- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Runner_fxr #7892 üzenetére
szia, elvileg kapsz egy üzenetet levélben mi a hiba
ha nem, akkor a wp-config fájlba állítsd be a logolást ez alapján -
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop #7806 üzenetére
szerk.: de áthozza csak béna vagyok
-
CharlieDrop
veterán
Hello
Próbált már valamelyikótök csak pár postot átmásolni másik WordPress-be?
A bajom az, hogy 219 közül kellene sacc/kb. a felét átmásolnom, persze egy adott lista alapján. Adja magát, hogy akkor listát sorbarendezem és a WP-n is sorbarendezem a bejegyzéseket, majd ami nem kell mondjuk kukába rakom és ami kell az megmarad.
Természetesen a nyamvadt Excel nem úgy rendezi sorba a címeket, mint a WP...Gondoltam majd a WP all import/export megoldja ezt, de az is csak nehézkesen szerkeszthető. Meg gondoltam majd az exportált XML-t megnyitja az Excel és visszamentem, majd jó lesz, de ez nem ment XML-be.... meg az is lehet, hogy elszabná a WP XML formátumát.
Valakinek van épkézláb ötlete/tapasztalata ezzel kapcsolatban?szerk.: és most veszem észre a képek nem is jönnek át, a régi oldalról linkeli be
-
CharlieDrop
veterán
válasz
tpeter77 #7774 üzenetére
akkor mégsem hallgattál rám:
"De ahogy CharlieDrop is írta, a hivatalos megoldás child theme készítés: link
Azon belül pedig elhelyezheted a html-t a footer.php -be, míg a CSS-t az általad is printscreenelt További CSS részbe/style.css-be, sablon megfelelő field-jébe."
Így minden egyes frissítésnél el fog tűnni.... -
CharlieDrop
veterán
válasz
Runner_fxr #7702 üzenetére
Csak külön pluginnal megy
-
CharlieDrop
veterán
Ha nginx szervered van, nem apache2.conf lesz a megoldás szerintem. Meg kell nézni, hogy a 80-as portot figyeli-e a szerver, ha nem, akkor
a, átállítod 80-ra
b, úgy próbálod elérni: //gépneve/oldal/index.php:port szám -
CharlieDrop
veterán
válasz
Runner_fxr #7628 üzenetére
Ha még mindig elementor, akkor ki lehet kapcsolni
oldalanként, hogy megjelenjen az oldal beállításainál (kis fogaskerék bal lent) -
CharlieDrop
veterán
válasz
Runner_fxr #7626 üzenetére
jó ötlet
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Runner_fxr #7619 üzenetére
Nem kapcsoltad ki a reszponzív beállításoknál a megjelenítést?
(ezen kívül hogy illesztetted be? Ugye nem flash videóként?)
-
CharlieDrop
veterán
válasz
kuyarashi #7535 üzenetére
Bocs, lemaradtam.
Szóval sablonja válogatja, általában pont a css szabályok miatt mások az elnevezések.
Érdemes mindig átbújni a sablon beállításait és csak utána izomból csinálni bármit is.Volt olyan, jónevű ügynökség munkája, hogy amit sablonban egy kapcsoló kapcsolt a nagyszerű programozójuk javascriptből állított át css-sel.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop #7533 üzenetére
baaa, rossz helyre tettem, ha vki tudja, törölje, köszi
-
CharlieDrop
veterán
válasz
sarasota123 #7476 üzenetére
OTP, CIB
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Perbal1 #7459 üzenetére
"De fontos lenne, hogy nem akarom, hogy az oldalt görgetni lehessen!"
Ő, ez így nem teljese világos. Hiszen ahány felbontás van, valahol muszáj lesz görgetni a tartalmat. Amúgy ki lehet kapcsolni a scrollbart, ha nagyon akarod, csak nincs értelme.
Amúgy az összes oldal ilyen, felül fejléc, alul meg a lábléc
Már ha van. De WP-ben ez alapértelmezés
-
CharlieDrop
veterán
azt kell akkor vizsgálni, hogy így milyen tempóban növekszik majd az adatbázis mérete.
Egy idő után úgy be fog lassulni a WP, hogy öröm lesz nézni. Tehát ezzel kezdenék. Letesztelném, hogy beletolok a db-be úgy 3 hónapnyi adatott, utána hogy működik.
Aztán még többet és nézni a méretet. Egy idő után, ha nem inkrementális mentésed van, akkor azzal fog elmenni az időd, hogy a különböző mentések egymás farkába harapnak. Az a kérdés, hogy ez mennyi idő után jön el, ezt elbírja-e még a WordPress... -
CharlieDrop
veterán
"Egyébként bőven elég egy e-mail küldő form, vagy csak egy cím kirakva, aztán aki akar valamit, az majd veszi a fáradságot, hogy írjon."
Ehhez már kell haladó szintű adatkezelési szabályzat.Hát nem tudom, az alapszintű WP az annyi, hogy feltelepíted, ha csak kísérletezni akarsz akkor elég egy MAMP/XAMP az csinál localhostot és ott nyomhatod.
Szolgáltatót nyomják fel, akkor kb. mindegy, de ha van napi szolgáltató mentés azt naponta lementheted, szóval ugyanott vagy, mintha scripttel mentesz, nem? -
CharlieDrop
veterán
"Én szeretném látni, hogy hol vannak az adatok, szeretnék róluk napi mentést készíteni, és gond esetén visszaállítani."
Én eddig ahol jártam, vagy magam miatt vagy ügyfelek miatt, és nem dzsunka noname szolgáltató, ott mindenhol volt napi mentés, külön db, külön fájl szinten. Ha CPanel nem is volt mindenhol, de volt PHPMyAdmin, vagyis MySQL menedzser. Kb. soha az életben nem volt szükség arra, hogy kézzel buzergáljam a DB-t, de lehetőség van rá.
Jogi részek, attól függően, hogy mi van az oldaladon, kellenek szabályzatok. Ha csak egy blogot csinálsz, ahova nem kell regisztrálni túl nagy pofonba nem tudsz belefutni, de ha valami komolyabbról lesz szó, akkor nem baj ha jogász írja rád, mert olyankor ha template-ből dolgozol többet bukhatsz, mint nyerhetsz. -
CharlieDrop
veterán
általában hagynak időt átállni az újra,
vagyis depracted állapotot sikítja, de még jó pár verzióig nem vezetik ki a funkciókat.Még szerintem erről Barna@WPSuli tud többet.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
tpeter77 #7247 üzenetére
jobb ha az lent van a gépeden is, egyépként duplicator bővítményt használnék, mert az leszedi a db-t is és úgy teszi vissza, ahogy szeretnéd (csak előtte lennie kell egy db-nek). És nncs pöcsölés, meg szívás, hogy hol mit nem írt át... 2 fájl össz vissz amit csinál és kész.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
FIREBLADE78 #7188 üzenetére
a heic nem jpg tömörítés, nem elég átírni a kiterjesztést, át kell konvertálni jpg-re
-
CharlieDrop
veterán
idéznék:
"Nem azzal van baj, hogy belenyúlsz, sokkal nagyobb baj, mikor gondolkodás nélkül, izomból akarod megoldani."
Ez azt is jelenti, hogy néha bele kell nyúlni.
Mondjuk a hirlevélfeliratkozásnak pont nincs köze a sablonhoz, de értem
(persze volt olyan izomkódoló, aki beletolta a sablonba a hirlevélfeliratkozást, baromira nem örültem neki, hogy miért és persze olyan összefüggések voltak, benne, ami kihatott mindenre is....)
-
CharlieDrop
veterán
Ha ilyen bug van egy fizetős bővítményben két dolgot tehetsz:
1. eleve nem veszed meg
2. lehet jelezni hibaként, mert van support és javítják.Gondolj bele, belenyúlsz (bár a css igazából nem problémás belenyúlás), aztán változik valami funkció, te meg vakargatod a fejed, hogy most éppen miért nem megy... Ez addig nem gáz, míg magadnak csinálod, nagyobb gáz, ha valakinek csináltad egyszer ő nem tud róla és másnak kell belenyúlnia...
Nem azzal van baj, hogy belenyúlsz, sokkal nagyobb baj, mikor gondolkodás nélkül, izomból akarod megoldani -
-
CharlieDrop
veterán
válasz
#57018880 #7170 üzenetére
Azt látom problémának, hogy valaki megcsinálja így (mondjuk leginkább chhild nélkül, de mondjuk mindegy is), belenyúlva, akár optimalizálva is és utána eltűnik/soha többé nem nyúl hozzá, aztán amikor mondjuk 1-2 év után kellene bele valami új funkció, akkor annyi meló, hogy a megrendelő leszédül az asztal alá.
Ha nem akarsz vele dolgozni, akkor legalább legyen az arany középút és legyenek bővítmények és egy jó sablon, amit akár cserélni is lehet... -
CharlieDrop
veterán
Olyan témát válassz, amit nem PHP mókolással kell módosítani. Annyi téma van...
Ha az kevés még mindig ott van a sitebuilderek serege.
nyilván nem azt mondom, hogy ne csinálj childot, de ne azzal kezdj.
onnan jönnek az igazi tákolások. Tudok ilyesmikről mesélni, ha gondolod. -
CharlieDrop
veterán
Nem. Nem tévedsz. Ezeket csak határozott indokkal változtatjuk. Figyelve arra, hogy egy verzió váltásnál átvigyük a változásokat is....
szóval mielőtt childot csinálsz érdemes megnézni, hogy
- van-e rá ténylegesen szükség
- nincs rá valamilyen megoldás
- ha a kettő fennáll, akkor van-e jobb kerülőmód -
CharlieDrop
veterán
válasz
FIREBLADE78 #7161 üzenetére
weboldaladcíme.hu:2083
általában ezen a porton van, melyik szolgáltatónál vagy?
-
CharlieDrop
veterán
igen az az igazi, de onnan mehet kukába az egész wordpress-ezés.
Bírom mikor valaki kitalál valamit, bedrótozza a WordPress-be oszt jól van... nem gondolja végig a koncepciót, azt se hogy egyszer mehet az egész a kukába.
Van olyan oldal, amit egyébként egy jónevű ügynökség csinált, hogy zokogok tőle. Jól néz ki és ennyit tud... Semmi koncepció, van olyan css módosítás (amit amúgy tud a sablon), amit js-el drótoztak be. Hogy miért, azt nem értem...
-
CharlieDrop
veterán
ezzel 2 baj van
1. usernek nem kell belépnie
2. ha van 100 termék lesz 100 bejegyzés?
olyanban gondolkodom, hogy lenne egy Session változó (vagy valami ahhoz hasonló globális).
Az megkapja az input mező értékét, azt megjeleníteni mindenhol ahol akarom és ha megrendelem, akkor adom át db-nek az értékeket. Csak nem tudom mennyire biztonságos WP_Sessiont használni -
CharlieDrop
veterán
Gondolkodtam Advanced Custom Fields bővítménybe, de igazából nem teljesen erre való. Van elementoros frontend része, de az nem ad át semmit.
Azzal az első két lépést meg tudom csinálni, hogy a főoldalon bekérek egy mezőt és az OK után lefrissíti az oldalt így ki tudok tenni egy mezőt egy képre és olyan, mintha a terméken lenne. De aztán ez nem megy át a megrendelésre.
Ekkor jutottam oda amit FeniX írt, hogy letárolom DB-be, hisz a rendeléshez úgy is ott kell lennie. Csak attól tartok, hogy egy kampánynál rázúdulnak az oldalra több százan egyszerre ott meg azt mondja az adatbázis, hogy kösz feladom.... -
CharlieDrop
veterán
válasz
#57018880 #6995 üzenetére
Olyat találtam, de a koncepció sajnos kötött.
1. lépés főoldalon bekér egy szöveget, az OK gomb után (vagy még gépelés közben :S)
2. lépés: megjelenik a szöveg a főoldalon az összes termékre helyezve, ezt bonyolítja, hogy minden terméken kicsit máshol van a szöveg
3. lépés: a termék képe alatt/mellett a megrendelem gomba kattintva betölt a termék oldal
4. lépés: itt még esetleg több sorral bővül az egyedi termék dolgai, van olyan amihez fotót is mellékelnek, ezeknek nem kell megjelenni a termékképen, de az első a főoldalon bekért szövegnek igen (illetve ha több kép van a termékről, akkor csak az elsőn).
5 lépés: megrendelés véglegesítése innen már sima ügy, mert már a mostani koncepcióban is van olyan, hogy különböző termékekhez a a rendeléskor különböző sornyi (jellemzően 1-5) extra szöveget kér bele, amiből majd az egyedi termék lesz.Ettől sajnos eltérni nem tudok. És nem tudom ezt a koncepciót hogy verhetném végig wordpressen...
Egyedi oldalba session változókat használnék az lenne a legegyszerűbb, nem tudom bedrótozzam-e, mert már most is elementorra építettem fel, de amennyire kezd egyedi lenni, kezd értelmetlen lenni ez is. Csak ha jön újabb termék, akkor egyszerűbb ha nem engem kell megkérni, hogy kerüljön fel, hanem valamilyen könnyed módon ki lehet tenni a főoldalra... -
CharlieDrop
veterán
Valaki csinált már olyat, hogy a főoldalon bekért egy input mezőben egy szöveget, azt utána megjelenítette több aloldalon?
Nem találok rá semmi épkézláb megoldást.
Woo webáruházba kellene egy olyan, hogy a főoldalon bekér egy szöveget, azt a termékek thumbnail képein megjeleníteni, majd amikor kosárba rakja, akkor oda továbbvinni a szöveget képen megjeleníteni, majd rendeléshez hozzárakni, hogy utána majd egyedi termék legyen belőle.
Agyaltam wp_Session-ön vagy hasonlón, nem tudom jó irány-e.
Köszi a tippeket -
CharlieDrop
veterán
válasz
sarasota123 #6977 üzenetére
bármelyik form plugin jó lehet. WPforms elég jó
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Flowtation #6950 üzenetére
akkor nem törlődött a régi db. vagy valami nem volt ott kerek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest