Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
eL Geri
őstag
válasz
Marcsello31
üzenetére
Én a LOU-okat kérem szépen, meg az utolsó előtti GOW-ot! Ja meg az utolsó két Uncharted-et.
-
eL Geri
őstag
válasz
IntelKiller7
üzenetére
A "Diablo IV: Sins of the Horadrim" az inkább patch, minthogy DLC, nem?!
-
eL Geri
őstag
válasz
frankdelgado
üzenetére
DLC nem szokott GP-ben lenni, csak azért kérdezem.
-
eL Geri
őstag
válasz
frankdelgado
üzenetére
Az alapjátékot kijátszottam a megjelenésénél.
A DLC is elérhető Game Pass-ban? (Most nincs GP-m, azért kérdezem.) -
eL Geri
őstag
Én azt sajnálom, hogy a sormintát követve a következő konzol erősebbik darabja, ha lesz ilyen, az fehér lesz.
Én feketét akarok
(Persze ezt most csak félig viccből mondom, de tényleg feketét szeretnék.)
-
eL Geri
őstag
válasz
hadam98
üzenetére
Én ebben nem hiszek… lehet bennem van a hiba.
Onnantól kezdve, hogy több gyártó és az MS csak plecsniket ad rá, ugyan az lesz, mint a PC-n… összevisszaság.
Vagy zárt és stabil, vagy rugalmas, de onnantól kezdve már nem a leg felhasználó barátibb és egységesebb.
Akár csak egy slim bevezetésnél is elő szokott jönni, hogy a frissebb csip pl. 0.5%-al gyorsabb. Képzeld el mi lenne több gyártó több gépével. Jönne a végtelen fórum nézegetés, hogy melyik a jobb, stabilabb… aztán erre a játékra ez lenne a jobb, arra meg az… ah, nem akarom.
Update: és igen, pont ezért vagyok iPhone felhasználó és nem Androidos. Nem sznobság miatt.
Update 2: kiegészítő lehetőségnek el tudom képzelni, aki vágyik erre. De nem a hagyományos konzolok helyett, azok megszűnésével.
-
eL Geri
őstag
válasz
F.B.I.
üzenetére
Esküszöm nem értem miről beszéltek. Vagyis természetesen értem… de nagyon bízom benne, hogy nem ez a jövő.
Mivel a legtöbb Xbox cím már most is PC-n is megy, így most is vehet már magának olyan erős gépet az ember, amilyet akar. Azt is TV-re és kontrollerre lehet kötni. Erre nem kell Xbox plecsnis 3th party cég.
Ezzel szemben ott vannak a zárt rendszerű konzolok. Inkább legyen egy gyengébb, meg egy baszó konzol (az elv már 1.5 generáció óta létezik), és kész.
Ha most a zárt konzol rendszert eldobják 3th party-s szedett-vedett PC-kre, akkor szerintem nagyon sok embert átirányítanak a konkurenciához… engem is. -
eL Geri
őstag
Phil Spencer beteg, vagy mi lett vele?
Nagyon furán nézett ki. Remélem csak tudatos fogyókúra eredménye, és nem másé. -
eL Geri
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
Na, ma sikerült végre kipróbálnom egy 20 percre ezt a RoboCop: Rouge City-t.
Pont olyan, amilyennel elképzeltem
Megértem, akinek ez nem jön be / kevés.
De egy régi vágású (40 éves) játékosnak, aki nagy ritkán leül 20-30 percet lövöldözni, annak tökéletes
Jó vele komótosan osztani a golyókat. Nem kell (félre) rohangálni, taktikázni... bár nem tudom ez változni fog-e, de szerintem nem.
Persze, ha valaki egyhuzamban játszaná sokat, akkor elég monoton lehet.Apropó: milyen grafikával játsszátok? Szebb vagy gyorsabb módban? Én most quality-n kezdtem.
-
eL Geri
őstag
Akinek van DV-s TV-je, ti használjátok ezt a “Dolby Vision for Gaming”-ez?
-
eL Geri
őstag
Sziasztok!
Van valami lista, hogy mely játékok támogatják natívan a Dolby Vision-t?
Dolby Atmos-ra találtam már egy csomó nem hivatalos, de jónak tűnő listát. De erre nem. -
eL Geri
őstag
válasz
csuvicsuva
üzenetére
Jaja, én gyorsan neki is estem, és végig is tudtam játszani az AW remaster-t. Pedig én is kaptam levelet, hogy visszaveszik.
Tipikus MS bénázás
-
eL Geri
őstag
Na örülök, hogy velem együtt, ennyien rá tudtatok ugrani a RoboCop-ra.
Ráértem, igazából még most se fogom tudni elkezdeni, de kb. ennyire vártam az árát, hogy én megvegyem

-
eL Geri
őstag
Akció ajánlom:
RoboCop: Rogue City - Alex Murphy Edition - 2440 Ft -
eL Geri
őstag
válasz
zsozsa74
üzenetére
Ez nagyon érdekes, valamiért nálunk is a Gears 4-5 volt szinte az egyetlen játék, amivel játszót... és nagyon szerette... szerintem mert tudtunk coop-ozni, meg tetszett neki, hogy nem embereket kell gyilkolni benne, hanem szörnyeket... így máris humánusabb volt a felállás

Meg is látszik, a profilom alapján extrém mód kimagaslóan ezzel a játékkal játszottam a legtöbbet konzolon valaha is. Hát igen, azok a jó kis hordázások. -
eL Geri
őstag
Kicsit lemaradva, de most megnéztem a "Mafia: The Old Country" gameplay-t is tartalmazó előzetesét.
Nekem ez tetszik, várós lett
-
eL Geri
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
Mondjuk azért ezek jól hangzanak na:
4K resolution60 FPS in Campaign120 FPS in MultiplayerHigh Dynamic Range (HDR)Dolby Vision & 7.1.4 Dolby Atmos7.1.4 3D Spatial AudioVariable Refresh Rate (VRR)4K assets and remastered texturesEnhanced post-processing visual effectsImproved shadows and reflectionsSuper resolution with improved anti-aliasingZero loading screens during Campaign -
eL Geri
őstag
válasz
csuvicsuva
üzenetére
Ez jó… de harmadik verzióban szerintem nem lesz már kedvem nekimenni
-
eL Geri
őstag
Jajj, mi lett a jó kis gamepod.hu-mmal?

Vissza lett csatornázva csak a prohardver.hu-ra, és így elvesztek a megszokott színek és a bookmarkolt linkek. Apróság, csak maradi vagyok

-
eL Geri
őstag
válasz
negyven2
üzenetére
Hm, akkor a xbdeals.net nyekkent meg?!
-
eL Geri
őstag
Nem releváns a számomra, mert nem szeretnék semmit vásárolni épp, de érdekes, hogy ma semmi új akció nem indult az Xbox store-ban. Minden kedd hajnalban van új adag akciós játék, de ma semmi. Ilyet még szerintem nem láttam

-
eL Geri
őstag
válasz
darkstreet89
üzenetére
Én a Forza Horizon 4-nél csináltam hasonlót. Home társnak volt meg a játék, és magamnak vettem meg az egyik DLC-t. Azzal nem volt gond.
-
eL Geri
őstag
válasz
Dinomano
üzenetére
Amióta öregszem (nincs időm), azóta képes vagyok levenni a nehézséget a legkönnyebbre, és úgy élvezni a játékokat.
A Ruiner híresen nehéz játék volt, de aztán kapott nehézség állító patchet, ott easy-n én is végig tudtam játszani.
Meg az a módja, hogy folyton dash-elsz. Nekem 2544 dash-em volt

-
-
-
eL Geri
őstag
Aki használ AVR-t (erősítőt), az milyen Xbox system kimenetet állít be, amikor maga a játék nem Atmos és nem is 5.1-es? Esetemben egy Denon 1800-as az alany.
(Kicsit béna, hogy az Xbox rendszer hangját kell kapcsolgatnom, akkor is, amikor Atmos vagy csak sima 5.1-es forrás van, mert ha Atmos-on hagyom mindig, akkor az 5.1-es sima sztereonak hiszi.) -
eL Geri
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
Csak hogy én is válaszoljak magamnak:
- Egzotikus országokban való játék beváltást csináltam 2-4 darabot az évek alatt. De ezt sose szerettem annyira, most hagyom, nem gond.
- Izlandból szeretek vásárolni, de nem vagyok nagy fogyasztó, kb. 4-5 darab volt eddig. Ezt nehezen engedem el. Most kivárok ezzel. Nekem is nagy a backlogom.
- GPU-t szeretek hardver aprón venni. Pont 2 napja járt le az enyém... és most ezzel ezt el is engedem, nagy sajnálatomra. Nincs időm valójában játszani, így a teljes árat nekem nem éri meg (pedig tényleg jó ajánlat ez a GP), de nélküle meg mindig azt érzi az ember, hogy kimarad valamiből. -
eL Geri
őstag
Csak kíváncsiskodom, hogy az itteni fórumozok, hogy fogtok dönteni az esetleged tiltások miatti külföldi vásárlások / előfizetések kapcsán?
Teljesen leálltok, vagy megy minden tovább, és majd elválik.
Teljesen valid lenne, ha a Microsoft most már bekeményítene.
De én igazából csak annak tudok 100%-van hinni, hogy ha itt jár valaki így, és egyértelműen utána tud járni, hogy ezért tiltották.
(Az Izlandi vásárlást én személy szerint még mindig megengedném, de persze ki tudja.) -
eL Geri
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ja, én is ezt látom, pedig milyen jó volt az Izlandi store
És mennyi mindenre fentem még ott a fogam... csak próbáltam józan eszű lenni... de minek
Mondjuk az eu-s store-okról azért meghallgatnék egy hivatalos állásfoglalást, mert azokban akár még véletlenül is tud venni az ember, nem kell érte semmi huncutságot csinálni. -
eL Geri
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Hát csak a linkelt cikket olvasva pont hogy nem a VPN-t mondja, hanem minden "olcsó" országbeli vásárlást.
-
eL Geri
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Ööö, nekem pont most aktiválnának ma este vpn-el GPU-t
Na most mit csináljak, hagyjam lógva a dolgot?
(A pénzem már benne áll, mert ez régi de nem működő GPU vásárlásom kárpótlása lenne most... ne menjünk bele
) -
eL Geri
őstag
válasz
Dinomano
üzenetére
Ki kell próbálni... amíg még lehet.
Eléggé régi vágású, mész előre, jön egy nyílt hátterű, de valójában aréna terület, ahova odateremnek a szörnyek, nagy akciózással mindenkit lelősz és lecsapsz, mész tovább egy kis folyosón / ajtón, aztán jön a következő aréna.
Ez nem hangzik annyira vonzónak. De én levettem legkönnyebbre a nehézséget, és ész nélkül szétpüföltem magam raja, teli vigyorral az arcomon
Teljes áron sajnáltam volna, de ilyen tipikus 70-80%-os akcióban laza móka.
-
eL Geri
őstag
Akinek van (nekem nincs) Amazon Prime / Video előfizetése, az most Xbox-ra is behúzhatja a Youngblood-ot.
-
eL Geri
őstag
válasz
üzenetére
Azt honnan tudja kinyomozni az ember, hogy egy adott játék az épp sima GP-ben is elérhető, vagy csak GPU-ban?
Azt tudom, hogy ezeken a bejelentéseken ezt kiírják... na de később pl. store-ban ez egyértelmű még mielőtt ilyen vagy olyan GP-t fizetnék épp elő?
Egy kicsit azért sikerült veszíteni az egyszerűségéből ezzel "a GPU-ba jönnek leginkább az újak" dologgal. -
eL Geri
őstag
Én ezek után annak örülnék, ha elkezdenének a régebbi PS játékok szivárogni Xbox-ra. De erre nem látok reális esélyt.
Pl. Uncharted 4, Last of Us remake, GoW…
-
eL Geri
őstag
Az 2024-es COD-ban hogy a csudába lehet a fegyvert eltenni / eldobni a havas pályán?
-
eL Geri
őstag
Aki még foglalkozik lemezekkel, és esetleg új az Xbox világban, annak itt egy Gears akció.
-
eL Geri
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Háh, nagyon köszi! Mindig érdekelt, de nem túl komolyan, így pont megfelel
(Csak ja, nehogy visszavegyék!) -
-
eL Geri
őstag
válasz
frankdelgado
üzenetére
A Gears-et minden nem hivatalos forrás idénre reméli, de szerintem hivatalosan ezt sehol se mondták… és nem is gondolták.
-
eL Geri
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Váá, nem, nem, nem akarom megvenni... (de imádom a kiugróan olcsó árakat)
-
eL Geri
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Szerintem érdemes! Vagyis várjál csak:
- Én a gyári vezeték nélküli Xbox fejhallgatóhoz megvettem. Kicsit bulisabb a hangzás vele az adott játékoknál. Valaki hang késést érzékel vele, az én fülemet / agyamat nem bántotta.
- Eleve csak akkor jelenik meg az Atmos hangbeállítás a hang setting-ben, ha le van töltve a dolby app, de azt hiszem licencet nem kell megvenni, csak fej/fül hallgatóhoz, de házi mozihoz, soundbarhoz nem, csak le kell tölteni az app-ot, és már meg is jelenik a dolby for home theatre opció. -
eL Geri
őstag
Önző módon én legjobban azért félek az Ubisoft halálától, mert van pár régebbi játékom, amit még ki szeretnék játszani a singel részét (Division-okra gondolok), de folyton online-t igényelnek, élő szervert, amit megcseszek, ha lekapcsolnak.
-
eL Geri
őstag
Sziasztok!
Elnézést, eléggé off-topic, de nem találtam relevánsabb aktív csatornát.
Eneloop CC51-es töltővel használok Eneloop és Ikea-s AA "elemeket".
Egy ideje azt csinálja, hogy random elkezd villogni töltés közben a jelzőlámpa a töltőn. A leírása csak annyit ír, hogy a villogás esetén ellenőrizzük a csatlakozást, azt hogy tölthető-e egyáltalán az elem... de semmi olyat ami hasznos lett volna a számomra.
Van valakinek tapasztalata ezzel a töltővel, hogy ezt miért csinálhatja? A töltő kezd tönkremenni, vagy az akku? Illetve ilyenkor nem is tölt?
Pl. most otthagytam éjjelre, és reggel ez fogadott, így nem tudom mennyit töltött. Van valami tipp, hogy ezekről az AA akkukról hogy tudnék egyszerűen valami százalékos töltöttséget kinyerni? Tudom, hogy pl. az Xbox azt jelzi sokáig rá, hogy kb. 3/4-ig van, aztán hirtelen elfogy, mert más a feszültsége, mint a sima elemé... szóval ez nem jó mérési módszer. -
eL Geri
őstag
válasz
Peat76
üzenetére
Ahogy SaGa59 is mondja, azokkal tudsz pontokat gyűjteni.
Én a napi 3 főt megcsinálom minden nap. A bing kereséseket pedig amikor épp nagyon ráérek és eszembe jut.
Így kb. évente be tudok váltani egy 5000 Ft-os Alza utalványt. Amiből stílszerűen mindig Microsoft Xbox store feltöltést vásárlok
(Nem hatékony, de ez van itthon.) -
eL Geri
őstag
Sziasztok! Egy házi mozis fórumon is feltettem az alábbi kérdést, de hátha itt is tudtok segíteni:
Kicsit összezavarodtam, segítsetek! Főleg Xbox-os felhasználóktól kérdem.
Fél éve használok 5.1.2-es felállásban egy Denon 1800-at.
Xbox Series X a médialejátszóm, mert a 10-12 éves plazmám már OS-e már nem támogatott. Az Xbox a Denonba van dugva közvetlenül. Az Xbox-ra meg van véve a Dolby Atmos app (liszensz).Addig semmit nem állítgattam az Xbox-on, és örültem, hogy látszólag automatikusan érzékeli az erősítő, hogy milyen hang van és szépen teszi a dolgát. Tipikusan amikor Atmos játék megy, vagy Max / Disney+ / Apple+ streaminget nézek és van rajta Atmos formátum, akkor vált is Atmosra az erősítő felírata. Amikor meg tipikusan szinkronnal nézek, akkor vált Dolby Surroundra. Utóbbinak nem voltam megelégedve sokszor a térhangzásával, de ráfogtam a gyenge szinkronra.
Csak pont itt írtátok nemrég, hogy a Dolby Surround az gyakorlatilag a sztereó felkeverése, nem pedig az eredeti pl. 5.1-es keverés.
Így ma kicsit belenéztem az Xbox sound beállításaiba, és találtam egy olyan kapcsolót, hogy “Allow passthrough”, na mondom ezt megnézem.Ezután már egy Max-os szinkron film is Dolby+ -okat, meg érdekesebb dolgokat ír ki… más is lett a hang… de halkabb. Ami a fő baj, hogy a beszéd (a center) hang nagyon nagyon halk lett. Nem értem. Eredeti (akár Atmos) és szinkron sávnál is ezt tapasztalom. Nagyon fura.
Mi a nyavalya lehet, és mi az én setup-om esetén az ideális beállítás?
Update: Eddig csak a Max-ot néztem. Most a sima kis Xbox-os videó lejátszóját is nézem. Itt is minden kicsit halkabb, de legalább a center / beszédek jók. Cserébe talán megjött az igazi térhangzás a nem csak Atmos-oknál is.
Tehát a fő kérdés: mi van a Max-al?

Update2: Az Apple+ így is / úgy is szépen Atmos-t ír (ott nincs is más). De ha bekapcsolom ezt a pass-t, akkor halkabb

El vagyok keseredve. Nem akarok sztereóból kevert surroundot, ha ott lenne az 5.1 is.
-
eL Geri
őstag
válasz
MrPeekaboo
üzenetére
Ööö, ez most mennyire komoly?
Nekem is van pár külföldi (Török…) játékom. Ezeket már nem lehet használni? Vagy rosszabb esetben banolnak is érte?
Egyébként maga a GPU-m is épp Törökből van… és az (még) megy. -
eL Geri
őstag
Azt jól gondolom, hogy a "Just for you" ajánlatok listázását csak a konzol store-jában találom meg?
Böngészőben sehogy se találom. -
eL Geri
őstag
válasz
pzstm
üzenetére
Hogy nem nyomják a reklámot, az részemről ok. De hogy kvázi elérhetetlenné teszik egyes országokban, nálunk, az nekem nagyon ijesztő.
Tudom, hogy lehet külföldről bindzsizni... de basszus, nem a 80-as, 90-es években vagyunk.
Ezt csak úgy lett volna szabad meglépniük, ha ezzel párhuzamosan azonnal ott a magyar(nak látszó) webstore, ahonnan nulla extra költséggel tudnál itthonra rendelni 2-3 napos átfutással gépet.
Én szeretném még a következő években is fizikai konzolt a TV-m alá. De így megijesztenek, hogy mi lesz a nagy Xbox-os könyvtárammal a jövőben? A Cloude nem érdekel (jelenleg). -
eL Geri
őstag
Köszi, köszi! Közben láttam is, hogy a borítón is rá van írva

Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
KONZOL beárazás
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jogász topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Motoros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Playstation Store feltöltő kártyák! Akár 90.000ft-ig áron alul!!!
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- Nintendo Switch játékok: Mario Wonder, Rabbids/Zelda TOTK/Hogwarts/Garfield/Tetris/Burnout Paradise
- Sony Playstation 5 Slim Digital 825GB + PlayStation PORTAL Midnight Black - FOXPOST AZ ÁRBAN!
- Raspberry Pi 5 + Recalbox retro játékkonzol
- Eladó Apple iPhone 15 Pro Max 256GB / Akku 90% / 12 hó jótállás
- ÁRCSÖKKENTÉS Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
- ÚJ Razer Kraken V4 Pro gamer fejhallgató
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Megértem, akinek ez nem jön be / kevés.