Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #50192640

    törölt tag

    Sziasztok,

    Otthoni wifimet szeretném fejleszteni. A mesh megoldásokkal szemezek, de most elbizonytalanodtam, hogy biztos ez lenne-e a jó megoldás nekem. A következő a jelenlegi helyzet:
    Emeleten van a Telekom modem, azon most wifi funkciót is használok, illetve van még az emeleten egy olcsó TP-Link range extender. Emellett van még egy gigás switch, de az talán nem releváns :) A földszintre egy külön lakásba megy le egy RJ45 egy gigás switchbe, onnan pedg egy Airport Express adja most a wifit. Fent és lent külön SSID van.
    Mint említettem, a mesh megoldásokon gondolkodtam, mert jó lenne egy SSID, egy transzparens hálózat, de mivel csak egy kábel megy le, nem okozna gondot, hogy a lenti switchre kötnék egy mesh egységet, vagyis fent és lent is lenne egy mesh kábellel csatlakoztatva? Összesen négy mesh egységben gondolkodom, a nagy lakásban fent egy kábellel a modemre, egy másik rádión a fenti meshre, majd lent ugyanebben a lakásban egy harmadik rádión a fentire, a födémen keresztül (van vétel lent); a negyedik pedig a lenti kis lakásban szintén kábellel talán.

    Ez így működhet? Mivel Telekom 1000/1000 az internetes csomag, gondolom, a mesh egységek is gigabiten kellene csatlakozzanak (már amelyik kábelen csatlakozik).

Új hozzászólás Aktív témák