Hirdetés
-
Mobilarena
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
van valakinek tapasztalata/véleménye Telekom "saját" márkás (Strong) mesh megoldásával, illetve a szintén általuk forgalmazott D-Link covr eszközökkel? A D-Link jóval olcsóbb (kb 20k-val). Melyik ajánlott?
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #55474 üzenetére
Van esetleg ajánlható termek erre a feladatra?
-
törölt tag
Sziasztok,
Otthoni wifimet szeretném fejleszteni. A mesh megoldásokkal szemezek, de most elbizonytalanodtam, hogy biztos ez lenne-e a jó megoldás nekem. A következő a jelenlegi helyzet:
Emeleten van a Telekom modem, azon most wifi funkciót is használok, illetve van még az emeleten egy olcsó TP-Link range extender. Emellett van még egy gigás switch, de az talán nem relevánsA földszintre egy külön lakásba megy le egy RJ45 egy gigás switchbe, onnan pedg egy Airport Express adja most a wifit. Fent és lent külön SSID van.
Mint említettem, a mesh megoldásokon gondolkodtam, mert jó lenne egy SSID, egy transzparens hálózat, de mivel csak egy kábel megy le, nem okozna gondot, hogy a lenti switchre kötnék egy mesh egységet, vagyis fent és lent is lenne egy mesh kábellel csatlakoztatva? Összesen négy mesh egységben gondolkodom, a nagy lakásban fent egy kábellel a modemre, egy másik rádión a fenti meshre, majd lent ugyanebben a lakásban egy harmadik rádión a fentire, a födémen keresztül (van vétel lent); a negyedik pedig a lenti kis lakásban szintén kábellel talán.Ez így működhet? Mivel Telekom 1000/1000 az internetes csomag, gondolom, a mesh egységek is gigabiten kellene csatlakozzanak (már amelyik kábelen csatlakozik).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Mini-ITX
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- PlayStation 5
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Xbox Series X|S
- Xbox Classic / Xbox 360
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
- Életre szóló garancia Bennem bízhatsz!
- Expressz kézbesítés 5 percen belül e-mailben!
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Windows 11 Pro + AJÁNDÉK AAA játék!
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/256 4K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest