Keresés

Aktív témák

• Bandit21

addikt

válasz Flashcash #87 üzenetére

Nagyon helyes gyerekek, és most irány a halászlé, különben beírok az ellenőrzőbe!

• anaqer

veterán

válasz Flashcash #85 üzenetére

Hát az első ''hrmpf''-es hozzászólásom tényleg eléggé ''jólmegmondomafrankót'' jellegűre sikerült, pedig ez végképp nem volt célom. Az idézetekkel talán az lehetett a gond, hogy én takarékosságból mindig csak azt a szót / kifejezést / mondatot szoktam bemásolni, amivel nem értek egyet, és amivel igen azt kihagyom, mondván minek bólogassunk egyfolytában ... úgy tűnik ezt félre lehet érteni, máshol is jelentkezett már a probléma, majd kitalálok valami jobb metódust.... :)

• anaqer

veterán

válasz Flashcash #79 üzenetére

OFF
    Namégegyszer, utoljára.

Ezzel a HSZ-sal mi a célod? Mert azon kívül, hogy engem ócsárolsz, hazugnak nevezel, és kifejezett rosszindulatot tételezel fel rólam, mást nem látok benne. ( Ha valaki talál szakmai részt is, vagy bármit aminek köze lenne a Parheliahoz, kérem szóljon. ) Ilyeneken nem szoktam fennakadni, ha FreeM kaliberű embertől jön, de ez szerintem méltatlan hozzád. Én kérek elnézést, nekem kellemetlen.

Hogy a topicból kinek mi derül ki, kevéssé érdekel. Nem ''nyerni'' akartam, hanem megvitatni a Parhelia bukásának okait, érvekkel, kultúráltan. Az én hibám, mert egyrészt nem itt kellett volna, másrészt pedig úgy tűnik, kár is volt belekezdeni.
    ON

Ha a Volari egy chippel tudná ezt, vagy ehhez közeli teljesítményt hozni, komoly jövője lehetne. Így viszont meggyűlik a baja mind a hűtéssel, mind a fogyasztással ( 70W ! )... de ha az ár esik eleget, és a driverek is érnek még, akkor még így is esélyes lehet annyira, hogy megérje később továbbfejleszteni. Jövő tavaszig kiderül, bár szerintem a DeltaChrome koncepciója ( egy chip, kis fogyasztás, nem csúcskategóriás elvárások, olcsóbb ár, multimédiás fícsörök ) anyagilag több sikerrel kecsegtet.

• anaqer

veterán

válasz Flashcash #76 üzenetére

1) Nem néztelek hülyének, ezért próbáltam EGYÁLTALÁN vitatkozni.
    2) Hogy te mit gondolsz, abból a TCP/IP-n csak az jön keresztül, amit elmondasz, amit leírsz.
    3) Ha valamit félre is magyaráztam, azért volt, mert félreértettem.

''Hol van ebben hogy ez a fő oka a lassúságnak? Legközelebb ne állíts olyat amit nem írtam le, és ne te mond meg hogy én mit gondolok. Ez is egy ok volt a lassúságra az architektúra mellett, de nem írtam azt hogy az egyetlen, ezt már te gondoltad csak hozzá.''
    Írtad volna le, hogy a chip maga is gyenge volt, nem lett volna félreértés. Ha csak felét írod le annak, amit gondolsz, ne csodálkozz, ha nem találom ki a másik felét, és ne sértődj meg, ha rosszul tippelek. Te engem lazán leokostojásozol, utána meg ilyeneken fennakadsz? Ez számomra nagyon kettős mércének tűnik.

Ismét ne vágj ki darabokat a szövegből ahogy rádióban szokták amikor hamis interjúkat próbálnak gyártani.
    Na ez azért eléggé meredek... hogy is volt azzal a magyarázkodással és mítosszal... ?! Nem kicsit pofátlanság meglépni egy ilyet, aztán a másikat vádolni vele.

Módosítok, most látom a második részét... kiemelések, sorra:
    1) Beírsz, hogy ''ennek nem sok értelme volt''. Magyarázat nélkül, érvek nélkül. Én találgassak, hogy minek, és miért nem volt értelme?! Te állítasz valamit, neked kell alátámasztani.
    2) Nincs kivágva, de nem is erre értettem, hanem az M&M-re, mint ahogyan azt le is írtam.

''Nekem nem az a célom...'' Ezek után sajnos nem vagyok meggyőzve.

Direkt kértem, hogy érveket, ne személyeskedést.
    Ha tényleg nem megy, ne erőltessük.
    Többiektől bocs az offolásért.
    Vissza a Volarira.

[Szerkesztve]

• anaqer

veterán

válasz Flashcash #71 üzenetére

Tehát ha egy jó minőségű gyártósoron, megfelelő anyagi háttér mellett készült volna a chip nagyobb órajellel, akkor nem lett volna nagyobb a teljesítménye, a 25-30%-os órajelnövekedés ellenére sem?

Ne bosszantsál, persze hogy gyorsabb lenne. DE NEM ELÉGGÉ. Értem? Nézd meg, hogy mennyivel volt lemaradva a GF4-től, azt a különbözetet nem tudnád befedni 20-30 százalékos órajelemeléssel. Az órajel nem minden, ezt azért már nem kellene magyarázni, ugye. Igen, lehetett volna a Parheliaból is jó kártyát csinálni, de az órajel emelése ehhez kevés lett volna. Márpedig te ezt jelölted meg fő okként a lassúságra (#34), és én éltem a kétely jogával.

Volariból azért kell két chip, mert egymagában gyenge, és mert egy chippel nem írhatnák, hogy 16 pipeline meg 4 vertex shader. Ami szép nagy szám, de mivel a teljesítmény saját bevallásuk szerint is csak kb. 70%-kal nő a duplázástól, elég félrevezető.

A VGA iparban sem szokott rögtön ütőképes lenni az első termék. Megfelelő anyagi háttérrel, tovább lehetett volna fejleszteni a Parhelia-t is.

A Parhelia MIÓTA első termék?! Körülbelül olyan újítás a G400 és társaihoz képest, mint a GF256 volt a TNThez képest, semmi több. Nagy lépés, de nem összekeverendő egy _első_ kártyával. Ha a Mystique-ről vagy az NV1-ről beszélnénk, akkor OK, de eddig nem arról volt szó...

Más. Ha a Matrox úgy döntött, hogy nem éri meg versenyezni a két naggyal, minek csinálta meg egyáltalán a Parheliat? Menet közben találták ki, hogy jaj ez mégsem kell nekünk? Vagy inkább csak lassúúú volt a kártya, és szándékuk ellenére nem sikerült a betörés...

Nagyon elszomorít, ha neked az jött le, hogy én nem hallgatok az érvekre, és vadul osztom az észt. A mítoszt és magyarázkodást én EGY KONKRÉT állításra írtam, ha ezt szövegkörnyezetből önkényesen kiemelve általánosítasz, az nem engem minősít. A konkrétan azt minősítettem M&M-nek, hogy a Parhelia azért volt gyenge, mert nem az ATi és az nVidia kártyái ellen szánták. Ezt tartom továbbra is, de ha elmondod, hogy hova pozicionálták eredetileg, ÉRVEKKEL, meg lehet győzni.

Azzal érvelsz, hogy ha fejlesztettek volna még, akkor lehetne jobb kártyájuk. De 1) nem tették (lásd nagymami versus villamos) 2) ha tették is volna, maga a kiadott Parhelia-512 chip attól még nem lett volna jobb, tehát ez moot point, 3) ezt nem is vitattam.

Ha valóban úgy vélném, hogy rajtam kívül senki nem érthet a VGA-hoz, akkor most nem ezt a választ olvasnád. Simán fognám magam, és rádraknék egy Matrox-fanboy címkét ( ismerős ez valakinek? ), aki nem bírja elviselni, hogy a kedvence által kiadott chip nem teljesített úgy, mint ahogy kellett volna, és mindenkit önfejűnek tart, aki kritizálni meri a chipet, továbbá ''hülyékkel nem vitatkozom'' alibivel próbálja menteni a menthetőt.

DE mivel eddig nem ez a kép alakult ki rólad, meg vagyok győződve róla, hogy személyeskedés és ''vicces''ezgetés helyett érvekkel is alá tudod támasztani állításaidat. Ne ábrándíts ki, kérlek.

Písz, Bádog Kalácsot, miegymás. :)

• Bandit21

addikt

válasz Flashcash #72 üzenetére

Akkor mitől esett vissza a 3dmark2003exe átnevezése után 22-ről 8 FPS-re a mothernature a francia oldalon és a többi? Vki nagyon kamuzik, és ez szomorú...

• anaqer

veterán

válasz Flashcash #42 üzenetére

Annak, hogy ellent mertem mondani neked? Vagy minek? ?F

Nem az órajelen bukott el a dolog. Ha bírták volna hozni a TI4600 órajelét, azzal sem lettek volna kisegítve. A 4/4-es pipeline elrendezés eleve megfojtotta a chipet, gyenge volt a triangle setupja, a 256 bites memória előnye pedig a normális Z-tömörítés és occlusion culling hiánya miatt tűnt el.

''Tudnának ők nagyon jó kártyát építeni ha akarnának, de nem igazán éri meg versenyezni a 2 nagy gyártóval.''
    Ez mítosz, utólagos magyarázkodás. A Parheliát kifejezetten azzal a céllal csinálták, hogy a gamer piacra is betörhessenek, GF4 killernek reklámozták, stb. Az OEM-ekkel kapcsolatban igazad van, de az már piacpolitikai kérdés, és kevéssé függ össze a Parhelia kiegyensúlyozatlan arcitektúrájával...

• anaqer

veterán

válasz Flashcash #34 üzenetére

Nem azt mondtam, hogy magasabb órajellel... nagyobb teljesítménnyel.
    Nem ugyanaz!

• HSNet

aktív tag

válasz Flashcash #34 üzenetére

Sokan, mondhatni, statisztikailag majdnem mindenki.
    Ugyanis: a közvetlen haveri körömben az ATI VGA kártyák közül mindössze egy darab nem Hercules (a 3-ból:)

• MLaca

őstag

válasz Flashcash #27 üzenetére

''A Matrox driver supportja az egyik legjobb a vga-k terén.'' - Nem! Nem az egyik, hanem A legjobb e téren!

• anaqer

veterán

válasz Flashcash #27 üzenetére

Hrmpf! Vitték volna a Parheliát akár azon az áron is, ha a teljesítmény rendben lett volna... :U

Aktív témák

Hirdetés