-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BarnaB@hu
csendes újonc
-
BarnaB@hu
csendes újonc
Ha tetszik akkor vágj bele, nem kell nulláról építeni ha nehezebb.
Ezért csináltam anno a Katka template kit csomagot is, fotósként nem webfejlesztés a proiritásod, csak addig a pontig amíg nem hátráltat.
FONTOS: Hétfőn jön ki a WordPress 6.1 bemutató videóm és ott sokat mesélek mire számolhatunk 2023-ban, Gutenberg, sablonok jövője (remek fejlesztési irány lett), stb.
FONTOS 2: baromi jók a képeid
Met által javasolt linken a free Photography kit remek, WP 6.1 után még jobb lehete majd.
-
BarnaB@hu
csendes újonc
Az én véleményem is szubjektív, DE....és sajnos ott a nagy DE:
- ezek a design lépések nem nektek készülnek, hanem az ügyfeleknek
- az évek alatt kialakult trend és/vagy tudományon alapuló részletek ellen sokat nem tudunk tenni, csak akkor ha magunknak akarunk ártani vele++ Könnyen olvasható menü: mert minden pillantás fontos és nem szabad elterelni a figyelmet
++ Nagy "hero header" ahogy ezt hívják, csak a szakszerűség kedvéért, figyelemfelkeltés a lényege és ezt is csúnyán el lehet rontani. A feladata EGY üzenetre való felhívás...
Nézzünk egy példát a redőnyös weblap miatt:
https://www.szaboredony.hu/
Itt mire lemegyek a zöld CTA gombra már keresem a gombot a menüben. Nem kötekedésből!
"Redőny árak – Műanyag, alumínium és motoros redőny ár" és nagy, hosszú egybefolyt lista az árazás oldalon, nincs white space, nincs elválasztás a szakaszok között, stb.
Olvasható, de lehetne pár aprósággal gyorsabban olvasható ami a UX része lenne.Főoldalra:
Ez a felső sor legyen egy képre ami felett van egy overlay az olvashatóság miatt mondjuk így:
"Minőségi műanyag, alumínium és motoros redőnyök" alatta egy CTA: "kérjen ingyenes árajánlatot" és/vagy CTA2 gomb "Árlista"Erre egy nagyon alap példa:
https://elementortemplatepack.com/katka-bicycle-reapir-landing-page-template/vagy egy másik menüs főoldal példa kettő CTA használatával:
https://elementortemplatepack.com/katka-app-landing-page-template/Amit weblap építéskor hibaként sokan elkövetnek, hogy maguknak készítik és nem a potenciális vevőknek akiknek más a preferencia és/vagy segítenünk kell, hogy mihamarabb eljussanak a céljukhoz mielőtt máshoz mennek mert ott követhető amit keresnek. Igen, ez az egyik mérhető oka a vevő vesztésnek.
-
BarnaB@hu
csendes újonc
Igen, egyre gondolunk
Alapvetően minden ami figyelemelterelő és/vagy zavaró a navigációban az rontja a CRO értékeid...legyen ez egy specifikus menü elemre kattintás, "above the fold" elemek figyelemfelkeltő hatása, stb.
Törekedni kell a gyors és egyszerű navigálásra ahol sajnos egy háttérkép mintával nem sokat szokott segíteni.
Ha pedig van egy háttérkép de a nav DIV kap egy fix színt, hogy olvasható legyen a szöveg, akkor nem csak furcsa/csúnya/old school lesz, de még egy képet is betöltetünk vele feleslegesen. -
BarnaB@hu
csendes újonc
Persze, kell a Gutenberg 14.1 frissítés vagy a WordPress 6.1 amiben benne vannak azok amiket alapnak tartunk.
WPSuli is már Gutenbergel készült és amint van 6.1 kivonom a segéd plugint is a képből ami ezeket az opciókat hozzáadta
Jó lesz ez, csak kell neki minimumként a Novemberi frissítés és egy kis fejlesztői támogatás a sablonokat érintve. -
-
BarnaB@hu
csendes újonc
válasz
partymaci #8068 üzenetére
mi van a htaccessben? Ha nem gáz, mentsd le valahova biztonsági mentésként és töröld a filet, WP majd legenerálja magának.
Beállítások rész az adatbázisban mindenhol felülírja, de ha vannak szabályok azzal nem tud mit kezdeni.
Ha működik akkor admin, közvetlen hivatkozások és nyomj egy mentés gombot ami legenerálja a friss tiszta htaccess filet -
BarnaB@hu
csendes újonc
válasz
tpeter77 #7943 üzenetére
Van bármi referenciájuk erre (lehetséges akár false pozitív jelzés is)? A jelenlegi 2022 sablon is FSE kompatibilis érdemes ezt használni ha alap sablon kellene, de inkább a GeneratePress ha beton stabil alap sablon kell bármilyen célra (page builderekkel vagy fejlesztésre egyaránt)
secu bővítményből max egy legyen használatban! -
BarnaB@hu
csendes újonc
Tapasztaltatok bármit, vagy nektek is minden rendben ment?
Nekem összes oldalon gond nélkül frissült
-
BarnaB@hu
csendes újonc
Elnézést mindenkitől, úgy volt aktív tag leszek itt is, de sajna lakásfelújítás totál kikészített. Pár hét és újra jönnek hírek, tutorialok, idővel tanfolyamok frissítései (Pl GeneratePress tanfolyam remek lesz mert a Premium verzió kb egy theme builder már most Gutenberg alapon
)
Igyekszem vissza és bocsi, még egyszer, éppen csak elkezdtem idejárni -
BarnaB@hu
csendes újonc
Ha megnéznéd azt a 4 percnyi videót tudnád, hogy amikor a Classical editor szintű változás érkezik akkor nem is olyan bulváros a kijelentés.
De legyen így: az 5.8 frissítés után megérted mennyit lehet morogni egy kis ego trip miatt...aki ismeri a munkásságom nem kételkedik a felszólítás hitelességében
Najó, inkább leírom a címet részletesebben: Gutenberg alapú widget szerkesztő jön és még a navigációs szerkesztő is Gutenberg alapú lesz hamarosan. Már egy éve csináltam bemutatót erről (mert hát én bulvár vagyok, semmi komoly), de azóta majd mindenki elfelejtette.
Ha ügyfelekkel dolgozol akik be szoktak lépni akkor legalább fel tudsz készülni ennek kezelésére. Szívesen
-
BarnaB@hu
csendes újonc
válasz
tovades #7267 üzenetére
Beszélni kell rendszergazda/tárhely supportal, hogy blokkolják neked akár modsec szinten...de csak két HTML miatt nem szabadna elfogyjon a sávszélességed...ügyfelemnek a blogját alázzák mennyiségre és még ő sem tudta megemészteni az "átlagos" sávszélességet amit kapunk havonta.
-
BarnaB@hu
csendes újonc
válasz
tpeter77 #7259 üzenetére
**közben végigolvastam, de még így is talán adtam tippet a tömeges átírás miatt ami segíteni fog**
Értem, elég korlátolt a dolog :/ De legalább az új config már naprakész alapokkal rendelkezik...Akkor ha tudnak adni egy SQL mentést, meg kell nyitni NotePad++ -ban és egy search and replace-el átiratni a domaineket.
Illetve a wp-configban a database name/user/pass kombót is meg kell változtatni az újra
Ezek után ha az FTP felment, adatbázis fel lett töltve az új helyre átírás után és a wp-config is az új infót tartalmazza 98% mennie kell azonnal. Nekem eddig csak akkor nem ment ha valami gány volt a tárhely amit nem én választottam.
Remélem ez hasznos infó bármi módon-
-
BarnaB@hu
csendes újonc
-
BarnaB@hu
csendes újonc
Ahogy CharlieDrop említette, jelen
Mindenképpen elsőnek azt javaslom, hogy kövesd az official make.wordpress.org híreket és minden apróságról tudni fogsz.
Nem javasolt core dolgokat alakítani, ezért jobb inkább plugin formájában megépíteni egy egy funkciót ha kell mert akkor 95% tuti nem lesz gond ha a kód standardok helyesek.
Van amúgy beta frissítője WP-nek amiben lehet akár nightly vagy stable betakat is kérni amivel tesztelheted localon vagy egy staging oldalon minden oké-e. -
BarnaB@hu
csendes újonc
Lessétek meg a GeneratePress-t is, első körben nem page buildereknek készült és Gutenberg orientált a jövője, de már Astra előtt is ez volt az egyik közkedvelt nemzetközi vizeken...csak nem nyomnak marketingre úgy mint a többiek
-
BarnaB@hu
csendes újonc
válasz
Flowtation #7031 üzenetére
kieg: weboldalanként egy adatbázis igen. Alapból új adatbázis kellene weboldalanként, de lehet egy adatbázis is használni más előtaggal, de nem javasolt hosszútávon.
-
BarnaB@hu
csendes újonc
válasz
Flowtation #7031 üzenetére
Lehet jobb ha visszaolvasok, de ha kell egyszerű local amivel tesztelsz, dolgozol akkor ott van Local by Flywheel ami rettenet leegyszerűsíti a dolgokat. Videóimhoz is ezt használom, mert van egy előre elkészített blueprint installom amit fél pillanat alatt telepíthetek ha kell friss, de mellette 4-6 másik install is különböző célokra.
https://localwp.com/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest