- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Témákat hoz a Google a Pixelekre
- Garmin topik
- Úgy tűnik, végleg kiszervezte telefongyártását a Sony
Aktív témák
-
Dufresne
addikt
Közben rájöttem már, hogy 2 együtt nemjó, és ráadásul a noti csak a WEP-et tudja, sóval routerben megadtam, hogy WEP legyen, XP-ben hozzáadtam a routert, megadtam az egyik kulcsot WEP kulcsot is, de nem hajlandó csatlakozni, ha XP-ben bepipálom, hogy autómatikusan kapja a kulcsot, akkor meg azt írja, hogy a windows nem talált tanusíványt amellyel be tudna jelentkezni...és csak megy az identitás ellenörzése, de semmi.
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
A rejtett SSID meg a MACszures nem er semmit. Ha feltorted a WEP/WPA-t akkor egybol megvan ez is. A WPA-nal az a baj (vagyis jo) hogy nem az eredeti kulcsot hasznalja folyamatosan, hanem egy elore megbeszelt algoritmus alapjan folyamatosan valtoztatjak a kulcsot. Igy kelloen sok elfogott csomag sem eleg, mert ezt az ''alveletlen'' algoritmust is meg kell fejtened, ez pedig praktikuisan kivitelezhetetlen.
Vagyis nem voltam teljesen pontos: termeszetesen megfoghato nagyon sok csomagbol, csak ez a nagyon sok nagysagrendekkel tobb mint WEP eseten. Es nem leteznek hozza ''ide kattints varj 10 percet mondom a kodot progik''
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
Egy kis leírás:
Kezdetben volt a WEP (Wired Equivalent Privacy, vezetékessel egyenértékű biztonság), amely 40 bites és 104 bites titkosítást végez az RC4 algoritmus alkalmazásával. Sajnos azonban – ahogy az törvényszerű – viszonylag rövid idő alatt a WEP-ben is megtalálták a hibákat, réseket, és ezt követően heteken belül megjelentek az első olyan programok, amelyek a kellő mennyiségű lehallgatott hálózati forgalomból (ez az ún. „sniffing”) képesek voltak visszafejteni az éppen használatban lévő kulcsot. Mára a WEP titkosítás legfeljebb pár óra alatt feltörhető. Ennek ellenére a használata mindenképpen ajánlott – ajánlottabb, mint a titkosítás teljes mellőzése –, mivel ez a néhány óra haladék is megmentheti rendszerünket a feltöréstől. (Mondjuk, lemerül a hacker laptopjának aksija.)
A következő lépcsőfokot a WPA (Wireless Protected Access, védett vezetékmentes hozzáférés) megjelenése jelentette. Ez sokkal komolyabb titkosítást és felhasználói hitelesítést tartalmaz. Azoknál a – jellemzően otthoni – hálózatoknál, ahol nincs külön autentikációs szerver, amely a teljes értékű WPA titkosításnak feltétele, használható a WPA-PSK (Pre-Shared Key, előre megosztott kulcs) mód is.
Ne lepődjünk meg: tavaly novemberben a WPA-PSK titkosítást is feltörték. Szerencsére a helyzet messze nem olyan kockázatos, mint a WEP esetében. Az úgynevezett „dictionary-attack” egy szótárfájlt használ arra, hogy a megfelelő számú adatcsomag összegyűjtése után a szavak kombinációinak próbálgatásával megpróbálja kinyerni az azonosításnál használt jelszót. A szakértők szerint az egyszerű és 20 karakternél rövidebb jelszavaknál erre jó esélye van a programnak, ezért megelőzésként mindenképpen az javasolható, hogy 20 karakternél hosszabb jelszót használjunk, és lehetőleg szórjuk meg speciális karakterekkel is. -
neoo87
csendes tag
Sziasztok!
Én azt szeretném kérdezni,hogy milyen felszerelés kell ahoz hogy házon belül létre tudjak hozni olyan vezeték nélküli kapcsolatot amin a net is átmegy?!az lenne még a kérdésem,hogyha ez a vezeték nélküli hálózat sikerül,akkor a netem ugyanolyan gyors/ha mind2 gép fent van feleakkora Vagy pedig azon a gépen ahová vezeték nélkül megy ott jelentősen lassabb lessz? -
parandroid
félisten
Igen. Nálam működik. 2 különböző routerrel, és egy access pointtal is próbáltam. Mondjuk két gép között ne akarj így másolni, de a net jól megy.
Pizzafutár: a UPC-s modemből (vagy akárhogy hívják ők) a net nem a gépbe megy, hanem a routerbe, a notit meg beállítod hozzá, és kolbészolsz a lakásban. Ismét csak azt tudom mondnai, hogy nálam is így megy, csak itt adsl van - és két noti.
p
Aktív témák
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Akció! Olcsó számítógép PC Akár játékra is! I7 4770 / GTX 1060 / 16GB DDR3 / 128SSD + 1TB HDD
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Deep Max - Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest