Keresés

Aktív témák

• Flashcash

Közösségépítő

válasz anaqer #86 üzenetére

Szerintem csak annyiról van szó hogy elbeszéltünk egymás mellett ill. inkább az én hibám az egész.

Igazad van természetesen architektúra + órajel együtt eredményezte hogy lassabb lett a parhelia, ebben a piszkos anyagiak + a nem megfelelő tervezés is szerepet játszott. Nekem a Fragment Antialiasing nagyon ígéretesnek tűnt, csak az adott játéknak is támogatnia kellett volna a hibátlan működéshez. Én sajnálom hogy a Matrox ilyen könnyen feladta és nem próbálkozott tovább.

Egy biztos a VGA piacra nagyon nehéz betörni, nagyon sok tényező befolyásolja egy adott termék sikerét. (driverek, sebesség, ár, játéktámogatás, optimalizációk, kompatibilitás,'hírnév')

Eddig sem a Matrox-nak sem a Power VR Kyro-nak sem a SIS Xabre-nek nem jött ez össze, én komolyan drukkolok hogy a Volari nagyobbat szóljon mint az előző 3 gyártó terméke, ill. annak is hogy a power vr ötleteit hasznosítsa majd valamelyik gyártó.

[Szerkesztve]

• Flashcash

Közösségépítő

válasz anaqer #82 üzenetére

Végigfutottam gyorsan még 1X a topicon, valóban elég durva dolgokat írtam rólad.
    Mégegyszer bocs de nekem szándékosnak jött le ez az idézgetés, az órajel + az első vga-s hozzászólásod. :O
    Lehet hogy csak félreértelmezésekről van szó mindkét oldalról.

Szal bocs hogy megsértettelek.

• Flashcash

Közösségépítő

válasz anaqer #82 üzenetére

Érdekes de az eddigi hozzászólásaidból nem ez derül ki számomra.

A kártyával kapcsolatban eleve nem láttam értelmét annak hogy vitatkozzak az említett ollózgatós hozzászólásod után.

Én írok konkrétumokat ha hiányolod:
    Ezt írtam:
    ''Hol van ebben hogy ez a fő oka a lassúságnak? Legközelebb ne állíts olyat amit nem írtam le, és ne te mond meg hogy én mit gondolok. Ez is egy ok volt a lassúságra az architektúra mellett, de nem írtam azt hogy az egyetlen, ezt már te gondoltad csak hozzá.''

válasz rá:
    ''Írtad volna le, hogy a chip maga is gyenge volt, nem lett volna félreértés. Ha csak felét írod le annak, amit gondolsz, ne csodálkozz, ha nem találom ki a másik felét, és ne sértődj meg, ha rosszul tippelek. Te engem lazán leokostojásozol, utána meg ilyeneken fennakadsz? Ez számomra nagyon kettős mércének tűnik.''

Itt ne tulajdoníts nekem olyan dolgokat amit nem írtam le. Nem ettől sértődtem meg, itt csak leírtam hogy én nem így gondoltam.

Felróttad nekem hogy a szövegből kiemelve önkényesen általánosítok.
    Összesen kb. 4 alkalommal idéztem tőled ebből egyszer vágtam le 1db mondatot.

Ebből:
    ''Ez mítosz, utólagos magyarázkodás. A Parheliát kifejezetten azzal a céllal csinálták, hogy a gamer piacra is betörhessenek, GF4 killernek reklámozták, stb. Az OEM-ekkel kapcsolatban igazad van, de az már piacpolitikai kérdés, és kevéssé függ össze a Parhelia kiegyensúlyozatlan arcitektúrájával...''

Ez lett kiemelve:
    ''''Ez mítosz, utólagos magyarázkodás. A Parheliát kifejezetten azzal a céllal csinálták, hogy a gamer piacra is betörhessenek, stb.''

Tehát lehagytam ezt a mondatot, ami szerintem nem kötődött a válaszomhoz:
    ''Az OEM-ekkel kapcsolatban igazad van, de az már piacpolitikai kérdés, és kevéssé függ össze a Parhelia kiegyensúlyozatlan arcitektúrájával...''

Ezek után magyarázd el nekem hogy mit emeltem ki önkényesen, úgy hogy mást jelentsen mint aminek szántad.

Ezzel szemben meg lehet nézni a #76-os hozzászólásban remekül összeollózott idézeted, ami viszont direkt arra ment ki hogy változtass a mondatok értelmén.
    Tehát az nem probléma ha kiollózol vagy félreértesz valamit, de ezen teljesen látszik hogy világos volt neked az egész, és nem véletlen hogy a többit lehagytad.
    Ez volt az amin megsértődtem és szerintem kifejezetten undorító dolog.

Nyerni pedig nem akartam csak ráébreszteni hogy legközelebb talán korrektebb legyél.

Végül még kritizáltad hogy erre a hozzászólásodra:
    ''Nem azt mondtam, hogy magasabb órajellel... nagyobb teljesítménnyel.
    Nem ugyanaz!''

Így válaszoltam:
    ''Ennek nem sok értelme volt.''

Előtte ugye leírtam hogy ha anyagilag jobb helyzetben lettek volna a Matrox-nál megfelelő gyártósoron a 25-30%-al magasabb órajelekkel gyorsabb lett volna a VGA. Nekem ebből annyi jött le hogy szerinted az órajelnövekedés nem számított volna semmit, ezért reagáltam így.

Remélem most már tisztázódik hogy mire gondoltunk.

Legvégül nem neveztelek hazugnak ilyet csak te írtál itt, hanem leírtam hogy valótlanságokat állítottál a kiollózott részlet utáni magyarázatodban és az órajeles vitánkban. Egyik esetben sem azt írtam amit állítottál, ezért az idézeteket nem véletlenül tettem utánna hogy lásd te is.

Ja és bocs ha ez úgy jött le, de nem ezt akartam elérni a 'valótlanságot állítottál' szövegemmel. :U

[Szerkesztve]

• Flashcash

Közösségépítő

válasz anaqer #78 üzenetére

Kettőnk közül te vagy aki úgy ollózgat hogy a szöveg értelme megváltozzon.
    Te vagy az aki valótlanságokat állít, amit nem írtam le azt megpróbálod úgy feltűntetni mintha én írtam volna le.

Nem véletlenül kezdtem pontosan idézni amit írtál, hogy ne értelmezd félre, erre a hozzászólásodra adott válaszodból pedig kiderült hogy félmondatokra próbálsz reagálni. (valótlan állításokat próbálsz összevágni a hozzászólásaimból)

Én konkrétan leírtam amit kiemeltem magyarázattal elolvashatod.
    Érdekes módon te ezt nem tetted meg a kiollózott mondataidra, hiszen azoknak nem az volt a célja hogy konkrétumokra válaszolj.
    Én nem írtam valótlanságokat ahogy te.

Szerintem te csak elképzeled hogy a másik fél mit gondol és nem konkrétumokra reagálsz, emiatt kár veled vitatkozni ami ebből a topicból kiderül bárki számára.

• Flashcash

Közösségépítő

válasz anaqer #75 üzenetére

''A mítoszt és magyarázkodást én EGY KONKRÉT állításra írtam, ha ezt szövegkörnyezetből önkényesen kiemelve általánosítasz, az nem engem minősít.''

Konkrétan ezeket emeltem ki:

''Annak, hogy ellent mertem mondani neked? Vagy minek? ?F''
    A kezdő mondatod, válaszoltam.

Nem ugyanaz!''

Ez ugye a 40-es hozzászólásod nincs kivágva semmi.

''Ez mítosz, utólagos magyarázkodás. A Parheliát kifejezetten azzal a céllal csinálták, hogy a gamer piacra is betörhessenek, stb.''

Ezt ebből a szövegből emeltem ki, döntse el mindenki mennyit változott a jelentése ettől:
    Válaszoltál nekem : (''Tudnának ők nagyon jó kártyát építeni ha akarnának, de nem igazán éri meg versenyezni a 2 nagy gyártóval.'')

''Ez mítosz, utólagos magyarázkodás. A Parheliát kifejezetten azzal a céllal csinálták, hogy a gamer piacra is betörhessenek, GF4 killernek reklámozták, stb. Az OEM-ekkel kapcsolatban igazad van, de az már piacpolitikai kérdés, és kevéssé függ össze a Parhelia kiegyensúlyozatlan arcitektúrájával...''

Nekem nem az volt célom hogy kiollózzak és ezzel más jelentést adjak a mondataidnak, ahogy azt te tetted, pl. az előző hozzászólásodban.

[Szerkesztve]

• Flashcash

Közösségépítő

válasz anaqer #75 üzenetére

Ezt írtad:
    ''Ne bosszantsál, persze hogy gyorsabb lenne. DE NEM ELÉGGÉ. Értem? Nézd meg, hogy mennyivel volt lemaradva a GF4-től, azt a különbözetet nem tudnád befedni 20-30 százalékos órajelemeléssel. Az órajel nem minden, ezt azért már nem kellene magyarázni, ugye. Igen, lehetett volna a Parheliaból is jó kártyát csinálni, de az órajel emelése ehhez kevés lett volna. Márpedig te ezt jelölted meg fő okként a lassúságra (#34), és én éltem a kétely jogával.

Itt van a 34-es hozzászólásom:
    ''Ez nem ilyen egyszerű, az a kártya amit kiadtak így is a legdrágább kártya ár/teljesítmény viszonyban talán még most is.
    220mhz-es mag órajelet használt, valószínű hogy az árát csak tovább növelte volna ha 275-300mhz-es core-al gyártatták volna a grafikus chip-et. Ráadásul a kártyák gyártását is elég szigorúan ellenőrzik a Matrox-nál, nincsenek külső cégek mint az ATI/Nvidia-nál.

Egyszerűen nem tudnak versenyképes áron, és nem is akarnak részt venni az ATI/Nvidia vga háborújában.

De nézd meg hogy hányan vesznek Hercules ATI kártyákat és mekkora az eladott mennyiség a gagyi noname kártyákból, Matroxnál az utóbbi eleve kisene.''

Hol van ebben hogy ez a fő oka a lassúságnak? Legközelebb ne állíts olyat amit nem írtam le, és ne te mond meg hogy én mit gondolok. Ez is egy ok volt a lassúságra az architektúra mellett, de nem írtam azt hogy az egyetlen, ezt már te gondoltad csak hozzá.

''A VGA iparban sem szokott rögtön ütőképes lenni az első termék. Megfelelő anyagi háttérrel, tovább lehetett volna fejleszteni a Parhelia-t is.

A Parhelia MIÓTA első termék?! Körülbelül olyan újítás a G400 és társaihoz képest, mint a GF256 volt a TNThez képest, semmi több. Nagy lépés, de nem összekeverendő egy _első_ kártyával. Ha a Mystique-ről vagy az NV1-ről beszélnénk, akkor OK, de eddig nem arról volt szó...''

Ismét ne vágj ki darabokat a szövegből ahogy rádióban szokták amikor hamis interjúkat próbálnak gyártani.
    Ezt írtam:
    ''Mi a magyarázkodás? Az Nvidia első vga-ja vagy az FX széria is biztosan versenyképes volt, az első Radeon-ok hol voltak teljesítményben? A VGA iparban sem szokott rögtön ütőképes lenni az első termék. Megfelelő anyagi háttérrel, tovább lehetett volna fejleszteni a Parhelia-t is, az ATI sem Radeon 8500 szinten van már azóta, hanem rengeteget fejlesztettek, hatalmas pénzeket fektettek be 0,13mikronos Radeon 9600 kártyákat gyártanak, (tesztelik a technológiát az új kártyákhoz) nagyon jó gyártósorokon. Kb. erre gondoltam amikor az írtam hogy nem éri meg versenyezniük a 2 nagy gyártóval.''

Tehát a Parhelia ugyanolyan első termék mint az első Radeon vagy Gforce. A szövegkörnyezetben kiderül hogy nem arra gondoltam amire te válaszolsz.

Az első hozzászólásom:
    ''Nem volt az olyan rossz kártya csak az ára volt nagyon magas. Emiatt kevesen vették és nem fejlesztette tovább a Matrox. Tudnának ők nagyon jó kártyát építeni ha akarnának, de nem igazán éri meg versenyezni a 2 nagy gyártóval.
    A Matrox driver supportja az egyik legjobb a vga-k terén.''

Összegezve ne nézd hülyének a vitapartnereidet, és ne te mond meg hogy én mit gondolok.
    Sehol nincs benne az amit te megpróbálsz félremagyarázni.

• Flashcash

Közösségépítő

válasz anaqer #47 üzenetére

''Annak, hogy ellent mertem mondani neked? Vagy minek? ?F''
    Nem annak hogy ez nem ilyen egyszerű szerintem.

Ezt írtad:
    Nem ugyanaz!''

Tehát ha egy jó minőségű gyártósoron, megfelelő anyagi háttér mellett készült volna a chip nagyobb órajellel, akkor nem lett volna nagyobb a teljesítménye, a 25-30%-os órajelnövekedés ellenére sem?
    Vicces. :))

boldog karácsonyt neked is :)

[Szerkesztve]

• Bandit21

addikt

válasz anaqer #63 üzenetére

off
    Sorry, az 56-os hszemben leírtam Asusfan-nek h mitől vagyok kiborulva, ez játszik közre ebben is... Peace!
    on

[Szerkesztve]

• Bandit21

addikt

válasz anaqer #45 üzenetére

Egy árva szóval se mondtam h elhiszem se azt h csalás se semmit. Találtam egy hírt a témával kapcsolatban, és belinkeltem. Eleve úgy kezdtem, h '' Szomorú lenne ha igaz lenne '' Föltételes mód.
    Az ág is húz ma engem...

[Szerkesztve]

• _Volkovy_

nagyúr

válasz anaqer #48 üzenetére

De ugye a final driverben már nem lesznek benne ezek a nevek?

• Asusfan

őstag

válasz anaqer #48 üzenetére

Na ,épp ez az.Vannak olyanok akik az első hírre máris fikázni kezdenek.
    És akkor mi lenne ha optimalizálnának?A többi nagy is optimalizál.

• Flashcash

Közösségépítő

válasz anaqer #30 üzenetére

Ez nem ilyen egyszerű, az a kártya amit kiadtak így is a legdrágább kártya ár/teljesítmény viszonyban talán még most is.
    220mhz-es mag órajelet használt, valószínű hogy az árát csak tovább növelte volna ha 275-300mhz-es core-al gyártatták volna a grafikus chip-et. Ráadásul a kártyák gyártását is elég szigorúan ellenőrzik a Matrox-nál, nincsenek külső cégek mint az ATI/Nvidia-nál.

Egyszerűen nem tudnak versenyképes áron, és nem is akarnak részt venni az ATI/Nvidia vga háborújában.

De nézd meg hogy hányan vesznek Hercules ATI kártyákat és mekkora az eladott mennyiség a gagyi noname kártyákból, Matroxnál az utóbbi eleve kisene.

• rudi

nagyúr

válasz anaqer #25 üzenetére

Konkrétan nincs leírva de abból hogy a VertexEgység számolja ki azokat a textúrakoordinátákat amik alapján a PixelShader mintavételez máris AF megvalósításhoz jutottunk. Az elefántokon látszik is hogy a távolban sem csúszik szét a faminta a real-time verzión.

Valójában az AF light példa is ezt csinálja csak ott a fényintenzitás a textúra.

Tovább csavarva: PixelShaderrel tlán FSAA-t is lehet csinálni, edgeAA-t biztosan (megkeresi az éleket és azok mentén csinál egy blur-t).

Aktív témák

Hirdetés