérnek MIUI szintre? MIUI-val most hónapok óta sose voltak gondjaim, de pl a Havocnal XDA-n írnak bootloopokat, internet kapcsololódási hibákat, egyéb apróságokat.
(#17751) ktommy91: Köszönöm szépen neked is a választ!
Valami bug / kellemetlenség a MCAOSP-vel? Véleményed szerint havoc - vagy mcaosp, esetleg próbáltál mást ami alkalmas daily drivernek? 
-
jUUh
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
YouTube-on láttam a Havoc OS-t, ott nagyon dicsérték. Te találkoztál buggal? Fluid a rendszer? Kirk-sel hasznalod, vagy stock kernel?

-
jUUh
addikt
Aki custom ROM-ot használ, mit ajánl ami jó teljesítményt nyújt?
MCAOSP-ra gondoltam első sorban, de nem találom a legfrissebb build-et. TWRP + MIUI Global dev van a telefonon. Format data után csak ROM+GAPPS és happy end? 
-
jUUh
addikt
válasz
bebolint98
üzenetére
Köszi, megvan. Mondjuk én ilyet sose kapcsoltam be, de mindegy

-
jUUh
addikt
Van rá valami mód, hogy az alkalmazások váltásakor megjelenő képernyőnél (recents, csak nem jut eszembe magyarul...
) a felső sávban megjelenő ikonokat eltüntessem? Gondolok itt cleaner, security scan, find apps, manage apps gombokra. -
jUUh
addikt
válasz
vodkamaffia
üzenetére
Nálam még nem volt ilyen. Reboot-ot próbáld meg, így elsőre.
-
jUUh
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Kifejezett hasznos tud lenni, ha hibaüzenetet szeretne valaki ide posztolni.
-
jUUh
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
A mentés helyet is kiírja a recovery, ha jól emlékszem /Pictures/Screenshots mappába kell keresni őket.
-
jUUh
addikt
válasz
Henker2
üzenetére
A technológiából fakadó eltérések miatt. A AMOLED panelek egyik nagy előnye, hogy képesek a fekete pixeleket kikapcsolni, ezzel tehát lényegesen kevesebbet fogyaszt egy ilyen AOD, mint nálunk tenné. Ha nálunk lenne ilyen funkció, a kijelző folyamatosan menne, szóval nagyon merülne.
Javítsatok ki ha tévedek. -
jUUh
addikt
válasz
Henker2
üzenetére
Ha az Always on display-re gondolsz, akkor az az AMOLED kijelzők kiváltsága.

-
jUUh
addikt
Ha az arcfelismerést bekapcsoljátok, nálatok is lassabban ébred fel a záróképernyő?
-
jUUh
addikt
válasz
jackbacsi87
üzenetére
Arra ügyelj, hogy a backup alkalmazások nagy százaléka root-ot is kér.

-
jUUh
addikt
MIUI alapra milyen kernelt használtok? Stock-on vagyok, csak érdekel, hátha van jobb amit használtok.
-
jUUh
addikt
Aki esetleg szeretné a MIUI-ba az AI módot, annak itt egy megoldás:
MIUI 10 Global 8.11.29 Beta-n teszteltem.
Nyitott bootloader, recovery, Magisk (root) szükséges.
Fájl ami még kell.
Magisk Manager-be belépsz, majd Modules fül, és a sárga gombra (alul, középen) kattintva betallózod a .zip fájlt amit előtte a telefonra helyeztél, majd Reboot.
Ezután megjelenik a gyári kamerában az AI lehetőség is.
ITT látszik működés közben is. (bocsi a minőségért, de kedvenc házidögöm most nem volt kedvében a fotóhoz, a monitort egyszerűbb volt
) -
jUUh
addikt
Az szerintetek miért lehet, hogy bárhogy próbálok feltenni bármilyen recovery-t, sosem marad meg, illetve belépni csak ADB-vel a fastboot boot recovery.img sorral tudok? Hiába Lazyflasher, dummy.img, adból bebootolva megint a recovery+lazyflasher, nem lép be a recoveryba. De már a gyáriba se, csak MI Logó. Normális boot-ra a rendszer bejön.
-
jUUh
addikt
válasz
Balzak83
üzenetére
Ez a gyári MIUI recovery helyére kerül fel. Ha arra gondolsz, hogy elég-e csak ideiglenesen bebootolni ADB-vel a recovery-be (mert szerintem lehetséges így is megoldani), aztán bekapcsolni a camera2api-t, akkor a válasz szerintem igen. De ha már ott vagy, miért ne maradhatna a moddolt TWRP?

-
jUUh
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Az a baj, hogy még nem találkoztam olyan rommal, ami ötvözi a kettőt. Például MIUI-ból nagyon hiányozna a 3 ujjas screenshot, bár ez sok romba van, de ami még jobban, az a fluid gesztusvezérlés, meg a görgethető screenshot. De ugyanakkor most ez a Smart Lock tök jól jönne most.
Leavemealone: Milyen biztonsági mentést szeretnél visszaállítani?
-
jUUh
addikt
MIUI-ban van az a feature, hogy ha bizonyos helyen vagyok ( például otthon) akkor nem zárja le a telefont? Smart Lock néven custom romokon mintha lett volna, de nem találom.
-
jUUh
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Attól ÉJÁJ, vagyis attól lenne, hogy elvileg (egyébként ha jól emlékszem MASIK-ba egy időbe volt ilyen kamera), felismer pár helyzetet ( pl.: naplementét, egy macskát, kutyát, növényeket) és annak megfelelően állítgat a kép beállításain. ( gondolom naplementénél feltolja a szaturációt, cicánál az élességet, de fogalmam sincs). Szerintem rettentő sokat nem javít a képeken.
-
jUUh
addikt
Frissült az összefoglaló.

(#16916) Narxis Fogalmam sincs, nem Masik-on vagyok.
-
jUUh
addikt
(#16898) ElDiabloo: Köszi, már múltkor is írtad, én meg el is mentettem a hsz.-ed, de elfelejtettem betenni. Pótoltam!

A Xiaomi Adaway lista szerintetek megfelelő elnevezés, vagy hagyjuk az egész listát ki az összefoglalóból?
(#16899) Carline: Ez jogos, bár Moz kollega képei alatt jelezte, hogy Google Camerával lőtte a képeket.
Továbbra is lökjétek, ha van valami ötlet.

-
jUUh
addikt
(#16894) wwenigma: Jól értem, hogy szerinted nem illik az összefoglalóba?

(#16896) trebrona: Jó ötlet, be is teszem.

-
jUUh
addikt
Sziasztok!
Pár hozzászólásban már jeleztétek, hogy ezt-azt jó lenne behelyezni az összefoglalóba.
ITT lenne egy icipicit frissített összefoglaló.
Ami hozzáadásra került, változott:
-Anti-Rollback kiszedése ROM fájlból
-Anti-Rollback-kel téglásított telefon helyreállítása házilag
-Kijelző élénkségének növelése
-TWRP (moddolt)
-MIUI kémkedés tiltásához Adaway listaValamint a linkeket ABC sorrendbe rendeztem.
Bármiféle visszajelzést nagyon szívesen vennék, jöhet hideg-meleg. Ha megfelel a többségnek, akkor megérdeklődöm, hogy lehet frissíteni a jelenlegit.

-
jUUh
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Bárhova mentek, a végeredmény ugyanaz...

Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Wise (ex-TransferWise)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Anno még a Note 3 óta ( ~ 1.5-2 éve) van engedélyem, de most mégis volt 720 óra.
köszönöm.